CG TABLE BLOKIRAJU BEOGARD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Astra je fantastican gradski autic,sa 1.4 ili 1.6 benzinskim motorom je sve sto coveku treba za grad. Bolja je mnogo od Punta koji se moze naci za iste pare ili skuplji a motor 1.2 u njemu trosi vise nego moja Vectra sa 2.0 16V sa 150KS. Ko ne veruje neka ga malo provoza pa ce da vidi.
Jedina mana Astre je da je malo nestabilna po krivinama, ali je opet stabilnija od punta u svakom pogledu. Nisu teske za odrzavanje, ne kvare se cesto....Ja sam imao jednu, na CG table, uvezenu iz Italije i nije imala nigde ni truncicu rdje. Presao sam preko 30K sa njom i sve sto sam zamenio bilo je ulje 3X, disk plocice,filteri, zupcasti kais i nista vise i kad sam je prodao auto je bio u fantasticnom stanju.

jerotije:
Pa sta ce onda oglas na ovoj temi CG tablica ? Verovatno je vec presao i sve ostale oglase ali ga nije nigde uvalio. A za ovo 16 godina starosti IZVINI. Neznam sta mi je bilo da to kazem jer znam da broijim do 1.000.000 majke mi. :lol: Za mene su CG table isto kao i npr Svajcarske. Jos jednom izvini i reci koje su tablice na toj Astri ? :?:
Sad si se odao,zeznuo si se.Znaci ti si i Mishko Beograd.

skyworks:
Je li neko citao danasnji blic? Velja izjavio da je siguran da ce skupstina sledece nedelje usvojiti predlog zakona o preregistraciji i da ce cifra biti 300 evrova.....
Sta mislite o tome? Da li ce usvojiti skupstina ovaj predlog
Šta reći , pa ako imaju mozak moraju znati da mi nekom možemo obezbediti cenzus na izborima , i ne samo to , još mnogo više.

Kako si to saznao, mislim da Vlada nece dozvoliti da se kola vrate u u CG? Jel ti Milo ili Fico ili Sveto kakav rod, pa si direktno dobio informaciju od njih ili si cuo od ortaka koji je cuo takodje od oca ortakovog ortaka, a ovaj ime neke rodjake u Vladi, pa je preko njihovih ortaka saznao za to?

skyworks:
Kako si to saznao, mislim da Vlada nece dozvoliti da se kola vrate u u CG? Jel ti Milo ili Fico ili Sveto kakav rod, pa si direktno dobio informaciju od njih ili si cuo od ortaka koji je cuo takodje od oca ortakovog ortaka, a ovaj ime neke rodjake u Vladi, pa je preko njihovih ortaka saznao za to?

A mala ti je to zemlja sve se zna, ali ipak ako se vode na njih...!!!???
Mozda se Vaso boji velikog poreza, mislim na broj automobila po glavi!

Zaista, zar smo toliko ludi da dozvoljavamo da hiljade nasih gradjana placa registraciju u Crnoj Gori i puni budzet, sada definitivno, druge drzave.

To uopste nisu male pare.

Mislim da je krajnje vreme da se Vlada Crne Gore zahvali na ovoj finansijskoj podrsci Vlade Srbije. Ni krivi ni duzni dobijaju na hiljade eura.

barba1971:
Zaista, zar smo toliko ludi da dozvoljavamo da hiljade nasih gradjana placa registraciju u Crnoj Gori i puni budzet, sada definitivno, druge drzave.

To uopste nisu male pare.

Mislim da je krajnje vreme da se Vlada Crne Gore zahvali na ovoj finansijskoj podrsci Vlade Srbije. Ni krivi ni duzni dobijaju na hiljade eura.

Eh BARBA, BARba, BArba, Barba, barba....
Cujem da su te i na forumu B92 poklopili na ovu temu!?
Sta li ce ljudi na koje se vode ovi automobili u CG-mozda u momentu kazu, puj pike vise ne vazi-nadjite vi resenje, meni nametnuli porez na onoliko automobila, ali kako-rupe u Zakonu se popunjavaju BETONOM i taj beton postaje svakim danom cvrsci i ne popusta.
Sto bi rekla deca MEMA VISE.........

Ne znam koliko je korektno (i prema ucesnicima ovog foruma, ali i prema vlasnicima ovog foruma) pozivati se na druge forume, ali pogledaj malo pazljivije spomenuti na B92.

Sustina je u tome da se ne radi o tome da li je neko mene poklopio ili sam ja nekog poklopio, vec sta je pravedno i ispravo.

U vezi ove problematike sam pricao sa tri pravnika (od kojih jedan radi u carini) i kada sam sa njima proucio relevantne dokumente (Ustavnu povelju SCG, Zakon o spoljnotrgovinskom poslovanju i Uredbu o uvozu motornih vozila) svi su se slozili da:
1. Uredba o uvozu motornih vozila nije u skladu sa Zakonom o spoljnotrgovinskom poslovanju.
2. Uredba se ne moze primenjivati na kupovinu vozila u Crnoj Gori, pre 5. juna kada je ona zvanicno postala odvojena od SCG, jer bi to znacilo retrogradnu primenu propisa.
3. Drzava nije duzna da odobri preregistraciju, ali nikako nema pravo da oduzima vozila kupljena u CG, ako vlasnik ima pravno validne dokaze o vlasnistvu (bez obzira sto vozi na punomoc). Dakle kola sa CG tablicama (ako su kola kupljena pre 5. juna) se tretiraju kao i domaca kola koje je neko kupio u drugom gradu i vozi na punomoc.
4. Zbog troskova registracije, problema oko naplate osiguranja i drugih problema u interesu drzave je da, na neki nacin, omoguci preregistraciju ovih vozila.

Ja se iskreno zalazem da se ukine nezakonita i nakaradna Uredba o uvozu motornih vozila i to bi bilo najbolje resenje i za CG tablice i za sve gradjane Srbije.

Ovaj moj stav jos uvek niko nigde nije valjano osporio.

Nazalost, cujem da se sada Miskovic-Delta zalaze za uvodjenje norme euro 4.

To bi zaista bila katastrofa.

Na studijama, iz predmeta Ekologija, sam ucio da je udeo izduvnih gasova iz vozila u ukupnom zagadjenju do 10%.

Tvrdim da se ti standardi uvode zbog podsticanja kupovine novih kola. Ne samo kod nas vec i u Evropi. Pa svi znamo da plinski motori zagadjuju vazduh kao i motor na euro 3 standard, pa su ipak veoma retkie serijske proizvodnje ovakvih motora, jer u celoj prici ima udeo i lobi proizvodjca benzina.

Sve u svemu, dok se mi zamajavamo oko preregistracije neki drugi ljudi (malobrojni) skidaju kajmak. Mi nastavljamo svadju kao kucici oko koske, a oni nam se smeju.

koji vam je pa mi smo najzalosniji narod na svetu ,preko crne gore kupujemo krseve za sicu.Otidjite u crnu goru(na primorju) ako nadjete auto ispod 5000e ja cu glavu da odsecem.Zasto je to tako?zbog toga sto je crna gora mafijaska drzava i ima uslova za zivot pa mogu i da kupuju extra kola a krseve koje su do skoro vozili nama su uvalili.ali i mafija je nasla posao u tome,pa kradena kola bez papira guraju ovamo i kupe lovu.a i ona kola koja smo kupili sa stranim tablama i za koja smo sigurni da nisu kradena moramo prevesti preko cg,i na kraju svega drzava ne preuzima nista sto se tice ragistracije i opet smo na pocetku.Ova auta koja su dosla odozdo sa euro 3 motorom ce se mozda nekada i preregistrovati,a ova ostala losija ce otici na otpad i u delove kojih ce imati na pretek,tako da ce narod koji vozi krseve sa domacim tablama imati delova za dz,i na kraju niko nece mariti za kola sa euro 3 motorom,moci ce svoja stara ekstra da zakrpe. i gde je tu vladina korist,nigde.I vi krivite vladu,a ni oni sami ne znaju sta ce da rade.......... :confused:

znate li vi koliko prosecno kosta auto sa euro 4 motorom?xexexe pa Srbi za tri,cetiri godine ce voziti biciklo kao nacionalno vozilo,a policija vise nece moci da pise prijave za prebrzu voznju............samo sta ce raditi oni koji nisu naucili da voze bike xexexe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back