Čemu služi vojna parada?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svaka čast, prijavi ga na Harvard ako je u toj dobi uspio napraviti svoj build.
S druge strane, valjda si svjesna da je tvoj klinac jedan od njih 1000.

Klinci se ovde više ne lože na parade. Da, moj klinac je osvajao nagrade na državnom iz informatike, ali i njegovi drugari se ne pale na ovo. zaboravljaš da smo imali ratove neke pre 20tak godina, da su mlađe generacije okrenute sasvim drugim stvarima.. kod nas više niko se ne pali da ide na vojne akademije i budu piloti, to je deo nekih prethodnih generacija. Poneko da, ali masovno ne.

Klinci se ovde više ne lože na parade. Da, moj klinac je osvajao nagrade na državnom iz informatike, ali i njegovi drugari se ne pale na ovo. zaboravljaš da smo imali ratove neke pre 20tak godina, da su mlađe generacije okrenute sasvim drugim stvarima.. kod nas više niko se ne pali da ide na vojne akademije i budu piloti, to je deo nekih prethodnih generacija. Poneko da, ali masovno ne.
Ne radi se tu o tome da dijete odmah mora ne daj Bože voljet rat ili imati želju uopće ići u vojsku ili na akademiju, vidjet tenk ili avion i veseliti se tomu ne znači automatski da netko voli rat ili da želi ići u vojsku.
Ne znam zašto na to gledaš na način da ako je jedno, da automatski mora biti i drugo.

Moj osobni dojam je da ste zbog SNS-a i mafije na vlasti krenuli biti i dosta anti-patriotski nastrojeni..
Nadam se da će te ih uskoro maknuti, pa će te možda i drugačije doživljavati parade koje se održe jednom u 15 godina..
Bitno da nikome ne smeta kad 100-tinjak vidno mentalno bolesnih ljudi prošeta gradom u sklopu gej parade.. tu opet ne mislim na sve gej ljude nego na one koji su doista vidno mentalno bolesni..

Nije to tako. Ja sam generalno protiv vojnickog paradiranja, jer niti ima sta da se pokaze (tenkovi i avijacija iz doba Tita), niti mislim da vojska treba da time gubi vreme umesto da se obucava za ono sta joj je svrha (ima jedan lep citat u romanu Dragoslava Mihajlovica "Cizmasi" kada glavni lik Zika Kurjak prica "Čičin vojnik ti nije bio za paradu, a i u kupleraj si često mogao da ga vidis. Ali kada izadje na polozaj, uvek je bio najbolji artiljerac."

Moj osobni dojam je da ste zbog SNS-a i mafije na vlasti krenuli biti i dosta anti-patriotski nastrojeni..

Pa baš ne, lično ni malo nisam anti patriota, napriotiv. Mnogo mi je stalo do naše zemlje, građana, šuma, reka, planina, divne prirode, do našeg položaja u svetu, do budućnosti itd.. Samo ne vidimo smisao u paradiranju na ovakav način. Ne razumeš i ne možeš razumeti očigledno. Imaš neke predrasude o Srbiji i Srbima sadaa i ne možeš sad sve da uklopiš .. mi smo umorni od svega ovoga, od priče koja nema dela iza sebe, pa i od vojske koja je jadna a pravi se kao da nije. Kod nas je sve predstava samo, gluma, i od toga smo siti.

Многе доживе ераусмент од силнх цевки што еректоване парадирају ...и мириса дизела у рано јутро

То се еволуцијом зове ... прокреација и копулација сигма одступања од средње вредности

Ratifikovano u skupstini 2016
IMG_5433.webp

Dakle dzaba vojne parade i druge Vuciceve trange-frange. Zna se “ ko kosi a ko vodu nosi “ u Srbiji sto se vojske tice.

Dakle, ta vojna parada je ono kao kada žena u terminalnoj fazi raka, ništa ne fukcioniše, ali je kupila neku novu dress i želi da je pokaže.. e tako. Jbt nemamo metro, ne možemo normalno da živimo, ali nam treba parada vojne opreme, uz to poprilično ostarele koja je više razrovala gradske puteve.

A da ne govorimo o tome što smo okruženi zemljama NATO completely ! Čak i Crna gora, Seevrna Makedoniaj koje ranije nisu bile za vreme recimo bombardovanja, i one su sad u NATO.

Ovih dana na ulicama Beograda, mislim na Novi Beograd, postoje do sada najveće blokade! Blokaderi u obliku vojske premeštaju svoja vozila ili samo vežbaju, i zbog toga su zatvorene ulica Bulevar Nikole Tesle, a jedno vreme i Mihajla pupina u 1 smeru, i sve okolne ulice, tako damje jutros kolona vozila bila od opštine do ušća, preko mosta pa sve do Doma omladine, uglavnom su svi stajali u pravcu prema Novom beogradu.

Kad sam se vraćala zabeležila sam kod yu biznis centra na semaforu kako izgleda prašina koja se digla i kako izgleda asfalt koji je skoro bio i menjan !

Video je ovde gde se vidi prašina na ulici
https://vimeo.com/1117907349?share=copy

Fotka asfalta koji je samleven i čije čestice se dižu ulicama
Pogledajte prilog 1783115

Čemu inače služi ova parada? 🙃

Jedno jutro pre par dana se avion zaleteo u niskom letu, puklo je, deca se probudila u strahu šta se dešava.. helikopteri nadleću, danas tenkovi se kreću, a prašina kao u rudniku da smo.

Značaj?
ona čini da takve poput tebe čini anksioznim a čini da u snjegu zvijeri pokažu tragove...

Dakle, ta vojna parada je ono kao kada žena u terminalnoj fazi raka, ništa ne fukcioniše, ali je kupila neku novu dress i želi da je pokaže.. e tako. Jbt nemamo metro, ne možemo normalno da živimo, ali nam treba parada vojne opreme, uz to poprilično ostarele koja je više razrovala gradske puteve.

A da ne govorimo o tome što smo okruženi zemljama NATO completelly ! Čak i Crna gora, Seevrna Makedoniaj koje ranije nisu bile za vreme recimo bombardovanja, i one su sad u NATO.
Sta bulaznis ?

Sta hoces da kazes ?
Kazi decidno i koncizno ?

A da ne govorimo o tome što smo okruženi zemljama NATO completelly ! Čak i Crna gora, Seevrna Makedoniaj koje ranije nisu bile za vreme recimo bombardovanja, i one su sad u NATO.
plaći...tako si patetična i jadna prema svojoj mržnji prema srbiji

Pa baš ne, lično ni malo nisam anti patriota, napriotiv. Mnogo mi je stalo do naše zemlje, građana, šuma, reka, planina, divne prirode, do našeg položaja u svetu, do budućnosti itd.. Samo ne vidimo smisao u paradiranju na ovakav način. Ne razumeš i ne možeš razumeti očigledno. Imaš neke predrasude o Srbiji i Srbima sadaa i ne možeš sad sve da uklopiš .. mi smo umorni od svega ovoga, od priče koja nema dela iza sebe, pa i od vojske koja je jadna a pravi se kao da nije. Kod nas je sve predstava samo, gluma, i od toga smo siti.
Treba se uvek podsetiti da je pogan zavladala Srbijom i da nije Vlast, nego narod....
Tako da ne biti uz narod nije antipatriotsko ponasanje....
Neverovatno ali i to se desilo , da narod , toliko masivna grupa , bas i ne mnogo masivna, spali smo na ispod 4 mil, moze toliko da zastrani , a moze..

Osnovno sto se cesto ponavlja kao greska, je moras stalno imati u malom mozgu da je pogan masovna u Srbiji i medju Srbima...moras...ako imas dobre namere, jer moras blokirati , ako ne eliminisati sve te pogane porive i zelje koje su brze, trenutne, ocas posla se ispolje i uruse sve za sekundu...

To se nekad zvalo postenje, sad ne mogu da upotrebim tu rec, jer je devalvirana cak i smesna sta sve ljudi danas zovu postenjem, to je sramota...

Ovo cak nije ni nova haljina, da kazes kao Hrvati sto su kupili polovne Rafale, pa da ih pokazu pucanstvu.
Ovde ce da spartaju tenkovi M-84 stari cetiri banke, Neve iz 60ih godina proslog veka i avioni koji nisu mogli nista NATOu jos pre cetvrt veka.

Pa mislim...
Mi smo stalno u nekom show fazonu, pokaži ono što nemaš.

Stalno smo prvi u svemu, i vlast iu narod, stalno u potrebi da se bude prvi u fudbalu, prvi u košarci, jaka vojska, jako ovo ono.. a u suštini sve propada. Show za mase.. za koga? Dovoljno je otići malo po državnim bolnicama i muka da te uhvati. Tu se vidi kakva je zemlja.

Ne ono u telu bolestan, ali spolja si kao ok, već obrnuto: da budeš zdrav, nema potrebe onda bilo šta da pokazuješ, jer jesi.

Back