Čime su to Srbi zadužili Crnogorce?

Crnogorci?

• Ukupno glasova
    167
  • Anketa je zatvorena .
To je oprobani srbski "recept". Oduvijek su crnogorski studenti koji su studirali u Srbiju vrbovani za rad protivu svoje države Crne Gore. I ovi trik s bezplatnijem školovanjem dio je te politike. Privuć crnogorsku studentsku omladinu pa im po beogradskijeh škola izpirat mozak. Srećom, broj crnogorskijeh studenata u Srbiju stalno opada, a i oni koji se odluče studirat tamo čine to s namjerom da tamo i ostanu. Autogol srbskijeh vlasti.
Него како:

Филип Вујановић, дипломирао је 1978. године на Правном факултету у Београду. Од 1978. до 1981. године, радио је у општинском суду, а затим и као стручни сарадник у Окружном суду у Београду.

Ранко Кривокапић, He graduated from a Law Faculty, and received his master's degree at the University of Belgrade's Law School.

Мираш Дедеић, Дедеић је дипломирао на Теолошком факултету у Београду 1969. године

Миомир Мугоша, Основну школу и Гимназију завршио је у Подгорици, а Медицински факултет у Београду.

Све саме антицрногорце одшколовасмо мајку му

Него како:

Филип Вујановић, дипломирао је 1978. године на Правном факултету у Београду. Од 1978. до 1981. године, радио је у општинском суду, а затим и као стручни сарадник у Окружном суду у Београду.

Ранко Кривокапић, He graduated from a Law Faculty, and received his master's degree at the University of Belgrade's Law School.

Мираш Дедеић, Дедеић је дипломирао на Теолошком факултету у Београду 1969. године

Миомир Мугоша, Основну школу и Гимназију завршио је у Подгорици, а Медицински факултет у Београду.

Све саме антицрногорце одшколовасмо мајку му
Svi su posvršavali škole u vrijeme komunista, kad nije dominirala veljesrbska već komunistička propaganda. Da nije tako bilo neki od ovijeh sigurno ne bi studirali u Beograd. Ipak, valja priznat da se kod prvonavedenoga i četvrtoga ponešto veljesrbizma i primilo. Mora da su pośećivali Klub književnika.

Anonimus - vladar portala

09. novembar 2011.

Manipulacija je u tri „stara“ medija – novinama, radiju i televiziji - poprimila prikriveniju formu. U međuvremenu, internet je preuzeo prljaviji dio posla a multiplicirani „anonimus“ postao najznačajniji i najuticajniji komentator i kolumnista internet ere: on je mašina koja melje, vladar internet prostora, glavni akter u svijetu neograničene slobode izražavanja. U suštini, javno mnjenje se na specifičan način kreira kroz mnogobrojne i dobro organizovane „anonimus“ grupe. Posebna tema je – Crna Gora i upravo na primjeru te teme moći će jednog dana da se izučavaju obilježja početaka istorije internet propagande i karakteristike nove propagandne mašinerije

...Prvo ti napusti Beograd, studiraj i radi tamo dole npr. u ''prelepom'' Mojkovcu, Andrijevici, Podgorici i tako tim rupama, a nemoj nama ovde da smetaš. I kad Milo vrati naše pare, onda ćemo da gledamo samo šta se kod nas dešava, a vi se bavite tamo trgovinom kamenjem, jer samo to i imate. Prvo nam vratite naše pare, koje smo uložili u krš i kamen da bi vi iole pristojno živeli. Pa eto, i to vam je ovaj (Milo) uzeo. (za Crnogorce kojima je Srbija i CG isto, za njih ovo ne važi, oni su dobrodošli. Važi samo za ovakve kao ovaj slučaj)....

Citirani pasus je tek jedan od skoro 300 komentara, uglavnom anonimnih ili ljudi skrivenih iza pseudonima, na sajtu blic.rs, kao reakcija na vijest o Đukanovićevom satu od 105 hiljada eura.

Internetski „Odjeci i reagovanja“:
Početkom devedesetih, u čuvenoj i tada veoma čitanoj beogradskoj Politici - dok interneta i internet portala još nije bilo - rubrika „Odjeci i reagovanja“, imala je veoma važnu ulogu u psihološkoj pripremi za prljavi rat koji će uslijediti, u zahtjevnom poslu kreiranja fašisoidne svijesti kod svojih čitalaca.
Devedesete su, zapravo, promovisale čitaoca kao aktivnog sudionika u sprovođenju uređivačke politike, kao njenu važnu logističku potporu, tako da su, pored novinarskih „uradaka“, značajno mjesto zauzele rubrike koje su trebale da predstavljaju „vox populi“, ili „glas naroda“. Naravno, ne samo u Politici.
Danas su takve rubrike skoro nestale iz štampanih medija. U međuvremenu, preselile su se na internet, koji im je dao ne samo novo obličje, već i novi značaj, do mjere da se upravo u komentarima razaznaje i prepoznaje prava uređivačka politika kuće. Štaviše, komentari čitalaca postali su „udarna pesnica“ uređivačke politike internet portala, pri čemu je standardno upozorenje da se uvrede na ličnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi neće objavljivati, samo mrtvo slovo na papiru.
Posljednjih godina, posebno nakon maja 2006. godine i, još više, nakon priznanja Kosova 2008, Crna Gora i Crnogorci postali su „top teme“ na koje se neometano prosipaju neograničene količine javnog omalovažavanja, podsmijeha, netrpeljivosti ali i - najbrutalnijeg govora mržnje. Generalno gledano, anonimne grupe komentatora zalijepile su Crnogorcima etiketu regionalnog negativca; priznanjem Kosova stvar je zabetonirana na neizvjesno dug period. Pri tom, sama vijest ne mora biti tako medijski provokativna i „atraktivna“ kao pomenuta o Đukanovićevom satu. Priča o satu, kao i ostale, samo su dobar povod za lavinu nekontrolisanih uvreda i omalovažavanja.
Na žalost, baš na primjeru teme „Crna Gora i Crnogorci“ moći će jednog dana da se izučavaju obilježja početaka istorije internet propagande i karakteristike nove propagandne mašinerije, njena sredstva i dometi.

Kad Crnogorci mijenjaju Albance
: U politici i propagandi velikosrpskog hegemonizma, Crna Gora i Crnogorci zauzeli su prostor koji je prije dvadeset godina bio namijenjen Albancima, pogotovu kosovskim. Dolaskom interneta, taj se prostor u međuvremenu proširio, a po sredstvima manipulacije i vokabularu značajno obogatio.
Internet je i prostor u kojem vlada „paralelna medijska stvarnost“, u kojoj ne važe mnogi zakoni iz „realnog svijeta“ ostala tri medija. To je monstruozno moćno sredstvo za spinovanje javnosti, sa do sada nepoznatim i neviđenim mogućnostima. Virtuelno „umrežavanje“ medija, sinhronizovane političke, ideološke, strateške kampanje, samo su varijante vođenja „specijalnih medijskih ratova“ i manipulisanja javnošću.
U stvari, anonimni komentatori danas imaju uticaj na javno mnjenje jednak ili možda čak i veći nego što su ga ikada imali i najugledniji kolumnisti u štampanim medijima. Pri tom, jezik je spušten ispod granica elementarne pismenosti – čime se podilazi najširim narodnim masama - a banalnost i prostakluk postali su normalni, ako ne i poželjni.
Toga uticaja su postali svjesni u štabovima političkih partija: javna je tajna da postoje grupe anonimnih komentatora koji, po partijskom zadatku, reaguju na tekstove određene sadržine, pomjerajući težište, spinujući prvobitnu informaciju u željenom pravcu. Prema provjerenim informacijama, u Beogradu recimo postoje agencije koje pružaju i usluge – pisanja anonimnih komentara na zadate teme!
Sve je to ličičan slijed događaja jer su internet komentari postali nerazdvojivi dio informacije na portalima. Štaviše, baš komentari boje ili daju konotaciju i osnovnu informaciju postavljaju na željeno uređivačko mjesto. Tako, recimo, na primjeru informacije o Đukanovuićevom satu: u komentarima na pomenutom portalu meta je na kraju postala – ne samo Đukanovićevo bogatstvo – već prvenstveno njegova antisrpska politika! Tako, nakon bojenja komentarima, prvobitni tekstpostaje sekundaran ili čak marginalan u obilju dodatnih „informacija“, samo polazna tačka za cilj koji se postiže dobrom selekcijom željenih komentara.
Tako se komentari poput ovih mogu naći uz vijest da je počela sezona kupanja ili da je Srbija zainteresovana za ulaganja u Luku Bar: „Mi i jesmo narod a vi pleme koje u vreme rata beži na vrhove planina. Zna se kolika je bila velika Srbija a CG uvek mala a kad vam albanci uzmu svoj deo, bićete još manji“. Ili: „Šta znači 'šekirati', misliš isklistirati? I ja mislim da jedino klistiranje pomaže kod odnosa sa gomilom novih "državica.“
Naravno: tema Luke Bar postaje samo „odskočna daska“ za priču ili bolje rečeno blaćenje države Crne Gore.

Najprljaviji dio medijskog posla: Manipulacija je u tri „stara“ medija – novinama, radiju i televiziji – lagano je poprimila mnogo prikriveniju formu, a internet je u međuvremenu preuzeo onaj najprljaviji dio posla: „anonimus“ je postao najznačajniji i najuticajniji komentator i kolumnista internet ere.
Taj multiplicirani anonimus je mašina koja melje. On je vladar internet prostora. Bez njega, sam internet medij ima malo smisla i neuporedivo manje privlačnosti. On je bog interaktivnosti, simbol novostvorene i neslućene prisnosti sa čitaocima, glavni akter u svijetu neograničene slobode izražavanja. Ono što nije lijepo ili politički korektno da kaže novinar, kazaće Nik.
I, kao što je i sa Albancima bio slučaj, sadašnja medijska hajka na Crnu Goru i Crnogorce vodi se iz jasnih političkih ciljeva, a sa sličnom sadržajnom matricom – kao o narodu niže vrijednosti, stvorenom samo za šverc i kriminal.
Tipičan primjer je komentar poput: ...“ali hajde ipak da uzmemo u obzir da je on (Đukanović) prvi čovek jedne doduše male i mafijaške države.“ Spinovanje javnosti je vješto i radi se po ustaljenom i provjerenom stereotipu: Đukanović je mafijaš i švercer, koji je odvojio Crnu Goru od svoje matice, a Crnogorci su „*********“, i oni šverceri i mafijaši, pa je, dakle, Crna Gora švercerska i izmišljena tvorevina koja će trajati dok traju šverc i kriminal....
Komentatorskom bravurom u cijelu priču mogu se umetnuti i Albanci, već stari i poznati „prevaranti“: „Možda bi bilo rešenje da (Đukanović) kao Klinton (greška je – treba da stoji Buš, ali to nije bitno, prim. aut.) prošeta malo među Albancima da se rukuje s njima, oni bi ga oslobodili tog sata što mu sputava zglob.“
Kao što se iz navedenog komentara sa početka teksta može vidjeti, isti je i opasni stereotip o „poštenim Crnogorcima“, kao što je nekada postojala floskula o „poštenim“ Albancima. A pošteni Crnogorci su, zna se - Srbi iz Crne Gore, i oni kojima je „Srbija i Crna Gora isto“. Samo su takvi, kaže anonimac, dobrodošli, mada nije jasno čime se bave oni, ako ne takođe „trgovinom kamenjem“ (?!). Što bi kazao Petar Luković, ironišući na neku od identitetskih idiotarija iz beogradske kuhinje na temu crnogorske nacije „I Crnogorci su Srbi, samo neiskreni.“

Primjeri internetskog „čojstva i junaštva“:
Kakav je to nesagledivi prostor medijske, pa time i političke moći! Kakvo fascinatno sredstvo komunikacije, da... Ali i sredstvo političke indoktrinacije i manipulacije do sada neviđenih potencijala.
Nekada je govor mržnje bio rezervisan samo za rubrike poput politike i društa. Internet je to polje proširio na sve oblasti, a ponajviše na - sport.
Informacija da su engleski navijači tokom utakmice Crna Gora – Engleska u Podgorici uzvikivali crnogorskim da je „Crna Gora mali grad u Srbiji“, izazvala je više komentara (468) na Blicu nego većina bitnih vijesti iz Srbije. Bila je to vijest za egzaltaciju, nakon koje je objavljeno sijaset briljantnih primjera za mračni stereotip kojim se prikazuju Crnogorci (neke gramatičke greške namjerno su ostavljene):
„Jesmo isti smo narod ali ne sa dukljanima nego sa pravim Crnogorcima, koji znaju ko su i što su!!!“
„Jedno je tačno, a to je da u cg imamo samo 30% braće na koje možemo da se oslonimo... ali zapamtite! Istu mi sudbinu delimo! Istu mi sudbinu delimo!!! Hteli vi to ili ne!“
„Crnogorci su Srbi koje je Josip Broz u svojoj anisrpskoj hajci proglasio nacijom, a mafijaš Milo danas pokušava da to definitivno sprovede u djelo“
„Ma kakav oni mali grad u Srbiji, oni su bre ŠAKA JADA!!!! Hvala ti Bože što si mi dao da budem SRBIN!!!!
„Nikad niste imali državu, crkvu, jezik.“
„Jadnici crnogorski ni na državu pravo nemaju, ako vam je kukavice jedne, ako mi nemamo baraž mi makar imamo ponos, hrabrost, za nas znaju, naša država se tukla kroz istoriju sa najjačim zemljama sveta i nikad bez borbe nije napustila bojište, to razdvaja Srbe i milogorce!!!!!!!!“
„Ta Crna Gora je jedna od brojnih obasti u srednjovjekovnoj srpskoj monarhiji koja nosi identično ime. Pa ko sad sme da kaže da vi 'nemate' istoriju. Nemoj da se sekiraš, niste ni prvi ni zadnji koji su od Srbije nešto uzeli, ali Srbija je MAJKA i ne ljuti se na svoju decu“.
„Vidiš, Srbi imaju ime 1500 godina, a vaše je staro 50 godina..... Meni je naciju pravio Miloš Obilić i Karađorđe i njegovi junaci, a tebi Sekula Drljević i Jovo Kapičić. Prosto moraš da čitaš istoriju i koriguješ stavove“.

„Toliko smo vas voleli da smo samo 10 (deset) godina odvajali od usta, da vas ponovo podignemo iz ruševina posle zemljotresa. Šta misliš ko vam je podigao Novi Bar? Italijani? Ameri? Ko vas je prugom spojio sa svetom, tj. beogradom? Kako li ste samo to zaboravili?“

„Mi volime srbe iz CG koji se i dalje deklarišu kao Srbi a ostale krimose normalno da ne podnosimo“.
„Ja tamo kada sam išao nije bilo ni vode, ni kanalizacije, kanti za smeće, a često ni struje. Što pokazuje teoriju da ste genetski, intelektualno i kulturološki slični Albancima. Sa njima vam želim srećan put u lepu budućnost. A nama Srbima ostaje samo da vam vatimo ove kriminalce iz Beograda i Novog Sada.“
„Dje ste dukljani, tzv. Crnogorci, u vas je krv srpska plava, zatrovana otrovom milovim“.
„Živeli Živeli svi ljudi sveta, ali ti idi u svoje dvorište, jer ovde si stranac koji nikad ne bi smeo imati državljanstvo ni posao.“ (Jednome koji kaže da je Crnogorac u Srbiji).
I, tako, po 200, 300, 400 puta na malu vijest iz male Crne Gore!

Od ustaša do kopiladi:
I ne treba biti naivan, pa vjerovati u spontanost internetskog „gnijeva“.
Kao što je već pomenuto: riječ je o sinhronizovanim i dobro kontrolisanim kampanjama, iz državnih, političkih i(li) partijskih centara moći, direktno preko kontrolisanih internet medija, pomoću selektivnog odobravanja komentara, a ponekad i uz logističku intelektualnu pomoć partijskih i drugih aktivista.
Crnogorci su u posljednjih 20 godina istrpjeli mnoge etikete. Ako je nekome za utjehu, mora se priznati da im nikada nije kalemljeno da su - glupi. Sve ostalo – skoro da jeste. Prvo su, direktno iz viceva o lijenim Crnogorcima, prešli među ustaše. Taj epitet najradije je koristila velikosrpska propaganda u Crnoj Gori, da bi aktuelna beogradska medijsko-huškačka škola, pripomognuta intelektualcima sa diplomom bogoslovije, značajno obogatila vokabular dobro poznatim uvredama.
Stavljani su u razne kontekste: sa đavolima, pederima, komunistima, fašistima, ustašama...
Ali, kako „pošteni Crnogorci“ vole da prednjače u odnosu na svoj centar, tako su malo po malo, Crnogorci bez tog prefiksa izgubili i ime, i ti „Srbi, ali neiskreni“ postali isključivo „crnogorski nacionalisti“, ili, što je još grđe - „nacionalsocijalisti“.
No, vraćajući se značaju i uticaju internet komentara, valja pomenuti i njihovu pogubnu moć u širenju primitivizma i najnižih poriva.
Primjera radi, kod svakog normalnog čitaoca novina i gledaoca televizije, vijest o stravičnoj poplavi u Đenovi može izazvati samo užas i saučešće sa žrtvama. Na jednom crnogorskom portalu uz tu je vijest objavljen komentar: „Ostalo je nama nešto plitkih čizama, pa da vam se da“. Duhovito, zar ne? Uz kreiranje takve svijesti, stvarno se postaje „kamenolom iz civilizacije“, kako (samo) Crnu Goru nazva jedan komentator sa blic.rs.

Gordana BOROVIĆ

http://www.portalanalitika.me/drustvo/tema/42129-anonimys-vladar-portala.html

:heart: NAROD IZ KOGA SAM POTEKAO I KOME PRIPADAM...A TU SVRSTAVAM I CRNOGORCE...:D

ALI ...NE VOLIM POLITIČKE ELITE...NI SRPSKU..
thumbdown.gif
.NI CRNOGORSKU..:thumbdown:

Upozoravam moderatore da je ova tema praktično majka svih tema o Crnogorcima, jer sve teme o Crnogorcima su pune mržnje prema Crnogorcima, pa hajde da to ovđe raspravimo.

Mislim jasno je da mnogi Srbi ovđe dobar dio, možda i većina mrzi Crnogorce. I neka mrze nemam ništa protiv, njihovo pravo, Ti isti mrze i mnoge druge narode.
No me ineteresuje, da pitam te iste koji mrze Crnogorce, čime su to Srbi zadužili Crnogorce? Obično se mrzi neko od koga imaš očekivanja, neko sa kim imaš neku relaciju, neko ko te je iznevjerio...

Što su to Srbi u istoriji uradili dobro, pozitivno za Crnogorce?

Znamo da su Srbi davali 1% za cnogorsko primorje poslije zemljotresa 1979. ali davali su i Bosanci i Makedonci i Albanci sa Kosova, i Mađari iz Vojvodine, i Hrvati, čak i Slovenci!
Tako da je i ta pomoć Srba bila ustvari pomoć Jugoslavije, pomoć federacije.

I što još, što ste dobro uradili za Crnogorce, gospodo Srbi?

Imam li ja kao Crnogorac ikakvu, makar i minimalnu moralnu obavezu prema Srbima, jesu li me čime zadužili?

IMA, DUZAN SI SRBIJI STO SI PISMEN...JER, DA NISI NE BI SAD TOLIKO KENAO PO FORUMU..
To je problem koji Srbija ima sa vama tzv. crnogorcima...opismenimo vas, a vi onda pametujete kako ste sve sami i kako ste drzava iu nacija...vi ste samo produkt Titine politike koju nastavlja Boss Milo..

1. Dodjete nam sve one novce koje i danas kao studenti na budzetu u Srbiji koristite.
2. Dodjete nam i za sve firme i fabrike koju je vasa linija shebala ovde u Srbiji
3. Dodjete nam i za priznanje Kosova (al ne brinem, tu ce vama dug vratiti albanci u vasoj deželi)
4. Dodjete nam sve novce koje smo potrošili na letovanja u vašoj nazovi ekološkoj deželi i da znas taj dug vracam kad god sam u vašoj deželi, OMA IZA GRANICE SE ISKEMJAM I U VAŠIM NAZOVI TURISTIČKIM OBJEKTIMA
5. I NADAM SE DA MI VIŠE NE DODJETE NEGO DA MI ODETE...

A TI Dukljanin misliš da se država i nacija tako jeftino dobijaju...e moj černobilac...shvatićete šta vam se govori kad vas albanija okpira...nijedna država nije nastalča bez krvi...pa ni vaša neće..nije da vam to zelim, ali ...

Od ustaša do kopiladi: I ne treba biti naivan, pa vjerovati u spontanost internetskog „gnijeva“.
Kao što je već pomenuto: riječ je o sinhronizovanim i dobro kontrolisanim kampanjama, iz državnih, političkih i(li) partijskih centara moći, direktno preko kontrolisanih internet medija, pomoću selektivnog odobravanja komentara, a ponekad i uz logističku intelektualnu pomoć partijskih i drugih aktivista.

Crnogorci su u posljednjih 20 godina istrpjeli mnoge etikete. Ako je nekome za utjehu, mora se priznati da im nikada nije kalemljeno da su - glupi. Sve ostalo – skoro da jeste. Prvo su, direktno iz viceva o lijenim Crnogorcima, prešli među ustaše. Taj epitet najradije je koristila velikosrpska propaganda u Crnoj Gori, da bi aktuelna beogradska medijsko-huškačka škola, pripomognuta intelektualcima sa diplomom bogoslovije, značajno obogatila vokabular dobro poznatim uvredama.
Stavljani su u razne kontekste: sa đavolima, pederima, komunistima, fašistima, ustašama...
Ali, kako „pošteni Crnogorci“ vole da prednjače u odnosu na svoj centar, tako su malo po malo, Crnogorci bez tog prefiksa izgubili i ime, i ti „Srbi, ali neiskreni“ postali isključivo „crnogorski nacionalisti“, ili, što je još grđe - „nacionalsocijalisti“.
No, vraćajući se značaju i uticaju internet komentara, valja pomenuti i njihovu pogubnu moć u širenju primitivizma i najnižih poriva.
Primjera radi, kod svakog normalnog čitaoca novina i gledaoca televizije, vijest o stravičnoj poplavi u Đenovi može izazvati samo užas i saučešće sa žrtvama. Na jednom crnogorskom portalu uz tu je vijest objavljen komentar: „Ostalo je nama nešto plitkih čizama, pa da vam se da“. Duhovito, zar ne? Uz kreiranje takve svijesti, stvarno se postaje „kamenolom iz civilizacije“, kako (samo) Crnu Goru nazva jedan komentator sa blic.rs.

ovo naprosto nije tacno
situacija je potpuno obrnuta
siroke narodne mase nazivaju ustasama Milovu politicki kliku koja je dobro sinhronizovana sa organizovanim kriminalom u ostalim drzavama
eto vidis Dukljanine, ja nisam clan nijedne partije, cak i ne glasam jer nemam za koga, a eto tebe kao seratora mogu opusteno da nazovem ustasom ;)

Mrzim Crnogorce više nego što mrzim Šiptare
Mrzim Crnogorce
Ne volim Crnogorce
Ravnodušan sam prema Crnogorcima, narod kao i drugi narodi
Simpatični su mi Crnogorci
Volim Crnogorce
Poslije Srba najviše volim Crnogorce
Ja volim Egipćane! Ali pravoslavne Egipćane - KOPTE (pravoslavlje narodno veselje)
Pogledaj rezultate ankete

Odabrao sam ovo pod 1 jer su Šiptari neprijetelji koji se nikad ne predstavlju kao prijatelji.

Sad ti svi povjerovasmo na casnu Titovu!

Nego nesto ne komentarišeš opismenjavanje Crnogoraca u Srbiji??? Kanda ste samo diplomu uzeli..a od pismenosti ništa..
Svaka čast poštenim Crnogorcima koji su svesni svoje tesne veze sa Srbijom...ova dukljanska struja je trenutno jača zahvaljujuci šiptarima koji imaju interes da sto vise konfrontiraju CG i SRB....pa da prave veliku Albaniju...

Poslednja izmena:
Otac sina! hahahahahahahaahahaha

hahahahaha

I svi ostali Jugosloveni u davali, isto koliko i Srbi.

Samo što je Srbija davala malo više u građevinskom materijalu,lekovima,hrani itd....
Veliki broj Srba sa poreklom iz CG je slalo pomoć i išlo da pomogne rodbini,to niste dobili od Slovenije i Hrvatske.... Ja sam iz Vrbasa u Vojvodini pa znam kako je CG "dijaspora" u Srbiji pomagala Crnu Goru....
Crep je iz "Potisja Kanjiža" i "Polet Novi Bečej" išao u CG, cement iz Beočina...
To nije ni jedini put,Srbija u vreme kneza Milana Obrenovića je isto pomagala CG u hrani i oružiju kad je bio rat sa Turcima.....

Mrzim Crnogorce više nego što mrzim Šiptare
Mrzim Crnogorce
Ne volim Crnogorce
Ravnodušan sam prema Crnogorcima, narod kao i drugi narodi
Simpatični su mi Crnogorci
Volim Crnogorce
Poslije Srba najviše volim Crnogorce
Ja volim Egipćane! Ali pravoslavne Egipćane - KOPTE (pravoslavlje narodno veselje)
Pogledaj rezultate ankete

Odabrao sam ovo pod 1 jer su Šiptari neprijetelji koji se nikad ne predstavlju kao prijatelji.

ne znam, ne mogu medju ovim da pronadjem moje misljnje
bilo bi moyda mrzim Milove kriminalce isto ko i Siptare i ne priznajem Crnogorce kao posebnu naciju:cool:

Čuo sam da je zapad planirao da izazove rat između Srba i Crnogoraca,ali ih je Đukanovićeva nezavisnost preduhitrila.....
Ne znam koliko je to tačno i šta bi bili motivi za tako nešto,uglavnom u to vreme zapadne sile su javno podržavale opstanak SCG,a tajno su pokušavale da nagovore Crnogorce na rat...
Đukanović u emisiji "Ćirilica" je napomenuo da je bilo nešto u vezi toga ali je odbio da komentariše kad ga je voditelj pitao ko je to sa zapada pokušavao....
Da li ovi forumski montenegrini znaju našto o tome?

Nego kako je bilo? Ja znam bar deset ljudi koji su išli u CG da pomažu,moj ćale je radio u cementari u Beočinu pa znam šta je bilo,nikad pare za isporučeni cement država nije uplatila.... otiđlo je sve besplatno u CG.... I danas građevinski materijal se izvozi u CG iz Srbije iz istih firmi......

Poslednja izmena od moderatora:
Čuo sam da je zapad planirao da izazove rat između Srba i Crnogoraca,ali ih je Đukanovićeva nezavisnost preduhitrila.....
Ne znam koliko je to tačno i šta bi bili motivi za tako nešto,uglavnom u to vreme zapadne sile su javno podržavale opstanak SCG,a tajno su pokušavale da nagovore Crnogorce na rat...
Đukanović u emisiji "Ćirilica" je napomenuo da je bilo nešto u vezi toga ali je odbio da komentariše kad ga je voditelj pitao ko je to sa zapada pokušavao....
Da li ovi forumski montenegrini znaju našto o tome?

znaju ako su dobili direktivu iz partije da znaju ;)

Back