cetrdesete...

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kažu da su tridesete nove dvadesete, samim tim bi i četrdesete bile nove...tridesete, to bi valjda svima trebalo da skine neki teret s pleća =) Elem, život prolazi, pa bi trebalo biti srećan što si živ uopšte, a imala si četrdeset godina da se pripremiš za tu deceniju, tako da nikad nećeš biti spremnija =) A i sa hormonskog stanovišta je to najmirniji period, ne drma pubertet, pretpostavimo da neće drmati trudnoća, a ni menopauza, tako da enjoy joy =)

Где, бре, у четрдесетим почиње климакс, валунзи, падање нивоа тамо неких хормона....уф... да ти не причам! .:(

Али, с друге стране, оне јесу лепе. Не само због зрелости и самопоуздања, него и - деца поодрасла, више им нисмо потребне 24 сата дневно...отвара се нови простор и време за НАС саме, за нека само наша задовољства и задовољавање неких наших потреба које смо биле потиснуле јер су увек друге ствари биле у првом плану....;):)

Оно што ме озбиљно пичи ових дана, а везано за године и ограничења која нам оне носе, је суочавање са чињеницом да нећу имати више деце.:(:(:(

drage moje dame.:)
koto u sledeci petak slavi cetrdeseti rodjendan. priznacete, nije naivno.:sad2:
ni malo.
ajde da malo lamentiramo na zadatu temu..:mrgreen:
sta vi mislite? malo? mnogo? saveti? ideje? predlozi?
dozvoljeno pisati o smislu zivota, ostvarenju, poslu, muskarcima, sexu, kilama, borama, energiji, mudrosti..ukratko, o svemu sa stanovista te okrugle brojke...:)
samo za moje drugarice spamerke>dozvoljeno spamovati, i mojne da je neko nesto briso:mrgreen::lol:
ps. umesto poklona br. ziro rn na pp:zper::D

nisi jos dovoljno matora....pravi zivot pocinje u mojim godinama:mrgreen:
jos si pilence:cmok2:

...svoj 40-ti sam vrlo teško podnela , svi smo se kao nešto radovali a ja sam u duši cvilela...41. i 42. mi nisu teško pali...navikla se valjda...
Jedinu promenu koju ja primećujem su čuvena 2 kg više od 40.tog rađendana koja su se prilepila za moj struk i nikako da se skinu. Zatežu mi malo farmerice, nerviraju me, kad stanem pred ogledalom ne vidim više one blage konveksne lukove koji prate moj struk (istina, nisu ni pojas za spasavanje ali ...:confused:), primećujem neke fine i sitne borice oko očiju te sam iz momenta promenila kreme, naročito antirid oko očiju, zimus se nosila mišlju da se botoksiram al rekoh-ostavi za sledeću godinu...I tako...

S druge strane- (neki, koji me dobro znaju :zper:)kažu da nikada lepše nisam izgledala, da sam bila kost i koža (:roll:) ali su me voleli i takvu...I nikada više nisam imala udvarača a bogami i potencijalnih Hebača...Normalno, ne palim se na to, koketiram a onda jasno stavim do znanja- idite jurite one mlađe,ja sam se samo šalila...
I tako...
Drž se teta Koto, kuraži se i ne podaj...;)

P.S. SREĆAN TI ROĐENDAN!!!!

Drage,ovo nije klub penzionera.Kolaci,recepti za torte,serije 'sex i grad' i spanske verzije tog istog,razmene saveta o tome sta raditi kad se deca ukake i upiske,moze,al na vrckast,zivotan nacin.Ovo sto kukumavcete mene navodi na pomisao da se iza vasih nickova nalazi baba,muskog ili zenskog pola,ali baba.:P

Cetrdesete....hmm...isto kao i dvadesete,samo bolje,jer znas i jer mozes.:P

Где, бре, у четрдесетим почиње климакс, валунзи, падање нивоа тамо неких хормона....уф... да ти не причам! .:(

Али, с друге стране, оне јесу лепе. Не само због зрелости и самопоуздања, него и - деца поодрасла, више им нисмо потребне 24 сата дневно...отвара се нови простор и време за НАС саме, за нека само наша задовољства и задовољавање неких наших потреба које смо биле потиснуле јер су увек друге ствари биле у првом плану....;):)

...svoj 40-ti sam vrlo teško podnela , svi smo se kao nešto radovali a ja sam u duši cvilela...41. i 42. mi nisu teško pali...navikla se valjda...
Jedinu promenu koju ja primećujem su čuvena 2 kg više od 40.tog rađendana koja su se prilepila za moj struk i nikako da se skinu. Zatežu mi malo farmerice, nerviraju me, kad stanem pred ogledalom ne vidim više one blage konveksne lukove koji prate moj struk (istina, nisu ni pojas za spasavanje ali ...:confused:), primećujem neke fine i sitne borice oko očiju te sam iz momenta promenila kreme, naročito antirid oko očiju, zimus se nosila mišlju da se botoksiram al rekoh-ostavi za sledeću godinu...I tako...

S druge strane- (neki, koji me dobro znaju :zper:)kažu da nikada lepše nisam izgledala, da sam bila kost i koža (:roll:) ali su me voleli i takvu...I nikada više nisam imala udvarača a bogami i potencijalnih Hebača...Normalno, ne palim se na to, koketiram a onda jasno stavim do znanja- idite jurite one mlađe,ja sam se samo šalila...
I tako...
Drž se teta Koto, kuraži se i ne podaj...;)

P.S. SREĆAN TI ROĐENDAN!!!!

baš tako

Оно што ме озбиљно пичи ових дана, а везано за године и ограничења која нам оне носе, је суочавање са чињеницом да нећу имати више деце.:(:(:(

Ima to i nekih prednosti....

Ne moras da mislis na kontracepciju. :roll:

cetrdesete su divne...koto..da znas samo koliko sam divnih novih stvari otkrila posle 40-te:D...o sebi..o drugima...o zivotu:D..koliko sam divnih ljudi srela. upoznala, stekla.....:zag:

Cesto se osecamo sami kada prevalimo 40-u kada nemamo partnera ili kad nismo okruzeni nasim ljudima...

U oba slučaja govorimo o destruktivnoj samoci, patnji zbog nemogucnosti izbora, pokusavamo pobeci na razne nacine, kao sto su rasejanost, zavisnosti ili kompulzivno trazenje osobe za koju smatrate da ce ispuniti taj prostor... :(

Cesto se osecamo sami kada prevalimo 40-u kada nemamo partnera ili kad nismo okruzeni nasim ljudima...

U oba slučaja govorimo o destruktivnoj samoci, patnji zbog nemogucnosti izbora, pokusavamo pobeci na razne nacine, kao sto su rasejanost, zavisnosti ili kompulzivno trazenje osobe za koju smatrate da ce ispuniti taj prostor... :(

tužno...
kad napišeš ovako nešto, onda čovek bolje razume neke druge tvoje diskusije

Ja se nisam pitala o poenti prelaznog perioda ni posle dvadesete ni posle tridesete ni posle trideset pete pa mi je jako cudno sve ovo preispitivanje na ovoj temi o tome sta vazhi ili ne vazhi posle cetrdesete...pa valjda isto sto i posle trideset osme ili devete.

Back