Lúnasa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.258
Žmu mi je nabavio još dok sam bila trudna, od nekog lika.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zar mi nije jednostavnije da kupim elektrosoker ili taj bibersprej?
Dozvoljeno je nošenje i biber spreja i elektro šokera.
I nije da ćeš da ga čeprkaš iz tašne, nego ga držiš spremnog u ruci.
Ranije sam nosila ključeve, raširene, kao bokser, između svakog prsta po jedan ključ, čvrsto stegnuto u dlan, nije da bih nešto veliko mogla naraditi ali bih možda mogla kupiti sebi vreme da pobegnem.
Sad nosim biber sprej, pogotovo na poslu.
A imam i palicu.
Zabole me za prekoračenje nužne odbrane.
Imate suzavac u spreju, alektrošoker ....
Ali, moj savet:
Ako bude gusto, pravite se mnogo uplašene.
Verovatno čete i biti.
Ako je manijak, može vas čak prvo onesvestiti
pa obaviti to.
E, sad...
Da bi to uradio mora da skine pantalone.
Tada svom snagom kolenom medju noge.
I možete se pozabaviti njime nekom motkom,
dok ne dodje policija.
Neće moći da ustane.
biber sprej je dozvljen, nemoj da dezinformišeš..Neovlasceno nosenje oruzja - kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina zatvora
Tako je bilo ranije i okej za te 2 stvari bi verovatno bilo 6 meseci zatvora - ovo 5 godina postoji verovatno za slucajeve koji bi nosili bombu ili kalasnjikov sa sobom
E sada ovako je bilo ranije - jedino ako nisu promenili sto neko kaze gore
--------
Znaci do sada je bilo da imas pravo da imas oruzje, ali da nemas pravo da ga nosis sa sobom i za to treba posebna dozvola koja se ne dobija lako valjda i jos vise placa - sad nemam pojma.
Jedino ako su promenili ceo zakon
nicim, pa ja sam bre veci manijak od manijaka
pokazivano mi je par nekih caka, dal bih znala da ih ponovim u nekoj ne daj boze situaciji ne znam
kad sam imala 18 leta na drugovom rodjndanu bila sam napadnatu u wcu, srecom potencijalni silovatelj je bio pijan pa sam ga lako nabila u wc solju i pobegla
generalno nemam takva razmisljanja, ne bojim se, ne ocekujem manijake na svakom cosku
idem nocu po gradu de god da sam
kad prezivis nocno cunjane sama u meksiku, ili taksi u marokou, nekako izgubis strah za ostalo
- - - - - - - - - -
a sto se nosenja suzavaca tice i te gluposti
ti dok izvuces suzavac iz tasne ovaj te vec krese
nema od toga nista
ko oce da se zamlacuje takvim strahovima neka upise kurs samoodbrane, to te jedino moze spasiti
Zene moje,
Da li ste spremne ako vas neko napadne?
Spremne da se suprostavite?
Spremne da bezite?
Da li ste ikad bile u situaciji da vas neko ugrozava i sta ste radile?
Kakve savete dajete cerkama?
Ako ih uvece neko prati, i ako skontaju, sta da rade?
Da li ste za to da nosimo suzavac? I gde to ima da se kupi?
Ili da ucimo borilacke vestine?
Ili da nosimo sa sobom oruzje?
Zene moje,
Spremne da bezite?
Suzavac ili sprej za medvede imas na KP u oglasima. Mislim da je oko 10e.
Ali imate nesto bolje, mislim na zensku populaciju. A to je nagajka ( kozacki bič). Uzmete onu tanju varijantu da je mozete spakovati u torbici.
To je u toj meri mocno oruzje da se njime mozete odbraniti od 5-6 napadaca istovremeno. Kozaci su tim bicem odolevali coporu vukova.
I to imate u oglasima na KP, pravi ih neki tip iz ZR.
Za ove informacije mi dodjete pivo![]()
Ako krene da me pljacka ja cu da kazem nemoj brate ostav to,aj se kresemoPa ti nekako taktički nastupiš...dok ne dođe do koitusa...haha...metla luda ( :
- - - - - - - - - -
A ša ako netje da te kreše, nego samo opljačka...ne uzimaš u razmatranje, mora kresanje..
I hladno i vatreno oružje. Sve mojoj ženi aminujem. Kad su počeli migranti tamo od 2011. (tad je počelo u Siriji) da se motaju po severu Srbije, ja sam mojoj ženi u kolica sa nasim tadasnjim prvencom stavljao zidarski čekić. Sad ih nema toliko, ali joj je "airsoft" plašljivac Taurus PT92 uvek nadomak ruke.
Naucite tehnike samoodbrane, sistem poluge i prenos tezine, oduzimanje pistolja i sl.... to je jedino to ce te spasiti
Evo, skroz korisne stvari- to volem
Inače sam ja suzavac držala u džepu , sa prstom na okidaču![]()
A cemu toliki strah
Takvim ponasanjem skodis sebi jako
Ne znam.jel.posledica nekog iskustva il sta god, ali poradi na tome da se oslobodis tog sraha, to ti je mnogo bitnije od izbora oruzja
Sto se tice ovog boldovanog, majstori aikida to rade,sve se svodi na pravilno rasporedjivanje tezine, poluge.....mrsav moze debelog da prebaci preko ledja...arhimedov zakon
Ako te to interesuje upisi kurs naucices
Kakav si ti divan muž
po mojem ukusu![]()
upisaću...to me više privlači nego pilates i aerobik
imala sam ružno iskustvo (dobro završilo, ali...)
I hoću da se deca nauče, naročito žensko dete
najbolje je da nikad ne zatreba
ali u odsudnom momentu je uvek bolje znati nego ne
naravno, najbitnije je znati oceniti kad i šta, a i za to treba obuka
Ako krene da me pljacka ja cu da kazem nemoj brate ostav to,aj se kresemo
Mnogo gledate filmove
Pljacka te da ne znas, kad stignes kuci samo vidis nema nicega
U filmovima pljackaju tako pompezno
Ne palite se
Ja sam.pricala sa ljudima koji se profi bave borilackim vestinama,nemas sanse sa tim glupostima po torbama, u jednom potezu moze da te tako smota da neces moci da mrdnes, kamo li da kopas po torbi za suzavcemIsprobavala sam vise puta te fore sa njima, svaki put me smota da ne mogu da mrdnem
Naucite tehnike samoodbrane, sistem poluge i prenos tezine, oduzimanje pistolja i sl.... to je jedino to ce te spasiti
Tnx Jenn!
Bodrim je ja i na obuku za raznorazne zahvate, udarce i tome slično. Ko ne shvata da žena ima pravo da se kreće slobodno samostalna i ne shvata da je mora obučiti za samostalnu zaštitu, taj ne shvata koliko je ovaj svet lažno prikazan kao savremen. Ja uvek sa sobom nosim nož.
I to nije zbog straha, nego zbog ostvarivanja taktičke prednosti.
- - - - - - - - - -
Moja žena se kao devojka odbranila od silovatelja. Evo, meni i dan danas neće da kaže koji je to lik bio, a zna da sam malo prek i nagao i svačeg bi tamo bilo.
Tnx Jenn!
Bodrim je ja i na obuku za raznorazne zahvate, udarce i tome slično. Ko ne shvata da žena ima pravo da se kreće slobodno samostalna i ne shvata da je mora obučiti za samostalnu zaštitu, taj ne shvata koliko je ovaj svet lažno prikazan kao savremen. Ja uvek sa sobom nosim nož.
I to nije zbog straha, nego zbog ostvarivanja taktičke prednosti.
- - - - - - - - - -
Moja žena se kao devojka odbranila od silovatelja. Evo, meni i dan danas neće da kaže koji je to lik bio, a zna da sam malo prek i nagao i svačeg bi tamo bilo.
Zene moje,
Spremne da bezite?
I hladno i vatreno oružje. Sve mojoj ženi aminujem. Kad su počeli migranti tamo od 2011. (tad je počelo u Siriji) da se motaju po severu Srbije, ja sam mojoj ženi u kolica sa nasim tadasnjim prvencom stavljao zidarski čekić. Sad ih nema toliko, ali joj je "airsoft" plašljivac Taurus PT92 uvek nadomak ruke.
Kakav si ti divan muž
po mojem ukusu![]()
Ako krene da me pljacka ja cu da kazem nemoj brate ostav to,aj se kresemo
Mnogo gledate filmove
Pljacka te da ne znas, kad stignes kuci samo vidis nema nicega
U filmovima pljackaju tako pompezno
Ne palite se
Ja sam.pricala sa ljudima koji se profi bave borilackim vestinama,nemas sanse sa tim glupostima po torbama, u jednom potezu moze da te tako smota da neces moci da mrdnes, kamo li da kopas po torbi za suzavcemIsprobavala sam vise puta te fore sa njima, svaki put me smota da ne mogu da mrdnem
ne sviđa mi se što tako plah uvek nosiš nož...
jadna žena, to je trauma za celi život
nisam to doživela, bogu hvala
A sta ces sa tim nozem?
Ubiti pa lezati 20 god u zatvoru?
Ja ne nosim jer znam da bih upotrebila a sta mi to treba u zivotu.
Poenta je pobeci, ne ubiti