Čitalački klub - poziv na čitanje

Novi sam clan,i malo je reci da sam odusevljena temom:klap:
Rado bih ucestvovala u zakazanoj diskusiji,ali imam problem naci knjigu..Posto zivim preko,uglavnom narucim online...,ali ovu knjigu nisam pronasla:sad2:
Svejedno,cekam vase utiske,i nadam se da cu do sledeceg ,,domaceg zadatka,,lakse doci:D
Veliki pozdrav za ljubitelje knjiga:super:

Znate li mozda ko je izdavac?
Hvala

Ninabela07, i sama sam imala poteškoće pri pronalasku knjige. :sad2:
Danas, na fakultetu, u seminarskoj biblioteci, rekli su mi da Kovači lažnog novca nije na raspolaganju jer je roman oštećen. :roll: Obišla sam još nekolicinu bibloteka, takođe bezuspešno. Kasnije se odlučih na pohod po knjižarama i kupovinu knjige. Međutim, niti jedna knjižara nema ovaj roman. Neverovatno. Kod Spensa (Novi Sad) je postavljeno par štandova sa knjigama, ali ni tamo nemadoh sreće. :azdaja:
Preostaje mi da potražim u Matici.
Nažalost, danas nemadoh vremena, posle besomučnog traganja za knjigom, a iskreno, ni strpljenja. Moram je obavezno pronaći ovih dana jer želim što pre početi sa čitanjem. :)
Sam autor je za ovaj svoj roman rekao da kao književna forma predstavlja roman duše. Ovo je zaista vredno Židovo delo koje je izvršilo presudan uticaj na roman minulog veka. Zato se radujem čitanju.

Znam za jednog izdavača - Prosveta, Beograd. Godina izdanja knjige je 1966.
Nadam se da sam pomogla. :) Radujem se što imamo novog člana i što delite entuzijazam sa nama. Što pre nam se pridružite! :cao:

Poslednja izmena:
Ja sam kupila 2004. godine na trafici u izdanju Novosti, edicija XX vek, tiraž je 100000.

Zavidim ti, Raddo65. :)
Sećam se izdanja Novosti. Pokušaću da pronađem Kovače lažnog novca jer žarko želim pročitati ovo delo. Videćemo da li ostali imaju poteškoća. Ako da, dogovorićemo se da čitamo drugu knjigu. Dajte predloge! :)
Raddo65, da li ćeš nam se pridružiti?

A šta mislite o Sofijinom svetu Justejna Gordera?

Ja sam za. :) Gorder je proslavljeni norveški pisac, Sofijin svet je roman o istoriji filosofije, stoga, zaključujem da je zanimljivo štivo.
Da li je neko čitao Devojku sa pomorandžama? Gorderovu. Negde pročitah da je dobra knjiga, pa me zanima da li je zaista tako. :)
Ako ne nađem Žida, čitamo Gordera. Naravno, ako se ostali slože. :)

(Židov roman moram pronaći, nevezano za ovu temu, nego onako, za moju dušu, dugo već tragam za njim. Isto kao i za P. Lagerkvistom. Nigde ih nema... :sad2: )

Procitala sam Sofijin svet pre nekoliko godina i apsolutno ga preporucujem. Rado cu se ukljuciti u raspravu, bar onoliko koliko se secam..

@*Dragonfly*
Pocetkom juna dolazim u NS pa cu ti poneti knjigu, ako je do tada ne pronadjes. Javljam ti se na PP.

Divno, divno, divno! :zurka: Zadovoljno skakućem i pljeskam ručicama. :) Hvala, ime!

Dakle, definitivno neka bude Sofijin svet ako ne pronađemo Žida.

Back