Čime su to Srbi zadužili Crnogorce?

Crnogorci?

• Ukupno glasova
    167
  • Anketa je zatvorena .
Upozoravam moderatore da je ova tema praktično majka svih tema o Crnogorcima, jer sve teme o Crnogorcima su pune mržnje prema Crnogorcima, pa hajde da to ovđe raspravimo.

Mislim jasno je da mnogi Srbi ovđe dobar dio, možda i većina mrzi Crnogorce. I neka mrze nemam ništa protiv, njihovo pravo, Ti isti mrze i mnoge druge narode.
No me ineteresuje, da pitam te iste koji mrze Crnogorce, čime su to Srbi zadužili Crnogorce? Obično se mrzi neko od koga imaš očekivanja, neko sa kim imaš neku relaciju, neko ko te je iznevjerio...

Što su to Srbi u istoriji uradili dobro, pozitivno za Crnogorce?

Znamo da su Srbi davali 1% za cnogorsko primorje poslije zemljotresa 1979. ali davali su i Bosanci i Makedonci i Albanci sa Kosova, i Mađari iz Vojvodine, i Hrvati, čak i Slovenci!
Tako da je i ta pomoć Srba bila ustvari pomoć Jugoslavije, pomoć federacije.

I što još, što ste dobro uradili za Crnogorce, gospodo Srbi?

Imam li ja kao Crnogorac ikakvu, makar i minimalnu moralnu obavezu prema Srbima, jesu li me čime zadužili?
Kada bi svi Crnogorci bili kao Milo Djukanovic ne bi bilo nikakvih problema. Dodje jednom u deset godina, ostane dva dana i vrati se u ekolosku. Sta vise oslobodio je Srbiju od one nakazne drzavne zajednice i za to mu treba podici spomenik.
Problem su terazijski djetici, sto studiraju 20 godina na budzetu, pa bi jos i uniju sa Rusijom da prave. Razni Sarici , Bojovici i ostala kriminalna gamad, koju pre ili kasnije gradska cistoca pocisti sa plocnika.

САмо ненормалан човек може постављати овакво питање ко је кога задужио.У Србији је 2006 године, непосредно после растурања заједничке државе, живело преко 260 000 држављана Ц.Горе.То је четврт милиона људи који су у Србији нашли место за живот, прилику за афирмацију, посао итд.

Што се тиче Немаца, они пре 1871 године нису имали ни заједничку историју ни државу.Имали су заједничке битке али су најчешће ратовали између себе у крвавим верским ратовима између католика и протестаната.

Upozoravam moderatore da je ova tema praktično majka svih tema o Crnogorcima, jer sve teme o Crnogorcima su pune mržnje prema Crnogorcima, pa hajde da to ovđe raspravimo.

Mislim jasno je da mnogi Srbi ovđe dobar dio, možda i većina mrzi Crnogorce. I neka mrze nemam ništa protiv, njihovo pravo, Ti isti mrze i mnoge druge narode.
No me ineteresuje, da pitam te iste koji mrze Crnogorce, čime su to Srbi zadužili Crnogorce? Obično se mrzi neko od koga imaš očekivanja, neko sa kim imaš neku relaciju, neko ko te je iznevjerio...

Znamo da su Srbi davali 1% za cnogorsko primorje poslije zemljotresa 1979. ali davali su i Bosanci i Makedonci i Albanci sa Kosova, i Mađari iz Vojvodine, i Hrvati, čak i Slovenci!

Imam li ja kao Crnogorac ikakvu, makar i minimalnu moralnu obavezu prema Srbima, jesu li me čime zadužili?

Srbijanska politika i vjera ne voli nikog!:evil:samo interes i samo njihova korist bez obzira na žrtve svog ili tuđeg naroda!cilj će im biti uvijek velika srbija! to nema cijenu za njih:evil::evil::cool:

Crnogorci kao nacija ne postoje ,crnogorsku naciju su izmislili komunisti proglasili je dekretom u listu BORBA 1945 ,otac te izmisljene nacije je Milovan Djilas ,koji ja na kraju shvatio kakvu budalestinu je cinio,umro je kao Srbin i odrekao se svog ceda CG nacije

Crnogorci su Srbi isto kao i Sumadinci,Krajisnici,Hercegovci i ostali

Srbijanska politika i vjera ne voli nikog!:evil:samo interes i samo njihova korist bez obzira na žrtve svog ili tuđeg naroda!cilj će im biti uvijek velika srbija! to nema cijenu za njih:evil::evil::cool:

To sto govoris nema poentu Srbija tokom istorije nikad nije bila agresor u 1 svetskom ratu Srbi su zajedno sa Crnogorcima oslobodili Hrvatsku i Sloveniju i umesto Velike Srbije kako je bilo planirano napravili su Jugoslaviju. Jedino sto se takva medijska kampanja vodi protiv svega sto je srpsko pa cak i falsifikovanje istorije kako bi se opravdalo da su Srbi agresori.... A zajedno ste devedesetih ratovali i sada se od jednom separatisete . T sto pises nema veze sa vezom i nemas nikakve argumente samo lupas o necemu sto si cuo na tv-u posto se u Crnoj Gori sada od vlasti pravi propaganda protiv Srpstva nemaju ni jezik iako preko 50% ljudi prica srpskim jezikom a Crnogorci u Vojvodini mogu da pricaju Crnogorski kao i Hrvati Hrvatski a sa druge strane Srbi gde god da odu ne mogu nista. Toliko o tome da mi Srbi mrzimo nekog nego nas mrze zato sto za razliku od Hrvata i drugih imamo tradiciju,kulturu i sve ostalo nikada nismo bili marionete drugih i uvek smo o svojoj sudbini sami odlucivali.

Poslednja izmena:
Црна Гора: МРСКО ИМ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО

у вести, регион 27. јануар 2014.

dr-cg_620x0-620x330.jpg

Пљевља – На северу Црне Горе, где су Срби већински народ, а српски језик доминантан међу многобројним матерњим језицима који се говоре на том подручју, без много увијања, уз несебичну помоћ власти, „удара“ се на све што макар и „мирише“ на српско.

Ових дана одборници опозиционе ДПС-СДП коалиције у Пљевљима захтевају промену назива двеју главних улица – Николе Пашића и краља Петра Карађорђевића. Реч је о улицама које су некада носиле називе Маршала Тита и Бориса Кидрича, које је ДПС почетком деведесетих преименовао.

Називи улица нису део културно-историјске традиције овог града и Црне Горе, поручили су локални опозиционари, чије партије „дрмају“ Црном Гором, а историчар Звездан Фолић оцењује да су улице добиле имена по онима који су допринели „да 1918. године нестане Црна Гора“.

Кум нових назива је Беба Џаковић, дугогодишњи посланик Демократске партије социјалиста, присећа се посланик Демократског фронта др Новица Станић 1992. године, када су садашње власти на нивоу државе мењале имена улица.

„Пљевља су била и остала српски град у коме су већинско становништво Срби. То што се други преко ноћи мењају је њихов проблем, а наш став је да имена ових двеју улица остану непромењена“, каже Станић, угледни пљеваљски хирург.

Да је све оно што подсећа на заједничку историју два народа на перфидном удару власти сведочи и пример из Мојковца, где су ДПС и СДП чим су се докопали власти одлучили да се уместо првог дана Божића, 7. јануара убудуће, као општински празник слави 13. август, датум када су, 1955. године, конституисани први органи власти општине у данашњим границама.

„Није било никаквог разлога за промену дана општине. Овде се ради о брисању сећања на Мојковачку битку, која је беснела тога дана, о њеном укидању, ради стварања новог идентитета и историје Црне Горе“, каже лидер мојковачке СНП, Веселин Јовановић.

Најдрастичнији пример покушаја затирања српских корена и писмености стиже из Бијелог Поља, где су локалне власти порушиле стару и руинирану зграду прве Српске школе, која није нарушавала амбијент. Наиме, Српска православна црквена општина у неколико наврата обраћала се локалним властима да дозволе изградњу духовног центра који би објединио више области културе као што су: ризница, читаоница, просторија за веронауку и црквени хор. Уместо одговора, срушена је зграда Прве српске школе, прве не само у Бијелом Пољу већ на ширем простору.

„Рушењем те зграде уништавају се корени српске просвете и културе, али се истовремено уништава и удео цркве у формирању Прве српске школе у Бијелом Пољу“, казао је за „Новости“ епископ будимљанско-никшићки владика Јоаникије.

„Овакво брисање нашег памћења је атак на културу и повређује наша верска и национална осећања.“

Фонтана

Власти у Андријевици, где Срби чине 61,86 одсто становништва, а српски говори и овим језиком пише 76,97 одсто грађана, такође не „миришу“ Србе. У прилог томе говори и податак да је, у циљу сређивања центра варошице, у плану рушење фонтане. Јер, неко се досетио, она симболизује четири слова „с“.

Споменик културе

Рушење зграде Прве српске школе први је случај да се на територији Црне Горе уништавају објекти овакве врсте. Иначе, као споменик културе Прва српска школа евидентирана је и у просторном плану општине Бијело Поље 1985. године.

М. Секуловић / Новости
---------------------------------------------

Највећи српски душмани су потурчени и покатоличени Срби, а придружили су им се и ови одскора поцрногорчени Срби
Данас је можда најтежи положај Срба управо у - ЦГ. Шта им све ови новокомпоновани не раде ...
Али се зато Црногорци по Србији шире и даље. Студенти бесплатно школују као да су држављани ове земље.
Београд је посебна прича. Ем на километар мора да се види и чује ко су и шта су, ем нон стоп гостују у тв емисијама, а водитељке и водитељи падају у несвест од среће због њихове црногорштине

Јеси ли то сам смислио или ти је неко шапнуо? Фратар можда?

tvoja mama:per::cool:

- - - - - - - - - -

To sto govoris nema poentu Srbija tokom istorije nikad nije bila agresor u 1 svetskom ratu Srbi su zajedno sa Crnogorcima oslobodili Hrvatsku i Sloveniju i umesto Velike Srbije kako je bilo planirano napravili su Jugoslaviju. Jedino sto se takva medijska kampanja vodi protiv svega sto je srpsko pa cak i falsifikovanje istorije kako bi se opravdalo da su Srbi agresori.... A zajedno ste devedesetih ratovali i sada se od jednom separatisete . T sto pises nema veze sa vezom i nemas nikakve argumente samo lupas o necemu sto si cuo na tv-u posto se u Crnoj Gori sada od vlasti pravi propaganda protiv Srpstva nemaju ni jezik iako preko 50% ljudi prica srpskim jezikom a Crnogorci u Vojvodini mogu da pricaju Crnogorski kao i Hrvati Hrvatski a sa druge strane Srbi gde god da odu ne mogu nista. Toliko o tome da mi Srbi mrzimo nekog nego nas mrze zato sto za razliku od Hrvata i drugih imamo tradiciju,kulturu i sve ostalo nikada nismo bili marionete drugih i uvek smo o svojoj sudbini sami odlucivali.

Ma vi ste čudo!da vas nema trebalo bi vas izmisliti:cool:

Ne bih znao odgovor na to pitanje. Ja sam zaokružio Egipćane u anketi. :) No, ćini mi se da Srbi ne vole nijedan narod u okruženju. Čudno je to. :think:

Back