Čišćenje od antipsihotika

Potrebna su mi više tumačenja i mišljenja došla sam kod lekara sad zadnji put na kontroli počela sam da se glupiram i malo naklono da se ponašam nije mi bilo dobro od rispolepta,,,, galepsin mi je prepisan prošle godine zbog tokova i grimasa ni on mi nije pomogao, zbog svog tog silnog glupiranja i zbog mog stava [[[[nemam svoje ja]]]]] bila sam ne sigurna na kontroli nisam mogla da se izborim za sebe da mu kažem da neću da funkcionišem sa lekovima, žalila sam mu se da imam probleme na poslu, da imam paniku, tešku socijalnu anxioznost, da sam malo ne prilagodljiva, videla sam da su kao i svi doktori manipulativi napravio je onu blažu razočaranu facu i odmah mi upisao novu šifru f43.2 ~može pojašnjenje šta pojašnjava ova šifra to jeste postrrraumatski prepisao mi je reagilu i mnogo dobijam paničnih napada, kratke gubitke svesti~slično lažnoj epilepsiji, upadam u komu, spavam tri sata ne znam gde se nalazim doživljam teške depersonalizacije a od rispolepta uffff od njega tek počnem da budem fizički agresivna treba mi samo ona stvar da mu kažem sve šta? Kako? Ne valja plaši me samo zašto mi je dao ovu šifruuu¿????

Potrebna su mi više tumačenja i mišljenja došla sam kod lekara sad zadnji put na kontroli počela sam da se glupiram i malo naklono da se ponašam nije mi bilo dobro od rispolepta,,,, galepsin mi je prepisan prošle godine zbog tokova i grimasa ni on mi nije pomogao, zbog svog tog silnog glupiranja i zbog mog stava [[[[nemam svoje ja]]]]] bila sam ne sigurna na kontroli nisam mogla da se izborim za sebe da mu kažem da neću da funkcionišem sa lekovima, žalila sam mu se da imam probleme na poslu, da imam paniku, tešku socijalnu anxioznost, da sam malo ne prilagodljiva, videla sam da su kao i svi doktori manipulativi napravio je onu blažu razočaranu facu i odmah mi upisao novu šifru f43.2 ~može pojašnjenje šta pojašnjava ova šifra to jeste postrrraumatski prepisao mi je reagilu i mnogo dobijam paničnih napada, kratke gubitke svesti~slično lažnoj epilepsiji, upadam u komu, spavam tri sata ne znam gde se nalazim doživljam teške depersonalizacije a od rispolepta uffff od njega tek počnem da budem fizički agresivna treba mi samo ona stvar da mu kažem sve šta? Kako? Ne valja plaši me samo zašto mi je dao ovu šifruuu¿????
Koliko vidim ta nova dijagnoza je „poremecaj prilagodjavanja“ i cesto ide uz ptsp i ankciozni poremecaj.
Ja nisam doktor, samo mogu da ti preporucim da, ako vec ne mozes uzivo da mu kazes kako se osecas, da mu napises mail i sve objasnis, pa ce lekar onda razmisliti o nekoj drugoj terapiji, koja ti nece stvarati tolike nus-pojave.
Ljudi razlicito reaguju na lekove i kad su druge bolesti u pitanju, pa izmenjaju terapije dok ne pronadju onu na koju najbolje reaguju.

Sve najbolje. :)

Pijem risperidone/rispolept od 2011 i ne primecujem nista od toga, osim da ne mogu da ejakuliram. Dakle, kao kontraceptivno sredstvo.
Retke panicne napade resavam lorazepamom, i to samo ako imam napad. No to se nije desilo godinama.
Antipsihotici imaju samo jedno dejstvo, a to je da se smanji dotok dopamina u mozak, zato sto je teorija da zestoka
napaljenost izaziva alternativno stanje svesti, tj psihozu. Ovo sto opisujes su problemi za koje nije antipsihotik,
niti to imas zato sto to pijes.

U junu 2011 sam poceo da pijem antipsihotike tj rispolept i pio sam do jula 2012 godine, takodje uz to sam pio i antidepresiv citalex od januara 2012 do jula 2012, pa me zanima koliko je potrebno da se organizam tj mozak ocisti od tih lekova, posto volim da izlazim a kad izadje obicno i popijem neko pice, ali jos uvek osecam dejstvo ovih lekova pa mi pomalo smeta...?
kolko znam pola godine je dovoljno ali me ne drzi za rec

Poslednja izmena od moderatora:

Back