Чиме се храните?

Deda je ziveo 94 godine a i tad nije umro od sloga nego je pao sa drveta dok je tresao orase.
Eto vidis, i on je podlegao propagandi agresivnih nutricionistickih korporativnih lobista ' zobaj zrnevlje,gutaj orasi,u njima je zdravlje' a da je fino lepo ganjo svinjce i po koju ovcicu u tor, jel bi pao sa drveta ? ne bi.
Zdrav zivot,idi begaj.Foliranti.

Знао сам :mrgreen:
Ја проклињем дан кад сам прешао у стан...осећам се мање ''сремцем'' :lol:

Ta ja bi se razboleo kad bi me zatvorili medju te zidine.
Navikao sam da jedem leba iz furune i koristim samo domacu hranu.
Ne kupujem nista u ducanu osim soli.
Pijem moje domace vino, i rakiju koju sam ispecem od svojeg voca naravno.
Evo imam paradajza na njivi sto sam ga za sebe posejao nije krupan ali je sladak kao med ne treba da ga solis i peres jedes ga onako zivog sad ga seckam i sa slaninom ga tamanim.

Samo baksuz covek moze da jede, a da se ne goji.

(Pod uslovom da je zdrav, naravno.)
Ма јок, све је до тога какву комбинацију гена имаш.

Неко се гоји и "од ваздуха", а неко једе све, и обилато, па се не гоји.

Истина, ипак се примећује и она проста чињеница која каже: "ако једеш мање, мање ћеш се и гојити", и да је најважније то, редукција уноса калорија, за шта је најсуровији доказ, рецимо, Аушвиц, али у пракси, то неком теже, а неком лакше иде управо због тих неких не на први поглед јасних разлога, али они зависе од генетике, и метаболизма...

Ма јок, све је до тога какву комбинацију гена имаш.

Неко се гоји и "од ваздуха", а неко једе све, и обилато, па се не гоји.

Истина, ипак се примећује и она проста чињеница која каже: "ако једеш мање, мање ћеш се и гојити", и да је најважније то, редукција уноса калорија, за шта је најсуровији доказ, рецимо, Аушвиц, али у пракси, то неком теже, а неком лакше иде управо због тих неких не на први поглед јасних разлога, али они зависе од генетике, и метаболизма...

Ma znam, Milunka, ali ipak, ipak, dobri ljudi su nekako bar malo zaobljeni.

Ima naravno i dobrih (kao sto je bio Patrijarh pavle) koji su i mrsavi, ali to su izuzeci. pre bi semoglo reci da su ti ljudi predobri (ima ih i medju Crnogorcima npr., taj tip nekako...). Ali u Srbiji svaki covek mora da ima bar mali stomak osim ako nije baksuz.

To je neko moje uverenje nakon visegodisnjeg zapazanja.

Svaka cast, ali ti onda ipak malo jedes.

Evo danas sam pojeo ceo kais slanine :D taman za opanak, al sam i radio dosta.
Proletos smo ja otac i moja dva brata davali krv za naseg komsiju koji je isao na operaciju.
Morali smo pre toga da idemo u Novi Sad da nas sve pregleda doktor i da nam urade neke testove krvi.

Doktor je hteo od muke da svisne kad je procitao nase rezultate i kad smo mu rekli sta jedemo kod kuce.
On se sav smezurao i iskrivio kaze ubi ga pritisak i holesterol a jede samo neko zrnevlje i pije cistu vodu. Dok nas je pregledao bio je sav bled ko krpa a mi rumeni i zategnuti ko kandzije ukaisani i pravi ko strele.
Nije verovao da moj otac koji ima 57 godina moze da napravi salto unazad i kad je tata skocio i docekao se na noge doktor umalo nije umro od muke.

Bostan mi je ove godine bas los bilo dosta kise a to je za njega propast .Inace propalo mi je skoro 18 jutara pod bostanom, morao sam da ga presejem.Ovo sto je preostalo sad zalivam i forsiram da sazri da ga mogu sto pre isturiti dok je cena jos neka.
Lubenice su vam otrovnjace teske, ja moje tretiram samo kolko da preguraju ali vecina ih bas filuje sa svacim.Kalijumom ih forsiraju da bi bile sto sladje a i ne postuju karencu pa se cesto seku lubenice koje su prskane pre par dana iako bi trebalo sacekati minimum deset dana.

Dodji da radis kod mene na bostanu pa ces ih i dobiti.

Ta ja bi se razboleo kad bi me zatvorili medju te zidine.
Navikao sam da jedem leba iz furune i koristim samo domacu hranu.
Ne kupujem nista u ducanu osim soli.
Pijem moje domace vino, i rakiju koju sam ispecem od svojeg voca naravno.
Evo imam paradajza na njivi sto sam ga za sebe posejao nije krupan ali je sladak kao med ne treba da ga solis i peres jedes ga onako zivog sad ga seckam i sa slaninom ga tamanim.
А како ти је с родом винограда ове године, с обзиром на онолике кише?

Ми смо се, рецимо, баш силно трудили, резали, прскали, косили траву, орали, али није ни близу као прошле године, кад смо све то мање радили, а све због тих киша проклетих, падале су недељама, месецима...
:(

А како ти је с родом винограда ове године, с обзиром на онолике кише?

Ми смо се, рецимо, баш силно трудили, резали, прскали, косили траву, орали, али није ни близу као прошле године, кад смо све то мање радили, а све због тих киша проклетих, падале су недељама, месецима...
:(

Imam sedamdeset cokota sortnog grozdja i imao sam problem sa pepelnicom.
Najbolje mi se drze ove nove domace sorte sila i zupljanka.
Imam i jedan stari vinograd od dede tu je sve onaj mirisni Belovar od njega mi je vino najlepse.

Back