Ovo je verovatno moja omiljena tema XDDD
Evo obuhvatnog objasnjenja one teorije o Apokalipsi i spasavanju sveta............
U doba pre nego sto se Istorija pocela pisati, i pre nego sto su danasnji ljudi postojali, Zemlja je bila drugacija! Mir je vladao svetom, a jedini gospodari planete bili su predstavnici cetiri elementa: Lokus - krilato ljudsko bice, ili andjeo u hriscanstvu, gospodario je nebom, sirio mir i prosperitet nad zemljom, i najvaznije, starao se da ljudi zive. Najplemenitiji element od svih, beskrajno cist Vazduh bio je njegov domen. Artus - hrabri ratnik, vest macevaoc, a pre svega jedan od najdruzeljubivih ljudi koji su postojali. Zajedno sa svojim hrabrim srcem i velikim umecem, spretno je bio vatreno olicenje na ovom svetu. DnI - tajanstveni, povuceni i misteriozni carobnjak. Bio je vezan za jedan od najprevrtljivijih, ali opet, po meni, jedinstven element, vodu. I poslednji, ali ipak jedan od cetvorice bio je Tanin. Tanin je bio mocan saman koji je nasao nacin da razgovara sa zivotinjama, kao i da komunicira sa preminulim ljudima, tj. sa njhovim dusama. Bio je veza izmedju dva sveta. Cuvao je ono sto je dobio, cuvao je majku Zemlju, i pretstavljao njen element.
Posto su bili braca, skoro svi su imali isti cilj, da ocuvaju svoju planetu i koriste ono sto im je dato, da koriste svoje darove! I uspevali su u tome, pa dobro, do nekog vremena. Uskoro, tama se spustila na tlo i sasvim necujno, nenadano usadila seme sumnje, pohlepe i ostalih zlih zelja i aktivnosti u srca ovih hrabrih junaka. Sa prvom pojavom pohlepe, pojavio se i prvi rat medju elementima. Hrabrost je postala prkos, znanje je postalo ambicija, a dobrota zlo. Svi su pohrlili jedni na druge, svi su hteli zasebno vladati svetom. Ko je prvi napao, a ko pobedio, ne zna se. Samo se zna da se dogodila velika katastrofa! Katastrofa danas nazvana Big Beng, tj. Veliki prasak, kako naucnici nazivaju moment kada se, navodno, "rodila" Zemlja. Ali to nije bilo rodjenje, vec smrt!!! Cetiri velika elementa su se sudarila, njihova skrivena moc je jednostavno bila izbacena napolje pre vremena. I dogodila se kataklizma, ili Apokalipsa savrsenog sveta, kako je ja zovem! Priroda nam danas daje odredjene odgovore na stara pitanja.
Po obuhvatnosti elemenata vidimo ko se najbolje odupreo Tami! Vazduh, kao najjace svetlo, i najvece dobro u svetu elemenata uspeo se donekle odupreti tami i zato sada od njega vecim delom zavisi zivotinjski, biljni i ljudski svet! Voda pomalo iskvarena, uspela se izboriti za veliki deo planete Zemlje, kao i za veliko ucesce u zivom telu. Zemlja je prihvatila najvecu odgovornost, prihvatila je da cuva jedan od najjacih elemenata, ako ne i najjaci, Vatru od uticaja zla i tame. Vatra koja uvek gori, nije se mogla odupreti kada je Pandorina kutija otvorena, i zato sada njena vecina lezi zatocena duboko pod zastitom ostalih elemenata. Ne zato sto je izgubila, vec zato sto ih sve moze pobediti! Danas na nasoj zemlji postoje predstavnici ovih elemenata! I oni su tu, oko mene, kao i oko onoga ko ovo cita. Nisu niti od vatre, niti od vode, niti od kamena, kao ni andjeli, bar ne fizicki, ali u njima cuci duh jednog od elemenata! I oni su poslednja nada za ovaj svet. Jedino predstavnici hrabrih i mudrih, neiskvarenih elemenata mogu zaustaviti Apokalipsu ovog sveta! Oni nisu bogovi, kao sto nisu bili ni Lokus, niti DnI, ni Artus, ili Tanin............. verovanje u njih nije sekta.............. nije okultizam.................. jer oni nisu bogovi, niti duhovi, vec nasi spasioci!!!!!
Takodje, ja sam Ateista ( ne verujem u boga ), tako da je ono Peti Element Bozanstvo, i elementi boziji andjeli, glupost............
Jer ovo je igra dobra i zla, tzv. Bog i Djavo su samo sahovske figurice u toj borbi............ Ne postoji bog, niti djavo, vec Dobro i Zlo.............. Tako slicni, a opet razliciti!!!!!
Svejedno, ko ne veruje, njegov problem............ Kada na osnovu knjige ( Biblije ) koju su napisali neki matori retardi, ljudi veruju u Boga vekovima, zasto ne bi verovali u ovo koje je logicnije, i ima vise dokaza o tome, nego o tzv Bogu, Isusu, Alahu, Budi itd.........