- Poruka
- 51.779
Takvi smo mi Sremci jesni i prgavi a nismo debeli.
Samo baksuz covek moze da jede, a da se ne goji.
(Pod uslovom da je zdrav, naravno.)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Takvi smo mi Sremci jesni i prgavi a nismo debeli.
Deda je ziveo 94 godine a i tad nije umro od sloga nego je pao sa drveta dok je tresao orase.Pradeda mi je ziveo 98 godina i stradao je od zaostale mine na koju je nagazio dok je cuvao ovce.

Знао самTakvi smo mi Sremci jesni i prgavi a nismo debeli.

Samo baksuz covek moze da jede, a da se ne goji.
Poenta je da se radi i da se potrosi to sto se pojede.
Evo sad zalivam bostan celu noc i ne spavam do zore a ceo dan sam sa orao strnjiku.
Eto vidis, i on je podlegao propagandi agresivnih nutricionistickih korporativnih lobista ' zobaj zrnevlje,gutaj orasi,u njima je zdravlje' a da je fino lepo ganjo svinjce i po koju ovcicu u tor, jel bi pao sa drveta ? ne bi.Deda je ziveo 94 godine a i tad nije umro od sloga nego je pao sa drveta dok je tresao orase.
Знао сам
Ја проклињем дан кад сам прешао у стан...осећам се мање ''сремцем''![]()
Ali ipak mora da budes bar malo zaobljen.
Ma jok evo imam sedamdeset i tri kile a visok sam metar i osamdeset i osam.
Mogu da pretrcim kolko god hoces i da uradim preko dvesta sklekova.
Dizao sam na ledja sam tri dzaka KAN-a a to je 150 kila.
Pretovario sam sa calom pet vagona zita u supu kod sebe za devet sati.
Ма јок, све је до тога какву комбинацију гена имаш.Samo baksuz covek moze da jede, a da se ne goji.
Ма јок, све је до тога какву комбинацију гена имаш.
Неко се гоји и "од ваздуха", а неко једе све, и обилато, па се не гоји.
Истина, ипак се примећује и она проста чињеница која каже: "ако једеш мање, мање ћеш се и гојити", и да је најважније то, редукција уноса калорија, за шта је најсуровији доказ, рецимо, Аушвиц, али у пракси, то неком теже, а неком лакше иде управо због тих неких не на први поглед јасних разлога, али они зависе од генетике, и метаболизма...
I sve to u isto vreme ?Mogu da pretrcim kolko god hoces i da uradim preko dvesta sklekova.
Dizao sam na ledja sam tri dzaka KAN-a a to je 150 kila.
Pretovario sam sa calom pet vagona zita u supu kod sebe za devet sati.
Svaka cas'.
Jesi guran da si ti samo jedan covek ?
Evo imam paradajza na njivi sto sam ga za sebe posejao nije krupan ali je sladak kao med sad ga seckam i sa slaninom ga tamanim.
Slanina, cvarci, kiseli kupus, podvarak, paprikas, svargle, kaurma, kobasice,dzigernjace, kulen, leba i masti...a holesterola nemam , pritisak 110 sa 75.![]()

Svaka cast, ali ti onda ipak malo jedes.
Pa naravno da ga jedes zivog, a kako se drukse jede paradajz, osim ako ga ne stavis u sataras.
Al nemoj da zezas da ga ne prskas sa pesticidima i to, pa ne mora da se pere.
I sve to u isto vreme ?Svaka cas'.
Jesi guran da si ti samo jedan covek ?
![]()
Za sebe sto mi jedemo ne prskam nista jer necemo da se trujemo.
Sejem samo domace sorte one stare jabucare jeste da je mali i sav flekav al je zato zdrav.
А како ти је с родом винограда ове године, с обзиром на онолике кише?Ta ja bi se razboleo kad bi me zatvorili medju te zidine.
Navikao sam da jedem leba iz furune i koristim samo domacu hranu.
Ne kupujem nista u ducanu osim soli.
Pijem moje domace vino, i rakiju koju sam ispecem od svojeg voca naravno.
Evo imam paradajza na njivi sto sam ga za sebe posejao nije krupan ali je sladak kao med ne treba da ga solis i peres jedes ga onako zivog sad ga seckam i sa slaninom ga tamanim.

А како ти је с родом винограда ове године, с обзиром на онолике кише?
Ми смо се, рецимо, баш силно трудили, резали, прскали, косили траву, орали, али није ни близу као прошле године, кад смо све то мање радили, а све због тих киша проклетих, падале су недељама, месецима...
![]()
Imam sedamdeset cokota sortnog grozdja i imao sam problem sa pepelnicom.
Najbolje mi se drze ove nove domace sorte sila i zupljanka.
Imam i jedan stari vinograd od dede tu je sve onaj mirisni Belovar od njega mi je vino najlepse.