Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Najnepoštenija stvar u životu njegov je kraj. Mislim, život je težak. I oduzme ti dosta vremena. I što dobiješ na kraju? Smrt. To je, kao, neki bonus?!
Uvjeren sam da je životni ciklus okrenut naopačke. Smrt bi trebala biti na početku. Potom slijedi život u staračkom domu iz kojeg te izbace jer si bio prezdrav. Onda počneš raditi tako što prikupiš mirovinu i već prvi dan na poslu dobiješ zlatni sat. Potom radiš četrdeset godina, dok ne postaneš dovoljno mlad za uživanje u mirovini. Piješ puno alkohola, ideš s tuluma na tulum i polako se pripremaš za srednju školu. Onda slijedi osnovna škola, postaješ klinac, igraš se i nemaš nikakvih odgovornosti u životu. Potom si malo dijete, pa beba, vraćaš se unutra i devet mjeseci lebdiš dok te grije najluksuznije centralno grijanje, kupka, a hrana stiže kroz cjevčicu. I kraj dočekaš jednim fantastičnim orgazmom!!! Amen."

George Constanza

" Ако погрешите, треба себе да подсетите: " Не изненађуј се, још увек ниси пробуђен. " И када видите неког другог да греши: " Не буди изненађен, ни он није пробуђен. " Врло једноставан, директан начин прихватања себе, своје људскости, својих недостатака и прихватања несавршености и људскости других. "

Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne. Svi imaju loša iskustva. Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo biti bolji? I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni. Jer su oni drugi postali još gori.
— Duško Radović

Ja zaista nemam puno da ti ponudim... par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno, ali verno srce... imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara... ali se još oseća miris mojih snova... nemam ja puno na dlanu... par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice... jedan osmeh i oči pune nade...
— Bob Marli

Ti si za mene bio pravi blagoslov. I danas shvatam jednu stvar: svaki blagoslov koji odbijemo pretvara se u prokletstvo. Od života više ništa ne tražim. A ti me primoravaš da sagledavam bogatstva i horizonte koje nikad nisam upoznao. Sada, kada ih poznajem, i kada poznajem svoje ogromne mogućnosti, osećaću se gore nego što sam se ranije osećao. Jer znam da mogu da imam sve, a nije mi do toga.
— Paulo Koeljo

" Наслони моје време на своје, тако ће вечност дуже трајати. "

~ Мика Антић

10366325_10152146749608528_8060605113516323170_n.jpg

" Животне награде стижу на крају сваког пута, а не на почетку, и није ми дано да знам колико је корака неопходно да начиним да бих дошао до свог циља. Неуспех ме може чекати и на хиљадитом кораку, а да се, ипак, успех крије већ иза следеће окуке на путу. И никада нећу сазнати колико сам му био близу, или далеко од њега, ако не заокренем иза те окуке. "

~ Ог Мандино

"Postoje ljudi koji oko sebe šire radost.Jednostavno, spontano. Gde se pojave – svane sunce. I kad odu našim bićem odjekuju zvona njihovog smeha i njihova radost traži svoj dom u našoj duši. Takvi su da niko pored njih ne može biti nedotaknut. Kao da su sazdani od nekakvih opeka smeha i igre, dovedeni iz nekog boljeg sveta i nastanjeni kao dobri gosti među nama. Ozbiljni su kao odrasli i istovremeno jednostavni poput dece. U svojoj radosti pronalaze i snagu.I za sebe i za druge. Poteškoće im ne stavljaju na lice smrknutosti. Vedrina je njihov životni moto..." I.Andric :srecna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back