Čemu uči Islam?

кад научиш да саговорницима укажеш поштовање тиме што им не подмећеш фотошоповане фалсификате, и кад научиш да тако поштујући саговорника поштујеш и себе- онда ћеш заслужити да се људи према теби опходе као према човеку. друго, ја нисам рекао да си ти секташ. ја сам рекао да је твој начин дискусије секташки- засипаш саговорнике правом логорејом којекаквих цитата који немају везе са темом, и једино што постижеш је да ми помислимо да ти ниси у стању да користиш свој мозак и своје речи. и треће, ја поштујем то што ти припадаш вери која те чини срећним. али мораш и ти да поштујеш то што ми припадамо неким другим верама и убеђењима.. или не припадамо никаквим. ми нисмо слепци којима ти треба да отвориш очи, ми смо ту да разговарамо на разне теме, можда научимо нешто једни од других.. али, остави се проповедања, иритираш нас тиме.

Drago mi je sto odvajas "VAS" (hriscane, ateiste itd. ...) i nas muslimane na drugoj strani.
"Fotosopovane"... Pfff.... Ovo je bilo lose.
Rekao sam ti da cim postoji kod tebe termin sektaski da to znaci da nisi spreman da proucis tudja vjerovanja vec prihvatas zdravo za gotovo sve ono cemu su te ucili u zivotu. Keyword: Brainwashing

Samo da razjasnim nesto... Iako to iz mojih poruka rijetko ko moze zakljuciti... Ali ja postujem svakog nemuslimana kao covjeka. Kao Allahovo stvorenje. Kao Allahovu volju da bude to sto jeste. Ja te nikada ne mogu uputiti na Islam. Mogu te samo informisati ali tako ne mozes postati musliman.
Ovo je forum. Znam da mnogi ljudi imaju danas mnogo vise napisanog na netu nego li recenog u stvarnom zivotu. Ali necu da sa vama da pricam praznu pricu. Sto konkretnije to bolje... Pa neka je i uvredljivo.
Opet ti kazem... Ne otvaram ja nikom oci. Samo te informisem o nekim stvarima.

Drago mi je sto odvajas "VAS" (hriscane, ateiste itd. ...) i nas muslimane na drugoj strani.
"Fotosopovane"... Pfff.... Ovo je bilo lose.
Rekao sam ti da cim postoji kod tebe termin sektaski da to znaci da nisi spreman da proucis tudja vjerovanja vec prihvatas zdravo za gotovo sve ono cemu su te ucili u zivotu. Keyword: Brainwashing

Samo da razjasnim nesto... Iako to iz mojih poruka rijetko ko moze zakljuciti... Ali ja postujem svakog nemuslimana kao covjeka. Kao Allahovo stvorenje. Kao Allahovu volju da bude to sto jeste. Ja te nikada ne mogu uputiti na Islam. Mogu te samo informisati ali tako ne mozes postati musliman.
Ovo je forum. Znam da mnogi ljudi imaju danas mnogo vise napisanog na netu nego li recenog u stvarnom zivotu. Ali necu da sa vama da pricam praznu pricu. Sto konkretnije to bolje... Pa neka je i uvredljivo.
Opet ti kazem... Ne otvaram ja nikom oci. Samo te informisem o nekim stvarima.

дечко, да ли допире нешто до твог мозга?!
немаш ти мене шта да информишеш. кад будеш у животу прочитао бар десети део књига колико сам ја, и кад завршиш бар трећи део школа колико сам ја- онда можда можеш доћи на идеју да мене нечим информишеш. ја никога не стављам на другу страну- само тебе. зато што си на овом сајту најупорнији у свом проповедничком жару.
и најважнија ствар- није довољно да поштујеш мене или друге људе овде само као бића, дужан си да поштујеш и то у шта они верују или не верују. окани се идеје преобраћања у ислам. окренућеш против себе и људе којима би можда био занимљив.

Nije on odvajao muslimane od ostatka sveta vec tebe, kao, da kazem, promotera islama od onih kojima ga prezentujes, tj. nas ostale sa pdfa 'Religija', medju koje spadaju cak i ostali muslimani ovde. Nema potrebe da se vredjas, nisi skontao sta je hteo reci.

Tension, он се само прави блесав. дошао је овде са идејом да спроводи прозелитизам, подмеће неке фотошоповане фалсификате о хришћанству које је покупио на неким исламистичким сајтовима. аједе што вређа моју веру, него вређа и мој здрав разум.

дечко, да ли допире нешто до твог мозга?!
немаш ти мене шта да информишеш. кад будеш у животу прочитао бар десети део књига колико сам ја, и кад завршиш бар трећи део школа колико сам ја- онда можда можеш доћи на идеју да мене нечим информишеш. ја никога не стављам на другу страну- само тебе. зато што си на овом сајту најупорнији у свом проповедничком жару.
и најважнија ствар- није довољно да поштујеш мене или друге људе овде само као бића, дужан си да поштујеш и то у шта они верују или не верују. окани се идеје преобраћања у ислам. окренућеш против себе и људе којима би можда био занимљив.

Ma postujem ja i tvoju vjeru.
Samo ne shvatas kako to ruzno izgleda s moje strane. Ja cu ti govorit... Ok, budi hriscanin. I ti ces naravno ostati hriscani. Umrijeti... I zavrsiti u vjecnu Vatru.
Druga strana: Malo provokacija, iznosenja informacija, saznanje... Doci ces do vaznog znanja pa se mozda i spasis. Ljut bio na mene ili ne.

S moje tacke gledista... Podrzavajuci te da budes nemusliman, podrzavam te da ides pravo u Vatru! Vjecnu!

A i sada ti kazem... Budi ti sto se mene tice i budista. Ali sebi pravis mjesto u Dzehennemu.

I prestani da se hvalis koliko si obrazovan i koliko si knjiga procitao jer ja od tebe jos nisam vidio nijednu korisnu informaciju (iskreno). Kada bih ti rekao sta studiram, ne bi se ti sigurno hvalio.

Zašto misliš da nemusliman ide u večnu vatru?

Definisi "musliman"

MUSLIMAN je svako onaj ko se pokorava Volji Jednog i Jedinog Boga dz.s.. (to podrazumijeva i da vjeruje u sve Bozije knjige, poslanike, meleke, Sudnji dan, Bozije odredjenje)
Islam u prevodu znaci "totalna predaja volji Jednog i Jedinog Boga"

Suprotno od ovoga je nemusliman. I svaki nemusliman je osudjen na Dzehennem vjecni. Jer shirk se ne prasta.
Shirk je smatranje (naravno ne samo smatranje, vec i shirk djelima, rijecima, srcem itd.) nekog ravnim Allahu s.w.t.. Dakle obozavanje nesto mimo Allaha. To je najveci zlocin. Shirk je vjerovati da je Isus Bog. I to je grijeh koji se ne prasta. Vjerovati da je Allah jedan od Trojice. I to je isto shirk. Samo se zapitaj... Kome se pokoravas u ovome zivotu i znaces lako...

"Kazi ti Meni, hoces li ti biti cuvar onome koji se svoju strast za boga svoga uzeo?" El Furkan 43

Vjerovatno ces sada pitati za djela...
"Ko uradi i koliko trud dobra, vidjece ga. Ko uradi i koliko trun zla, vidjece ga." (Kur'an)

Samo ne shvatas kako to ruzno izgleda s moje strane. Ja cu ti govorit... Ok, budi hriscanin. I ti ces naravno ostati hriscani. Umrijeti... I zavrsiti u vjecnu Vatru.
Druga strana: Malo provokacija, iznosenja informacija, saznanje... Doci ces do vaznog znanja pa se mozda i spasis. Ljut bio na mene ili ne.
S moje tacke gledista... Podrzavajuci te da budes nemusliman, podrzavam te da ides pravo u Vatru! Vjecnu!
A i sada ti kazem... Budi ti sto se mene tice i budista. Ali sebi pravis mjesto u Dzehennemu.
I prestani da se hvalis koliko si obrazovan i koliko si knjiga procitao jer ja od tebe jos nisam vidio nijednu korisnu informaciju (iskreno). Kada bih ti rekao sta studiram, ne bi se ti sigurno hvalio.

немој ти да бринеш за моје спасење. брини ти за спасење Мухамеда и његовог лажног бога.

Definisi "musliman"

MUSLIMAN je svako onaj ko se pokorava Volji Jednog i Jedinog Boga dz.s.. (to podrazumijeva i da vjeruje u sve Bozije knjige, poslanike, meleke, Sudnji dan, Bozije odredjenje)
Islam u prevodu znaci "totalna predaja volji Jednog i Jedinog Boga"

Misliš, ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom i svim telom svojim?

Suprotno od ovoga je nemusliman. I svaki nemusliman je osudjen na Dzehennem vjecni. Jer shirk se ne prasta.
Shirk je smatranje (naravno ne samo smatranje, vec i shirk djelima, rijecima, srcem itd.) nekog ravnim Allahu s.w.t.. Dakle obozavanje nesto mimo Allaha. To je najveci zlocin. Shirk je vjerovati da je Isus Bog. I to je grijeh koji se ne prasta. Vjerovati da je Allah jedan od Trojice. I to je isto shirk. Samo se zapitaj... Kome se pokoravas u ovome zivotu i znaces lako...

Misliš, koji se odrekne mene, i Gospod Bog će se odreći njega?

"Kazi ti Meni, hoces li ti biti cuvar onome koji se svoju strast za boga svoga uzeo?" El Furkan 43

Misliš, koji hoće da sačuva život svoj, izgubiće ga?

Vjerovatno ces sada pitati za djela...
"Ko uradi i koliko trud dobra, vidjece ga. Ko uradi i koliko trun zla, vidjece ga." (Kur'an)

Misliš, nema išta tajno, što neće biti javno?

немој ти да бринеш за моје спасење. брини ти за спасење Мухамеда и његовог лажног бога.

Kako te samo nije strah... Sta ces reci Allahu na Sudnjem Danu? Kome ces tada biti pokoran? Sta ce ti tada biti izgovor? Zar mislis da neces biti prozivljen?

ALLAH na arapskom
ELOAH na hebrejskom u Bibliji
ELAAH na aramejskom jeziku Isusa

U prevodu Jedan i Jedini Bog.

Sram te bilo!!! Ne znam zbog cega gubim vrijeme ovdje zbog tebe.

Misliš, ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom i svim telom svojim?

Da, samo ko je tvog Gospodar?
Ako se pokoravas Storitelju svega sto postoji. Ne stvorenju (Isus). Smatrajuci da je Jedan i Jedini. Vjerujuci u sve Bozije poslanike i knjige. itd. Onda si musliman.

Misliš, koji se odrekne mene, i Gospod Bog će se odreći njega?

Vjerovanje u sve Bozije Poslanike je obaveza. Ko ne vjeruje u sve Bozije poslanike nije musliman.

Misliš, koji hoće da sačuva život svoj, izgubiće ga?

Shirk je i ako se pokoravas svojim strastima.

Misliš, nema išta tajno, što neće biti javno?

Bice ljudi koji ce uci u Dzennet bez polaganja racuna. Ali shvatio si ajet...

"Prije tebe nijednog poslanika nismo poslali, a da mu nismo objavili: Nema boga osim Mene, zato se Meni klanjajte!" (Kuran: el-Enbija, 25.)

"I prije tebe smo poslanike slali i žene i porod im davali. I nijedan poslanik nije donio nijedno čudo sobom, već Allahovom voljom. Svako doba imalo je Knjigu. Allah je dokidao što je htio, a ostavljao što je htio; u Njega je Glavna knjiga."
(Kur’an: er-Rad, 38. i 39.)

"On vam propisuje u vjeri isto ono što je propisao Nuhu, i ono što objavljujemo tebi, i ono što smo naredili Ibrahimu, i Musau, i Isau: Pravu vjeru ispovijedajte i u tome se ne podvajajte! Teško je onima koji Allahu druge ravnim smatraju tvome se pozivu odazvati. Allah odabire za Svoju vjeru onoga koga On hoće i upućuje u nju onoga ko Mit se iskreno obrati." (Kur’an: eš-Šura, 13.)

"Zar pored Allahove žele drugu vjeru, a Njemu se, htjeli ili ne htjeli, pok¬oravaju i oni na nebesima i oni na Zemlji, i Njemu će se vratiti! Reci: Mi vjerujemo u Allaha i u ono što je objavljeno nama, i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau, i vjerovjesnicima - od Gospodara njihova; mi nikakvu razliku među njima ne pravimo, i mi se samo Njemu iskreno klanjamo. A onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama - neće mu biti primljena, i on će na onom svijetu nastradati."
(Kur’an: Ali Imran, 83.- 85.)

Kako te samo nije strah... Sta ces reci Allahu na Sudnjem Danu? Kome ces tada biti pokoran? Sta ce ti tada biti izgovor? Zar mislis da neces biti prozivljen?
ALLAH na arapskom
ELOAH na hebrejskom u Bibliji
ELAAH na aramejskom jeziku Isusa
U prevodu Jedan i Jedini Bog.
Sram te bilo!!! Ne znam zbog cega gubim vrijeme ovdje zbog tebe.

није ме страх!
Мухамедов бог ће заједно са својим лажним пророком завршити у вечном проклетству на Судњем Дану.
тај ''бог'' је достојан само тога да буде презрен од човека и осуђен од Господа као и сви остали пали анђели.

а те приче ЕЛ-ЕЛОАХ-ЕЛОХИМ, ЕЛ ШАДАЈ, АДОНАЈ то причај неком ко не зна шта то значи.
а нама реци- зашто Аллах кад се обраћа Мухамеду увек каже МИ кад мисли на себе?

Za veka mi neće bit jasne ove propagandne teme.

Oćeš se u svojem raju međ devicama osećat (il zaslužit) iole bolje ukoliko pravoj veri privedeš bar dvajst hrišćana na pdf religija?

I ako oćeš, zašto bi, majke ti?

Jel vera ne bi trebala bit tvoja lična stvar? Onako, klot?

p.s. ima i rišćana kojima bi valjalo ovde svratit.

e, ovo je vrh....a da ti batalis taj...fax i pocnes npr. prodavat Kirbije...
od vrata do vrata...naci, sto lajaviji to bolji, nije cak bitno ni da navodis cinjenice
samo da te nije blam...kad lazes...i eto...lagodnog zivota....:zcepanje:

Poslednja izmena:
ово сам питање поставио и на једној другој теми, али нисам добио никакав одговор-

има једна ствар која ме збуњује у исламу.
јасно је да Кур'ан обећава сваком муслиману (а посебно бомбашу самоубици!) да ће кад оде у рај (Џеннет) добити 72 девице као сатисфакцију :per:

"Each time we sleep with a Houri we find her virgin. Besides, the penis of the Elected never softens. The erection is eternal; the sensation that you feel each time you make love is utterly delicious and out of this world and were you to experience it in this world you would faint. Each chosen one [i.e. Muslim] will marry seventy [sic] houris, besides the women he married on earth, and all will have appetizing vaginas."
Al-Itqan fi Ulum al-Qur'an, p. 351

али остаје нејасно шта ће добити жена-самоубица- да ли њој онда следују 72 мушкарца :eek:
да јој то није мало много- то вам дође ко цела српска рагби лига :zper:

или можда и она добија 72 девице :eek:
и шта би уопште могла да ради са њима :eek:
или и ту постоје неке могућности :zper:

видите, ово је баш збуњујуће :think:

Da li se može navesti deo u kojem je to zapisano u Kuranu ?

Lice ne mora da se pokriva. Nije farz. Vec sunnet. Nije grijeh imati otkriveno lice.

"A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi ista osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima…"
(An-Nur 24:31)

"O Vjerovjesnice, reci ženama svojim, i kcerima svojim, i ženama vjernika neka spuste haljine svoje niza se. Tako ce se najlakše prepoznati pa nece napastovane biti. A Allah prašta i samilostan je." (Al-Ahzab 33:59)

Aiša (r.a) prenosi da ju je jednom njena sestra Esma (r.a) posjetila dok je Poslanik (s.a.w.s) bio kod kuce. On se onda okrenuo od nje i rekao, "O Esma, kada žena dostigne pubertet (tj. kada dobije prvu menstruaciju), nije dozvoljeno da otkrije bilo koji dio osim ovog." Poslanik je potom pokazao na svoje lice i ruke. (prenosi Ebu Davud).

зашто Аллах кад се обраћа Мухамеду у Кур'ану увек каже МИ кад мисли на себе :think:

"Royal WE". Edukuj se malo... Kada britanska kraljica kaze MI za sebe tada ti nije cudno.
To je "MI" moci i postovanja, ne mnozine. Ranije je bilo sasvim normalno. Ali danas u ovoj krizi autoriteta nije ni cudo da je ljudima ovo strasno.

I u tvojoj Bibliji ELOAH bog... Mnozina ELOHIM. Ali ne znaci bogovi vec je IM za postovanje i velicinu. I u pjesmi nad pjesmama 5:16 HIKKO MAMITAKIM WE KULO MUHAMMEDIM... :D

Samoubistvo vodi u Dzehennem. Pokusaj malo da razmisljas sam i koristis neke vjerodostojne izvore a ne anti-islamistike sajtove koji ne mogu da prihvate cinjenicu da je Islam jedina istinita religija! A sto se 72 device tice, ne bi trebalo ti da govoris jer jedna verzija Biblije (zaboravio sam koja, znam da su to 2 stiha iz jednog poglavlja Matejevog evandjelja koja su kod vas izbacena) govori o 100 djevica.

Oholi se ti koliko zelis! JEDAN JE BOG! Gospodar svega sto postoji! A "Svako zivo bice ce smrt okusiti"

"Royal WE". Edukuj se malo... Kada britanska kraljica kaze MI za sebe tada ti nije cudno.
To je "MI" moci i postovanja, ne mnozine. Ranije je bilo sasvim normalno. Ali danas u ovoj krizi autoriteta nije ni cudo da je ljudima ovo strasno.

ма шта нам рече- ''Royal WE''!! Бог има потребу да сам о себи говори у множини?!
ито из ''поштовања'' према самом себи :D ваљда Бог види у себи британску краљицу :mrgreen:

да ли се негде у Новом Завету (који ти волиш да цитираш) појављује то ''Royal WE'' кад се текст односи на Бога?
и зашто онда Исус не заповеда да се молимо- ''Оче наш, који СТЕ на небесима..'' уместо ''Оче наш који СИ на небесима..''??
или хоћеш да кажеш да некад може ''Royal WE'', а некад не мора?
или да Бог може да персира сам себи, а ми не смемо да му персирамо?

I u tvojoj Bibliji ELOAH bog... Mnozina ELOHIM. Ali ne znaci bogovi vec je IM za postovanje i velicinu. I u pjesmi nad pjesmama 5:16 HIKKO MAMITAKIM WE KULO MUHAMMEDIM... :D

ELOHIM је множина па како год окренеш :D
множина је и у Старом Завету и у том твом Кур'ану.

прочитај Псалм 81. стих 1.
''Бог (Елохим) стаде на сабору Богова (Ел), усред богова (Елохим) суди.''

Бог је Света Тројица! Зато постоји та граматичка множина у Старом Завету.
али се Јеврејима није открила Тајна Божанства све до оваплоћења Сина.
зато у Новома Завету више нема тог твог ''Royal WE''.
Бог се открио :)
то што ви живите идаље у мраку- то је ваш проблем.

Samoubistvo vodi u Dzehennem.

о томе размисли пре него се опашеш експлозивом :)

Pokusaj malo da razmisljas sam i koristis neke vjerodostojne izvore a ne anti-islamistike sajtove koji ne mogu da prihvate cinjenicu da je Islam jedina istinita religija!

даклем, сваки сајт који не тврди да је ислам једина истина под капом небеском- треба затворити или разнети динамитом :dash:

A sto se 72 device tice, ne bi trebalo ti da govoris jer jedna verzija Biblije (zaboravio sam koja, znam da su to 2 stiha iz jednog poglavlja Matejevog evandjelja koja su kod vas izbacena) govori o 100 djevica.

:rotf::rotf::rotf:
ти по оној народној- што је баби мило, то јој се и снило :hahaha:
па ти се зато хурије вероватно привиђају и у читуљама :mrgreen:

Oholi se ti koliko zelis! JEDAN JE BOG! Gospodar svega sto postoji! A "Svako zivo bice ce smrt okusiti"

мислиш и на ону невину децу у школском аутобусу у Тел Авиву!?

Poslednja izmena:
Evo ti pa se obrazuj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Elohim
http://en.allexperts.com/q/Islam-947/Qur.htm

Za ostatak, vjeruj mi, nisi vise vrijedan trosenja mog vremena...

killedbyyear.jpg

момак,
ЕЛ- ЕЛАЈ- ЕЛОАХ- ЕЛОХИМ
то је мени све јасно- немам ја ту шта ново да сазнам.
имена Бога у Старом Завету су мени добро позната.

на јеврејском језику иза именице у множини ''Елохим'' увек следи глагол у једнини.
(ето, то ниси знао да наведеш као аргумент- а овамо се позиваш на неко знање :))
нема ту сумње да се ради само о једном Богу, а не мноштву богова.
Света Тројица и није мноштво- то је један Бог, један и неразделан.
али ви сте слепи да би вам Тајна Божанства била откривена.. па зато тумарате у мраку идолопоклонства.

Poslednja izmena:
момак,
ЕЛ- ЕЛАЈ- ЕЛОАХ- ЕЛОХИМ
то је мени све јасно- немам ја ту шта ново да сазнам.
имена Бога у Старом Завету су мени добро позната.

на јеврејском језику иза именице у множини ''Елохим'' увек следи глагол у једнини.
(ето, то ниси знао да наведеш као аргумент- а овамо се позиваш на неко знање :))
нема ту сумње да се ради само о једном Богу, а не мноштву богова.
Света Тројица и није мноштво- то је један Бог, један и нераделан.
али ви сте слепи да би вам Тајна Божанства била откривена.. па зато тумарате у мраку идолопоклонства.

3 = 1? Ne bih rekao! Lazes samog sebe! Nikada ne mozes da zamislis samo jednu licnost! NIKADA! Ako hoces da vjerujes u Trojicu, ok! Ali nemoj mi poslije toga reci da se monoteista jer znas da to nije zdravorazmno razmisljanje.

«Reci: 'On je Allah –Jedan! Allah je utočište svakom! Nije rodio i rođen nije, i niko Mu ravan nije!» (El-Ihlas 1-4.)

«Nevjernici su oni koji govore: Allah je jedan od trojice!» (El-Maide, 73.)

«Nevjernici su oni koji govore: 'Bog je – Mesih, sin Merjemin!» (El-Maide, 17 i 72.)

«A kada Allah kaze: O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: 'Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!» - on će reći: «Čist si Ti od toga! Meni nije prilično da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta je u meni, a ja na znam šta je u Tebi; samo Ti jedini sve što je skriveno znaš.» (El-Maide, 116.)

«I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilom ga pomogli. I kad god vam je koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u laž utjerali, a druge ubili. Oni govore: 'Naša su srca okorjela.' A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju. A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istinitu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo!» (El-Bekare, 87-89.)

«Jevreji i kršćani kažu: 'Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi.' Reci: 'Pa zašto vas On kažnjava zbog grijeha vaših?' A nije tako! Vi ste kao ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće On će kazniti. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratiti.» (El-Maide, 18.)

«Oni govore: 'Budite Jevreji, odnosno kršćani, i bićete na pravom putu!' Ti reci: 'Ne, mi smo vjere Ibrahimove, koji je ispravno vjerovao; on nije nikoga Allahu ravnim smatrao.' Recite: 'Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau, i u ono što je dato vjerovjesnicima od Gospodara njihova; mi ne pravimo nikakve razlike među njima, i mi se samo Njemu pokoravamo.» (El-Bekare, 135-136.)

Back