CG TABLE BLOKIRAJU BEOGARD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
skyworks:
Glupo je sad dokazivati je li to Seselj nametnuo ili ne, uglavnom svi znamo da jeste, kao sto i svi znamo da je Marko Milosevic bio glavni za sverc cigareta, u nekom davnom vremenu, ali se ne bavimo dokazivanjem jer je kao i sve u ovoj drzavi sto ima potporu u vlasti(nekad ili sad) tesko dokazati, itd da ne razglabamo.....
U sustini, taksa stoji i danas jer tako drzavi odgovara, tako se puni budzet, glavonje pune dzepove, kao i uvek u svakoj vlasti. Nametnuli bi oni i sada mnogo cega, ali ne smeju zbog toga sto ce ih ljudi mrzeti i onda pusijada na izborima.....
Ne podrzavam SRS, mozda i bih da zivimo u srednjem veku, ali ovako? Nikad u zivotu! No ne interesuju me konkretno oni, interesuje me moja egzistencija i oni koji ce mi obezbediti istu , kao i uciniti je sigurnijom i lagodnijom.
Nisam protivnik preregistracije, ali ako neko moze, zasto ne bih i ja mogao da uvezem mladji i bolji auto za iste pare? Ako bi bilo preregistracije, jako puno kola bi se uvezlo, saloni koji prodaju polovne automobile bi stagnirali u poslu, a to nije u interesu ministra, zato sto ga ovi placaju debelo, sto opet ne moram nikome da dokazuje, jer je to moje misljenje. S obzirom da sebe ne smatram osobom oskudne inteligencije, moje misljenje mi izgleda kao susta realnost. Naravno da se mnogi nece sloziti, ali i to je njihovo misljenje i ja nemam nista protiv toga.
Pozdrav svima i videcemo sta ce dalje biti....
Ispravno razmišljanje i bez obzira na neslaganje u vezi SRS podržavam ovakve stavove.
Tebi svakako nije glavna zanimacija stajanje pred ogledalom, kao nekima.

Ja sam sa jedne strane zastupao stav da se treba dozvoliti preregistracija zato sto policija pre crnogorskog referenduma nije oduzimala kola sa CG tablama kao da su bilo koja strana kola ali ih treba propisno oporezivati da im ne bude na kraju taj auto isplativ sto su ga kupovali na CG,odnosno da ih na kraju,kada se sve sabere kosta kao da su ga kupili od nekoga na BG table ali mislim da je skyworks u pravu,ako se sad dozvoli preregistracija,oni koji su dosad vozili auta na CG ispadaju pametni za razliku od nas koji nismo smeli da rizikujemo da vozimo takav auto,jer moj komsija,koga sam vec pomenuo,vozi Audi na CG,vidite predhodnu stranu cini mi se,nije nikakav pametnjakovic nego policajac koji je svojim kolegama saobracajcima kada su ga zaustavljali pokazivao znacku i pustali ga.
Tako da sada mislim da ih ne teba ni oporezovati i dozvoliti preregistraciju ako se to u nekom vremenskom roku od mesec dana ne dozvoli svim drugim gradjanima da uvezu koje godiste hoce sa bilo kojim tablama,sto je ipak tesko ocekivati,znajuci da vlada stiti Zastavu i da ce stati prodaja i novih i automobila po placevima.
p.s.glavni grad Republike Srbije se zove Beograd,tesko da je Beogard...

I.Sikorsky:
Ja sam sa jedne strane zastupao stav da se treba dozvoliti preregistracija zato sto policija pre crnogorskog referenduma nije oduzimala kola sa CG tablama kao da su bilo koja strana kola ali ih treba propisno oporezivati da im ne bude na kraju taj auto isplativ sto su ga kupovali na CG,odnosno da ih na kraju,kada se sve sabere kosta kao da su ga kupili od nekoga na BG table ali mislim da je skyworks u pravu,ako se sad dozvoli preregistracija,oni koji su dosad vozili auta na CG ispadaju pametni za razliku od nas koji nismo smeli da rizikujemo da vozimo takav auto,jer moj komsija,koga sam vec pomenuo,vozi Audi na CG,vidite predhodnu stranu cini mi se,nije nikakav pametnjakovic nego policajac koji je svojim kolegama saobracajcima kada su ga zaustavljali pokazivao znacku i pustali ga.
Tako da sada mislim da ih ne teba ni oporezovati i dozvoliti preregistraciju ako se to u nekom vremenskom roku od mesec dana ne dozvoli svim drugim gradjanima da uvezu koje godiste hoce sa bilo kojim tablama,sto je ipak tesko ocekivati,znajuci da vlada stiti Zastavu i da ce stati prodaja i novih i automobila po placevima.
NARAVUČENIJE: Ako je neko pametan - treba ga kazniti da ne bude više tako pametan.
Ako je neko nespretan i nespreman da se snađe i rizikuje - toga treba pohvaliti i uputiti ga da tako nastavi.
????????????????????????????????????????????????????????

Original postavio drvasic
NARAVUČENIJE: Ako je neko pametan - treba ga kazniti da ne bude više tako pametan.
Ako je neko nespretan i nespreman da se snađe i rizikuje - toga treba pohvaliti i uputiti ga da tako nastavi.
?????????????????????????????????????????????????? ??????

........sta reci ?

Stvarno...sta??????????
Pa ako se lik ne slaze sta sam napisao sto mu smeta preregistracija sa CG?
I gde sam napisao da su ljudi sto voze kola na CG pametni,koliko ih znam najvise se radi o losim ljudima,sklonim muvanju,kriminalu.Ako ti mislis da su pametni,tvoj problem.
Velika je razlika izmedju nespretnosti i nespremnosti da se neko kocka.
Pazi ja sam nespretan da opljackam banku a ti ako ne smes to da uradis,isti si kao ja.

Original postavio I.Sikorsky

?????????????????????????????????????????????????? ??????

I procitaj pazljivo sta sam napisao o pametnom liku sto vozi na CG a policajac je koji je do referenduma mirno vozio auto,prepametan samo zato sto je pandur siledzija.
Sto se tice pameti i rizikovanja ako im se dozvoli preregistracija onda rizik nikakav nije ni postojao,stane lik sa CG tablama pred Vladu Srbije ili ispred zgrade iznad,Ministarstvo finansija i kaze ja sam rizikovao,ajde sad da me pustite da preregistrujem a Dinkic mu kaze,da bas si lik,dozvoljeno??
Ali sa obzirom na tvoj odgovor na moj post mislim da tebi ni ne vredi objasnjavati,ne mozes ti to da shvatis,jednostavno.Ne vredi,ne ide to tebi.

Neznam dali moze ali mislim da bi vlasnicima na saobracajnoj koji poseduju auto vise godina i imali su prebivalishte u CG trebali da omoguce preregistraciju bez ikakvih dazbina, a ovim ostalim koji voze na ovlashcenje zabranio i da se skupljaju da protestvuju a kamoli nekakvu preregistraciju. Pa niko ih nije tukao po ushima da kupuju kad su znali zakon pri kupovini nego su alavi. Ovo shto sam napisao je najposhtenija kombinacija. Pozz

jerotije:
Neznam dali moze ali mislim da bi vlasnicima na saobracajnoj koji poseduju auto vise godina i imali su prebivalishte u CG trebali da omoguce preregistraciju bez ikakvih dazbina, a ovim ostalim koji voze na ovlashcenje zabranio i da se skupljaju da protestvuju a kamoli nekakvu preregistraciju. Pa niko ih nije tukao po ushima da kupuju kad su znali zakon pri kupovini nego su alavi. Ovo shto sam napisao je najposhtenija kombinacija. Pozz
Izbegavaš da odgovoriš na moje pitanje. Zašto? Nema logičnog odgovora? Jel ima neko drugi, odgovor na ovo pitanje sa Zastavinim autima sa CG tablicama?

Bilo bi jako lepo da vecina nas ima mogucnosti da kupi nova kola ili polovna kola sa euro 3, ali nazalost ogromna vecina stanovnika Srbije moze samo da razmislja ili o novoj zastavi ili o nekom autu starijem od deset godina, jer moze da skrpi (sa sve kreditom) 2 000 - 4 000 eura.

Ja zavidim stanovnicima CG i drugih susednih zemalja koje nemaju ZASTAVU i jak lobi uvoznika automobila, jer mogu da kupe u svakom pogledu sasvim pristojan auto za 2 - 4 000 eura.

Dakle, ne treba da se svadjaju vlasnici CG tablica i oni koji to nisu, vec treba zajedno da se upitamo ko sve nas zapravo pravi budalama ubedjujuci nas da je novi jugo bolji od npr Golfa III (1994. g.).
Da vas podsetim tehnologija proizvodnje juga i keca je stara 30-tak godina i nije ni blizu euro 3 standardu i jedva da je u rangu euro 2 standarda.

Interes naseg naroda je da moze da kupi auto koji je i ugodniji i pouzdaniji i cistiji od zastavinih, a vlast bi morala da vodi racuna o interesu naroda , a ne o interesu propale fabrike i auto uvoznicke mafije i da nam prica bajke o krntijama iz Evrope.

p.s. NIsam ni vlasnik kola sa CG tablicama niti simpatizer SRS-a!

Ja sam pre par meseci kupio polovan auto u Nemackoj sa Euro 4 motorom. E sad kad se vec Crna Gora otcepila ona je samim tim sada za Srbiju inosrtana zemlja. Prema tome ako imes Euro 3 motor mozes da ga registrujes u Srbiji, a ako nemas cao buraz... tako ti je to! Sto smo mi koji smo kupovali kola u inostranstvu i placali porez i carinu glupi, a vi sad, koji hocete da preregistrujete kola, pametni. Shvatite da je sada automobl iz Crne Gore isto kao iz bilo koje druge Evropske zemlje. Kladim se da ako drzava Srbija ipak dozvoli registrovanje kola iz CG, da ce tek onda izbiti sranje, ili ce moci da se uveze automobil iz Evrope bez obzira na godiste, euro normu itd....

Oni koji su kupovali kola na CG nisu pametni a oni koji su kupovali kola iz drugih drzava nisu glupi,kupovali su novija auta sa euro 3 motorom a oni na CG starija sa euro 2,shvatite svi da je nabolje ipak dozvoliti preregistraciju i slobodan uvoz polovnjaka na mesec dana svima.

Razlika izmedju onih koji kupuju kola sa euro 3 standardom i onih koji kupuju sa euro 2 standardom nije u pameti vec u kolicini novca sa kojima raspolazu.

Kolicina novca nije najvazniji, a svakako nije jedini kriterijum kojim se meri necija pamet.

Medjutim, pamet vladajuce elite se meri time koliko je u stanju da ugodi vecini stanovnika.

Vecini stanovnika Srbije bi odgovaralo da moze da uveze kola sa euro 2 standardom...

Molim placenike uvoznickog lobija (koji zastupaju ideju da se ne sme dozvoliti uvoz kola sa euro 2 standardom) da prestanu da provociraju.

barba1971:
Razlika izmedju onih koji kupuju kola sa euro 3 standardom i onih koji kupuju sa euro 2 standardom nije u pameti vec u kolicini novca sa kojima raspolazu.

Kolicina novca nije najvazniji, a svakako nije jedini kriterijum kojim se meri necija pamet.

Medjutim, pamet vladajuce elite se meri time koliko je u stanju da ugodi vecini stanovnika.

Vecini stanovnika Srbije bi odgovaralo da moze da uveze kola sa euro 2 standardom...

Molim placenike uvoznickog lobija (koji zastupaju ideju da se ne sme dozvoliti uvoz kola sa euro 2 standardom) da prestanu da provociraju.
Aj poshto vidim da si strucnjak, objasni ljudima shta ce nama euro-3 ili euro-4 standard ? Jel zbog zagadjenja ili......?????

Nisam strucnjak za motore, ali koliko ja znam standardi euro 3, a pogotovo euro 4 podrazumevaju odredjene karakteristike kojima se smanjuje izbacivanje stetnih gasova, povecava sigurnost pri voznji (jastucici, sistem kocenja, podesavanje stabilnosti i sl).

Bilo bi jako lepo da svi mozemo da vozimo auta sa euro 3 standardom, ali to nije realno.

Velika vecina ljudi, prema vazecim propisima, moze sebi da priusti ili zastavina vozila (euro 2 standard - koriste olovni benzin i nemaju nista od sigurnosne opreme) ili starija strana kola proizvedena do 1998. g.

Vecina stranih automobila kao npr. Golf III, opel astra I, ford fijesta, ... pa cak i stariji golf II, opel kadet... (noviji od 1989. g.) su po svim karakteristikama bolji i sigurniji od zastavinih automobila. Medjutim, zbog vazeceg zakona, cena starijih stranih automobila je znatno veca od realne (auto koji u Italiji kosta 1 500 eura, kod nas kosta oko 4 000 eura)

Dakle, postojeci propisi direktno sprecavaju kakvo takvo obnavljanje voznog parka gradjana drzave i time se smanjuje bezbednost u saobracaju i povecava zagadjenje okoline (zbog cega trpe i gradjani koji su kupili auto sa euro 3 ili euro 4 standardom, samo toga cesto nisu svesni).

Postojeci propisi odgovaraju samo ZASTAVI (oko 70 000 zaposlenih - 200 000 indirektno zainteresovanih) i uvoznicima novijih polovnjaka i novih kola.

Sve u svemu, korist od postojecih zakona ima makismalno 300 000 gradjana Srbije, a 7 miliona ima manju ili vecu stetu.

Na kraju da kazem i to da postojeci zakon nema podrsku EU, jer je monopolisticki i doprinosi smanjenju slobodnog trzista.

jerotije:
Ja rekoh da mozete da imate ovde RAT I MIR ali preregistracije nece biti. Po zakonu niko nemoze da ti uskrati pravo na rad ali ministarstvo saobracaja neizdaje taxi dozvole vec izvesno vreme.Ako u mom kraju ima 10 pekara zasto ja nebih otvorio i jedanaestu. Sta ti to govori. Papiri su jedno a praksa je drugo. Tu pise da je belo ali g.Dinkic tvrdi da je crno. Bice crno iako ti znas da nije. Nazalost !
Jerotije, tvoj je problem sto mozes mnogo da progutas! Preregistrcije ce biti jer da smo sa pravne strane krsili zakon jos pre cetiri godine bi bila zabranjena voznja sa cg tablama. Udruzenje koje je vec pre 15 dana u postupku osnivanja dise sve vecim plucima u celoj Srbiji> Proslo je vreme Mirka i Slavka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back