Četiri elementa

Dali verujete u cetri elementa?

• DA

• NE

• NISAM SIGURAN

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije bitno da li sam nesto zaboravio ili ne, ako cemo da spominjemo stvari koje "obitavaju" u realnom svetu, onda necemo da kao 4 glavna elementa spominjemo ovo sto je spomenuto. TO je nauka koja je stara 2-3000 godina i koja vise nije na snazi.

Nije bitno da li sam nesto zaboravio ili ne, ako cemo da spominjemo stvari koje "obitavaju" u realnom svetu, onda necemo da kao 4 glavna elementa spominjemo ovo sto je spomenuto. TO je nauka koja je stara 2-3000 godina i koja vise nije na snazi.

Ok,što si se naljutio na mene...;)...ali mislim da 4 elementa nikako ne mogu bez 5-tog,međutim postoje stvari koje nauka nikada neće moći da dokaže,pa te stvari ipak egzistiraju,verovali mi u to ili ne...:roll:

Ok,što si se naljutio na mene...;)...

NIsam se naljutio.

ali mislim da 4 elementa nikako ne mogu bez 5-tog,

Ja bih pre reko da ima 110+ elemenata koji ne mogu jedni bez drugih.

međutim postoje stvari koje nauka nikada neće moći da dokaže,pa te stvari ipak egzistiraju,verovali mi u to ili ne...:roll:

Sve sto postoji nauka ce i te kako da dokaze.
Vidis, cak je ta 4-5 elemenata razdvojila na vise od 110.

Dali verujete u ove prirodne sile i dali znate sta one oznacavaju?

Ja sam istrazivao po inernetu i svasta sam nasao...
cetri elementa,cetri sile,cetri velike sile VAZDUH,VATRA,VODA,ZEMLJA...su jako mocna bica...ako me razumete... :confused:

hm, vjerujes li u taj kompjuter ispred tebe, u carape koje nosis.....meni nesto nije jasno
zar za "vjerovanje" nije obavezno da se ono u sto vjerujemo ne moze dokazati kao postojece :think:

Zajeb ima ih 118:

* Јоd
* Азот
* Актинијум
* Алуминијум
* Америцијум
* Антимон
* Аргон
* Астат
* Ајнштајнијум
* Бакар
* Баријум
* Берилијум
* Берклијум
* Бизмут
* Бор (хемијски елемент)
* Боријум
* Бром
* Ванадијум
* Водоник
* Волфрам
* Гадолинијум
* Галијум
* Гвожђе (хемијски елемент)
* Германијум
* Дармштатијум
* Деутеријум
* Диспрозијум
* Дијагонални ефекат
* Дубнијум
* Ербијум
* Еуропијум
* Жива
* Злато
* Индијум
* Иридијум
* Итербијум
* Итријум
* Кадмијум
* Калај
* Калифорнијум
* Калијум
* Калцијум
* Киријум
* Кисеоник
* Кобалт
* Криптон
* Ксенон
* Лантан
* Литијум
* Лоренцијум
* Лутецијум
* Магнезијум
* Манган
* Мајтнеријум
* Мендељејевијум
* Молибден
* Натријум
* Неодијум
* Неон
* Нептунијум
* Никл
* Ниобијум
* Нобелијум
* Олово
* Осмијум
* Паладијум
* Периодни систем елемената
* Шаблон:Периодни систем елемената 2
* Платина
* Плутонијум
* Полонијум
* Празеодијум
* Прометијум
* Протактинијум
* Протијум
* Радерфордијум
* Радијум
* Радон
* Ренијум
* Рентгенијум
* Родијум
* Рубидијум
* Рутенијуm
* Самаријум
* Селен
* Сиборгијум
* Силицијум
* Скандијум
* Сребро
* Стронцијум
* Сумпор
* Талијум
* Тантал
* Телур
* Тербијум
* Техницијум
* Титанијум
* Торијум
* Трицијум
* Тулијум
* Угљеник
* Унунбијум
* Унунквадијум
* Унуноктијум
* Унунпентијум
* Унунсептијум
* Унунтријум
* Унунхексијум
* Уранијум
* Фермијум
* Флуор
* Фосфор
* Францијум
* Хасијум
* Хафнијум
* Хелијум
* Хлор
* Холмијум
* Хром
* Цезијум
* Церијум
* Цинк
* Цирконијум

Sta lupate ljudi, de vam je pamet? Ostavite 4 elementa za istoriju filozofije. Anaksimen je lepo pokusao da objasni fizis kroz cetiri elementa i za ono vreme reci da se nesto astoji od vatre, vode, zemlje i vazduha je bilo veoma napredno razmisljanje.

Ako slucajno niste ucili u skoli osnova fizisa je atom. Naravno osima ako necete da se kacimo sa standardnim modelom, kvarkovima, leptonima, gluonima i ostalim subatomskim cesticama.

Alo bre, 21. vek! :)

Salim se naravno, lepo je biti mistik.

Ali je jos lepse misticima kvariti zabavu :evil:

...hmm...biseri, svinjac....da da...zabavno nema sta. Pa da znas da je misticima lepo kvariti zabavu,....samo sto se nas drug paganko malo z`ezno. Mi ne pricamo o tim elementima. Imam osecaj da si dobro savladao latinicu, ali ne i magiju "elemenata" :) Javi se Apoloniji da te poduci nekim stvarima, ....i ponesi svesku "u male linije" :-p

...inace, verovali ili ne...od tog petog elementa.....je sve postalo...svi elementi su od njega nastali ...i svi fluidi.....(elektricni fluid i magnetni fluid). Sve ostalo "u svim galaksijama" (na svim svetovima), ikada, je samo kombinacija elemenata i fluida......Cak je i u nekim filmovima to stilizovano da docara ovakvu etiku, primer je film Brusa Vilisa - 5.element....u kome se otkriva da je on neuhvatljiva i nematerijalna tvar............ljubav :)

...inace, verovali ili ne...od tog petog elementa.....je sve postalo...svi elementi su od njega nastali ...i svi fluidi.....(elektricni fluid i magnetni fluid). Sve ostalo "u svim galaksijama" (na svim svetovima), ikada, je samo kombinacija elemenata i fluida......Cak je i u nekim filmovima to stilizovano da docara ovakvu etiku, primer je film Brusa Vilisa - 5.element....u kome se otkriva da je on neuhvatljiva i nematerijalna tvar............ljubav :)

Hehe, ocem ti pricas covece. Sta su magnetni i elektricni fluid? Iz kog bunara si ove izraze izvukao???

Svaka čast ti si jedini koji si razumeo o kojim elementima ja govorim...:)
A i tema je o 4 elementa,a ne o celom periodnom sistemu 21 veka.

Ja bih pre reko da stoje ovako:

ochemel007a4.gif

Apolonija svaka ti čast. Ti si doktor nauka za ove morone. Ovo je forum iz oblasti natprirodnih pojava a ne fizike. Međutim trebala si objasniti primitivnim fizičarima 4 elementa na način koji oni mogu da razumeju: TVRDO;TEČNO;GASOVITO i OKSIDACIJA.I nemoj da im pričaš da je entitete elemenata moguće prizvati vidljive u njihovom antropomorfnom (ili drugačijem) obliku, spaliće te na lomači.:otkacio:
A sad da ti kažem da si davno prevazišla ove dečije forume i dođi da se sudariš sa znalcima na haotika forumu. :super:

Apolonija svaka ti čast. Ti si doktor nauka za ove morone. Ovo je forum iz oblasti natprirodnih pojava a ne fizike. Međutim trebala si objasniti primitivnim fizičarima 4 elementa na način koji oni mogu da razumeju: TVRDO;TEČNO;GASOVITO i OKSIDACIJA.I nemoj da im pričaš da je entitete elemenata moguće prizvati vidljive u njihovom antropomorfnom (ili drugačijem) obliku, spaliće te na lomači.:otkacio:
A sad da ti kažem da si davno prevazišla ove dečije forume i dođi da se sudariš sa znalcima na haotika forumu. :super:

Nazalost, ti moroni i primitivni fizicari su u stanju da bolje objasne ovaj svet nego ijedan mistik, mag, prorok, gledac u pasulj, ili ko god hoces....

haotika... to su oni pagani koji ti salju pp cestitku nove godine prvog januara :lol:

Kvadrat broja 37 je 1369 - koji predstavlja smrt u seksualnom sjedinjenju - karte Smrt i Strast - Vatra i Voda - Nun i Tet. Koren reči broja 37 je Zain i Lamed što ukazuje na 116. kapiju kabale, od 231 koliko ih ima u dvoslovnim kombinacijama koje se ne ponavljaju.
Zbir 1 + 3 + 6+ 9 je 19. Jod i Tet, Pustinjak i Strast. 141. kapija.
Tom operacijom "otključavamo" 116. i 141. kapiju kroz formulu Zain-Lamed-Jod-Tet u kvadratnim kombinacijama, dolazeći do vrednosti 56 (11) koja je Nun-Vav, tj NU (103. kapija). Nu je sveštenik ili ljubavnik smrti, što opet ukazuje na smrt u seksualnom sjedinjenju.Broj 19 kao deduktivna derivacija broja 37 je malkutski broj, pošto je to razlika između broja 100 (kvadrat Malkuta) i broja 81 (kvadrat Jesoda). Otud je to broj koji ima funkciju spuštanja u sferu Malkuta. Istodobno 19 je i marcijalan broj jer se na skali brojeva magičnih kvadrata prvi put pojavljuje u kvadratu Geburaha. Kvadrat broja 19 je 361 (pun krug plus taj jedan koji stoji u središtu kruga). S druge strane, broj 37 se prvi put pojavljuje u kvadratu Necaha kao prvi broj nakon poslednjeg broja solarnog kvadrata (36). Simbol prve emanacije iz Tifareta u Necah. Opet simbolizam karte Strast. Tako kroz brojeve 37 i 19 dolazimo do fenomena neke vrste umiranja i materijalizacije kao reverzibilnog procesa, a što se sve dešava u krajnjoj instanci na relaciji Jesod - Malkut. Za divno čudo tu relaciju upravo poklapa karta XXII Svet čija je atribucija Tau, saturnovski Krst, raspeće, ritualna smrt i vaskrs, ali i falus - dodao bih. Hristos kao ljubavnik/prvosveštenik smrti, odnosno transmutacije kroz kapiju smrti.:klap::klap::klap:

CITAT od tamo hajde da se snađete majke vam, Apolonija će se snaći sigurno,a i ja se po malo razumem mada u ovom tekstu ima sitnijih greškica,ali neću da ispravljam. Ispravite sami.:ok:

Anubissssss:
i dođi da se sudariš sa znalcima na haotika forumu.

Hehe, predpostavljam da je Haotika dobar forum i da ima dobrih magova, cak sam i tamo uclanjen, samo ga ne
posecujem nesto. Ima jedan dobar mag, od koga trenutno citam textove, eh, nigde drugde nema toga..

Intuitivno naletis na tacna mesta, i imas prilike da saznas nesto dobro.

Jest, sorry ali ovo je deciji podforum, ovo ovde.. al sta ces, i dobri magovi nekad bejahu pocetnici. ;)

Da vidimo, tzeo svet se moze po vise razlicitim sistemima deliti na razlicite elemente. I to znaci da moze
i biti podeljen na 4 elementa + 1. Ali ne mora, samo moze, i sasvim je logicno da bude tako.

Back