Upoznao sam jednog konobara koji radi kod gazde.
kaze : Imam svoju radnju i sve odradim za nju, a zena nastavlja posao,
ja ovde radim kao konobar da naucim posao jer hocu da otvorim kafanu.
Ili inzinjer: Ja kad bih cekao platu ne bih mogao da izdrzavam porodicu,
nego radim i privatno, a plata mi je samo sigurica.
Ili Magistar: Ovde ne mogu posteno da zaradim konkurisao sam za doktorat u americi jer mi placaju,
a posle me ceka posao, pa videcu sta mi se isplati.
- - - - - - - - - -
Pa svaki dripac moze da izdrka dete iz one stvari.Treba ga odgajiti i podici na na noge, al o tome mnogi ne razmisljaju.Njima je bitno samo da nam copor bude sto veci, ko kod siptara.To nije cak ni razmisljanje coveka, vec zivotinje sa dve noge.
- - - - - - - - - -
Ni sa takvom platicom se kuca ne gradi.Toliko treba cisto da mi ostane od plate, da bi mogao nesto u dogledno vreme da napravim.Udji u prodavnicu pa ces videti koliko je 500 evra nista.
Znam momke koji su trazili 1000 $ od oca da pocnu posao i nisu dobili, ali su za deset godina sami stvorili svoj posao, kucu i radnju.
Usput su napravili dete i izdrzavali ga, ali se nisu zenili, posle su i dete uzeli na skolovanje, a kada su sasvim stasali kao ljudi ozenili se i imaju jos jedno. A da, sada ima hotel, zenu i dete u skoli i udatu cerku.
- - - - - - - - - -
Ne postoje ogranicenja samo treba odluciti sta hoces i ne zavisiti ni od koga.
Ja ovu temu vidim kao pritisak na one koji zele decu, a nemaju s kim da ih stvaraju.
Pritisak i na one koji vec imaju decu, a narocito davanje opravdanja onima koji su neodlucni.