Čime se bavite u životu?

Kako monopol? Ne smes da ugrozavas osetljiva prava (na zivot, telesni integritet, slobodu)
Sve je to skola. Ides 4 godine na faks i jos bubacis 2000 strana za pravosudni, pa onda te ceka advokatski itd.
Zar ne bi bilo dobro da malo budes otvorena prema novom. Zamisli da si polozila advokatski ispit ali iz nekog razloga te nece u advokatsku udrugu a zakon kaze samo clanovi te udruge mogu da se bave advokaturom. Nista skola, vec je monopol

Zar ne bi bilo dobro da malo budes otvorena prema novom. Zamisli da si polozila advokatski ispit ali iz nekog razloga te nece u advokatsku udrugu a zakon kaze samo clanovi te udruge mogu da se bave advokaturom. Nista skola, vec je monopol
Po struci pravnica ali se tim zanimanjem ne bavim od 2020, kad sam pocela da radim na internetu. Kratko radila u Nemackoj posao za nekvalifikovanu radnu snagu, trenutno na leru, trazim bolje stele na nemačkom govornom području.

Zanimljivo je da se pod strukom ne misli na profesiju ili polje rada ili djelatnosti sta li vec, vec se i dalje kao u doba komunizma gleda sta si zavrsio od skole i to ti je struka. Da li je tako nesto cista budalastina ili sam ja u krivu, pa struka bas ima tu vezu sa skolom
Struka je ono za šta si školovan. Profesija je ono čime se zaista baviš.

Nekad se ta dva poklope, nekad ne.

Lično ovo sve što vi radite ovde, ako ne radite za finu lovu, vidim kao eksploatisanje i to teško, ne mogu da kažem da ste na nivou Afrikanaca koji za 10 dolara rudare, ali čitanje svega ovde, ubeđivanje sa banovanim ljudima da niste u pravu, a nekome su vređali sestru i majku, pretili klanjem, itd... Pa, ne znam koliko treba da gotivim nekoga da mu to radim džabe.

Ni na jednom forumu koji je i dalje aktivan i na onima koji su se ugasili, moderatori nisu dobijali novac. I ovde moderatori rade volonterski.

Back