Cime se branite?

Ma to zavisi, zamisli spopadnu nekog ko Rašu Popova, klinci od 10-12 god...realno možeš da ponaosob prebiješ pojedinačno, al kad te opkole, netje fali ništa biber-spreyu....
nemam ja te tripove, al kapiram žene koje razmišljaju, rade do kasno, dešavalo mi se da u nekom gradu zapucam uveče, neosvetljeno,nigde žive duše, nisam nikad pre ni bio tamo...al sam bio radoznao.....i gledam da što brže zbrišem iz kvarta......

Ma ok svi imamo svoje tripove
Ja sam lunjalica i nemam te strahove, idem de god kad god... Rizik uvek postoji naravno....

Ranijih god biber srej, skakavac, i sl pomagala su bila zabranjena zakonom
Ne znam sad jesu menjali nesto...

А против пет напаљених миграната са ножевима, позовеш нинџа корњаче?

O da, njih sam nekako ispustila jer gledam da ih zaobilazim u sirokom luku.
Je*ena situacija. Ne znam, nezahvalno. Da ih ima i dvoje, troje pa je mnogo...a kamoli pet. Zapravo jedan je dovoljan.
U sustini meni je u sred centra Beograda prisao migrant (izdvojio se iz grupe koja je bila 5,6 metara dalje) i nasilno me uhvatio za ruku nije hteo da me pusti. Vukla sam sam se sa njim neko vreme jedva sam iscupala svoju ruku iz njegove i pocela da trcim. Usla u Ideu iako nisam nista htela da kupim. Razmisljala sam se da li da prijavim, da imaju evidentirano da se to dogodilo u sred bela dana, ali mi je dobro poznata situacija da se po tom pitanju nista ne radi. I da vodam nekog frajera pored sebe nije garant nenapadanja. Znas i sam za situaciju da su silovali devojku pred njenim momkom, isti ti migranti koje je drzava pustila. No comment!
Ti koji su ih pustili imaju nindze, ima ko da ih cuva, a mi nemamo nikoga. Dobar procenat u policiji (ne samo u policiji, svuda zapravo) cini "kadar" koji nema blage veze sa mozgom. Cast izuzecima, uvek ih ima. Ali ti izuzeci propisno najebavaju od onih koji misle da su uhvatili Boga za blokeja jer su nepotizmom dosli na odredjenu poziciju ili ko zna na koji nacin. Vojsku necu da pominjem, toliko malobrojna i nekvalitetna...Bugarsko lovacko drustvo vece od nase vojske.
Lako je biti "dobrocinitelj" kada znas da si bezbedan, a obican narod nije.

Poslednja izmena:
Zene moje,

Da li ste spremne ako vas neko napadne?
Spremne da se suprostavite?
Spremne da bezite?

Da li ste ikad bile u situaciji da vas neko ugrozava i sta ste radile?
Kakve savete dajete cerkama?
Ako ih uvece neko prati, i ako skontaju, sta da rade?

Da li ste za to da nosimo suzavac? I gde to ima da se kupi?
Ili da ucimo borilacke vestine?
Ili da nosimo sa sobom oruzje?

gornji blok, bočni i donji blok
i naravno kontra udarac

mada mi je toljaga najpraktičnije sredstvo...nekako nema alternativu

E palicu u kolima ne smes da posedujes.pri kontroli,ona se racuna kao hladno oruzje.zato mozes da nosis sekiru,to sme

Ili kljuc 42,ja ga imam u autu.Niko ne moze da mi zabrani da nosim alat sa sobom,a taj je kljuc pravi,dobro lezi u ruci i nije pretezak.

I hladno i vatreno oružje. Sve mojoj ženi aminujem. Kad su počeli migranti tamo od 2011. (tad je počelo u Siriji) da se motaju po severu Srbije, ja sam mojoj ženi u kolica sa nasim tadasnjim prvencom stavljao zidarski čekić. Sad ih nema toliko, ali joj je "airsoft" plašljivac Taurus PT92 uvek nadomak ruke.

Bravo,svaka cast.Mada moja bi se tukla pesnicama sa bilo kime,a ima tesku ruku.Da ima oruzje ubijala bi kao Pepermint.Ali sam joj uzeo baterijsku lampu sa sokerom,da ne bi ubijala)))

ne sviđa mi se što tako plah uvek nosiš nož...

jadna žena, to je trauma za celi život
nisam to doživela, bogu hvala

Ja isto nosim mali noz sa sobom (sklopivi,dozvoljen po zakonu,).Uglavnom mi koristi za klopu,ali se ne bih libio da ga upotrebim.Ne moras da ubijes,dovoljno je da ga ubodes u nogu,saku.obraz...da ne idem u detalje.

A sta ces sa tim nozem?
Ubiti pa lezati 20 god u zatvoru?

Ja ne nosim jer znam da bih upotrebila a sta mi to treba u zivotu.
Poenta je pobeci, ne ubiti

Pa mislim da je bolje ja/ti njega nego on mene/tebe?

znaci najmanje 5 puta mi je neko stavio pistolj na glavu....uvijek zbog sranja nekih drugih ljudi :)))
a i vremena su bila takva, ratna..

Meni je samo jednom.I necu nista mnogo da pricam,ali ce sepati do kraja zivota...

Ма допиздеше више керови по граду, неки власници кад шетају љубимце носе неке шипчице, кад их опколи чопор да се бране. Па сам нешто контао да би тај метални пендрек био погодан.

Знам брате, ал можда би било лакше него кад је човек голорук, неколико пута сам се једва одбранио од чопора, и не само ја, доста пролазника на улици буде из чиста мира нападнуто, обично се више пролазника удружи па заједно иду кроз најкритичнија места, то кидише ко гладни вукови, ебали их општинари који су их запатили толике...

Upotrebu vatrenog oružja trebalo bi dozvoliti samo u slucaju kada jr zena napadnuta od strane muskarca, nikako kada je muskarac napadnut od strane drugog muskarca jer oni i treba medjusobno da se pobiju, kao sto kad se dva majmuna rvu niko ih ne razdvaja jer su to majmuni. Isti je slucaj sa muskarcima.

Da ne trosim reci.

Zar mi nije jednostavnije da kupim elektrosoker ili taj bibersprej?

A gde ima da se kupi taj biber sprej?

Gde kupujes to lunasa?

I nije nuzno da samo muskarci napadaju zene.

- - - - - - - - - -

Mene je licno strah pistolja i nozeva, kljuceva, jer mislim da bi ih u momentu ladno upotrebila. U afektu.

Бибер спреј: https://www.militaryshop.rs/kategorija-proizvoda/taktika/suzavac-biber-sprej/

- - - - - - - - - -

Иначе, данас је на фејсу изронио снимак како кретенчина спопада девојчицу од 12 година у трамвају.
Трамвај јесте празан али сви окрећу главу од присутних.
Згрозила сам се прво самом чињеницом да неко дете, ни криво ни дужно, доживи тако нешто. А онда и реакцијом околних бабетина.
Да ниједна није устала и лупила о врата макар возачу трамваја, ако се већ плаше сукоба да манијаком. Страшно.
Први пут у реалном животу сам видела тако нешто и заиграо ми је желудац.

Бибер спреј: https://www.militaryshop.rs/kategorija-proizvoda/taktika/suzavac-biber-sprej/

- - - - - - - - - -

Иначе, данас је на фејсу изронио снимак како кретенчина спопада девојчицу од 12 година у трамвају.
Згрозила сам се прво самом чињеницом да неко дете, ни криво ни дужно, доживи тако нешто. А онда и реакцијом околних бабетина.
Да ниједна није устала и лупила о врата макар возачу трамваја, ако се већ плаше сукоба да манијаком. Страшно.

Da,i na sve to oni na snimku zamute lice manijaka.Umesto da ga uvelicaju,i da se zna ko je.Uzas jedan.A babe k'o babe,bitno je da su doope smestile u stolicu.

Zene moje,

Spremne da bezite?

Само М75 помаже у таквим ситуацијама...

Zene moje,

Spremne da bezite?

Nikad nisam brinula o tome, niti se plašila. Više sam se, kad sam išla po mračnim zabitima, plašila da ne naletim na čopor uličnih pasa i ne naljutim ih ili mi padnu na pamet scene iz horor filmova i tako neka glupost, pa se naplašim. Nisu se u mom okruženju dešavali napadi, pa pođeš od toga da se ne dešava često.
Sad me tek strah kad idem sa decom.

- - - - - - - - - -

Pa sad... Da naletiš na ludaka koji nema problem da iz čista mira uradi ovo da li si sigurna da bi u sekundi odreagovala? Drugo je kad si na ulici i možeš makar da probaš da bežiš. Ne bi ni većina mlađih odreagovalo osim ako ne reaguju iz gomile ili ako su jaki kao bikovi. Šta zaista očekivati od baba verovatno sa osteoporozom? Dovoljno je da je gurne.

- - - - - - - - - -

Bili eksperimenti gde novinarka u centru Beograda pada u nesvest i snima se reakcija ljudi na promenom Trgu koji je kao osinjak. Žena se napadala pre nego što joj je jedna žena prišla da joj pomogne, prska vodom, pridrži je. A ovamo bi sa pijanim manjakom svi potrčali da se raspravljaju u gotovo praznom tramvaju.

Zene moje,

Spremne da bezite?

uvek treba

images

Pa sad... Da naletiš na ludaka koji nema problem da iz čista mira uradi ovo da li si sigurna da bi u sekundi odreagovala? Drugo je kad si na ulici i možeš makar da probaš da bežiš. Ne bi ni većina mlađih odreagovalo osim ako ne reaguju iz gomile ili ako su jaki kao bikovi. Šta zaista očekivati od baba verovatno sa osteoporozom? Dovoljno je da je gurne.

- - - - - - - - - -

Bili eksperimenti gde novinarka u centru Beograda pada u nesvest i snima se reakcija ljudi na promenom Trgu koji je kao osinjak. Žena se napadala pre nego što joj je jedna žena prišla da joj pomogne, prska vodom, pridrži je. A ovamo bi sa pijanim manjakom svi potrčali da se raspravljaju u gotovo praznom tramvaju.

Ма јашта, боље не ризиковати то гурање. Свакако је сексуални напад на дете лакше прихватљива ствар.
Надам се да ће тако окретати главу кад и њихова унука или ћерка буде жртва.

Mene je jednom jedan tip udario u glavu otpozadi, mislim da je bio narkoman.Prvo me pratio i vikao zamnom- sta ti mislis ko si ti, mislis da si bolja od mene...
Onda je prisao udario me iz sve snage u glavu i uzeo mi beretku. Ja sam krenula da ga jurim ali je pobegao. Posle sam se razmisljala sta da je imao noz, budala nadrognirana.

Back