Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
VLADIKA NIKOLAJ.jpg

TAKO MALO REČI, A TAKO MNOGO DUŠE I ISTINE ...

Šta jedna osoba daje drugoj? Ona daje od sebe, od najskupocenijeg što ima, ona daje od svog života. To ne znači nužno da ona žrtvuje svoj život za drugu osobu – već da joj daje od onoga što u njoj živi; ona joj daje od svoje radosti, svog interesovanja, razumevanja, znanja, humora, od svoje tuge – sve izraze i manifestacije onoga što u njoj živi. Aktivni karakter ljubavi ogleda se u činjenici da ona uvek sadrži određene osnovne elemente, zajedničke svim oblicima ljubavi. To su: briga, odgovornost, poštovanje i znanje. Ljubav je aktivna zainteresovanost za život i rast onoga što volimo. Čovek voli ono oko čega se trudi i trudi se oko onoga što voli."- Erih From

Ima trenutaka u životu kada čoveku mogućnost da bude povređen
uopšte i ne prođe kroz glavu.
Kratkih trenutaka slobode kada se osećamo besmrtnima.
Trenutaka kada znamo da nas ništa na svetu ne može dotaći.
To je ono najbolje u postojanju."
„Novi početak“,Toni Parsons

Pogledajte prilog 631739
Zato i ti, rode plemeniti, pamti samo one srećne mrvice, one malobrojne srećne dane, iz života, a sve ostalo, naročito ono što te je razočaralo, rasužilo i zabolelo, prepusti zaboravu ... ✍️🤫

Nema sumnje. Led je hladan, ruže su crvene, ja sam zaljubljena. I ta će me ljubav negde odneti.
Struja presnažno vuče; nemam izbora. Možda će to biti posebno mesto, mesto kakvo nikad
ranije nisam videla. Tamo mi možda preti opasnost, možda će me nešto duboko i kobno raniti.
Možda na kraju sve izgubim. Ali povratka nema. Mogu se samo prepustiti struji. Čak i ako to
znači da ću sagoreti, zauvek nestati.

Haruki Murakami

c5057906f261d08a77c9301ce335bd37_hd2.jpg

»Neki sumnjaju u sve, drugi u svašta,
A jedino pesnik duboko, onako intuitivno – najdublje, veruje,
Čak i onda kada ga zeza ljubavna veza i grdi tašta,
Jer njemu njegove muze, sirene, anđele i bogove,
Njegove cure, sa puno kulture, duboka mora i visoke smetove,
Zvezde danice, ljubozovne curice, ali i oluje i orkanske vetrove,
U dubini duše uvek pronađe nepresušna pesnička mašta.«
- Krstan Đ. Kovjenić:kiss:

stanje