Cena porodicnog zivota

E moj druže beogradski...Ide pesma je l...
U firmi jedan majstor stanuje 40 km.od grada.Kupio stariju kuću na selu od para sa svadbe za nekih 5000dm,davnih godina...
Ima ženu ,ćerku i sina...Več ćerka u srednju-s njim u grad i s njim se vraća najčešće...Zaradi od 500 do 800 eura mesećno,žena po kući,
ima veliku baštu,živinu i svašta...Zdravo se hrane,često im riba na trpezi-donese deda unucima...Kaže da lepo živi jer svi nešto rade i privređuju...
Kuću su renovirali (bio sam kad sam išao tamo u ribolov i baš lepa kuća,prizemna,ali prostrana i uredna) i najviše posla oko bašte...Da vidiš kako ženska
s kultivatorom barata-prava majstorica!Deca lepa,zdrava,pametna...
Kaže majstor da bi bilo baš sve u redu da su putevi bolji-kupio bi bolji auto i brže stizao na posao.Zovu ga u Švedsku drugari,a on kaže da neće-ne bi ga žena pustila!:hahaha:

E moj druže beogradski...Ide pesma je l...
U firmi jedan majstor stanuje 40 km.od grada.Kupio stariju kuću na selu od para sa svadbe za nekih 5000dm,davnih godina...
Ima ženu ,ćerku i sina...Več ćerka u srednju-s njim u grad i s njim se vraća najčešće...Zaradi od 500 do 800 eura mesećno,žena po kući,
ima veliku baštu,živinu i svašta...Zdravo se hrane,često im riba na trpezi-donese deda unucima...Kaže da lepo živi jer svi nešto rade i privređuju...
Kuću su renovirali (bio sam kad sam išao tamo u ribolov i baš lepa kuća,prizemna,ali prostrana i uredna) i najviše posla oko bašte...Da vidiš kako ženska
s kultivatorom barata-prava majstorica!Deca lepa,zdrava,pametna...
Kaže majstor da bi bilo baš sve u redu da su putevi bolji-kupio bi bolji auto i brže stizao na posao.Zovu ga u Švedsku drugari,a on kaže da neće-ne bi ga žena pustila!:hahaha:

T je lep primer, al ovde toga malo ima.Kod mene u firmi rade ljudi u 70 godina.Voze autobuse da bi izdrzavali decu od 40 godina koja ne rade nigde i skolovali unucice.

Pre trideset godina u ovoj drzavi su plate bile mnogo bolje, a porezi mnogo manji nego danas.Samo predplata za telefon je 2003 godine bila 13 dinara, a danas je preko 600!To se vrlo dobro secam.Moj otac je u vreme Ante Markovica 1987 imao platu preko 1000 maraka.I imao je trinaestu platu.Danas se takav posao placa 300 evra.Zamisli troclanu porodicu u kojoj samo otac radi, pa neka ima i 500 evra.Dok na racune ode 150 evra, jos i ako placaju kiriju toliko...sta mislis, koliko hrane moze da pojede troje ljudi za 200 evra?A gde su patike, odelo, knjige i ostalo.? Na sta lici takav zivot, gde ljudi idu s pocepanim cipelma i jedu kojekakve splacine.

- - - - - - - - - -

E vidis - nisam odsluzio vojsku.I nesto ne primecujem da sam puno celaviji od tebe.
Kakav li si tek ti AKREP kad sam ti ja tolko debeo sa 184 visine i 95 kila.

Ako nisi odsluzio vojsku onda za zenidbu i nisi.
Tesko tom ocu koji bi dao kcer za nekog ko nije za vojsku.
Nisam reko da si bas jako debeo, al da si ofucan, jesi brale.

Tako je, strah me je da ulazim u tako nesto sa "nepripremljenim" terenom.Covek bez stana je nula! Ja sam jedan od tih.A u zivotu sam iskusio sta znaci stanovati u garsonjeri bez kupatila.Krevet mi je bio kraci od nogu, pa sam morao da ih drzim u savijenom polozaju dok spavam.Ja to svojoj deci ne zelim da cinim.Nisam toliki mrzitelj dece da bi ih zarad nekog licnog zadovoljstva lisio normalnog detinjstva, pakujuci ih ko sardine po sifonjerima i fijokama.

Mrzim što živim u zemlji gde ovakve stvari ograničavaju mlade u njihovim izborima. Samo ipak nemoj tako negativno da posmatraš stvari, podigli su te roditelji zdravog i pravog. Dve plate, možda iskrsne bolje plaćen posao. Imaš jbg i poslove po inostranstvu, mogu da se odvoje neke pare, kupi po povoljnijoj ceni na periferiji.
Bitno je da si fleksibilan. Da možeš da biraš ako budeš imao želju da nešto menjaš. Znam da sve ovo zvuči kao prazna fraza, ali taj strah te samo parališe i ograničava. Niko ne zna šta sutra može biti. Ko će živeti po šifonjerima, ko neće.

Poslednja izmena:
Ovo je najveca laz koja se podmece ljudima koji nemaju para da bi se osecali jadno i bedno jer ih imucni ne razumeju.To sto si izmedju redova napisala je ekstremno gnusno a ocekivano.Patrijarhalno drustvo i okolina namecu takve stavove.Zato su mnogi forumasi ovde umesto da pisu o sebi i svom zivotu opsednuti svojim potomstvom,mladim rodjacima,nekom decom koju znaju - ostvaruju se kroz njih licno promaseni.Traze utehu a ne vide koliko su prazni.Nista nisu za sebe uradili niti ih to zanima,zive kroz druge.Zadovoljni forumasi ne dave ni svojim ni tudjim klincima niti zive kroz njih - spomenu po nekad,to je to.Takvi su ovde u manjini a ima ih.Za pojedine nisam pojma imala da imaju potomstvo a sto godina su ovde.Ljudi zive svoj zivot,prijatno iznenadjenje.

Direktno napisano pod jedan ceo pasus do kraja je tipicna tehnika manipulacije.Ne mozes da me izmanipulises.Pisem o realnim zivotnim stvarima kakve tacno jesu.

Osobe koje smatraju da deca spadaju pod "zivotno bitne stvari" su patrijarhalci a ja nisam taj tip licnosti.Smatram da svako neko svoje ispunjenje treba da nadje u necemu sto voli - posao,hobi,ono sto ga cini srecnim.Zato sto nesto voli a ne zato sto "to tako treba" jer je "kod nas to oduvek tako".

Ne mozes da mi drzis slovo,ne mozes da mi se obracas sa visine.Mozemo da diskutujemo ali kad ti realne zivotne stvari i rezone nazivas "strahovima" tvoj rezon je pogresan.

Jeste, mnogo mi je bitno da te izmanipulišem sve obraćajući se sa visine. Roditeljski nagon pogađa samo te patrijarhalce, kako ih zoveš, i još uvek vlada patrijarhat.
Siromašni treba da izumru, i niko se na ovom svetu više neće mučiti. Biće sve savršeno. Sjajan rezon.

Ako nisi odsluzio vojsku onda za zenidbu i nisi.
Tesko tom ocu koji bi dao kcer za nekog ko nije za vojsku.
Nisam reko da si bas jako debeo, al da si ofucan, jesi brale.

Za vojsku sam prosao sve testove, al nisam hteo da je sluzim.Tesko tebi koji si za 8 godina ovde napisao 42 hiljade poruka.To ja necu moci ni za ceo zivot.
Kakav si zatucanko ne mogu da verujem.Jel si ti toliko ogranicen?Iz koje si zabiti kad se i dalje nosis tom parolom iz 1930-te.Kakve veze ima vojska sa bilo kakvom sposobnoscu?Danas se ratuje "na dugme" a i magarci su odavno prestali da vuku topove.

S kim god sam pricao, svi se zale na decu.
Jednima su deca postala probisveti i narkomani, dok su drugima otisla da rade u beli svet.I kad pogledamo, koja vajda od svega toga?Skoro pricam s kolegom,covek samo sto nije zaplakao,kaze "Eto...napravio sam sinu i cerki najvecu kucu u naselju, po 200 kvadrata stana svakom.Imali su plate 90 hiljada,a oni jedno za drugim odose na Novi Zeland."
I...?Osta covek sam u 500 kvadrata.Za sta se mucio, izdvajao od usta i dan danas vozi nekog raspalog stojadina...Da bi fakticki tu decu sahranio.Izvin'te, al kad neko ode toliko daleko, taj se vise ne vraca - to je isto kao da ste ga sahranili.

OVo si baš ružno napisao.
Kako sahranio, a živa mu deca? Bože pomozi
Svi ti koji grade te kućerine pa se posle čude što deca neće tu da žive su mi blesavi
ako već imaju viška para, neka kupe stanove na dobrim lokacijama - pa ili će deca tu živeti ili će prodati - uvek dobra para u tome.

Svi ti koji grade te kućerine pa se posle čude što deca neće tu da žive su mi blesavi
ako već imaju viška para, neka kupe stanove na dobrim lokacijama - pa ili će deca tu živeti ili će prodati - uvek dobra para u tome.

To je jos gore - znas da su zivi, a ne mozes da ih vidis.Da su u Zabeli, pa da ih posetis, a ovako ni to.
Ovaj je u Beogradu sagradio tu kucu na 6 km od Terazija, pa su ipak otisli kud koji.

Jednom se ovde pojavio neki, koji je doslovno ovako napisao "Eto jedva cekam da mi klinci zavrse skolu i odma ih spremam za inostranstvo".I sta si uradio, pitam ga ja?Izdrko si ih iz one stvari i sutnuo u beli svet.Sta ce ta deca sutra biti - stranci.Sa unucicima neces umeti ni da komuniciras,jer ce tamo i da zaborave maternji.Napravio si STRANCE.I kakav je to uzitak? - nikakav.Bolje da ih nisi ni napravio, bio bi spokojniji.

Pa o tome se i radi...

Kuca je namerno zidana da bi starac naterao decu da zive s njim pod istim krovom da **** snaje i da ga one dvore.

Da ga sluze dok ne crkne.

Ko normalan bi pristao na takav zivot?

Zato su deca i pobegla na Novi Zeland.

Sigurno pevaju ode Novom Zelandu sto ih primio i spasao od propasti.

Ljubav ne hrani decu i ne placa racune.Ljudi koji udju u to bez plana i iz ljubavi stvaraju socijalne slucajeve jer ovo je Srbija gde postenom coveku zaradu pojedu dadzbine drzavi i svakodnevne potrepstine za kucu.Izdrzavaju decu od penzije babe,dede ili sa kim vec zive a njihove plate ako imaju vezu za posao idu na potrepstine za mesecno funkcionisanje kuce/stana i ukucana.

Zajednicki zivot i deca su ozbiljan finansijski poduhvat.Ne treba praviti socijalne slucajeve od dece zbog "ljubavi i zelje da se imaju" a ne treba ni da roditelji budu robovi babi,dedi ili kome god sa zivotom u zajednici gde im decu finansiraju drugi.O tome se pise ovde.

Samo da potpisem. I ne samo da stvaraju socijalne slucajeve, vec kasnije i ta deca koja porastu to isto nabijaju roditeljima na nos i onda umesto da ti dete bude blagoslov postanu kamen oko vrata. A sto se ljubavi tice znate kako se kaze - kad glad zakuca na vrata, ljubav iskoci kroz prozor.

Samo da potpisem. I ne samo da stvaraju socijalne slucajeve, vec kasnije i ta deca koja porastu to isto nabijaju roditeljima na nos i onda umesto da ti dete bude blagoslov postanu kamen oko vrata. A sto se ljubavi tice znate kako se kaze - kad glad zakuca na vrata, ljubav iskoci kroz prozor.

To mora da je Marija objasnjavala Josifu u onoj stalici.

Ko hoće da ih pravi a nema za šta kuče da ga ujede - nek ih pravi. Žao mi dece, ali šta ja tu mogu. Mene nervira kad krenu da kukumavče na TV, državo pomagaj, ljudi pomagajte - pa čekaj, ko je tu lud? Ti si jeb'o i pravio decu sa punom svešću da nemaš čime da ih izdržavaš, a sad ja da pomažem. U životu neću. Znam da će me zgromiti većina ovde, ali radije ću nahraniti kerušu sa kučićima. Imam i razlog. Ona NEMA SVEST o imanju i nemanju. Ona ima samo instinkt koji ne može da kontroliše. Čovek IMA SVEST O IMANJU I NEMANJU, pride može da kontroliše instinkt, pa opet sebe i decu dovede u situaciju da nemaju za 'leba.

E pa, kad je tako, nek snosi posledice (samo mi dece žao - da imamo normalnu državu, socijalne službe bi trebalo za decu da se pobrinu).

Kad je sve tako henki dori, i nema veze, što onda malo malo pa pročitamo u novinama "ubio ženu i maloletnu decu". Ma daj bre. Nismo životinje da se razmnožavamo pa šta bude bude.

Poslednja izmena:
Pa prvo Josif kao zanatlija i nije bio tako siromasan. To sto je Isus rodjen u stalici je pre posledica Marijine trudoce. A imajuci u vidu da su Marija i Josif s Isusom proveli u Egiptu 2 godine u izgnanstvu očigledno je Josif imao neku ušteđevinu od koje su mogli da žive...

...... sa porodicom u dobru i zlu

- - - - - - - - - -

Ko hoće da ih pravi a nema za šta kuče da ga ujede - nek ih pravi. Žao mi dece, ali šta ja tu mogu. Mene nervira kad krenu da kukumavče na TV, državo pomagaj, ljudi pomagajte - pa čekaj, ko je tu lud? Ti si jeb'o i pravio decu sa punom svešću da nemaš čime da ih izdržavaš, a sad ja da pomažem. U životu neću. Znam da će me zgromiti većina ovde, ali radije ću nahraniti kerušu sa kučićima. Imam i razlog. Ona NEMA SVEST o imanju i nemanju. Ona ima samo instinkt koji ne može da kontroliše. Čovek IMA SVEST O IMANJU I NEMANJU, pride može da kontroliše instinkt, pa opet sebe i decu dovede u situaciju da nemaju za 'leba.

E pa, kad je tako, nek snosi posledice (samo mi dece žao - da imamo normalnu državu, socijalne službe bi trebalo za decu da se pobrinu).

Kad je sve tako henki dori, i nema veze, što onda malo malo pa pročitamo u novinama "ubio ženu i maloletnu decu". Ma daj bre. Nismo životinje da se razmnožavamo pa šta bude bude.

Jesmo.
I samo da znaš da će deca kojoj nećeš da pomogneš da izrastu i postanu ljudi, za razliku od tebe koja ćeš da omatoriš kao nečovek i jajara ako stvarno misliš to što si napisala.

Породични живот ти је као као било која продавница.

Кошта, али вреди платити кад је нешто добро.

Е, сад, ако немаш укуса, боље немој да купујеш.

Jednom se ovde pojavio neki, koji je doslovno ovako napisao "Eto jedva cekam da mi klinci zavrse skolu i odma ih spremam za inostranstvo".I sta si uradio, pitam ga ja?Izdrko si ih iz one stvari i sutnuo u beli svet.Sta ce ta deca sutra biti - stranci.Sa unucicima neces umeti ni da komuniciras,jer ce tamo i da zaborave maternji.Napravio si STRANCE.I kakav je to uzitak? - nikakav.Bolje da ih nisi ni napravio, bio bi spokojniji.

Pa o tome se i radi...

Kuca je namerno zidana da bi starac naterao decu da zive s njim pod istim krovom da **** snaje i da ga one dvore.

Da ga sluze dok ne crkne.

Ko normalan bi pristao na takav zivot?

Zato su deca i pobegla na Novi Zeland.

Sigurno pevaju ode Novom Zelandu sto ih primio i spasao od propasti.

Sve su ovo jadna vadjenja ljudi nesposobnih da misle o bilo cemu osim o sebi i svojim prohtevima.

Da vas neko nesto pita pa da pametujete, nego samo branite svoju nesposobnost da osecate i da stvarate.

Trebalo bi jos samo kada stignete u proizvoljne godine da narucite da od vas naprave bistu i da ponesete sebe sa sobom.

Ne, ne, imaju pravo da ne žele i izaberu život onakav kakav im odgovara...i niko ne sme da im prebacuje zbog toga...ali je prebacivanje frustracija na druge ljude apsurdno. Jadno je i kuakvicički, sa decom, bez dece.. sa stanom, sa lusterom i ormanom.. esam Ršum ( :

Ne, ne, imaju pravo da ne žele i izaberu život onakav kakav im odgovara...i niko ne sme da im prebacuje zbog toga...ali je prebacivanje frustracija na druge ljude apsurdno. Jadno je i kuakvicički, sa decom, bez dece.. sa stanom, sa lusterom i ormanom.. esam Ršum ( :

Апсолутно, фер је рећи не желим дете, не желим породицу.

Много коректније него посустати под притиском околине, а онда учинити пакао од живота и себи и другима.

Ne gleda, ali jeste brak ekonomska zajednica..zašto bismo živeli u jednom stanu, ako imamo dva.. i svako ima jedan..

Danas je sasvim podrazumevano imati odvojene račune. Toliko o "nematrijalnom" razmišljanju..

- - - - - - - - - -

Апсолутно, фер је рећи не желим дете, не желим породицу.

Много коректније него посустати под притиском околине, а онда учинити пакао од живота и себи и другима.

Upravo to pišem na temi konstantno, od juče :))) .. za one koje znaju, sva podrška, bez obzira koju odluku doneli.

Mrzim što živim u zemlji gde ovakve stvari ograničavaju mlade u njihovim izborima. Samo ipak nemoj tako negativno da posmatraš stvari, podigli su te roditelji zdravog i pravog. Dve plate, možda iskrsne bolje plaćen posao. Imaš jbg i poslove po inostranstvu, mogu da se odvoje neke pare, kupi po povoljnijoj ceni na periferiji.
Bitno je da si fleksibilan. Da možeš da biraš ako budeš imao želju da nešto menjaš. Znam da sve ovo zvuči kao prazna fraza, ali taj strah te samo parališe i ograničava. Niko ne zna šta sutra može biti. Ko će živeti po šifonjerima, ko neće.

Ako su ovde ograniceni, a gd to nisu? Neko ti nesposobnom poklanja pare i moli te da zivis za njega i da mu radjas decu?

Back