Citati koji opisuju naša osećanja

Medjutim,ne polazi li akt samoubijanja bas od korenite formule spasenja?Nije li nistavilo jednako vecnosti?Usamljeno bice nema potrebe da zaracuje sa celim svetom,ono samo sebi salje ultimatum.Ono vise ne zeli da traje vecito,kada je u jednom nedostiznom cinu apsolutno uspelo da bude ono samo.Odbacuje nebo i zemlju,kao sto odbacuje sebe.Barem ce dostici punocu slobode nedostupnu onome ko je u buducnosti beskonacno trazi...
"Kratak pregled raspadanja",
E.M.Sioran
 
evo jednog savim obicnog citata, al zadnjih dana mi je stvarno sve ide u ...:((
"...i mada svaki put uredno nesto pozelim, zelje mi se bas i ne ispunjavaju.Negde je zapelo...Mozda se ispunjavaju nekom drugom?Ne bi bilo prvi put..Nema veze, ne ljutim se.Dobre su to zelje, steta bi bilo da samo tako propadnu..."
djordje balasevic

"Mi razumemo jedni druge,al svako od nas moze da protumaci samo sebe samog"
Herman Hese
 
Dan za danom idu,ne staju.Ja ne umem da ih pratim.Svakim danom sam sve dalje od mogucnosti da barem neki spasem.Zao mi je sto ih tek tako razbacujem,gubim.Ali ne znam sta da radim sa njima.Ponekad bas pozelim da sve to zaustavim,da zaspim i da se nikada vise ne probudim.
''Sama sebi robujem'',Violeta Stojanovic
 
Да се подсетимо на Црњанског:

“Откад је то царски бефел да се жена пита за ајдука. Није тога било ни под Турцима.” (Сеобe I I )
Ради се о српском живљу у Аустроугарској. Неки Србин начини зулум и после тога се скрива. Пошто нису могли да га пронађу, власти дођу његовој жени тражећи од ње да га поткаже. Она им одговори да ни под Турцима (као оличењу зла) није тако било.
 
Sigurno milion puta naidjes na recenicu,stranu,stih koji kao da si sam\a napisao\la....
Kao da ste nesto hteli da kazete,a niste tacno znali sta je to,a onnda naidjete u knjizi na vasu misao.;)

Jednom jedne strašne noći, ja zamišljah u samoći,
Čitah crne, prašne knjige, koje staro znanje skriše;
Dok sam u san skoro pao, neko mi je zakucao,
Na vrata mi zakucao - zakucao tiho - tiše -
"To je putnik" ja promrmljah, "koji beži ispred kiše",

Samo to i ništa više.

Gavran,Edgar Alan Po

Jezivo,mracno,osecajno,i jako mi prija :lol:
 
Susreti se desawaju kada stignemo do nasih granica,
kada nam je potrebno da emotiwno umremo i waskrsnemo.
Susreti nas cekaju-ali mi u najwecem broju slucajewa izbegawamo da se oni dese.
Medjutim,kad smo ocajni,ili pak,kad smo odusewljeni ziwotom,
tada se nepoznati pojawljuje,i kretanje naseg uniwerzuma menja prawac.

Koeljo
 
Росија не може бити побеђена!
Могу армаде прајске, францеске, шведске, турске, војевати колико хоће против Руса, могу и битке добити, кад су Руси без доброг оружја, али ће, на крају, победа бити росијска. (Сеобе)
Ово ми је баш :cool:
 
"Veliki pesnici i umetnici su osetljivi čak kad ih kude i niže prirode. Oni vole da ih čovek hvali, nosi na rukama, mazi...
Svaka ljubazna reč, svako dobronamerno staranje ublažava unutrašnji glas koji neprestano dovikuje pravome umetniku: Pa, tvoj let je još tako nizak, njega još slabi snaga zemaljskoga - protresi malo krila i vini se ka sjajnim zvezdama!
I gonjen tim glasom, umetnik često luta i ne može da nađe svoj zavičaj, dok ga glas prijatelja opet ne dovede na pravi put..."

E. T. A. Hoffmann
 
" Sve chemer,sirotinja,glad,nesrece... A zasto je tako? Ne znam. Mozda zato sto smo po prirodi zli,sto nas je bog obiljezio. ILI sto nas nesrece neprestano prate,pa se bojimo glasnog smijeha,bojimo se da cemo naljutiti zle sile koje stalno obilaze oko nas. Zar je onda cuda sto se uvijamo,krijemo,lazemo,mislimo samo na danasnji dan i samo na sebe,svoju srecu vidimo u tudjoj nesreci. Nemamo ponosa,nemamo hrabrosti. Biju nas,a mi smo i na tome zahvalni." (Mesa Selimovic)
Bas se tako osecam,ali ne zelim i necu da budem zahvalan ! NECU ! :evil:
 
*Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenutci čiste radosti vrijede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provrdeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohtjeva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvjek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti. (Ivo Andrić)
 
На капији пише великим, руменим словима: ''Антре''. Причао ми је арханћел Михаило да је некада тај наслов био јеврејски исписан, после грчки, па латински, и сад већ, од почетка овог века, француски. Арханђел Михаило ми говори и своје мишљење да ће, по својој прилици, ускоро тај наслов бити енглески исписан.
Шта ћете, рече, времена се мењају.
Да, па и фирме с њима, - рекох тек да допуним ову латинску пословицу.
(Из Нушићеве приповетке)

Па шта ти је овде кул? питаћете. То, што се времена мењају – доћи ће и ћирилица, надам се, руска или српска.
 

Back
Top