Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
“U ljubavi postoje tri vrste žena: kojima se ženimo, koje volimo i koje plaćamo.
A to može da bude isto, ali obrnutim redom: počne se sa plaćanjem, pa je onda volimo i na kraju se oženimo njome.”
"Optimisti su neobična bića. Kad je sva zemlja puna trnja i čičaka, oni još uvek uspevaju pronaći cvet. Kad se sve sasuši i postane pustinja, oni su retke ptice koje osećaju oazu."
Nastavi da živiš, izdrži, jer zemlja rađa čuda. I kad ti proguta srce, čuda se i dalje događaju.
Skineš kapu i sve ti je oprošteno. Od tebe se očekuje samo da pomno pratiš događaje oko sebe.
Ne postoji srednji put, onaj pravi, koji vodi napred, u stalnost, u mir i dostojanstvo, nego da se svi krećemo u krugu, uvek istim putem, koji vara, a samo se smenjuju ljudi i naraštaji koji putuju, stalno varani.
"Живот је избор, а не судбина, јер обичан човек живи како мора, а прави човек живи како хоће. Живот на који бедно и без отпора пристаје је бедно таворење, а изабрани живот је слобода. Човек постаје слободан својом одлуком, отпором и непристајањем."
Меша Селимовић
Misli su kao gosti. Mi ne odgovaramo za njihovu prvu posetu. Ali, hoće li nas ponovno posetiti i koliko često će nas posećivati, zavisi samo od toga kako ih primamo.
Nisam ti ja za ovo vreme, svakodnevne šeme i ovakve navalentne žene, ti nema dileme, a ni mene. Nekada, u dobra stara vremena, sam im se udvarao recitujući Jesenjina, Puškina, Safo, Njegoša i druge nepravizeđene pesnike, a sada, kakva je to cura i kultura, htele bi da im zapevam neku od Šabana ...