Cena porodicnog zivota

Imate dobrih primera u srpskoj istoriji i obicnom zivotu za ljude koji su iz nicega nesto stvorili i ostali posteni.

Imate i onih koji su bili ekstra sposobni, ali ih nije zanimalo da pljasnu pare za kucu nego su stvarali duhovnost.

Samo nadjite sebe.

Aman Boljarine, to je istorija i to je bilo nekada.Danas nije moguce na posteno sagraditi ni spajz, a kamo li kucu.Sta mozemo ocekivati od zemlje u kojoj radnik ima platu 300 evra, a kuca u Beogradu kosta 100 hiljada evra.Eto imam i ja u komsiluku dva magistra.Jedan od njih je politikolog izuzetno nacitan, vredan i posten.Taj prodaje knjige na tezgi, jer od ovih nepismenih lopova koji su uvalili guzice u fotelje, ne moze da dodje na red.Onaj drugi magistar radi na splavu kao barmen.Kad njih vidim, ni malo mi nije zao sto se nisam skolovao u ovoj banana-drzavi.

Ja se potpuno slažem.
Nedavno sam čula priču, dođe prijatelj sa puno dece kod svog prijatelja koji nema dece i krene da ga obrađuje da mu da neku lovu, popriličnu sumu, "znaš, žena, deca, fali mi za ovo, ono". Pre toga je bio kod istog čoveka, prijatelji su, isto je tražio novac na zajam, ovaj mu dao i naravno nikad mu se nije vratio ni evrocent. I drugi put ga pogleda, i odgovori "znaš šta, drugari smo i sve to, ali zabole me, bre, *****, za tvoju ženu i tvoju decu, sam si se ženio, sam si ih pravio, pa se sad sam i snađi za pare."

Više nisu prijatelji.

I da sam na mestu lika bez dece, ovaj potonji ne bi dobio ni prvu pozajmicu. To je b e z o b r a z n o. Odrasli ljudi su u obavezi da brinu o sebi i svojoj deci. Ako procene da to nisu u stanju - nek ne prave makar decu. A ne da ih poturaju drugima pod nos kao monetu za podkusurivanje. Ma daj bre, fuj!

Ima obrnuta dobra prica.

Vlasnik jake firme zaposli jednog naseg starijeg poznanika koji se nije zenio i obeca mu stan, ako se ozeni i dobije dete, a vec mu je davao platu.

Lik se ozenio i dobio dete i dobio stan. Kada je vlasnik koji mu je davao platu puko i ostao bez svega ovaj lik je vec u struci bio poznat i odmah je nasao drugi posao.

Imate dobrih primera u srpskoj istoriji i obicnom zivotu za ljude koji su iz nicega nesto stvorili i ostali posteni.

Imate i onih koji su bili ekstra sposobni, ali ih nije zanimalo da pljasnu pare za kucu nego su stvarali duhovnost.

Samo nadjite sebe.

- - - - - - - - - -

Malo je svercovao, pa je malo drzao radnjicu, pa je otkupio sobicu od 9 kvm, pa je placao stan da mu bude radnja dok je ziveo u sobici,

pa je otkuio celu kucu sa dvoristem, pa je otvorio knjizaru, galeriju, kafic...

Mislim da je taj mnooogo vise svercovao i muljao, nego sto ti znas.A mozda je svercovao i oruzje,takvi su se ovde najvise ovajdili.Zato ova drzava i jeste propala.

Aman Boljarine, to je istorija i to je bilo nekada.Danas nije moguce na posteno sagraditi ni spajz, a kamo li kucu.Sta mozemo ocekivati od zemlje u kojoj radnik ima platu 300 evra, a kuca u Beogradu kosta 100 hiljada evra.Eto imam i ja u komsiluku dva magistra.Jedan od njih je politikolog izuzetno nacitan, vredan i posten.Taj prodaje knjige na tezgi, jer od ovih nepismenih lopova koji su uvalili guzice u fotelje, ne moze da dodje na red.Onaj drugi magistar radi na splavu kao barmen.Kad njih vidim, ni malo mi nije zao sto se nisam skolovao u ovoj banana-drzavi.

Eto, o njima pricam. Nesposobni ljudi koji cekaju od deugoga da mu stvori zivot.

Kakav si ti magistar, ako ne mozes da smislis svoj zivot?

Najbolje je kada je ekonmista, a sebe ne moze da proda. :)

Treba li takve da uzme bilo ko da mu prodaje proizvode?

Cemu sluzi politikolog koji prodaje knjige?

- - - - - - - - - -

Mislim da je taj mnooogo vise svercovao i muljao, nego sto ti znas.A mozda je svercovao i oruzje,takvi su se ovde najvise ovajdili.Zato ova drzava i jeste propala.

Vladimire, pusti druge. Smisli svoj zivot i ne ocekuj ni od koga pomoc, ako je dobijes dobro je, ako je nema moras sasm.

- - - - - - - - - -

Mozes ceo zivot da presedis za 500e ili da reskiras i zivis kako zelis.

Eto, o njima pricam. Nesposobni ljudi koji cekaju od deugoga da mu stvori zivot.

Kakav si ti magistar, ako ne mozes da smislis svoj zivot?

Najbolje je kada je ekonmista, a sebe ne moze da proda. :)

Treba li takve da uzme bilo ko da mu prodaje proizvode?

Cemu sluzi politikolog koji prodaje knjige?

A kakva je ovo drzava koja takvima ne obezbedjuje posao, vec ceka da ih neka druga drzava oberucke uposljava kod sebe?Pa se posle cude velikim odlivom skolovanih ljudi.A u skupstini sede onaj pijani Velja i nepismeni Risticevic.

Primer jednog komercijaliste iz pizdinaca.

U pizdincima je stvorio firmu osamdesetih godina, razveo se i unistio firmu.

Devedesetih na koje svi kukaju bez jednog dinara je ponovo otvorio firmu koja

izvozi sportsku opremu i dan danas radi.

- - - - - - - - - -

A kakva je ovo drzava koja takvima ne obezbedjuje posao, vec ceka da ih neka druga drzava oberucke uposljava kod sebe?Pa se posle cude velikim odlivom skolovanih ljudi.A u skupstini sede onaj pijani Velja i nepismeni Risticevic.

Ti nisi glup momak, a i dobro izgledas. Da li si svestan promena koje su nastale devedesetih?

Ja samo mislim da je ovo jedno veliko GOMNO od drzave i da je svako ko se rodi u njoj osudjen na prokletstvo.Ovde ne treba ni stvarati dalji zivot i potomstvo, jer ovo drustvo ima bolesna shvatanja.Onom ko se ovde rodi, u ovakvom sistemu kakav je, preostaju samo dva izbora - ili da postane kriimalac da bi nesto uspeo, ili da se pokupi i ode odavde.
To je moje vidjenje stvari.

Drzava vis nije duzna nikome nista, ako nije platio porez.

Samo porez ti daje prava, ostalo su politicka podilazenja masi prema potrebama grupacije na vlasti.

Znaci, drzava nista ne mora. Sam si svoj problem, ako nikoga ne zainteresujes za sebe.

- - - - - - - - - -

Ja samo mislim da je ovo jedno veliko GOMNO od drzave i da je svako ko se rodi u njoj osudjen na prokletstvo.Ovde ne treba ni stvarati dalji zivot i potomstvo, jer ovo drustvo ima bolesna shvatanja.Onom ko se ovde rodi, u ovakvom sistemu kakav je, preostaju samo dva izbora - ili da postane kriimalac da bi nesto uspeo, ili da se pokupi i ode odavde.
To je moje vidjenje stvari.
Postoje vuci i ovce, ostale zivotinjke se same snalaze.

- - - - - - - - - -

A ovu drzavu ne vidis dobro. Ovde vladaju kriminalci, a svi ljudi sa svojim imenom su posteni.

Znaci i politicari su ok. Kriminalci su iza svih politicara.

Drzava vis nije duzna nikome nista, ako nije platio porez.

Samo porez ti daje prava, ostalo su politicka podilazenja masi prema potrebama grupacije na vlasti.

Znaci, drzava nista ne mora. Sam si svoj problem, ako nikoga ne zainteresujes za sebe.

- - - - - - - - - -

Postoje vuci i ovce, ostale zivotinjke se same snalaze.

- - - - - - - - - -

A ovu drzavu ne vidis dobro. Ovde vladaju kriminalci, a svi ljudi sa svojim imenom su posteni.

Znaci i politicari su ok. Kriminalci su iza svih politicara.

Na veliku zalost nasu, oni snalazljivi su vecinom otisli odavde, jer vide da ovde vise leba nema.Ostale su samo ovce, kako ti rece, ali i zveri koje im piju krv.Ali kad i te ovce budu podivljale, bice krvi do kolena i opet bratoubilackih ratova ko nekad.

Na veliku zalost nasu, oni snalazljivi su vecinom otisli odavde, jer vide da ovde vise leba nema.Ostale su samo ovce, kako ti rece, ali i zveri koje im piju krv.Ali kad i te ovce budu podivljale, bice krvi do kolena i opet bratoubilackih ratova ko nekad.

Nece. Bice da ces morati da pocnes da smisljas ideje kako da dodjes do para, a ne da se zajebavas.

Vise ratova nece biti ovde.

Nece. Bice da ces morati da pocnes da smisljas ideje kako da dodjes do para, a ne da se zajebavas.

Vise ratova nece biti ovde.

Ratovi ovde nikad nisu ni prestali.
Samo sto sad ratujemo sami protiv sebe.Nase vlasti su se godinama trudile da ovaj narod ucinile toliko bednim, pa je cena porodicnog zivota postala ovde toliko skupa, da je on bukvalno i neisplativ.Skolujes se da bi sutra krao.Odgajis decu, da bi ih slao u inostranstvo.Zato cemo izumreti, al nije mi zao.Takvo drustvo i treba da izumre, neka zivi posten i normalan svet.

Poslednja izmena:
Ratovi ovde nikad nisu ni prestali.
Samo sto sad ratujemo sami protiv sebe.Nase vlasti su se godinama trudile da ovaj narod ucinile toliko bednim, pa je cena porodicnog zivota postala ovde toliko skupa, da je on bukvalno i neisplativ.Skolujes se da bi sutra krao.Skolujes decu, da bi ih slao u inostranstvo.Zato cemo izumreti, al nije mi zao.Takvo drustvo i treba da izumre, neka zivi posten i normalan svet.
Zamisli divlji zapad i koliko je njima trebalo da stignu do nekih zakona. E, to je srbija jos od 70 tih godina.

Kriminalci drze pravosudje policiju vojsku i sve pore drustva. U takvoj zemlji vlast je samo maska, privid demokratije.

Ni jedna vlast nema toliku moc da promeni sistem ili se uklopi sama ili je pljuju dok ne odustane ili ubiju tvrdoglave.

Zar ne primecujete koliko ste postali zivotinje?

Argumenti su vam ko se ovde ne snadje taj nije za zivot.
Ovo je kao odlicno mesto da se pokaze ko koliko vredi, aman zaman.
Pridikujete Vladimiru da se samoobmanjuje trazeci opravdanja, a ovamo armija ljudi koja se samoobmanjuje opravdavanjem stanja koje je ovde kao da je ovo normalno za zivot postenog gradjanina...Dobro, promenim li definiciju postenog u posten koliko se moze, onda se moze sve ili skoro sve...

Nisam ocekivao nista drugo na forumu, ocekivanja su mi i nadmasena., Zluradost i ponos svojim uspehom na ovom prostoru je dominantna.
To je sve ocekivani rezultat, ali se ne mozete nazvati ni intelektualcima niti objektivnim osobama.
Jednostavno ste patriote ovog stanja.
Ili s.r.a.nj.a

Bice dobrih ljudi , a to je vazno zar ne....Dobar je ko vrati uslugu i casti u kafani kad ima zasto...
I zivot je lep a drugi su neuspesni i zli...

Zar ne primecujete koliko ste postali zivotinje?

Argumenti su vam ko se ovde ne snadje taj nije za zivot.
Ovo je kao odlicno mesto da se pokaze ko koliko vredi, aman zaman.
Pridikujete Vladimiru da se samoobmanjuje trazeci opravdanja, a ovamo armija ljudi koja se samoobmanjuje opravdavanjem stanja koje je ovde kao da je ovo normalno za zivot postenog gradjanina...Dobro, promenim li definiciju postenog u posten koliko se moze, onda se moze sve ili skoro sve...

Nisam ocekivao nista drugo na forumu, ocekivanja su mi i nadmasena., Zluradost i ponos svojim uspehom na ovom prostoru je dominantna.
To je sve ocekivani rezultat, ali se ne mozete nazvati ni intelektualcima niti objektivnim osobama.
Jednostavno ste patriote ovog stanja.
Ili s.r.a.nj.a

Bice dobrih ljudi , a to je vazno zar ne....Dobar je ko vrati uslugu i casti u kafani kad ima zasto...
I zivot je lep a drugi su neuspesni i zli...

Ne, svi bi hteli da budu Patak, ali nisu sposobni i ocekuju da im to neko stavi na tacnu, a oni ce mozda znati i umeti.

- - - - - - - - - -

Zagovaras socijalizam na ovom forumu, mozda komunizam?

Izbeglice ovde npr.godinama nisu NIKAKVE komunalije placali drzavi niti POREZE.
N I S T A .
Vodu,struju,poreze su placali Srbi (domace stanovnistvo) izbeglicama.
Izbeglice su imale pomoc sa svake strane a pare cuvali ili kupovali novo novcijato sto Srbi nisu mogli sebi da priuste jer su placali dadzbine nadleznima plus dadzbine za izbeglice.
Izbeglice trose Srbi placaju.

Izbeglice su uvezbane bile da kukaju kako su "jadni,bedni,tesko njima" a para imali,novo imali jer nisu placali nadleznima nista.Kad su presli u nove stanove uneli sve novo tamo ili kupili jer su imali posto nadleznima nista nisu placali i kad su poceli da nabijaju na nos kukumavcenje "jadni oni" razbesneli su ljude.Placas im sve sto potrose,oni sve na poklon fakticki dobiju i kukaju???!
Kuce koje su izbeglice gradile -materijal je POKLONJEN.

Srbi su morali da placaju ono sto izbeglice potrose.Sta sa tim?Nista jer izbeglice zabole,oni se uvalili bogovski ali...

Stize ih nesto drugo.Gradili su kao u svojim krajevima na sprat "da ima za decu". Sad je tu ogromni problem jer plemenska zajednica u 21.veku je pakao.To ne funkcionise i unistava im zivote.
Ljudi ih ne podnose jer su na konto "jadne izbeglice" uzimali poslove domacem stanovnistvu.Ne jer su sposobni,bolji ili tako nesto vec zato sto su po necijoj direktivi morali da budu zaposleni.
Ima drugacijih primera ali su ektremna manjina.

Stvar je samo u tome što su izbjeglice bile snalažljivije. I što su usljed toga što nisu imali bukvalno ništa morale da rade ne birajući poslove. Za razliku od domaćih. Naravno to domaći ni u ludilu ne bi sebi priznali. Lakše je kriviti državu, izbjeglice ma sve samo ne sebe.I Ko ne želi da gradi kuću sopstvenim radom može uzeti kredit. I za 50-ak 000 evra platiti da se napravi kuća sasvim pristojne veličine i izgleda.

- - - - - - - - - -

S kim god sam pricao, svi se zale na decu.
Jednima su deca postala probisveti i narkomani, dok su drugima otisla da rade u beli svet.I kad pogledamo, koja vajda od svega toga?Skoro pricam s kolegom,covek samo sto nije zaplakao,kaze "Eto...napravio sam sinu i cerki najvecu kucu u naselju, po 200 kvadrata stana svakom.Imali su plate 90 hiljada,a oni jedno za drugim odose na Novi Zeland."
I...?Osta covek sam u 500 kvadrata.Za sta se mucio, izdvajao od usta i dan danas vozi nekog raspalog stojadina...Da bi fakticki tu decu sahranio.Izvin'te, al kad neko ode toliko daleko, taj se vise ne vraca - to je isto kao da ste ga sahranili.

Izvini ali taj koji je to uradio je budala. Ti što su im djeca postala probisverti i narkomani su najodgovorniji za to. Ima naravno i sasvim suprotnih primjera, divnih porodica sa istom takvom djecom. Ali kao što već rekoše ti u lošim primjerima tražiš alibi za sebe.

Ne, kapitalizam je idealan za zitelje Srbije, ali je ostvareno da se Srbija pretvori u koloniju , a to je neki drugi vid kapitalizma.

Smatram da je ovaj video odgovarajuci za zitelje Srbije i srecu.

Gore je od toga ostvarena je divlja Srbija. Kriminalci odredjuju zakone i pravila

i jaci su od svake vlasti. nama ne treba niko sa strane da nas unistava.

- - - - - - - - - -

Vama je postalo sasvim normalno da neki autoritet krsi zakone kako mu odgovara,

a da vi znate samo da morate da radite ono sto vam neki cinovnik kaze da mora.

To nije drzava to je vladavina kriminalne oligarhije.

Sa naglaskom na kriminalne, jer postoje legitimni zkonodavci i zakoni.

Postici ce zajedno kad on bude imao 70 a deca 50.E onda mu dzaba sve.Nije zadovoljstvo praviti kucu 30 godina, vec je zadovoljstvo da nasledis neku babu od 100 kvadrata u Knez Mihailovoj.Sutnes nogom vrata, udjes u svoj stan i uzivas.Onom sto je kucu zavrsio u 70-oj godini, uzitak je ravan babi sto je izgubila nevinost u 90-oj.
I nisam pametan, koliko sam racionalan.

Ne. Zadovoljstvo je kada nešto stvoriš sopstvenim sredstvima. Tada ćeš to znati da cijeniš i čuvaš.

- - - - - - - - - -

I da li je isplativo imati zenu?
Imam jednog komsiju koji je od nedavno u sopstvenom stanu postao papucic.Zena se dere na njega, urla svaki dan..Dok se nije ozenio i dobio dete, jos je i licio na nesto.Sad se sav otrcao, pa sam sebi moze otac da bude.Kad njega vidim, sam se sebi divim sto sam momak i u trijespetoj.

Porodica i brak se ne mogu posmatrati kroz materijalno. Onaj ko sve gleda kroz prizmu novca iskreno nije ni za ozbiljnu vezu a ne nešto više.

Tacno posmatram pazljivo narod oko sebe, kolege, komsiluk i ostale...koliko sam ih proucio, psiholog bi mogo biti.Ko god se u mom okruzenju ozenio i izrodio decu, taj je propo u zivotu, il se razveo.Jos nikoga nisam video da je procvetao od toga.Odmah se covek opusti, prepusti zubu vremena zarad porodice, dece.. postane dronjav, prljav, krezav, cupav i nikakav.Ove danasnje moderne domacice, nece nista da pipnu po kuci, pantalone bacene po stolicama, gace po lusterima...

.

Opet tražiš alibi. Fino kažeš ja neću ženu, djecu obaveze. I to je tvoje pravo.

Stvar je samo u tome što su izbjeglice bile snalažljivije. I što su usljed toga što nisu imali bukvalno ništa morale da rade ne birajući poslove. Za razliku od domaćih. Naravno to domaći ni u ludilu ne bi sebi priznali. Lakše je kriviti državu, izbjeglice ma sve samo ne sebe.I Ko ne želi da gradi kuću sopstvenim radom može uzeti kredit. I za 50-ak 000 evra platiti da se napravi kuća sasvim pristojne veličine i izgleda.

- - - - - - - - - -

Sta u Srbiji znaci termin "snalazljiv"?
Lopov, muljara, kriminalac, uvlakac u bulju, ratni profiter..."?
Ne moze niko, na posten nacin, ovde u Srbiji, kupiti plac i sagraditi kucu za 10 godina, a da prethodno nije imao nista.Radio sam pre 10 godina kod jednog "izbeglice" iz Bosne kao cuvar.Radio po 300 sati mesecno za 12600 dinara i to neprijavljen.Izdrzao par meseci i napustio.Necu bre ja da mu gradim kucu, na sopstvenoj grbaci, pizzda li mu materina bosanska.Aj sto gradi sebi, nego sto je gradio i drugu kucu svom sinu.Dabogda im izgorele, kad ih grade na takav nacin.Eto to su te postenjacine koje su se snasle, ali ima i bedaka koji im i dalje rade tamo.

Sam znas dilberu otkud vetar duva, ali to ne znaci da treba da se predamo i statiramo u svom zivotu.

Dokazi da si lav i onda imas prava da menjas svoju okolinu, a ne da od srdine u kjoj zivis trazis da se prilagodi tebi jer si posten i pametan.

Back