Čitalački klub - poziv na čitanje

Žao mi je što se nisam javljao ovako dugo vremena. U pitanju su bili izvjesni privatni problemi. Znam da dugujem diskusiju o Čekajući varvare, par riječi o toj knjizi napisao sam na temi Šta ste poslednje pročitali, šta trenutno čitate?.
Nadam se da ću se ubuduće češće javljati.
Što se tiče predloženih tema, i Kiklop i Lesingova su OK. Kiklopa imam u kući, a Lesingovu, koja mi se i više čita, nisam uspio da nađem u svom gradu, ostala mi je još jedna knjižara u kojoj ću danas pogledati.

Da li je neko citao "Senka vetra" od Zafona (Carlos Ruiz Zafon)? :)

Izuzetno mi se svidela knjiga. Retko lep roman medju onim sto se danas objavljuje. Prica je, sama po sebi, vrlo zanimljiva, simpaticna. Stil tecan, ne posebno visok. Zavrsetak je, po mom misljenju, mogao biti manje dramatican. Ima dosta lepih momenata...pero Viktra Igoa mi je prva od sitnica koje mi padnu na pamet na pomen Senke Vetra ;) ...

P.S.Preporucio bih Senku Vetra ovom citalackom klubu.

Predlazem voljnima pripovetke Edgara Alana Poa, ako zele da zaplove svetom mashte i senki.

Слажем се, недавно је изашао премијерно на српском мали Поов роман Дневник Џулијуса Родмана, писан његовим чувеним реалистичким методом, тако да су га савременици узели здраво за готово, да се чак нашао на дневном реду америчког Сената.

Cao,
Samo sam formalno na forumu, svatila sam da postavim jedno pitanje, ali na PDF Religija.
Opet pisem o knjizevnosti, ustvari igram se literarnog kviza, na jednom drugom forumu ( i pod drugim nickom), zanimljivo je da sam tamo nasla quentina, doduse u arhivi.
Od pocetka godine pravim listu knjiga koje sam procitala, trenutno mi je u drugom kompjuteru, ali evo nekih mojih predloga.
Vec Pomenuta Doris Lesing, moze “I leto pre sumraka”, ali njen prvenac “Trava peva”, meni je to najdraza njena knjiga procitala sam ih, doduse samo 4.
Erland Lu – Dopler ; Naivan. Super.
Islandski pisac Olaf Olafson, poslednje sto sam procitala od njega je zbirka pripovedaka “Dan zaljubljenih”, pre toga roman “Odlazak u noc”, a mislim da je jos nesto prevedeno.
Dzulijan Barns, “Troje” i nastavak te knjige ( Ljubav, itd., ko procita Troje i dopadne mu se, procitace i nastavak, u to sam uverena ). Upravo citam njegovu knjigu “Pre no sto me je srela”.
Kasno je, tako da ne mogu svega da se setim, ako nadjem jos nesto na listi, a vredno je preporuke, editovacu sutra ili napisati novi post.
Uzgred, sve knjige sam nasla u biblitoci, uclanjena sam u 2 – u Biblioteku grada Beograda i lokalnu na Vracaru koja je dobila elektronski katalog, pa se baza moze pretraziti i od kuce.
Moze se, takodje, naruciti knjiga, u BGB je 80, a po lokalnim biblitekma 40 din., kad je clan koji je uzeo knjigu pre vas dovrsi, tacnije istekne rok od 20 dana, vas obaveste telefonom da vam je knjiga na raspolaganju.
Pozdrav starim prijateljima (Sokolica_M, Quentin ,Bi2, Beth, ILO, Hesse…),
vidim da se sastav unekoliko izmenio, ali da ima i onih od pre godinu dana.
Nadam se das u predlozi dobri, nazalost ne mogu da sedim na dve stolice i pisem na 2 foruma, ali svreticu ponekad ;).

Poslednja izmena:
Постоји друга тема за препоруке, ова тема је за дискусију.
Али како видим, добро сам урадио што књигу, која је предложена за дискусију, нисам читао до краја. Двоумио сам се да ли да наставим са читањем, иако ми се није свиђала, само да бих пратио дискусију. Претпостављам да је нико није ни дочитао.
:hahaha:

Ja sam svojevremeno pokrenuo ovu temu, ali nikoga ništa ne sprečava da predloži knjigu i, ako se javi dovoljno zainteresovanih, odredi rok, kako smo mi to nekad činili. Ili kako se već dogovorite. Suština je jednostavna: grupa ljudi čita istu knjigu i kasnije razgovara o njoj.
Predložite.
Možda se i ja pridružim.

Back