Pozorište "Fantom iz opere" - Pozorište na Terazijama

mr Kiza

Domaćin
Poruka
3.855
Bila je vec ranije tema za ovu predstavu, ali vidim da je zakljucana, pa da otvorim novu...

https://pozoristeterazije.com/predstave/fantom-iz-opere/

Fantom se vratio na Terazije posle dve i po godine pauze! Iako ovo nije bas klasicni mjuzikl, vec vise naginje savremenoj operi (vecinom su to individualni pevacki nastupi glavnih aktera), definitivno je rec o velikom ostvarenju sva tri ansambla ovog pozorista, uradjena je bogata mehanicka scenografija, ima prelepih masovnijih scena "opere" (baleta) kada su svi akteri zajedno na sceni. Sloba Stefanovic je standardno odlican u glavnoj ulozi, dok Kristin u ovoj postavi izvodi clanica hora Mirjana Nedeljkovic, zena je predivno izvela svoje solo deonice. Zato ne propustite ovaj spektakl!

Odlično!
Gledao sam prošle jeseni u Londonu
Sjajan mjuzikl/opera
Bio sam skeptičan jer sam očekivao nešto banalnije
Ali je vredno delo

Masquerade je po meni "druga tema" mjuzikla (pored ultra poznate Fantomove teme) izuzetno važna

Celu tu numeru izvode grupno maskirani izbođači nekoliko minuta, a Fantom je ponovi samo u jednom citatu kada pogleda parče platna ili kartona (svoju masku) koju je skinuo pred Kristinom

Muzički Odlično povezan motiv

Drugima je maskarada zabava, iskazivanje ličnih podvesnih afiniteta a njemu kao bogalju, način preživljavanja. Sa tim parčetom kartona on je iole čovek

Zato i jeste pravi spektakl.
Mogu misliti kako izgleda izvodjenje u Londonu na jos vecoj sceni i sa jos vise prisutnih aktera, blago tebi sto si imao prilike da to vidis!
To jeste His Majesty's theatre
Ali je scena u suštini malo manja od recimo Ateljea 212
Ali je tog tipa scena, slično Ateljeu
Jeste iznutra lepo

Kada je poleteo onaj "Luster" pomislih "hvala Bogu što nisam imao para za skuplju ulaznicu da ne sedim ispod preleta ovog impresivnog letećeg Svećnjaka 😅"

Ali mi je lik u knjižari greškom dao 5 vaučera od 20£ za pozorišta, umesto 2... tako da sam imao fino sedište ipak, a ostatak vaučera sam poklonio mojoj prijateljici koja tamo živi

Najlepši suvenir sa predstave je ova majica u prilogu
6689.jpg

A na kraju prvog čina (još nije došla Maskarada) smo svi u wc-u spontano trabunjali glavnu temu (TAAAAAAA TA TA TA TA TAAAA....)

Jedva sam je čekala još prvi put ali sam se razočarala.
Kolko se sećam najviše glavnom ženskom ulogom, tad je jedna postavka bila sa onda mladom Martom Hadžimanov koja nije imala niti iskustva (a po meni ni talenta) za glavnu ulogu. Koliko se sećam, scena je bila mračna i dosadna. Ni Slobodan Stefanović mi nije bio nešto...
U principu ceo utisak mi je bio mlak.

Bila je vec ranije tema za ovu predstavu, ali vidim da je zakljucana, pa da otvorim novu...

https://pozoristeterazije.com/predstave/fantom-iz-opere/

Fantom se vratio na Terazije posle dve i po godine pauze! Iako ovo nije bas klasicni mjuzikl, vec vise naginje savremenoj operi (vecinom su to individualni pevacki nastupi glavnih aktera), definitivno je rec o velikom ostvarenju sva tri ansambla ovog pozorista, uradjena je bogata mehanicka scenografija, ima prelepih masovnijih scena "opere" (baleta) kada su svi akteri zajedno na sceni. Sloba Stefanovic je standardno odlican u glavnoj ulozi, dok Kristin u ovoj postavi izvodi clanica hora Mirjana Nedeljkovic, zena je predivno izvela svoje solo deonice. Zato ne propustite ovaj spektakl!
Mirjanu Nedeljković sam gledala/slušala u Veče mjuzikla na Terazijama. Peva završnu pesmu, a peva tako da čoveku krenu suze. Ima anđeoski glas. Planiram Fantoma da gledam sa njom u postavi.

Back