Četiri elementa

Dali verujete u cetri elementa?

• DA

• NE

• NISAM SIGURAN

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
TI isto nisi cuo za periodni sistem :)
Ima ih mnogo vise od cetiri.

U stvari, jel moze neko da definise ta 4 elementa i nacin na koji a cetiri elementa cine na primer zivu ili gvozdje.

kasnije sam ispravio. Cetiri osnovne grupe elemenata...

Ako nismo buklvani uocicemo da:

Zemlja predstavlja elemente koji su na prirodnoj temperaturi u cvrstom agregatnom stanju.
Vazduh predstavlja elemente -II- u gasovitom -II-
Voda -II- tecnom -II-
Vatra predstavlja vestacke elemente [koji su u cvrstom agregatnom stanju]

kasnije sam ispravio. Cetiri osnovne grupe elemenata...

Ako nismo buklvani uocicemo da:

Zemlja predstavlja elemente koji su na prirodnoj temperaturi u cvrstom agregatnom stanju.
Vazduh predstavlja elemente -II- u gasovitom -II-
Voda -II- tecnom -II-
Vatra predstavlja vestacke elemente [koji su u cvrstom agregatnom stanju]

Sta je to prirodna temperatura?
Ja bih rekao da je to apsolutna nula ili nesto priblizno tome, dakle 2-3 Kelvina.
A na toj temperaturi....hm....nema bas gasovitih elementata :)

Nemojte se zamlacivati. Smrtni, materijalni univerzum sastavljen je od 4 elementa nama poznata.

Univerzum kao apsolut sastavljen je od 5 elemenata [pet osnovnih grupa elemenata da budem precizan] a peti element koji trazite je Etar

Etar zovite kako hocete, a evo vam par naziva: Etar, Mana, Prana, Qi, Zivotna energija, Dusa bla bla... Od toga je sastavljen spiritualni svet, tu lezi osnova magije itd...

jeste slažem se:klap:

Sta je to prirodna temperatura?
Ja bih rekao da je to apsolutna nula ili nesto priblizno tome, dakle 2-3 Kelvina.
A na toj temperaturi....hm....nema bas gasovitih elementata :)

hteo sam reci u normalnim uslovima... Odnosno 0stepeni celzijusa i pritisku od 1atm ;)

ja bar to tako vidim... ne verujem u elemente na onaj nacin na koji su verovali ljudi ranije, samo kazem da ima smisla ;) odnosno da je univerzum sacinjen od tih 5 elemenata... :ok:

inace neko spomenu plazmu, mozda plazma predstavlja etar, koji za sada "ne postoji"mozda je on plazmatican ko ce znati :ok:

umm pa to su usvojeni standardni uslovi :ok:

kk znam da znate sta je plazma ali ne znam da se zna koji element je na standardnim uslovima u plazmaticnom agregatnom stanju

U stanju plazme nalazi se unutrašnjost Sunca, u kojem dolazi do snažne termonuklearne fuzije pri čemu se oslobađa ogromna količina energije kojom Sunce osvetljava i greje veliki deo naše galaksije. Slično je i sa ostalim zvezdama, odnosno procenjuje se da je 99% poznate materije u svemiru u stanju plazme.

U stanju plazme nalazi se unutrašnjost Sunca, u kojem dolazi do snažne termonuklearne fuzije pri čemu se oslobađa ogromna količina energije kojom Sunce osvetljava i greje veliki deo naše galaksije. Slično je i sa ostalim zvezdama, odnosno procenjuje se da je 99% poznate materije u svemiru u stanju plazme.

jeste, u pravu si... :ok: samo sto ih nema mnogo na zemlji odnosno u "smrtnom univerzumu"...:bye:

Vidim da se raspravljate koji je peti..
E pa slika govori više od 1000 reči,jel da?
pentacle-1.jpg

Voda se sastoji od vodonika i kiseonika.
Vazduh od kiseonika, ugljen-dioksida (kiseonik i ugljenik) i ozona.
Zemlja sadrzi vecinu ostalih elemenata.
Vatra nastaje hemijskom reakcijom i ne moze biti element.
Cisto ako neko nije isao u osnovnu...

Elementi: elementi su sve ono bez cega nebi mogli opstati 4 elemanta???? hmmm tu nesto nije uredu........
Mi se sastojimo iz Vode, Zemlje(telo BOG je iz zemljinog praha nacinio covekovo telo), Vatre(toplote) i vazduha bez kog nebismo mogli,,,,, ali mi nemozemo opstati ni bez Ljubavi Gospoda Boga nasega i mnogih drugih stvari.........duša je poslednja misterija našeg postojanja

Ima 5 elemenata,to su:
1.- VATRA (ćumur)
2.- ZEMLJA (livada)
3.- VODA (kisela-sa belim vinom)
4.- VETAR (po mogućstvu Južni Vetar)

i naravno,5. element:
5.- PRASE (na ražnju,naravno)

:super:

Da li da se smejem ili da zalim.... Nemam odgovor..

Ja mislio da smo davno rascistili kako Periodni sistem koji je osmislio naucnik, koji je privatno bio protiv bilo kakve vrste spiritizma, ne odgovara temi... Ili to treba ponoviti, da bi "sporiji" shvatili....

Back