cetrdesete...

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
drage moje dame.:)
koto u sledeci petak slavi cetrdeseti rodjendan. priznacete, nije naivno.:sad2:
ni malo.
ajde da malo lamentiramo na zadatu temu..:mrgreen:
sta vi mislite? malo? mnogo? saveti? ideje? predlozi?
dozvoljeno pisati o smislu zivota, ostvarenju, poslu, muskarcima, sexu, kilama, borama, energiji, mudrosti..ukratko, o svemu sa stanovista te okrugle brojke...:)
samo za moje drugarice spamerke>dozvoljeno spamovati, i mojne da je neko nesto briso:mrgreen::lol:
ps. umesto poklona br. ziro rn na pp:zper::D

cek koto, pre no sto ti rodjos cestitam, iluzije odma da ti razbijem:lol:
sto si pravila njesra, pravila si, posle 40 nekako se covek unormali:sad2:
e taman toliko za limiting factor, a ostalio je ok:manikir:

E Koto, ja se bolje zabavljam u društvu mojih drugarica u 40-tim nego sa onima u 30-tim. Ove prve su vesele, ispunjene, neopterećene, zadovoljne i samosvesne, a ove druge još uvek nesnađene i nekako opterećene...
A isti život ih sve satro, u pitanju su nijanse i način gledanja na život, zar ne? ;)
:zag:

Ma pravo da ti kazem i ranije..nisam ni znao dok ovde nisam doso kakvih rospija ima:confused:

Džordži, pa ovde su sve rospije. One fine dame ne mogu da dođu do reči od nas, zato ih ni nema na forumu. Znaš li ti bre koliko njih nas samo čita, ali ne sme ni da zucne kad vidi da rospije kolo vode? :zcepanje:
I meni je trebalo par godina da se usudim da pišem. I sad kako se približavam 40-tim, jezik mi se odrešio samo tako. :rotf:

Videh naslov teme i setih se jedne tv emisije u kojoj voditeljka pita sredovečnog muškarca (40plus) da li bi izabrao, kad bi mogao da bira, jednu ženu od 40 ili dve po 20.
On se nije dvoumio, a objašnjenje je da bi mu jedna od 20 bila dovoljna za doručak, jedna za ručak, a da je pitanje šta bi dalje i da on želi ozbiljnog, odgovarajućeg “sparing”-partnera, sa kojim će napredovati...
Muškarac je, inače, bivši maneken, sada uspešan biznismen, duhovit, šarmantan i vrlo dobro izgledajući, dakle sa realnom osnovom da ostvari bilo koju varijantu.

Tako da znaš, prave prilike da biraš i budeš izabrana su pred Tobom. :D

Ko se plasi prirode,protek godina je prirodna pojava,nije psihicki sazreo.Isto je i sa onima koje "zale'za protekom godina.To ti je kao kad se nerviras sto duva vetar,ili pada kisa,kao da mozes nesto da promenis.
Svake godine su lepe,tvoje su,i neponovljive su.A zivi se sada.Moja filozofija je da nam je zivot jedan budilnik(nema veze sa Vibovom dramom),koji nam je navijen u casu rodjenja.Ne znamo na koliko je navijen,sto je dobro.Dok spavamo,on kuca,pisemo po forumu,on kuca,vodimo ljubav,on kuca...i tako,kuca neprekidno dok ne stane.Kad stane,zavrsena prica,zivot je prolazan.
Svako vreme je lepo i ima svojih cari,licno ne bih voleo da se vratim u dvadesete,i nemoguce je a i stace mi?! Lose je kad osoba u cetrdesetim pokusava da zivi kao da je uy dvadesetim,onda ispadne jadna i smesna,a da to i ne vidi.
I da ne zaboravim,posto si usla u petu deceniju,(uskoro),da te dodam na spisak.:))

:) Aha, Koto je na putu da postane ozbiljna zena :hahaha:
Najveci problem zeMskih je da se zabavljaju pitanjem godina:mrgreen: valjda vam je to tako...vazno;)
Da sam religiozan, okrivio bih onog gore sto je tako nepravedan pa Vam daje vecu primetnost godina nego drugoj populaciji:cool:, ali, mudrost dolazi sa godinama (za utehu, kod muskaraca kasni malo).
Jedino sto si rodjena u nezgodnom znaku...ali...uzivaj.

Kažu da su tridesete nove dvadesete, samim tim bi i četrdesete bile nove...tridesete, to bi valjda svima trebalo da skine neki teret s pleća =) Elem, život prolazi, pa bi trebalo biti srećan što si živ uopšte, a imala si četrdeset godina da se pripremiš za tu deceniju, tako da nikad nećeš biti spremnija =) A i sa hormonskog stanovišta je to najmirniji period, ne drma pubertet, pretpostavimo da neće drmati trudnoća, a ni menopauza, tako da enjoy joy =)

Cula sam od mnogih zena cije misljenje veoma postujem da je najbolji period njihovog zivota bio od 40 do 50. I ima logike, zaista.
Ja im zaista verujem.
I bas kao i Koto mislim da me ono najbolje tek ceka :)
Cekam ih za radoscu i ne osecam bas nikakvu potrebu da se tesim.

Mozda je taj strah prirodan za nekoga ko je u dvadesetim bio jako lep, uspesan i srecan.
U mom slucaju sa vremenom situacija postaje sve bolja sa godinama, a nadam se jos boljem, tj verujem da jos nisam stigla do vrha tobogana i da me sada ocekuje samo padanje. U mladim godinama se nisam osecala samopouzdano ni na jednom zivotnom planu tako da mi ta faza nikako ne moze biti ideal.

I da ponovim ono sto svi znamo, a to je da smo okruzeni sa bezbroj primera mladih ljudi koji nemaju u sebi nista mladalacko i starijim ljudima pored cije se energije, optimizma i entuazijazma postidimo.

Sto se tice zdravlja i duzine zivota ni to niko ne moze da predvidi, pa se ne opterecujem time sta bi sve moglo da se desi, jer je moglo da mi se desi da nastradam ili obolim i do sada kao sto moze i od sada.

Uzivajte ljudi, nemojte da se trujete negativnim mislima. Ako vec moramo da se bavimo postojecim problemima, bar ne moramo da se brinemo zbog onih kojih jos nema :)

Koto, neka si mi ziva i zdrava jos mnogo godina!:D

e pa ne znam, ja se bližim 30-tim i nekako mi i to mnogo bre, a stalno ponavlajm a to je zato što mi nedostaje ona bezbrižnost 20 -tih
al nadam se da ću u 40- tim već da budem zrela i naviknuta na novu situaciju i da će mi sve biti pis of kejk, tako da jedva čekam 40 -te, eto

Cestitiam unapred Koto...:D
Proslavila sam vec taj rodjendan,i mogu ti reci da se mnogo dobro osecam...
Ni ne razmisljam o tome koliko imam godina,ispunjena sam i uzivam u zivotu...
Znam mnogo mladjih osoba koje sto se tice fizickog izgleda izgledaju mnogo gore nego ja u mojim godinama, a opet neke skolske kad vidim podsecaju me na moje tetke po oblacenju i frizurama...
S druge strane svaki vidim mlade devojke pa i zene koje su prazne iznutra, ali garderobom i sminkom su sve u trendu i sve lice jedna na drugu,onda slavim svoje godine i maksimalno uzivam u njima...

Eh, četrdeset .... davno je to bilo. A trideset kao da je bilo juče... Dvadeset prekjuče. :think:

Ozbiljno, meni nije jasno zašto se postavljaju neke granice, i to dekadne, pa nam tako trideset označava "zrelu ženu", četrdeset "ženu na prekretnici", pedeset ženu "koja zna šta hoće" ... a one sa šezdeset niko i ne spominje, kao da i nisu više žene.
Sa četrdeset, pa i preko, neke žene još rađaju; sa četrdeset neke žene menjaju svoj život iz temelja, zato što su tek tada (umesto u "zrelim" tridesetim) u stanju da shvate i realizuju sopstvene potrebe. I umesto da se svojim godinama hvalimo, ispade da treba međusobno da se tešimo čim u rođendansku tortu utaknemo još jednu svećicu.
Da se ne lažemo: lepota jeste prolazna. Da nije, unaokolo bi šetalo mnogo lepih baba. Umesto toga, to su starije (ili stare žene) koje su nekad bile lepe, tj. sa tragovima nekadašnje lepote. Međutim, ako je lepota jedino što u životu znači, onda - izem ti život.

Koto, draga, videćeš: kada budeš napunila tih famoznih 40, znaćeš da ih imaš samo zbog toga što znaš datum u krštenici. Skok iz 39 u 40 je prilično neosetan, kao i skok iz 40 u 41 ... Govorim iz ličnog iskustva. Ako i starim, pojma nemam o tome, a nije mi ni bitno. Računam da je život cik-cak linija, pa su, u celom tom haosu od silaznih i uzlaznih linija, godine najmanje relevantne. Mnogo je važnije da sa 30, 40, 50 ... umeš da prepoznaš svoje demone i izboriš se sa njima.

Da ne gledamo u kalendar i krštenicu, ne bismo imali informaciju o brzini protoka naših života, osim kada primetimo koliko su nam deca porasla, ili koliko je ostario neko drugi. :lol: Ogledalo takođe ne znači mnogo; odraz u ogledalu je ionako oduvek vrlo ličan doživljaj. Od tuđih impresija o tebi mnogo, mnogo je važnije kako se TI osećaš. Ukoliko se dobro osećaš u svojoj koži, ako je tvoj duh još uvek u stanju da luta, istražuje i uči novo, onda ćeš sve svoje godine lepo nositi, i na njih biti ponosna.

Budi ti i dalje ono što jesi, i za deset godina slavićemo opet tvoj - četrdeseti.

Poklončić:
265943422v4_480x480_Front.jpg

Back