Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Ljubav ne znači biti nepomičan kao pustinja, niti lutati svetom kao vetar, niti sve posmatrati iz daleka. Ljubav je sila koja preobražava i poboljšava Dušu Sveta. Kada sam prvi put u nju prodro, učinilo mi se da je savršena. Ali kasnije sam shvatio da je ona odraz svih stvorenja i da ima svoje ratove i svoje strasti. Duša Sveta se hrani nama, a zemlja na kojoj živimo ce biti bolja ili lošija shodno tome koliko smo mi dobri ili loši i tu stupa na scenu snaga ljubavi, jer kad volimo, uvek želimo da budemo bolji nego što jesmo!" (Paulo Koeljo)

58088851e610431535d7327383a80dcf ewa hauton.jpg

"Ljubav ne znaci biti nepomican kao pustinja, niti lutati svetom kao vetar, niti sve posmatrati iz daleka. Ljubav je sila koja preobrazava i poboljsava Dusu Sveta. Kada sam prvi put u nju prodro, ucinilo mi se da je savrsena. Ali kasnije sam shvatio da je ona odraz svih stvorenja i da ima svoje ratove i svoje strasti. Dusa Sveta se hrani nama, a zemlja na kojoj zivimo ce biti bolja ili losija shodno tome koliko smo mi dobri ili losi i tu stupa na scenu snaga ljubavi, jer kad volimo, uvek zelimo da budemo bolji nego sto jesmo!"
"Alhemicar" - Paolo Koeljo
610ef3709a968b0b6ab2c5346c63201d--beauty-girls-pretty-people.jpg

"Voleti znači živeti, a mudrost je sve ono što je negativno, glupo, tužno i ružno znati zaobići ... Samo tako, a to nije uvek baš jednostavno i lako, živećemo u harmoniji sa dušom i sa njom u grudima ćemo do Ljubavi, jedared - kada dođemo na red, na krilima anđela, u blaženstvo večnosti stići ..." - :heart::heart::heart: Krstan Đ. Kovjenić

šapat u vetru.jpg

"Poštovani prijatelji, kada izgubiš veru u sebe, oslabiš, i onako zakržljalu, logiku onda ti ne preostaje ništa drugo, ukoliko želiš da razrešiš nešto što bi voleo, a intelektualno si lagan za to, koristi iskustva pametnijih od sebe …

Počni na ovaj nači, ah, što volim filozofiji da dodajem poseban začin, možda će ti posle i da uspe da shvatiš šta je Fi (Zašto je Fi^2 = 1 + Fi ? - 1.618...^2 = 2.618...= 1 + 1.618...)

Aεὶ ὁ θεὸς ὁ μέγας γεωμετρεῖ τό σύμπαν (čitaj; Aei ho theos ho megas geōmetrei to sympan.) = "Uvek veliki bog primenjuje geometriju u svemu", mnemotehnika za π (pi)

π = 3,1415926...

Ἀεὶ - (3-će slovo)
- (1-o slovo)
θεός - (4-to slovo)
- (1-o slovo)
μέγας - (5-to slovo)
γεωμετρεῖ - (9-to slovo)
τό - (2-go slovo)
Σύμπαν - (6-to slovo)" - Krstan Đ. Kovjenić

PROFESORICA SEXA.jpg

Ukoliko mnogo ne očekuješ od života bit ćeš sretniji. Svaka sitnica će ti biti dar. Ako očekuješ previše od prijateljstva, ljubavi, karijere, ništa te neće zadovoljiti. I još nešto, savjeta nikad dosta, premda od njih malo koristi onima kojima su dati, rijetko ih poslušaju, a shvate ih tek kad sami udare glavom o zid. Od svoje naravi ne možeš pobeći. Živi u skladu sa njom i ne pravi iskorake prema nekoj drugačijoj, željenoj, jer nema dugoročne glume"...

Gordana Kuić

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back