Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znate šta je ljepše vidjeti od mladog zaljubljenog para? - Stariji bračni par, koji je zajedno podnio sve životne udarce, spletke sudbine, koji je zajedno prošao sve bolove, proživio srećne i tužne trenutke. Par koji se unatoč svemu još uvijek voli. Dva stara tijela u kojima kucaju dva mlada srca i ona ista ljubav kao na početku.
— Milica Jakovljević MIR-JAM

Idi ako baš hoćeš. Navikla sam da oni koje volim prije ili kasnije odu.

- - - - - - - - - -

Još i danas imam naviku da sjednem kraj prozora kada pada kiša i da dugo, dugo gledam nekuda u daljinu. Tada sam tako mirna, tada osjećam da sa mirisom kiše dolaziš i ti, ti kojeg već dugo nema. Al' još se tebi nadam.

- - - - - - - - - -

Dođi i ostani. I ne pitaj me na koliko dugo. Samo dođi i budi tu, samo pusti neka traje.

" Људи од вредности никада нису надмени. Човек увек има онолико ароганције колико му недостаје самосвести. Надменост је само средство да се вештачким понижавањем ближњега на силу уздигне самосвест. "

~ О. Вајнингер

Sreća je parfem koji ne možeš prsnuti na druge
bez toga da nekoliko kapi ne padne i na tebe.

Ralph Waldo Emerson

t2UkRFv.jpg

Svaki odnos između dve osobe potpuno je jedinstven. Zato ne možeš na isti način voleti dve osobe. To je prosto nemoguće. Svakog čoveka voliš drugačije zbog toga što jeste i zbog jedinstvenog odgovora koji izaziva u tebi. A što se bolje poznajete, bogatije su boje tog odnosa.

William Paul Young

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back