Cena porodicnog zivota

Ne gleda, ali jeste brak ekonomska zajednica..zašto bismo živeli u jednom stanu, ako imamo dva.. i svako ima jedan..

Danas je sasvim podrazumevano imati odvojene račune. Toliko o "nematrijalnom" razmišljanju..

- - - - - - - - - -

Upravo to pišem na temi konstantno, od juče :))) .. za one koje znaju, sva podrška, bez obzira koju odluku doneli.

Наравно да имамо одвојене рачуне, просто његове паре не могу да легну на мој рачун, нити моја плата на његов.

Али, договор око тога како трошимо паре је заједнички.

Ово о чему ти причаш је много модерно, мора да смо ми прилично ван токова.

Ne gleda, ali jeste brak ekonomska zajednica..zašto bismo živeli u jednom stanu, ako imamo dva.. i svako ima jedan..

Danas je sasvim podrazumevano imati odvojene račune. Toliko o "nematrijalnom" razmišljanju..

- - - - - - - - - -

Upravo to pišem na temi konstantno, od juče :))) .. za one koje znaju, sva podrška, bez obzira koju odluku doneli.

kakva bre podrska? Pa nisu to deca nego nesposobni ljudi. A tema je glupost.

Par nsposobnih bi htelo decu, ali da im neko drugi izdrzava. Gde to ima?

Nego svi vide sebe kao sposobne koje niko ne razume. To je bolest.

- - - - - - - - - -

Najbolje sto ih razumeju oni koji su sposobni i postigli nesto i profesionalno i licno.

Pa kako? Sto ih razumete?

Наравно да имамо одвојене рачуне, просто његове паре не могу да легну на мој рачун, нити моја плата на његов.

Али, договор око тога како трошимо паре је заједнички.

Ово о чему ти причаш је много модерно, мора да смо ми прилично ван токова.
Ne u bukvalnom smislu, nego u smislu troškova zajedničkog života i zajedničke kase, štekova, fondova za zajednicu, koja uključuje i decu... ( zna se ko je vlasnik firme, baš me zanima ko sa ženom ima ortačku? ne mislim na to)...

Meni je, eto, to deljenje nepoznanica...

Gomila budaletina je umislila da je socijalizam u kome neko brine o porodici idealno drustvo

i da jos uvek zive u socijalizmu, a jos lepse je sto ti isti potrosacki fanovi, pljuju socijalizm za kojim pate.

Da mozda Aboridzine neko pomaze ili moraju da se snalaze bilo radeci ili se snalaziti u prirodi.

Ne, oni nece da zive kao aboridzini, a za civlizovan zivot nisu sposobni da zarade ni da se snadju.

Neko treba da ih zamoli da im stvori zivot koji su oni zamislili.

- - - - - - - - - -

I druga stvar...Kad se kuca gradi,to se lepo ima 100 hiljada evra dzepu i kupis plac 30 hiljada evra - PLJAS 30 hiljada!Zoves majstora "Majstore, uzimaj mistriju i pici" PLJAS! - 70 hiljada evra, gotova kuca - kljuc u ruke.
I kad je zavrsis, onda lepo sutnes nogom vrata i udjes u svoju kucu.Tako se kuca gradi.Sve ostalo je totalni mazohizam u nedogled.Znam neke koji su gradili kuce po 30 godina, bolje da su pomrli pre nego su zabili kramp u temelj, sad i onako vec lice na mrtvake.

Ko ti brani da pljasnes pare i izgradis kucu? Mala ti plata? Pa zaradi vise.

kakva bre podrska? Pa nisu to deca nego nesposobni ljudi. A tema je glupost.

Par nsposobnih bi htelo decu, ali da im neko drugi izdrzava. Gde to ima?

Nego svi vide sebe kao sposobne koje niko ne razume. To je bolest.

- - - - - - - - - -

Najbolje sto ih razumeju oni koji su sposobni i postigli nesto i profesionalno i licno.

Pa kako? Sto ih razumete?

SA takvim razmišljanjem bi bili loši roditelji, za početak.....ako je u startu sebičan i toga je svestan, ne treba da se udružuje i čak i razmnožava.. Njegov izbor-njegova stvar.

Nisam za propagandu nateliteta koja je i agresivna i bezlična. Suština je taj čovek, njegove potrebe, ako je zao..ne treba nikome da smeta ( :

SA takvim razmišljanjem bi bili loši roditelji, za početak.....ako je u startu sebičan i toga je svestan, ne treba da se udružuje i čak i razmnožava.. Njegov izbor-njegova stvar.

Nisam za propagandu nateliteta koja je i agresivna i bezlična. Suština je taj čovek, njegove potrebe, ako je zao..ne treba nikome da smeta ( :

Da li mislis da neko ko ne zeli decu otvara ovakvu temu? Gospodjica sigurno nece otvoriti ovakvu temu jer ne zeli decu i to je ok, ali vrsiti ekonomske proracune i tupiti kako se porodica ne isplati moze samo frustracija.

- - - - - - - - - -

Tacno je da je poodica i ekonomska zajednica, a u toj ekonomskoj zajednici moze da se vrse podele ucesca samo i jedino,

ako oboje imaju svoje prihode koji nadmsuju potrebe porodice.

Da li mislis da neko ko ne zeli decu otvara ovakvu temu? Gospodjica sigurno nece otvoriti ovakvu temu jer ne zeli decu i to je ok, ali vrsiti ekonomske proracune i tupiti kako se porodica ne isplati moze samo frustracija.

On je sam sebi preskup za život. I kao da bi samog sebe oženio, zato buudala i kaže o udruživanju dvoje u ekonomsku zajednicu u formi braka...

Vladimir....Onog trenutka kada kaže..a što vi baje nemate po desetoro, to mu je najjači argument ( :

Poenta price je resiti sa sobom sta zelis od zivota, ako je to stvaranje novca bavi se time,

ako pises pesme onda se ne bavis stvaranjem novca nego duhovnosti i tu se uklapas kako da prezivis.

Ne mozes ziveti kao vlastelin, ako si rodjen kao kmet. Ali mozes da zivis kao burzuj, ako znas da stvoris.

Ovo je najveca laz koja se podmece ljudima koji nemaju para da bi se osecali jadno i bedno jer ih imucni ne razumeju.To sto si izmedju redova napisala je ekstremno gnusno a ocekivano.Patrijarhalno drustvo i okolina namecu takve stavove.Zato su mnogi forumasi ovde umesto da pisu o sebi i svom zivotu opsednuti svojim potomstvom,mladim rodjacima,nekom decom koju znaju - ostvaruju se kroz njih licno promaseni.Traze utehu a ne vide koliko su prazni.Nista nisu za sebe uradili niti ih to zanima,zive kroz druge.Zadovoljni forumasi ne dave ni svojim ni tudjim klincima niti zive kroz njih - spomenu po nekad,to je to.Takvi su ovde u manjini a ima ih.Za pojedine nisam pojma imala da imaju potomstvo a sto godina su ovde.Ljudi zive svoj zivot,prijatno iznenadjenje.

Direktno napisano pod jedan ceo pasus do kraja je tipicna tehnika manipulacije.Ne mozes da me izmanipulises.Pisem o realnim zivotnim stvarima kakve tacno jesu.

Osobe koje smatraju da deca spadaju pod "zivotno bitne stvari" su patrijarhalci a ja nisam taj tip licnosti.Smatram da svako neko svoje ispunjenje treba da nadje u necemu sto voli - posao,hobi,ono sto ga cini srecnim.Zato sto nesto voli a ne zato sto "to tako treba" jer je "kod nas to oduvek tako".

Ne mozes da mi drzis slovo,ne mozes da mi se obracas sa visine.Mozemo da diskutujemo ali kad ti realne zivotne stvari i rezone nazivas "strahovima" tvoj rezon je pogresan.

Upravo to. Ovde su neiskreni. Šire laži i utiču samo da se mortalitet poveća kako bi njihovoj deci obezbedili lakši put. Srpska posla.

...prihvatljiviji je i Vladimir, nego oni koje mame i tate izdržvaju i njih i njihovu nejač..pa ih izrabljuju dok starci ne krepaju, a za kasnije...takvi i ne misle na kasnije... to su nesavesni ljudi i deca/roditelji...a takvi su društveno daleko poželjniji..

Sumnjam da oni koji su nesto ucili i imaju bar neko znanje sede kod mame ili babe.

Mozda su glupi inzinjeri, magistri i doktori koji imaju prakticnih znanja sto prljaju ruke da ne bi obraz,

kao oni koji su nesposobni sa jedva nekom zavrsenom skolom?

...... sa porodicom u dobru i zlu

- - - - - - - - - -

Jesmo.
I samo da znaš da će deca kojoj nećeš da pomogneš da izrastu i postanu ljudi, za razliku od tebe koja ćeš da omatoriš kao nečovek i jajara ako stvarno misliš to što si napisala.

Pa onda i živite tako.

Neću da pomognem. Možeš da me gađaš uvredama do sutra ali nečovek i jajara je onaj koji svesno stvori mali, nevin život koji ne može da izdržava. Na svet donosi nevino dete sa punom svešću o tome da će se zlopatiti. Zašto da mu pomažem? Da bi mogao da izbacuje svoje seme nekontrolisano, praveći još veći buljuk dece? Jesi umeo da ih napraviš? E pa budi u stanju da ih izdržavaš onda.

...prihvatljiviji je i Vladimir, nego oni koje mame i tate izdržvaju i njih i njihovu nejač..pa ih izrabljuju dok starci ne krepaju, a za kasnije...takvi i ne misle na kasnije... to su nesavesni ljudi i deca/roditelji,..

У међувремену деца одрасту, па су опет издржавана лица :lol:

Gomila budaletina je umislila da je socijalizam u kome neko brine o porodici idealno drustvo

i da jos uvek zive u socijalizmu, a jos lepse je sto ti isti potrosacki fanovi, pljuju socijalizm za kojim pate.

Da mozda Aboridzine neko pomaze ili moraju da se snalaze bilo radeci ili se snalaziti u prirodi.

Ne, oni nece da zive kao aboridzini, a za civlizovan zivot nisu sposobni da zarade ni da se snadju.

Neko treba da ih zamoli da im stvori zivot koji su oni zamislili.

- - - - - - - - - -

Ko ti brani da pljasnes pare i izgradis kucu? Mala ti plata? Pa zaradi vise.

Kako da zaradim sto hiljada evra za 15 godina na posten nacin u ovoj zemlji?Nikako... to ovde mogu samo kriminalci.Kad kazem za 15 godina, dakle u neko dogledno vreme da sagradim kucu za sebe, zenu i decu.Ne da je zavrsim u 70-toj, kad mi vec pop bude zakuco na vrata, vec dok jos imam snage i zadovoljstva da gledam kako deca uzivaju u onome sto sam im sagradio.
I ko je bre jos ovde sagradio kucu na posteno...Samo muljanje, ili nasledstvo.

Poslednja izmena:
Treba li neko da im pokloni uslove za zivot koje ocekuju?

Ма, нема поклањања, људи, сами зарадите, сами трошите.

На шта желите.

Само не волим кад неко кука не зато што лично није задовољан, него зато што није испунио очекивања околине.

Oni koji umisljaju da je dovoljno da se negde uguraju na necija jasla i da je neko postaje duzan da misli o njihovim potrebama su nesposobni,

naravnoo da ne treba da se razmnozavaju i naravno da treba da zive zivot kakav mogu sebi da priuste i naarvno da ne treeba da kukaju

kako su ugrozeni.

- - - - - - - - - -

Kako da zaradim sto hiljada evra za 15 godina na posten nacin u ovoj zemlji?Nikako... to ovde mogu samo kriminalci.Kad kazem za 15 godina, dakle u neko dogledno vreme da sagradim kucu za sebe, zenu i decu.Ne da je zavrsim u 70-toj, kad mi vec pop bude vise trebao nego spavaca soba, vec dok jos imam snage i zadovoljstva da gledam kako deca uzivaju u onome sto sam im sagradio.
I ko je bre jos ovde sagradio kucu na posteno...Samo muljanje, ili nasledstvo.

Ko tebe ogranicava na postenje? Sta je posteno bilo gde u svetu?

- - - - - - - - - -

Ne zelis da budes posten ko tvoj tata i da ti se deca muce? OK

Smisli nesto bolje, pa zaradi. Mnogi ostaju posteni i zarade,

ali vreme ne trose na forumu dok im tece platica od 500e.

Pa onda i živite tako.

Neću da pomognem. Možeš da me gađaš uvredama do sutra ali nečovek i jajara je onaj koji svesno stvori mali, nevin život koji ne može da izdržava. Na svet donosi nevino dete sa punom svešću o tome da će se zlopatiti. Zašto da mu pomažem? Da bi mogao da izbacuje svoje seme nekontrolisano, praveći još veći buljuk dece? Jesi umeo da ih napraviš? E pa budi u stanju da ih izdržavaš onda.

Pa svaki dripac moze da izdrka dete iz one stvari.Treba ga odgajiti i podici na na noge, al o tome mnogi ne razmisljaju.Njima je bitno samo da nam copor bude sto veci, ko kod siptara.To nije cak ni razmisljanje coveka, vec zivotinje sa dve noge.

- - - - - - - - - -

Oni koji umisljaju da je dovoljno da se negde uguraju na necija jasla i da je neko postaje duzan da misli o njihovim potrebama su nesposobni,

naravnoo da ne treba da se razmnozavaju i naravno da treba da zive zivot kakav mogu sebi da priuste i naarvno da ne treeba da kukaju

kako su ugrozeni.

- - - - - - - - - -

Ko tebe ogranicava na postenje? Sta je posteno bilo gde u svetu?

- - - - - - - - - -

Ne zelis da budes posten ko tvoj tata i da ti se deca muce? OK

Smisli nesto bolje, pa zaradi. Mnogi ostaju posteni i zarade,

ali vreme ne trose na forumu dok im tece platica od 500e.

Ni sa takvom platicom se kuca ne gradi.Toliko treba cisto da mi ostane od plate, da bi mogao nesto u dogledno vreme da napravim.Udji u prodavnicu pa ces videti koliko je 500 evra nista.

Upoznao sam jednog konobara koji radi kod gazde.

kaze : Imam svoju radnju i sve odradim za nju, a zena nastavlja posao,

ja ovde radim kao konobar da naucim posao jer hocu da otvorim kafanu.

Ili inzinjer: Ja kad bih cekao platu ne bih mogao da izdrzavam porodicu,

nego radim i privatno, a plata mi je samo sigurica.

Ili Magistar: Ovde ne mogu posteno da zaradim konkurisao sam za doktorat u americi jer mi placaju,

a posle me ceka posao, pa videcu sta mi se isplati.

- - - - - - - - - -

Pa svaki dripac moze da izdrka dete iz one stvari.Treba ga odgajiti i podici na na noge, al o tome mnogi ne razmisljaju.Njima je bitno samo da nam copor bude sto veci, ko kod siptara.To nije cak ni razmisljanje coveka, vec zivotinje sa dve noge.

- - - - - - - - - -

Ni sa takvom platicom se kuca ne gradi.Toliko treba cisto da mi ostane od plate, da bi mogao nesto u dogledno vreme da napravim.Udji u prodavnicu pa ces videti koliko je 500 evra nista.

Znam momke koji su trazili 1000 $ od oca da pocnu posao i nisu dobili, ali su za deset godina sami stvorili svoj posao, kucu i radnju.

Usput su napravili dete i izdrzavali ga, ali se nisu zenili, posle su i dete uzeli na skolovanje, a kada su sasvim stasali kao ljudi ozenili se i imaju jos jedno. A da, sada ima hotel, zenu i dete u skoli i udatu cerku.

- - - - - - - - - -

Ne postoje ogranicenja samo treba odluciti sta hoces i ne zavisiti ni od koga.

Ja ovu temu vidim kao pritisak na one koji zele decu, a nemaju s kim da ih stvaraju.

Pritisak i na one koji vec imaju decu, a narocito davanje opravdanja onima koji su neodlucni.

Poslednja izmena:
Upoznao sam jednog konobara koji radi kod gazde.

kaze : Imam svoju radnju i sve odradim za nju, a zena nastavlja posao,

ja ovde radim kao konobar da naucim posao jer hocu da otvorim kafanu.

Ili inzinjer: Ja kad bih cekao platu ne bih mogao da izdrzavam porodicu,

nego radim i privatno, a plata mi je samo sigurica.

Ili Magistar: Ovde ne mogu posteno da zaradim konkurisao sam za doktorat u americi jer mi placaju,

a posle me ceka posao, pa videcu sta mi se isplati.

- - - - - - - - - -

Znam momke koji su trazili 1000 $ od oca da pocnu posao i nisu dobili, ali su za deset godina sami stvorili svoj posao, kucu i radnju.

Usput su napravili dete i izdrzavali ga, ali se nisu zenili, posle su i dete uzeli na skolovanje, a kada su sasvim stasali kao ljudi ozenili se i imaju jos jedno. A da, sada ima hotel, zenu i dete u skoli i udatu cerku.

- - - - - - - - - -

Ne postoje ogranicenja samo treba odluciti sta hoces i ne zavisiti ni od koga.

Ja ovu temu vidim kao pritisak na one koji zele decu, a nemaju s kim da ih stvaraju.

Pritisak i na one koji vec imaju decu, a narocito davanje opravdanja onima koji su neodlucni.

A kakvim se kriminalnim radnjama bavio taj momak sto je za 10 godina od nule dosao do hotela?

Imate dobrih primera u srpskoj istoriji i obicnom zivotu za ljude koji su iz nicega nesto stvorili i ostali posteni.

Imate i onih koji su bili ekstra sposobni, ali ih nije zanimalo da pljasnu pare za kucu nego su stvarali duhovnost.

Samo nadjite sebe.

- - - - - - - - - -

A kakvim se kriminalnim radnjama bavio taj momak sto je za 10 godina od nule dosao do hotela?

Malo je svercovao, pa je malo drzao radnjicu, pa je otkupio sobicu od 9 kvm, pa je placao stan da mu bude radnja dok je ziveo u sobici,

pa je otkuio celu kucu sa dvoristem, pa je otvorio knjizaru, galeriju, kafic...

Ja se potpuno slažem.
Nedavno sam čula priču, dođe prijatelj sa puno dece kod svog prijatelja koji nema dece i krene da ga obrađuje da mu da neku lovu, popriličnu sumu, "znaš, žena, deca, fali mi za ovo, ono". Pre toga je bio kod istog čoveka, prijatelji su, isto je tražio novac na zajam, ovaj mu dao i naravno nikad mu se nije vratio ni evrocent. I drugi put ga pogleda, i odgovori "znaš šta, drugari smo i sve to, ali zabole me, bre, *****, za tvoju ženu i tvoju decu, sam si se ženio, sam si ih pravio, pa se sad sam i snađi za pare."

Više nisu prijatelji.

I da sam na mestu lika bez dece, ovaj potonji ne bi dobio ni prvu pozajmicu. To je b e z o b r a z n o. Odrasli ljudi su u obavezi da brinu o sebi i svojoj deci. Ako procene da to nisu u stanju - nek ne prave makar decu. A ne da ih poturaju drugima pod nos kao monetu za podkusurivanje. Ma daj bre, fuj!

Back