CHEESECAKE

evo recepta za moj cheesecake sa slike.

Cheesecake

Kora: 200g mlevene plazme pomesati sa 150g rastopljenog maslaca. po zelji umesto 200g plazme staviti 150g plazme i 50g mlevenog pecenog lesnika. Staviti u kalup (u onom od 25cm bude vrlo visoka) i koru dobro pritisnuti i izravnati.

Za fil: rastvoriti 2 zelatina prema uputstvu sa pakovanja. pomesati 300g sremskog sira sa 100g kisele pavlake, rendanom limunovom korom i malo soka od limuna, i oko 130g prah secera.blago zagrejati casicu kajsijevace - ne sme da provri i u njoj rastopiti zelatin pa sve umesati u masu od sira. kada se malo prohladi, dodati 500ml umucene slatke pavlake (za moj ukus ovo je previse sl. pavlake za cheesecake, mozete dodati nesto manje).sve sjediniti i sipati preko kore. poredjati voce po zelji i preliti prelivom za torte napravljenim po uputstvu sa pakovanja.

Kolicinu limunovog soka treba prilagoditi ukusu, u zavisnosti od vrste sira.

Cizkejk (torta od neslanog sira)

Za koru pomesati 150gr mlevene Plazme, 70gr prah secera, 70gr putera i zumance... Dodati malo soka od narandze... Staviti na dno kalupa kome se skida okvir.
Dobro umutiti 200gr neslanog sremskog sira sa 70gr prah secera, sokom i rendanom korom od jednog limuna. Dodati 500ml ulupane slatke pavlake. Fil preliti preko kore i staviti u zamrzivac da se stegne.
Pre sluzenja ukrasiti prelivom od kesice zelatina i crvenog bobicastog voca...

Ja znam taj recept. :)

ovo je moj cake,mnogo kratko je trajao
picture.php

Moj recept ..... brzo se i lako pravi ... nema komplikacija i jako je ukusan.

CHEESE CAKE

I deo:
U posudu potopiti 300g mlevene plazme sa 1-1.5dl mleka. Tako napravljenu masu izravnati i staviti u dublju posudu (npr.djuveč), pa u rernu na 150 stepeni 5 minuta da se blago skori (da bi masa bila čvršća kada se kolač seče .... ali ovo može i da se ne uradi) ..... tek nakon što se ovaj deo ohladi redjati ostale delove.

II deo:
Umutiti 3 pavlake+9 kašika šećera i u to dodati želatin (prema uputstvu na kesici)
Kada se sve to dobro izmixuje preliti preko hladnog dela od plazme .... i opet staviti u frižider da se dobro stvrdne pre stavljanja III dela.

III deo:
Smrznuto voće (najbolje maline) staviti u šerpu i preliti vodom (odokativno –koliko da prekrije voće) i dodati šećera po želji (ja uvek dodam i 1 vanil šećer) .... sa ringle skinuti kad voda proključa. U to dodati 1 želatin (prema uputstvu na kesici). Mixerom dodatno isitniti voće (nakon kuvanja) i pustiti da se ohladi .... Nakon što se voće ohladi ili bude mlako (ali svakao u tečnom stanju) kutlačom ga polako preliti preko dela od pavlake.

Kompletan kolač može da se služi tek nakon što se gornji sloj od voća stvrdne u želatin ... izgleda staklasto i čvrsta je na dodir.

Ja sam cula da stavljaju sok od pomorandze i to u mlevenu plazmu kad se pravi podloga(kora) , ja umesto soka stavljam mleko, a koliko pa na 400gr mle. plazme otprilike 250ml.

Ja u koricu za cheese cake ne stavljam nikakav sok. Ide samo maslac (buter) i plazma (tj. keks). Tako prave austrijanci, ba i po domacim poslasticarnicama sam ga tako jela i tako mi se svidja...

Некад сам имала рецепт, али на неки волшебавн начин га више немам. z:)

Хтела бих да је направим, па ако је неко рад да ми испише рецепт, била бих веома захвална. :hvala:

Copy-paste...

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min

1.
300 grama ml.plazme u 2dcl vode rastvoriti cedevitu od pomorandze ili ako imas prirodnog soka bilo kakvog samo da se sjedini irastopiti 125 grama putera a moze i manje od toga .napraviti koru od toga i staviti u okrugao kalup ostaviti da se stegne.2Beli fil umutiti pavlaku da bude cvrsta kao slag dodati kremsir odnosno alakajmak i secer sve sjediniti i staviti na koru pa vratiti u frizider da se stegne.1/2 kg voca i 4 do 5 kasika secera i 2 do3 van.secera staviti u serpicu i zagrejati uz mesanje dok se secer ne rastopi, u 1dcl vode otprilike rastvoriti kesicu pudinga od vanile i posebno 1 kesicu zelatina da nabubri ,sipati u voce zelatin i puding i mesati dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi preliti preko torte i vratiti tortu u friziider da se jos stegne.

Sastojci

Broj osoba:
10 osoba

* 300 grama ml.plazme
* 2 dcl vode
* 4 do 5 kasika cedevite od pomorandze
* 125 gr putera
* 500grama ili 2 kutije po 250grama alakajmaka
* 500ml hole sl.pavlake /roze kutija/
* 3 do 4 kasike secera
* 2 do3 vaanilin secera
* 1/2 kg voca kupine maline borovnice ili miks pakovanje voca ima u vecim marketima
* 1 puding od vanile i kesica zelatina

Isproban recept:

CHEESE CAKE

I 125 g.margar. istopiti u 2 dl mleka,skloniti sa vatre i dodati 300 g mlev.plazme.Sjediniti.U kalup precnika 28 cm natapkati smesu I.

II 0.5 kg malina kuvati u 2 dl vode + 10 kasika secera-da vri 5 min.U maloj ciniji 1.5 kesica zelatina promesati sa 6 kasika vode,da odstoji 5 min. i sipati u gotov fil od malina,hladiti.

III 3 dl slatke pavlake +100 g secera u prahu miksirati i dodati 1 kiselu pavlaku i 1 “A La kajmak’250g(sabacki).

U kalup preko plazme redjati III fil pa prohladjen II-u frizider da prenoci.

Пробала сам овај рецепт и одличан је.

Једина замерка је то што филу фали желе. Из експеримента сам убацила једну кесицу и држао се некако, али да нисам ставила ту једну вероватно би се за дан разлио.

Значи, све као по рецепру с додатком бар две кесице желеа у фил! ;)

za mene je jedini pravi cheesecake - New York cheesecake... onaj sto se pece 2 sata, sto ne sme popucati na vrhu a ima teksturu kao nijedan drugi kolac..
sve ostalo su brzinske, instant varijante....

za mene je jedini pravi cheesecake - New York cheesecake... onaj sto se pece 2 sata, sto ne sme popucati na vrhu a ima teksturu kao nijedan drugi kolac..
sve ostalo su brzinske, instant varijante....

I meni je taj super.Pravim ga po receptu koji je posavila Pota ali nekad mi pukne a nekada ne , ne znam od cega zavisi, ali ukus je super i kad pukne.

Back