Bix
Aktivan član
- Poruka
 - 1.580

Jos malo dokaza za Nifonta i sve dr, Nifonte ,,, ali posto on slusa moderno Svestenstvo, i moderne Oce i Lepavinsko Osoblje,,evo jedna izjava bas ,,,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Covek van Crkve a poziva se na starce koji pripadaju bas toj "ekumenisticko jeretickoj" Crkvi. Kakve veze ima izjava Vladike Porfirija sa temom o cipovima? Kao sto sam vec govorio SPC ne podrzava sinkreticki ekumenizam. Ne postoji nikakvo moderno svestenstvo. Postoje svestenici preko kojih dobijamo svete tajne poput krstenja, ispovesti i pricesca. Naravno da ti koja necrkvena to ne razumes. Tako sam imao priliku da pre neki dan pricam sa jednim prelescenikom koji je isto zaludjen cipovima kao i Bix. Lepo ga pitam kojoj Crkvi pripadas, a on mi mrtav lada odgovorio ja cekam Filadelfisku Crkvu.Covek van Crkve a poziva se na starce koji pripadaju bas toj "ekumenisticko jeretickoj" Crkvi.
![]()
 kao pecurke posle kise 
Ne pravi se blesav , znas ti dobro o cemu ja govorim, ( sad kao izgovor nije tema o cipovima) pa sta sve ja ovde videh sto nema veze sa cipovima pa pise na temi....
No, ,, ti si se pozivao na izmedju ostalog i Lepavinske, pa samo da ti kazem njihove stavove,,cisto info,, a tvoji stavovi su daleko od Pravoslavne crkve Svetootackog predanja pravog,,,
ko ce ti ga znati kome ti pripadas,,ima sad crkvi koliko hoces kote se , nicu samo,,,kao pecurke posle kise
![]()
Da, pa? Ja pripadam SPC. Ti si ta koja treba da se izjasni kojoj raskolnickoj grupaciji pripadas.
Daj Boze da ti se okrenes SPC i da joj pripadas,,ja ti to bas zelim,,,
Ja pripadam SPC. A ti koja pljujes Lepavinske monahe gde se svakodnevno desavaju cuda isceljenja i srpske vladike zapitaj se gde pripadas.
 bolje cuti i pokrij se usima,,, prvo ne napadaj me da ja nekog pljujem,,, a po najmanje svtinju,, vidi cuda se desavaju da ali zbog Svetih i samog Boga ,,ne sigurno od prelescenog svestenstva!! e tako isto na svim Sv, mestima u ovom novom dobu epokalipsee...Aha, ajde da probam ovako. Gde se pricescujes?
 na zalost sto se desava vec... Eto ti sve ti je lepo rekao Sv, Marko Efeski,,, U crkvi pravoslavnoj nema kompromisa,,, dve strane imaju istina i laz.Pricescujem se u mojoj parohiskoj crkvi gde se jos uvek sluzi liturgija po starom,,znaci po starom,,ne po novom... ljudi svatite da morate otvoriti oci dobro i videti sta se zbiva u vasim hramovima,,, morate prosto,,, kad dodje do promena itd,,, kad pocnu svestenici govoriti neke stvari blago receno Cudne i nenormalne,,sve sve sto odstupa od Svetootackog predanja,,bezite,,uvek kazem Bolje se kuci moliti , nego ici u crkvu na sluzbu gde po novotarijama nema Blagodati.
Kazem, ne dozvoliti da vas pogresni vode u pogresnom smeru,,, jer vede u pogibiju duse... tada je bolje kuci se moliti dok s ene pronadje mesto Pravoslavno gde je sluzba onakava kakva treba da bude, gde krstavaju sa 3x pogruzavanjem u vodu, gde sve sv, tajne se obavljaju onako kako treba,,, gde je Sv, Pricest Pravom Isusovom Krvlju i telom... itd...
Nemojte da se iscudjavamo,,, gledam slike mladica 9 mesec stomak do zuba one pred olatarom vencanje,,leleeee .... da ne nabrajam vise,, pozlice mi...
 Sve mi nesto mirise da si kod oca Simeona iz Rukumije. Ovo oko sluzenja liturgije ne da komentarisem. Prvo, to sluzenje je po novom u odnosu na neki prethodni period. Prvi hriscani su na osnovu istorijskih izvora imali raznolika bogosluzenja a opet najrevnosniji za nasu veru.Ti si ta koja drzi prste u usima. Otac Gavrilo niti SPC ne podrzavaju sinkreticki ekumenizam osedjun od otaca.I nemoj sad da se pravis slep, i da namerno zatvaras oci,,pogledaj istini u oci,,,
samo upredi ovaj iskaz O, Gavrila Lepavinskog sa Svetim ocima i kanonima o kojima govore kada je rec bas o ekumenizmu, zadnjim vremenima i o tome koliko ce svestenstvo pasti,,na zalost sto se desava vec... Eto ti sve ti je lepo rekao Sv, Marko Efeski,,, U crkvi pravoslavnoj nema kompromisa,,, dve strane imaju istina i laz.
A ta tvoja parohijska Crkva pripada SPC za koju si izjavila da je u jersi.Sve mi nesto mirise da si kod oca Simeona iz Rukumije. Ovo oko sluzenja liturgije ne da komentarisem. Prvo, to sluzenje je po novom u odnosu na neki prethodni period. Prvi hriscani su na osnovu istorijskih izvora imali raznolika bogosluzenja a opet najrevnosniji za nasu veru.
- - - - - - - - - -
Ti si ta koja drzi prste u usima. Otac Gavrilo niti SPC ne podrzavaju sinkreticki ekumenizam osedjun od otaca.
	"A ta tvoja parohijska Crkva pripada SPC za koju si izjavila da je u jersi" ,,, Ne pripada,,, sve do momenta dok ne pocnu novotarije,,,vidi ti ovako kako si ovo rekao znaci da onda Pravoslavlja cistog u opste nema,,, a ima ga i mora da ga bude i bice ga!! Po ovome sto pricas nema logike u opste,,,,
Jeste se zlo uvuklo u crkvu,,ali ne u svaku parohiju jos uvek i ne u svaki hram, ne u svaki manatir bar ne jos uvek, i nije svaki svestenik pao,,, ,, ! Ali govorim upravo o tome da ce biti tesko naci pravog duhovnika istinskog, kome ces moci otici na sluzbu,,,, Zar s ene vidi posrnuce duhovno u samoj crkvi,,vidi se pocelo je i samo klizi i klizi,,, vremenom ce doci do toga da Mali br, cistog Pravoslavnog ostane... E sad ono sto ti celo vreme govorim je to,,, da li ces u momentu spoznati kad trebas da istupis iz te ladje koja tone i ostati na temeljima Pravoslavnim,,,Sto kazu Sveti, makar ostao sam,,, ali na strani istine.
![]()
Tako da ako imas nesto protiv vladike Porfirija i smatras da je SPC bez blagodati, treba da pogledas 6 kanon Drugog Vaseljenskog Sabora.
6. Пошто су многи желећи да помуте и изврну добар црквени поредак, непријатељски и клеветнички умишљају на православне епископе који управљају црквама, неке кривице (оптужбе), не због другог сем да окаљају углед свештеника, и да изазову пометњу у мирном народу. Зато свети Сабор епископа окупљених у Константинопољу (Цариграду) одлучио је: недопустити тужиоцима без испитивања, нити свима дозволити да износе оптужбе на црквене управитеље, али ни све искључити. Ако неко изнесе на епископа неки свој, тојест посебан прекор да се обогатио или је пак од њега ( епископа) због нечега другог праведно страдао, при таквим оптужбама не разматрати ни личност ( тужиоца) ни веру (поверење) његову. Јер, треба на сваки начин даје слободна савест епископа, а онај ко се сматра оклеветаним, мора наћи задовољење, ма каквог да је поверења (вере). Ако је на епископа изнета црквена оптужба, тада треба разматрати личност тужиоца. Најпре, недозвољавати јеретицима да износе оптужбе на православне епископе у црквеним делима. Јеретицима називамо како оне који су одавно искључени из Цркве, тако и оне које смо после тога анатемисали. Сем ових и оне који се претварају да исповедају здраву веру, али који су се оделили и окупљају сабрања против наших канонских епископа. Још ако су неки из Цркве, раније због неких узрока били осуђени и избачени, или одлучени, било да су из клира, било из реда световњака, и њима да не буде дозвољено да оптужуј у епископа док најпре не скину своју оптужбу са себе. Слично, и од оних који су се сами подвргли оптужби, не треба примати оптужбе на епископа, или на друге клирике, док најпре не докажу своју невиност, од, на њих изнетих оптужби (кривица).
Ако неки који нису ни јеретици, нити су у црквеној заједници, ни осуђени или унапред оптужени, кажу да имају нешто против епископа по црквеним питањима, таквима свети Сабор заповеда да најпре изнесу своје оптужбе пред све обласне епископе, и пред њима да доказима потврде кривице којима оптужују епископа. Ако се догоди (покаже) да епископи једне области не могу да правилно пресуде по изнетим на епископа оптужбама, тада они ( тужиоци) да приступе већем сабору епископа велике области који су сазвани због овог повода. Они опет не могу изнети оптужбу пре него што писмено не изјаве да ће се потчинити истој казни, ако би по испитивању дела, се показало да су клеветници епископа кога оптужују. Ако ко презревши издане одредбе усуди се, или позове се на царски глас, или судове световних управитеља, или узнемири васељенски Сабор, и нашкоди части свих епископа области, такав да не буде примљен са тужбом као онај који наноси увреду (ружи) правила (каноне), и као онај који је нарушио добар црквени поредак.
 ...  blazeni ce se nasititi 

hahahahahahahahahah bas me nasmeja,,,, hahahahahahah
a ti bolje procitaj sta kazu sveti Oci!!!!!! Citaj kanone i pravila,,i sve gde je receno,, Ko sa katolicima opsti i sluzi sluzbu da se svrgene!!! Jer nema nista svetlost i tama zajednicko,,nema nista razumes,,nemaaaaa Srbine ako razumes Srbski..!!!!!!!!!!!!!!!! Ako si u opste Srbin!!
Citaj, necu ti ja ovde nabrajati sta sve pise,,, sta ce nas Partijarh sa papom??? Sta ce onoliki svestenici na poklonjenju papi?? Sta ce na ovom saboru 8 koji niije bio Pravoslavni, jer su bili Vukovi u jagnjecim kozama??!!!
hahahah tako da ti je ova prica jako smesna ,,jako smesna,,, hahahah optuzbe hahaha ,,krivice hahahaha ruzenje svestenstva savremenog i modernog hahahahaha. Bas tragi komedija...
Ti si slepac ne popravljivi,,, samo ti brani Novotarce koji samo klize dublje u pogibiju,,a ne stoj na Svetootackim predanjima,,, tesko tebi...cccc
Da, ja sam licno protiv svakog ko ce da mi izvrce Istinu I Svetootacko predanje,,, da ja sam protiv takvih,,, jer su oni protiv nas, protiv Boga , protiv istine,,, i vode narod u smrt duhovnu... jer ti nije poznato "pravoslavce' da i ako ti dodje "andjeo svetlosti" i govori suprotno od istine da ga ne trebas slusati!!! A, jel ti poznato to?
A tu govoris o smrtnim gresnim ljudima, koji ocigledno su pelesceni posto vidis sta govore i rade i i po delima ce te ih poznati... i samo li mi se neko usudi opet da kaze kako to, pa on je ovo po cinu i td.... bolje da cuti da mu ne bi usta zapusila... ,, naravno da sam protiv takvih pa nek je 100x svestenik, episkop, patrijarh, monah, iguman, bilo ko ko sedi i sluzi a nepravilno ,,ti jasno!!!
Po tome se vidi gde je ko i ko je ko na cijoj strani,,, Svaki pobunjenik protiv Istina Bozijih je sotona ,,, sta ti trazis" Pravoslavce" nazivani , sa njima?? A !!! Ako se ti slazes sa svestenicima danasnjece kod kojih moze i vencanje trudnica, skracena i izmenjena sluzba,,kod kojih se vec primilo papsko razmisljanje, koji govore: jesi video sta govore,,, ili da ti opet citiram!!! Sta je bese izjavio da " Da je za pojedine ekumenizam zlo i izdraja pravoslavnog identiteta, da je za njega nasusna potreba za bratskim dijalogom kao sustinom crkve !!!! Cuj ako je ovo Njemu ili bilo kome normalno da kaze taj nije normalan ,,, da ti ja odmah kazem!!! ,,,!!
Sta govore sveti Oci, Nema nista svetlost sa tamom, Mi smo crkava prava jedina , istinita , sta su oni- oni su sekta, kazu Sveti da od njih jeretika treba bezati kao od zmije,,,,eto to kazu... i jos mnogo sto sta,,, ne trebamo se uplitati sa njima d anas ne bi zarazili,,ali To se vec desava,,, zarazeni su,,,,
Jesi cuo da u zadnja vremena ce biti Vukova u jagnjecim kozama,,to je upravo Od svestensta pa na dalje,, prevarice cak i izabrane,,,( a zar nisu izabrani od Boga svi ovi svestenici, patrijarh, nisu li bas upravo ti " Prevareni izabrani) hmmmm ? nije li od Boga nekada izabran da sluzi i sluzi Bogu,ali da sluzi istinom ,,, ali ce te prevariti zmija ekumenisticka u zadnjim vremenima ,hmmm a? zar to ne pise upravo i u Svetom pismu, To je Bog sve znao sta ce biti,,zato i upozoravao,,, da ce biti pad svestensta pod uticajem zmije zla ekumenizma,,,, ! ,,zarzeni tom zmijom, pretvarajuci se spolja i formalno da su Pravoslavni ,,,ali ako rade naopako, izmenjeno i novotarski, ( a po delima se poznaju) ,to su Vuci i nista dr, Svi ti" izabrani prevareni" su tu jos uvek da narod zaraze,,,, sve verne ako je moguce... zato su tu jos na pozicijama,,jer to nekome jako koristi! hmm 3x pogadjaj kome! ? ,,, koji lukavo narod zele da odvedu u pogibiju.
Kao sto rekoh,, sta kazu kanoni,,i sad sto naseg patrijarha i ostalo palo svestenstvo ne svrgnu??? Neeee, neceeee,,jer imaju sotonu koja ih drzi na pozicijama,,jer im to koristi,,,vise ima ucinka u nesrecama... pa daaaaa.... sto se patrijarh ne pomuci malo da spase potopljenu Valjevsku Gracanicu, ( ako ti je to poznato) "pravoslavce" ! Gde je svestenstvo na litijama za odbranu potopljenog manastira,,gde je u opste narod i svestenstvo u odbrani manastira pre nego ga potopise,,, ko i kako moze da prodaje manastir kao njegovo privatno vlasnistvo!!! Oces jos da vas pitam??!!
tako je isto kao i za ovu vlast sotnonsku,,, ceo narod protiv rezima ovog vrhovne vlasti,,ali ko narod slusa... Njih tako podobne ,,za unistenje sopstvenog naroda je bas postavila tamo neka masonska, satanisticka Vlast, evropska , svetska kojoj je u interesu, da ovako manipulise sa nama smokljan ove nase bedne vlasti... E zato doce Ruski Car i svrgnuce sve do reda,,,i uspostaviti neku normalu....
A i antihristu se blizi vreme i nevreme,,, neka priceka i za jedno i za drugo,,pogotovu ovo drugo ce mu potrajati vecnost....
]Ahhhh kako jedva cekam svrsetak veka,,, n[/B]e znam da li iko jedva ceka to,,, da svemu zlu dodje kraj vise,,, da se razluce dobri od zlih za vjek vjeka i da nikakvih dodirnih tacki nemaju,,da obitavaju svako na svom zasluzenom mestu ... daleko i ne dokucivo jedni od drugih,,, za vjek vjeka,..
,jao rajaa,,,, jao odmora duse,,,, jao miline i spokoja........ blazeni ce se nasititi
Kazem vam ja , ljudi su postali nepodnosljivi, toliko zli, vole da ujedaju ko zmije... toliko negativni ,da cesto govorim da kad idem ulicom i sretim poznanike samo zelim da sto pre pored njih smugnem,,, jer znam da ce da me iscrpe svojom negativnom energijom, suvisnim pitanjima i podpitanjima, ispitivanjem, tracevima,,pricama ,, i bezim i sklanjam se od takvih,,, da od besposlicara i povrsnih, praznih dusa i glava bezim ...da covek se mora sklanjati,.. jer pametniji popusta i samo se skloni od pijavica... ,ali ko mi dira veru,,, tu nek se ne nada da cu da se povucem i sklonim... Tu lavovski branim!
a kad sretim macu ili kucu obradujem joj se ma kakviodmah bi da joj tepam , mazim, pazim,
da zivotinje su prevazisle ljude.... Toliko o njima ,,kad ih pocnes maksimalno izbegavati..
eto tako vam je to sa ljudima,,,, postaju zverinje,,,,
Dao sam ti kanon koji je jasan kao dan. Ili postupi po njemu, ili prestani da lupetas. Niko nikada nije sluzio liturgiju sa drugim konfesijama. Ja nikada i nigde nisam Svete oce nazvao raskolnicima. Ja sam tebe nazvao raskolnikom. Jer tvoj nacin razmisljanja i izrazavanja ne samo sto je raskolnicki vec je i tesko retardiran. Ti si neko ko se nalazi van Crkve i zato nemas nikakvo pravo da pricas o kanonima i Svetim ocima.
- - - - - - - - - -
Ovo gornjom recenicom si pokazala koliki si prelescenik i sektas. Ti da si nekad uzela Sveto pismo u ruke nebi napisala ovakvu glupost koju si napisala.
hahaha Pa za tvoju info ja se pozivam na Svete Oce i istine Pravoslavne tako da mene nazivati raskolnikom nazivas i njih slepce,,, !! Jel imas ti mozga,,, Jesi ti svestan koliko si se izlupetao da ti sav normalan narod ovde govori koliko gresis,,,!!!??? Em sto si se izlupetao ,,em si sam za sebe izjavio da si sektas ,,ne mason nego ne mogu sad da se setim sta si skoro rekao,,za sebe .... to ni jedan pravoslavc ni u sali ne bi rekao za sebe mozgu jedan,,,,
Toliko o tebi,,,'pravoslavce" nazivas se sektasem otvoreno,,sam sei izjavio za sebe... ja sam to videla ali nisam htela nista da komentarisem,,precuteci sam izasla se teme,,, vrati se skoro je to bilo... !!
ja te cak ni tad nisam napala,,, ali kad me ovako napadas,,cu ti kazem.....
A sto se tice svrsetka veka to je sasvim pravoslavno da pravoslavnije ne moze biti,,, to samo govori koliko je nama Pravim pravoslavcima tesko sa svima vama zlikovcima svuda i u svakoj pori na ovom svetu,,, ne kazem da sam ja andjeo, niti da sam svetac,,,, niti bilo sta,,samo kazem ko covek umoran od zla u svetu,,,,
Ti da si citao Svete oce video bi da i njihov zivot i mislie vape ka tome ,,ka svrsetku svog izmucenog zivota zemaljskog,,da sto pre Bogu dodju,,jer je ovde mucno, tesno,,hladno postalo z aobitavati..
E "pravoslavce" .... pojma ti nemas,,,,,,ti citas citas ali ne razumes... ucis napamet, ne dopire do duse i srca ljubav Bozija ,,ne dopire .... samo se vodis novotarcima,,,,
a citaj malo knjige lepe da ti oplemene dusu, da ljubav ti otopli srce i ozari dusu,,Citaj,,..

Ali sta tebi da objasnjavam kada ti je IQ 36.Izgleda da je potrebno da crtam. Kao prvo ti se nigde nisi pozavala na oce nego si davala neka svoja umobolna tumacenja. Tipa da Sveti oci govore o cipovima, sto je totalno sumanuto. Drugo, ti kao svaki prelescenik mislis da je dovoljno da nabubas Svete oce i citiras po koji kanon da bi se nazivala pravoslavnom. Na takav nacin razmisljaju subotari koji se gadjaju citatima iz Svetog pisma. Dakle raskolnik je svako onaj koji nema opstenje i jedinstvo sa drugima. Zato ce oni koji drze sve kanone a cine raskol da budu predani adu. Ti mozes slobodno da se pridruzis Matejvcima i slicnima da se zavuces u neku pecinu i odatle bacas kletve i anateme.![]()
Kazao sam za sebe da sam Iluminat 33 stepena.Ali sta tebi da objasnjavam kada ti je IQ 36.
 Koji ne cita Svete Oce, koji ih ne razume, na svaku moju misao od Njih naucenu ti se iscudjavas
Јеси секташ и то на квадрат. СПЦ (у лику садашњих архијереја) је јеретичка организација последњих 50-так година, која је заузела трон Светог Саве а лажно се представља као Црква која баштини православно Хришћанство.
Одрекли су се Христа, изгубили апостолско прејемство, немају потврђених светих људи управо у овом последњом периоду, итд.
То што ти гордо мислиш за себе да си члан Цркве Христове је твој духовни проблем. Преиспитај се у дубини душе ко си и где си, чим стално на форуму ЖРУ питаш њих за основне теолошке појмове и синодске одлуке значи да ниси упознат довољно са материјом, да ниси стабилна личност.
Ајде мало размисли: што си ти бољи од неког детета које живи на римокатоличком и протестантском Западу или будисте или хиндуисте на далеком Истоку?..И они су прихватили веру својих родитеља по аутоматизму, тамо где су рођени, где им је званична религија. Шта, јел сматраш да си пред Богом већи и бољи од 7 милијарди људи који су у духовној заблуди?..Што ти не би био у заблуди, тебе Бог више воли од њих, јел то?..Да си рођен где и они исто би тако прихватио тамошњу традицију и остао у заблуди. Само што је на далеком Истоку незнабоштво, а овде и на Западу је јерес у питању, а то је још горе.
Па кад си мајмун који не зна шта друго да изјави, немаш аргумент, не умеш да нормално дискутујеш. Шта , ти ћеш да ми забраниш да овде пишем, сероња?Ajde ne prdi vise.