CG TABLE BLOKIRAJU BEOGARD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka svi pogledaju ovaj link http://www.dan.cg.yu/ ,dole,desno se nalazi link Auto Pijaca,cene automobila u Crnoj Gori,dva meseca posle osamostaljenja.
Nekoliko primera:
“Audi 80 1.6 TDI” 1990. 3.800!
“Mercedes 190 D” 1985 3.000!
“Golf 4 TDI” 1999 6.800!
Zar se ovo prodaje u CG!?
“Zastava 101” 1989. 1.000!
I ovo je jeftino i pale su cene za trecinu!?Pa ovo su iste cene kao kad sam gledao isti sajt pre refernduma.
A sto se tice tvoje pomoci nama Srbijancima,jeste da si vredjan od drugih,ne od mene ali i ti provociras sa izmisljenim crnogorskim jezikom i nemas nikakve dobre namere,srbomrzac si.

I.Sikorsky:
Neka svi pogledaju ovaj link http://www.dan.cg.yu/ ,dole,desno se nalazi link Auto Pijaca,cene automobila u Crnoj Gori,dva meseca posle osamostaljenja.
Nekoliko primera:
“Audi 80 1.6 TDI” 1990. 3.800!
“Mercedes 190 D” 1985 3.000!
“Golf 4 TDI” 1999 6.800!
Zar se ovo prodaje u CG!?
“Zastava 101” 1989. 1.000!
I ovo je jeftino i pale su cene za trecinu!?Pa ovo su iste cene kao kad sam gledao isti sajt pre refernduma.
A sto se tice tvoje pomoci nama Srbijancima,jeste da si vredjan od drugih,ne od mene ali i ti provociras sa izmisljenim crnogorskim jezikom i nemas nikakve dobre namere,srbomrzac si.
Koji ste Vi to Srbijanci i koji je to moj izmishljeni crnogorski jezik ? Nerazumem !!!!!

Evo prozvan sam pa moram jos nesto da vi recem.

1. Ja se izjasnjavam kao Srbin i pricam srpskim jezikom. Na referendum nisam izasa jer i ja mislim da su i na jednu i na drugu stranu komunisti.
2. Tema ovog foruma je VOZILA, a ja trenutno kupujem sebi auto pa sam slucajno naleteo i na ovaj forum. Meni trenutno odgovara razvoj situacije u Srbiji i Crnoj Gori, jer zelim kupit pasat III (95-97. g.) koji trenutno, kod nas u Crnu Goru, kosta oko 3 500 eura (u Srbiju oko 6 000 eura), a postoje indicije da ce biti nesto vise od 2 000 eura kada u Srbiju zabrane auta sa CG tablicama.
3. Cijene koje kolega navodi iz casopisa su cijene koje prodavci traze, ali trenutno je trziste zamrlo u iscekivanju razvoja situacije u Srbiju.
Ako neko vec kupuje auto sada cijene su i do 30% manje od trazenih. Ovo ne vazi za auta sa euro 3 standardom (kolega navodi golf IV) i za zastavina auta koji imaju cene slicne kao u Srbiju.
4. Zastavina auta skoro niko ne kupuje. Koriste ih zene da odu na pijac, a ima izreka: "Bolje kupi patike nego juga".
5. Ako neko hoce da diskutuje o politici mozemo da otvorimo temu u okviru oblasti politika

Gospodo,

Meni je dosta prazne price.

Sa grupom poznanika osnivam udruzenje gradjana za liberalizaciju uvoza vozila u Srbiju.

Svako ko smatra da treba da i Srbija ima uslove kao CG ili BiH ili druge zemlje u okruzenje koje imaju slican standard su dobrodosli u udruzenje.

Pozivam clan ove i simpatizere udruzenja sa CG tablicama na saradnju, jer su nam ciljevi veoma bliski.
Tim povodom cu pokusati da pokrenem novu temu na forumu. I ubuduce cu slati poruke u okviru te nove teme.

SAOPSTENJE UDRUZENJA ZA SLOBODNU TRGOVINU AUTOMOBILA - SOMBORSKI IMPULS

U Somboru, 30. jula 2006. g. je odrzana osnivacka skupstina udruzenja gradjana za slobodnu trgovinu vozilima.
Na skupstini je prisustvovalo devetnaest clanova i tom prilikom je doneto nekoliko odluka.
1. Udruzenje je nazvano SOMBORSKI IMPULS.
2. zakljuceno je da postojeci propisi o uvozu automobila nisu u interesu gradjana Srbije jer:

- gradjanin sa prosecnim primanjima u Srbiji moze da kupi samo polovna zastavina kola ili veoma stara polovna strana kola;
- zbog postojecih propisa Srbija ima najlosiji i najstariji vozni park u regionu, a samim tim smanjenu sigurnost u saobracaju i povecanje zagadjivanja okoline;
- trenutno vazeci propisi omogucavaju monopolisticki polozaj ZASTAVE i uvoznika novijih automobila koji jedini u Srbiji imaju koristi od ovakvih propisa.

3. Udruzenje nece organizovati proteste, vec ce raditi na prikupljanju potpisa za pokretanje procedure za promene regulative koja se odnosi na uvoz vozila u Skupstini.
4. Poziva se udruzenje gradjana sa CG tanlicama na saradnju u borbi protiv monopola na trzistu vozila i podrzavaju se njihovi zahtevi.

Detaljnije informacije i kontakt se mogu ostvariti preko internet adrese: somborskiimpuls@yahoo.com

A oni koji su postovali Zakon i placali Euro 3 motore sa sve carinom, porezom itd.. oni su blesavi?
Dajte udruzite se da se postuje Zakon a ne da se legalizuje nesto sto ne moze. Auto strane drzave moze samo da se UVEZE. I to ako zadovoljava Zakonom precizirane uzlove. Tacka.

Ako trazite drugacije, onda jos na kraj vaseg proglasa dodajte:
"Oni koji su postovali zakon su budale, treba znati zayebati drzavu i Zakon - mi smo to znali, a vi ovce ko vas sisha..."

barba1971:
- gradjanin sa prosecnim primanjima u Srbiji moze da kupi samo polovna zastavina kola ili veoma stara polovna strana kola;
A sad ce se sve resiti ako vama dozvole da uvezete vozila koja ne zadovoljavaju zakonske norme?
barba1971:
- zbog postojecih propisa Srbija ima najlosiji i najstariji vozni park u regionu, a samim tim smanjenu sigurnost u saobracaju i povecanje zagadjivanja okoline;
Pa cete vi sa CG tablama to lepo da popravite prosek sve u cilju bezbednosti (a bogami i loicne koristi) a i vazduh ce nam biti cistiji ako se vama dozvoli preregistracija?

barba1971:
- trenutno vazeci propisi omogucavaju monopolisticki polozaj ZASTAVE i uvoznika novijih automobila koji jedini u Srbiji imaju koristi od ovakvih propisa.
Za monopolisticki polozaj zastave ne znam - one kante ko jos i kupuje za cenu iste nove, moze se dobiti polovnjak sa euro3 motorom. A Uvoznici novijih/novih autombila ce uvoziti sa i bez tvoje brige, sve dok ima kupaca i mogu da prodaju, CG table ih nece svakako pomeriti i ne zavise od CG tabli

barba1971:
3. Udruzenje nece organizovati proteste, vec ce raditi na prikupljanju potpisa za pokretanje procedure za promene regulative koja se odnosi na uvoz vozila u Skupstini.
Da pokusate mozete, samo se nadam da drzava opet ne pojede sto se ne jede, pa od ljudi koji postuju Zakon pravi budale a nagradjuje muckarose i one sa "kombinacijama"

Ja razumem vasu brigu sta cete sa tim kolima sada. Iz istih razloga jer sam slutio ovo stanje, nisam kuopio CG table kola a mogao sam i to mnogo dobra za male pare. Radije sam ulozio u euro3 motor i platio sta treba.
Ali, bilo bi dobro da se pitate sada ko je ovde blesav - onaj ko postuje zakon ili je mnogo pametan onaj ko hoce da legalizuje nelegalno (sada)

codemarker je promasio skroz.

Ja i mnogi drugi nemamo auto sa CG tablicama, vec bih voleo da kupim pristojan auto za oko 3 000 eura, kao sto mogu ljudi slicnih primanja u CG, BiH, Makedoniji ...

Ja postujem zakon, ali zakon nije Sveto pismo pa da ne moze da se menja.

Cela inicijativa se svodi na to da se promene propisi i zakoni i da se prilagode interesima gradjana Srbije, a ne interesima manje grupe - uvoznickom lobiju.

Tacno je da kada bi inicijativa prosla od nje bi imali koristi i gradjani sa CG tablicama.

codemarker je promasio skroz i ja mislim. Nisam ni ja kupio auto sa CG tablicama a mogao sam. Znao sam da ce se ovo deshavati shto se deshava. Nisam mnogo bogat da kupim auto sa euro 3 ili 4 motorom vec sam spreman da izdvojim oko 3.000 eura za neki dobar polovnjak. Verujem da je velika vecina poshtenih gradjana u istoj situaciji kao ja. Nego ajde reci mi codmarker kako obican gradjanin sa prosecnim primanjima od recimo 40.000-50.000 din moze poshteno da kupi euro 3-4 a da pri tome nishta ne vara, ne muva ili radi neke druge prljave radnje a i da normlnim zivotom sastavi od prvog do prvog ? A zakon.......on postoji ali za nas obicne smrtnike !!!!!

jerotije:
Nego ajde reci mi codmarker kako obican gradjanin sa prosecnim primanjima od recimo 40.000-50.000 din moze poshteno da kupi euro 3-4 a da pri tome nishta ne vara, ne muva ili radi neke druge prljave radnje a i da normlnim zivotom sastavi od prvog do prvog ? A zakon.......on postoji ali za nas obicne smrtnike !!!!!

E to ti vec ne bih znao odgovoriti :(
Pogledaj samo sta se vozi po nasim ulicama, preveliki broj dobrih auta za toliku bedu... Po broju dobrih automobila, rekao bih da svaki gradjanin Beograda "iznad crte siromastva" ima 7-9 dobrih auta a oni ispod crte nijedan ili raspadnutu ladu... Matematika...
Stvarno ne znam sta se dogadja. Neki dan kod Merkatora, zamalo da me zgazi Audi Q7, samo sto sam izbegao budalu, 5 minuta dalje kod Arene, prosisa jos jedan!
Dakle stvarno mi nista nije jasno. Nemam odgovora, ko su ti ljudi, kako dodjose do tih kola i u koju grupu gradjana spadaju. Sudeci po kolima na nasim ulicama, mi smo bre bogata nacija.

Ali, to nema veze sa onim o cemu se ovde prica. Svi oni koji su kupili aute sa CG tablice su naivni ko francuske sobarice - a sad se dernjaju da se legalizuje.... O tome pricam.

Batice, koliko sam ja tebe razumeo ti si protiv legalizacije vozila sa CG tablicama a u zadnjem obracanju pricash neshto potpuno drugo. Legalizacija CG tablica bi pomogla bash sirotinji da malo upristoji svoj vozni park poshto se nema za noviji auto euro 3-4. Ja licno nemam CG-auto ali bih rado potpisao peticiju da im se omoguci preregistracija. To je samo moja zelja a znam da od toga verovatno nema nishta jer onaj dripac Dinkic ne yebe zivu silu. Pozz

Batice, kako mislis da pricam nesto sasvim drugo?

Jesam protiv preregistracije u svagom slucaju i ne vidim sta sam kontradiktorno napisao?
Protiv sam iz sasvim principijelnih razloga je mi je vec pun q da zakoni kod nas malo vaze a malo i ne vaze, zavisi. Sta mislis ko je platio vracanje "stare stednje" pogotovo Dafininih "korisnika"? Pa ti i ja. Znaci oni se igrali, zajebavali se, a posle kuknjava pa ajde da im se vrati. Od cijih para? Tvojih i mojih batice!
Ista stvar sa CG tablama, yebiga zalomilo se ljudima, kad su naivni pa ne gledaju vesti na TV i ne citaju novine pa "nisu pojma imali da im preregistracija visi nad glavom, ode Crna Gora - ako bude dozvoljena - a tesko da ce". Kako si ti mogao da ne kupis CG table, ili ja? Sto smo ludi ili sto razmisljamo?

Stvar je u tome sto izgleda da neko poukusava da sve ostale (koji su placali regularan uvoz), sem sebe (koji kupise CG krseve), naprave budalama. To mi smeta.

A to da malo ljudi moze sebi da priusti bolja kola, deluje deplasirano reci u ovom trenutku u ovoj drzavi. Za sve se isto moze reci - malo ljudi moze normalno da zivi i jede, malo ljudi moze da skoluje decu, malo ljudi moze na odmor na neko more, malo ljudi moze da priusti mnode stvari - a mi udarili u CG table resavanje kao da ce od toga zavisiti sudbina svekolikog srpskog naroda. Upravo suprotno, dok se ne pocnu postovati zakoni (u sta spada i zabrana preregistracije), nema nama mnogo napretka ni srece.

Nakon eventalne preregistracije, sta je sledece na redu? Da svi uletimo na neko zemljiste u gradu, postavimo satore, izdrzimo godinu dve a onda trazimo legalizaciju "naseg"? Daj....

Da se razumemo, nisam clan nijedne stranke niti mi na pamet pada, ali ovog puta mislim da je Vlada i Dinkic kao njen eksponent, u pravu.

Ja sam radio u CG, kupio auto pre uredbe o carinskim odnosima izmedju ove dve drzave (jeste da su je racunali kao jednu kada su me slali da radim po onm vukojebinama), kada sam se spasao odozdo pisao sam svim zivim ministarstvima, ljudi mi odobrili da uvezem i da platim carinu i pdv, platio sve prebacio na srpske tablice i zdravo djaci... sta se sad tu filozofira.... plati pa klati

NIsam dobio odgovor.

Da li je codemaker protiv promena zakona i propisa na taj nacin da se svima dozvoli uvoz vozila bez trzisnih ogranicenja tj. samo sa poostravanjem tehickog pregleda?

Ako jeste protiv promena postojecih propisa- zasto ima takav stav?

Ja jos uvek od nikoga nikada nisam cuo nijedan argument u prilog postojecm propisima.

Jedino sto predstavnici vlade, Zastave i uvoznickog lobija ponavljaju da necemo u nasoj zemlji krntije sa zapada.

I bas bih voleo da mi neko dokaze da je npr. prosecan GOLF III veca krntija od npr. novog juga.
Da li je neko nekada vrsio uporedni test?
Ako nije (a sigurno nije) na osnovu cega neko sme da tvrdi da je nesto krntija, a nesto nije krntija.

Konacno, sta je kriterijum da nesto nazovemo krntija?

Zanboravite pricu sa CG tablicama to je samo usputna steta losih propisa i politickih ujdurma, a ne stvar principa.

Da, ja sam protiv dozvole uvoza prestarih automobila koji ne zadovoljavaju normu euro3 standarda. Ne vidim sta tu nije jasno, gde sam bio nejasan?
Sta znaci "uvoz vozila bez trzisnih ogranicenja tj. samo sa poostravanjem tehickog pregleda" - uvozi ko sta hoce i koliko staro hoce? Iz prve recenice jasno je da sam protiv toga, jer cemo uvoziti krseve, ma kako ti definisao pojam krs.
Moj jedini stav u prilog postojecih propisa (da zaboravimo CG table za momenat) je sto ne vidim razlog da uvozimo ono sto se u Evropi povlaci po otpadima. A prica da i 5 godina star vW je bolji od nove Zastave je samo tehnicki gledano tacna ali krs ostaje jrs - i VW i nova Zastava!

Snizavanjem zahteva sta ce se proglasiti krntijom a sta ne, necemo postici nista drugo nego sto cemo za par godina opet dostici situaciju da vozimo krntije po svim mogucim definicijama krntije.

Uostalom, ne vidim svrhe da mi ovde nesto filozofiramo, kad od nas nista ne zavisi. Skupili vi (ili mi) i milione potpisa, bice kako se " oni sa Olimpa" dogovore, mi mozemo samo medjusobno da iznosimo spisak zelja i to je sve.
Ako "od gore" kazu - uvozi! - ce uvozimo, ako kazi "ne moze" - ce stanemo...
Prema tome, jalove su ove diskuje, udruzivanja, stajanja pred skupstinom, vladom, vodovodom i kanalizacijom itd... Necete postici nista ako se nekome od gore ne bude 'telo.

Ali onda to da vazi za SVE!
A ovako masa ljudi odrala se da plati evro3 standard a onda se ispostavi da jos mnogo veca mas koja se pravila pametnija - bi da se izjednaci sa ovim prvima. Sa time se apsolutno ne slazem! Za sve ima da bude jednako. Onda neka onima koji su platili PDV i carinu i porze itd i kupili noviji auto, vrate procentualno pare, da se nekako izjednace sa "pametnjakovicima" koji su nabavili CG tablice kola, pa neka vazi isto za sve.

Ali, opet pricam prazne price, ko ce mene ili tebe poslusati?

"Ljudi sa olimpa" ce zaista doneti ispravnu odluku ako budu imali dovoljno kvalitetnih argumenata za takvu odluku. Zato bih zamolio sve ucesnike u ovoj diskusiji da se potrude da navedu - formulisu odredjen broj pravih argumenata zbog kojih treba promeniti postojecu odluku o uvozu automobila , i onda te argumente dostaviti "ljudima sa Olimpa".
Licno ocekujem usavrsavanje odluke o uvozu automobila.

Moze li codemaker da navede bar jednu od tih silnih definicja krsa?

Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju da postojeci propisi su doveli do toga da Srbija ima medju najlosijim automobilima od svih bivsih SFRJ zemalja i da to za posledicu ima smanjenje bezbednosti i povecano zagadjenje okoline.

Evo jos jedno hipoteticko pitanje:

Zamisilite da delite dvoriste sa nekim komsijom.
Da li bi vam odgovaralo vise da on u tom dvoristu ima juga, pa da svakog jutra slusate njegovo mucenje sa paljenjem, pa da vam izduvni gasovi iz juga dolaze do terase i da imate bliski susret na ulazu u dvoriste kada niste sigurni oce li njegove kocnice da rade ili ne. Ili biste vise voleli da vam komsija ima npr. ispravnog golfa III sa bezolovnim benzinom, gotovo necujnim motorom i pouzdanm sistemom za kocenje.

Kada iskreno odgovorite na ovavo pitanje bice vam jasno sta je bolje za Srbiju.

Naravno da bi bilo najbolje da nam je prosecna plata oko 800 eura i da vecna ljudi moze da priusti nov tj. auto sa euro 3 standardom, ali u postojecim uslovima treba izabrati manje zlo.

Covece, ti zivis u oblacima....
I to sve sto si naveo ce biti reseno ako se CG table preregistruju?
I ne samo to, nego da se dozvoli uvoze cega god se dovatimo od kola izvana? Ko ce to da kontrolise? Ova drzava? Nemoj da si smesan....

Uostalom za mene je ova tema zavrsena jer sam vec rekao da od nas dvojice nista ne zavisi a ni ti ni tvoje udruzenje necete nista postici, zali boze truda. Bice kako gazde kazu a tu se ne pitas ni ti ni svi koji voze CG tablice.
Ako nadju da bi preregistracija bila "bericetna" pre svega za dzepove pojedinaca gore, bice je, u suprotnom nece je biti.

Sto se tice hipotetickoih pitanja, ona uvek i ostanu u domenu hipotetike.
Over and out.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back