Čemu služi vojna parada?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma dobro , ako ce ispuniti srca dementnom narodu....nekad je JNA znala da nagari one transportere sto imaju tocak visine coveka, gumeni pa ne unistavaju ulice, kroz centar nekog malog grada, pa kolona traje pola sata....a ono sve hukce i pufce...naravno narod stane...ne prekida vojnu kolonu...20 30 transportera,za neki mali gradic...dogadjaj o kojem se mnogo ne prica, ali svi zadovoljni...

Iako imaju na lokalnom parkiralistu za tenkove 140 tenkova, svaki dan prolaze pored njih...ali ne broje ih..

Napisala sam šta sam htela da napišem. pitaj ako nešto nije jasno.
Pa nista nije jasno..
Ovamo vojna parada ovamo nato i zemlje regiona, ja mislim da nikom normalnom nije jasno sta ti zapravo hoces da kazes..
Mlatis bez smisla i ideje i obesmislis svaku pricu koju zapocnes..

Jel vucic majmun izdajnik lopov ?jeste, jasno je svima..
Jel vojska potrebna drzavi? jeste...
Jel vucic koristi vojsku srbije za licnu promociju interese, mutne poslove i bogacenje? da..
Jel se vojska urusava godinama? da
Jel gusenice od tenkova unistavaju asfalt ? da
Jel moze bez toga svega ? da

Ne mogu da razumem logiku dela autosovinista koji bi zbog toga sto su zemlje u regionu udruzene u saveze mi trebalo da raspustimo i unistimo vlastitu vojsku.
Pa nije to vojska vucica izdajnika vec vojska republike srbije

Cak i forum je toliko ogrezao u Gomoru , da niko i ne primecuje....totalno deformisan moral, moralne vrednosti , logika, norme, jednostavno kad se toliko zastrani i tu samoljublje toliko napuni glavu odgovornostima prema samoljublju , ne moze ni da primeti osoba sta radi , niti ce ikako da se osvesti...
Meni je smesno nekad kad mi prodaju finocu i kao svest na ovom forumu , ali stvarno je smesno , ironicno , cinicno...
Ali sta ces, pravilo Srba je da moraju sa sobom da zive i onda izvedu takve degenerizacije, da su frik show, ali vazno da u sebi nalaze neku tananu nit da je to moranje i da je najbolja putanja i izlaz iz totalnog poraza zbog licemerja i oportunizma..

Cak i forum je toliko ogrezao u Gomoru , da niko i ne primecuje....totalno deformisan moral, moralne vrednosti , logika, norme, jednostavno kad se toliko zastrani i tu samoljublje toliko napuni glavu odgovornostima prema samoljublju , ne moze ni da primeti osoba sta radi , niti ce ikako da se osvesti...
Meni je smesno nekad kad mi prodaju finocu i kao svest na ovom forumu , ali stvarno je smesno , ironicno , cinicno...
Ali sta ces, pravilo Srba je da moraju sa sobom da zive i onda izvedu takve degenerizacije, da su frik show, ali vazno da u sebi nalaze neku tananu nit da je to moranje i da je najbolja putanja i izlaz iz totalnog poraza zbog licemerja i oportunizma..
sta je sad ovo

Pa nista nije jasno..
Ovamo vojna parada ovamo nato i zemlje regiona, ja mislim da nikom normalnom nije jasno sta ti zapravo hoces da kazes..
Mlatis bez smisla i ideje i obesmislis svaku pricu koju zapocnes..

Jel vucic majmun izdajnik lopov ?jeste, jasno je svima..
Jel vojska potrebna drzavi? jeste...
Jel vucic koristi vojsku srbije za licnu promociju interese, mutne poslove i bogacenje? da..
Jel se vojska urusava godinama? da
Jel gusenice od tenkova unistavaju asfalt ? da
Jel moze bez toga svega ? da

Ne mogu da razumem logiku dela autosovinista koji bi zbog toga sto su zemlje u regionu udruzene u saveze mi trebalo da raspustimo i unistimo vlastitu vojsku.
Pa nije to vojska vucica izdajnika vec vojska republike srbije

Prvo treba da se izlečimo, pa onda da paradiramo. Ovo, na žalost, ne izgleda ni lepo ni veličanstveno.

Prvo treba da se izlečimo, pa onda da paradiramo. Ovo, na žalost, ne izgleda ni lepo ni veličanstveno.
I ti si taj faktor koji ima obavezu prema narodu da nas izvesti o tome, jer mi eto ne znamo i ne vidimo nista...
Zanimljivo bi bilo pitati sve ljude kojima hronicno uvek i sve smeta sta su to uradili da ova srbija bude bolje mesto za zivot ?

Ovih dana na ulicama Beograda, mislim na Novi Beograd, postoje do sada najveće blokade! Blokaderi u obliku vojske premeštaju svoja vozila ili samo vežbaju, i zbog toga su zatvorene ulica Bulevar Nikole Tesle, a jedno vreme i Mihajla pupina u 1 smeru, i sve okolne ulice, tako damje jutros kolona vozila bila od opštine do ušća, preko mosta pa sve do Doma omladine, uglavnom su svi stajali u pravcu prema Novom beogradu.

Kad sam se vraćala zabeležila sam kod yu biznis centra na semaforu kako izgleda prašina koja se digla i kako izgleda asfalt koji je skoro bio i menjan !

Video je ovde gde se vidi prašina na ulici
https://vimeo.com/1117907349?share=copy

Fotka asfalta koji je samleven i čije čestice se dižu ulicama
Pogledajte prilog 1783115

Čemu inače služi ova parada? 🙃

Jedno jutro pre par dana se avion zaleteo u niskom letu, puklo je, deca se probudila u strahu šta se dešava.. helikopteri nadleću, danas tenkovi se kreću, a prašina kao u rudniku da smo.

Značaj?
Kupila si novu modernu haljinu, ali ćeš opet obući onu staru iznošenu, ofucanu i možda već uveliko demode?
Za razliku od tebe, sve tvoje drugarice, prijateljice, komšinice, radne kolegice su našminkane, lijepo i moderno obučene.. za njima se okreću, muškarci im se dive.
Treba li dodatno šta objaašnjavati? ..osim što ne vjerujem, da neko može na ovakav način misliti i pisati o svojoj vojsci?

I ti si taj faktor koji ima obavezu prema narodu da nas izvesti o tome, jer mi eto ne znamo i ne vidimo nista...
Zanimljivo bi bilo pitati sve ljude kojima hronicno uvek i sve smeta sta su to uradili da ova srbija bude bolje mesto za zivot ?
I sta bi ti zakljucio kao neko ko nikad nista nije uradio za Srbiju?
Uzmimo da je to prosek situacije.....kao sto obicno jeste..

Znaci neko treba da se sad ovde duva sa probisvetima sta je uradio ili nije uradio , koliko puta je bio blokiran od tih ili nekih drugih probisveta...
Pustis laprdala da laprdaju , pricalice da pricaju, one koji rade da rade, oni koji zakeraju da zakeraju...

Onaj ko redovno proba da nesto uradi , tacno zna koliko ljudi ima da se moze ocekivati aktivnost od 5 min, a koliko da moze da se dogovori dodjite tad i tad...
Zato sam ja optimistican prema studentima, ne zato sto su prepuni neke organizacione snage, nego zato sto imaju energije, pa ce prosuti malo ovamo malo onamo , ali snagu kao fokusiranu snagu nemaju, pa ko im je roditelj, ovaj razbucani narod, koji 35 godina ne zna sta je moral, sta je red, sta je vrednost i sta je nacionalni interes...

Mladi ljudi mogu da obnove svoju dushu , matori to ne mogu....uglavnom...ne mogu..

Poslednja izmena:
Ovih dana na ulicama Beograda, mislim na Novi Beograd, postoje do sada najveće blokade! Blokaderi u obliku vojske premeštaju svoja vozila ili samo vežbaju, i zbog toga su zatvorene ulica Bulevar Nikole Tesle, a jedno vreme i Mihajla pupina u 1 smeru, i sve okolne ulice, tako damje jutros kolona vozila bila od opštine do ušća, preko mosta pa sve do Doma omladine, uglavnom su svi stajali u pravcu prema Novom beogradu.

Kad sam se vraćala zabeležila sam kod yu biznis centra na semaforu kako izgleda prašina koja se digla i kako izgleda asfalt koji je skoro bio i menjan !

Video je ovde gde se vidi prašina na ulici
https://vimeo.com/1117907349?share=copy

Fotka asfalta koji je samleven i čije čestice se dižu ulicama
Pogledajte prilog 1783115

Čemu inače služi ova parada? 🙃

Jedno jutro pre par dana se avion zaleteo u niskom letu, puklo je, deca se probudila u strahu šta se dešava.. helikopteri nadleću, danas tenkovi se kreću, a prašina kao u rudniku da smo.

Značaj?
Kvalitet :rotf:

Pa da se ne zanosis i ne budes pod inercijom, da objasnjavas jednu situaciju i da si onda provalio stanje u okruzenju i drustvu....samo se boris za jednu recenicu , sekvencu misli...
Druze, pises haoticno kao i vecina ljudi, ja licno smatram da je to proizvod kondicioniranja misljenja javnosti i razvaljivanja ljudske psihe psihotronskim oruzjem.
Znaci kad citas sta neko pise naziru se misaoni procesi koji stoje iza toga, znaci logika i sled kao i stanoviste i neka fundamentalna ubedjenja kao postamenti za misljenja odredjenja pripadnosti i naklonosti itditditd

Ja brate evo citam paulu i ne mogu da pohvatam sta zena misli, sta hoce, sta nece, sta joj smeta a sta ne, do kojih istina zeli da dokuci i sa kojih polaznih tacaka krece uopste i sa kojim ciljem.
Sad i ti isto...
Neko fragmentalno znanje, klaparanje lupetanje bez ideje i cilja..

Evo ja pitam paulu sta je poenta njenog izlaganja ovde vec 3 puta i ne dobijam odgovor..

Jel smeta polomljen asvalt ?
Vucic ?
Vojska Srbije ?
Vojni savezi zemalja u regionu ?
Paja silja miki maus ?

Pa ona rece da smatra da je to za narod nepotreban trosak...
Ja sam drugog misljenja, tj parada sluzi za gledaoce TV dnevnika da ih umiri , njima i TV dnevnik sluzi za isto , oni gledaju TV dnevnik da ih ubedi da ce sutra biti isto kao danas....njima treba jedno 10 dana da ukapiraju da je poskupljenje tu , a ne pojeftinjenje...neverovatno , ali im treba 10 dana..
Ja pogledam cene , setim se cena od juce i nema sta da cekam 10 dana...

TV dnevnik gledaoci funkcionisu na drugi nacin..
I ne mozes ti u Srbiji da iskljucis to emotivno razmisljanje...niko ne razmislja logicno jer i ne znaju sta je logika, sigurno nije 2 i 2 su 4, to nije logika..to je matematika...

Cek jos jednom, niko ili skoro niko , u Srbiji ne razmislja logicno , gde pocinje Srbija prestaje logika..

Posetiocima vojne parade "Snaga jedinstva", građanima Srbije i stranoj javnosti, biće prikazani savremeni borbeni sistemi kojima je Vojska Srbije opremljena prethodnih godina, sredstva iz razvoja domaće odbrambene industrije, uvežbanost i osposobljenost pripadnika Vojske Srbije - piše u saopštenju.

1757664927931.png

Ljudi umiru u štrokavim bolnicama,on pravi vojnu paradu..Iste te vojske kojoj je pekao palacinke u istom danu kad su se predavale institucije Albancima na Kosovu…,ovo je zaista zalosno.To nisu vojnici,to je beda.

PRIČE IZ SRBIJE: U neke bolnice se nije ulagalo 100 godina. Evo …

PRIČE IZ SRBIJE: U neke bolnice se nije ulagalo 100 godina. Evo kako danas izgledaju​

*****************************************************************************************************************************************************************
U tvojoj HR su bolje?

Zasto ima toliko lopova u Srbiji , jedna teza....
Zato sto glup Srbin, koji ne ume da napravi pare, bar ne na legalan nacin, koji je nikakav i kao muz i kao otac, jer bunari stalno , niko ga ne postuje, jer je ljigav...mora da krade redovno , da bi tako ostavio utisak sebi i najblizima da napreduje bar malo nedeljno...
Ta kleptomanska kradja kojoj je cilj samopostovanje je cesta u Srbiji...
Naravno ima i onih koji nece da se brukaju , kradu samo na veliko....

Ali ima i ovih secikesa, koji mora da se okoriste malo svake nedelje na tri dana recimo , i onda se smire iznutra...
Zato je Srbija reon gde caruje Djavo , a stvarno caruje, samo sto ne primecujete, ili se pravite da ne primecujete...
Kad kazem caruje, to znaci da veci deo djavoljih namera ce biti podrzan i pospesen, nego deo plemenitih ili Bozijih namera...
Bozije namere imaju vece prepreke za ostvarenje u Srbiji nego Djavolje....i to nije % nego mnogo veca neravnoteza..

Klinci se ovde više ne lože na parade. Da, moj klinac je osvajao nagrade na državnom iz informatike, ali i njegovi drugari se ne pale na ovo. zaboravljaš da smo imali ratove neke pre 20tak godina, da su mlađe generacije okrenute sasvim drugim stvarima.. kod nas više niko se ne pali da ide na vojne akademije i budu piloti, to je deo nekih prethodnih generacija. Poneko da, ali masovno ne.

У војне школе и на академију пре свега иду сиромашна деца из унутрашњости, не фина деца из Београда. Ако си некад видела промоцију младих официра видела си њихове родитеље.

Њима је то добар и сигуран посао, али и нешто више; много њих има сасвим другачије поимање државе, родољубља, морала: можда не мање вредно поимање, али сигурно другачије. Параде, јавне промоције, заставе и маршеви су уступак тим људима. Ти људи свакој држави требају, и држава им понекад направи неки уступак.

O čijoj vojsci se ovde uopšte raspravlja?

Onog momenta kad je SRJugoslavija kapitulirala, tačnije 5-og oktobra 2000.g , postavljeni kolonijalni upravnici pokojni DOS, popularnije žutare, u tadašnji Generalštab su došli otan oficiri i tu je kraj.

Parada identična onom prajdu, ni manje ni više.
Cirkus Medrano.
Još jedan u nizu.

У војне школе и на академију пре свега иду сиромашна деца из унутрашњости, не фина деца из Београда. Ако си некад видела промоцију младих официра видела си њихове родитеље.

Њима је то добар и сигуран посао, али и нешто више; много њих има сасвим другачије поимање државе, родољубља, морала: можда не мање вредно поимање, али сигурно другачије. Параде, јавне промоције, заставе и маршеви су уступак тим људима. Ти људи свакој држави требају, и држава им понекад направи неки уступак.
Samo ovo i to sto ce neka da zadigne suknju kad joj pridje i kaze radi u vojsci , i eto ti bez mnogo price karijera za koju na drugi nacin ne moze u Srbiji da se izbori...
Sto ne moze...?
Zato sto ne moze....zatucani matori , pohlepni biznisi , lopovstina i korupcija....

Jel ovo tajna ili je samo za vas tajna?

Samo ovo i to sto ce neka da zadigne suknju kad joj pridje i kaze radi u vojsci , i eto ti bez mnogo price karijera za koju na drugi nacin ne moze u Srbiji da se izbori...
Sto ne moze...?
Zato sto ne moze....zatucani matori , pohlepni biznisi , lopovstina i korupcija....

Jel ovo tajna ili je samo za vas tajna?

Труди се да мање баљезгаш и да се више концентришеш кад мени нешто одговориш, овако је заморно.

Back