Cemu sloboda ?

Sa sobom na svacijoj strani.

Ako nisi sa sobom, tj na svojoj strani, kako ćeš biti na strani još nekoga?

- - - - - - - - - -

:lol:

Ne moram ti ja to reci jer ce ti se kasti samo, sloboda je dobra za dobrobit celog drustva, dozvoliti takvu privilegiju onima koji se ne snalaze u tome dovodi do iluzornog drustva a najlakse je porobiti one koji misle da su slobodni.

- - - - - - - - - -

Postoji i mnogo je objektivnija od boga koji ne postoji.

Ne treba meni samo da s ekazuje, ja već znam na kojoj sam strani
Nego se čudim kako ti možeš zaključivati o meni išta?
Al, neću dalje u to, zbog radi spama

ne,kakvo ništavilo, o čemu pričaš? nego tako što su dokazali da mozak već sam smisli i odabere šta da misli i pre no što mi toga postanemo svesni,radjen je tako neki eksperiment,o tome je govorio i sam harris msm pa potraži na netu ak oš
no ponavljam,meni bar uopšte nije potrebna nauka da bi tako nešto prosto i očigledno dokazala,dovoljno mi je da se sam samo malo zapitam KAKO i ZAŠTO mislim to što mislim i odgovor je da NEMAM POJMA i da,što je najbitnije,NA TO NIMALO NE UTIČEM,no mi misli same nadolaze,nezvane,automatski i po difoltu,a na osnovu tih misli ''biram'' šta da radim tkd..pametnom dosta
a i u mom potpisu je to vrlo mudro i jednostavno rečeno,kuj zna engleski dakako

.. ali to što ti i tvoj potpis ne znate odakle ti misli to nikako ne znači da tebe treba boliti ***** za njih .. ako .. vržmo rič .. tebi .. odnekud .. dođe misao do ubiješ bez ikakve potrebe .. i ti to poslušaš .. bogami će najebeš ..

ne,kakvo ništavilo, o čemu pričaš? nego tako što su dokazali da mozak već sam smisli i odabere šta da misli i pre no što mi toga postanemo svesni,radjen je tako neki eksperiment,o tome je govorio i sam harris msm pa potraži na netu ak oš
no ponavljam,meni bar uopšte nije potrebna nauka da bi tako nešto prosto i očigledno dokazala,dovoljno mi je da se sam samo malo zapitam KAKO i ZAŠTO mislim to što mislim i odgovor je da NEMAM POJMA i da,što je najbitnije,NA TO NIMALO NE UTIČEM,no mi misli same nadolaze,nezvane,automatski i po difoltu,a na osnovu tih misli ''biram'' šta da radim tkd..pametnom dosta
a i u mom potpisu je to vrlo mudro i jednostavno rečeno,kuj zna engleski dakako

Tvoj potpis nema veze sa istinom.
Izbor ne pripada razumu već Biću koje bira.
Biće razumom misli a voljom kojom usmjerava pažnju bira.
Čim misli znak je da je izbor već načinjen. Dakle, Biće je voljom već usmjerilo svoju pažnju na informaciju,
izabralo ju je, a ta informacija je aktivacijom u razumu postala misao u njegovoj 'glavi.

Većina misli prolazi kroz filtere te u tom slučaju i ne znamo kako ih biramo ali znamo da se pojavljuju u našoj glavi.
E vidiš, postoje matrice koje određuju kakve misli ulaze u našu 'glavu', Te matrice su stvorene na račun znanja o sebi
ili pak na račun ubjeđenja. I jedne i druge imaju istu funkciju da presude vrijednost ulazeće informacije i da je propuste
ili pak eliminišu iz našeg razuma. Ubjeđenja su stvorene matrice putem logike našeg razuma, dakle u službi su ega,
dok su Apsolutne istine dio Savjesti koja je vođena znanjima iz naše duše koja je direktno povezana sa Sviješću apsoluta
ili sa Bogom.

Većina misli prolazi kroz filtere te u tom slučaju i ne znamo kako ih biramo ali znamo da se pojavljuju u našoj glavi.
E vidiš, postoje matrice koje određuju kakve misli ulaze u našu 'glavu', Te matrice su stvorene na račun znanja o sebi
ili pak na račun ubjeđenja. I jedne i druge imaju istu funkciju da presude vrijednost ulazeće informacije i da je propuste
ili pak eliminišu iz našeg razuma. Ubjeđenja su stvorene matrice putem logike našeg razuma, dakle u službi su ega,
dok su Apsolutne istine dio Savjesti koja je vođena znanjima iz naše duše koja je direktno povezana sa Sviješću apsoluta
ili sa Bogom.

...mitos...teologija...filosofija,
i uredjivacka sistematika logike
dogovorno vaspostavljene
veoma mi tesko padaju
posebno mistika i metafizika
i onda dodje korijen iz 2....1,41 in infinitum
na kojem sve lezi
za one koji raselovski misle
ali,*
ako bane odnekud ...Swedenborg ili W.Blejk ili nas Mitrinovic...
...moj prijatelj oddavno misli i zna da Njegovo misljenje cijenim
ali je tesko ovako polemisati jer hvatanje na samoizabrane smjernice ili konteplacije
tesko se izadje na stazu koja nekud vodi...
...ovako,- posustanem i ne znam da li J.K. J...je tu i da zapitkujem
onda sacekam
pa odpitkujem
jer,
ovdje gdje sam ja tj. ovdje gdje sam
muka mi je od prizemnih mucenika
a daj boze da mucim muku od Vrline...velike muke roda ljudskog..."

...:hvala:

.. ali to što ti i tvoj potpis ne znate odakle ti misli to nikako ne znači da tebe treba boliti ***** za njih .. ako .. vržmo rič .. tebi .. odnekud .. dođe misao do ubiješ bez ikakve potrebe .. i ti to poslušaš .. bogami će najebeš ..

ne samo mi no niko
nisam ni rekao da znači
znam

Čim misli znak je da je izbor već načinjen.
nije,jer mi nemamo izbora do da mislimo,mislimo NEPREKIDNO,nemoguće je ne misliti,dakle to se ko što rekoh radi automatski,po difoltu,na šta mi ni najmanje ne utičemo,i čak i preusmeravanje misli,''kontrola'' misli-je takodje prisilna i automatska

...mitos...teologija...filosofija,
i uredjivacka sistematika logike
dogovorno vaspostavljene
veoma mi tesko padaju
posebno mistika i metafizika
i onda dodje korijen iz 2....1,41 in infinitum
na kojem sve lezi
za one koji raselovski misle
ali,*
ako bane odnekud ...Swedenborg ili W.Blejk ili nas Mitrinovic...
...moj prijatelj oddavno misli i zna da Njegovo misljenje cijenim
ali je tesko ovako polemisati jer hvatanje na samoizabrane smjernice ili konteplacije
...ovako,- posustanem i ne znam da li J.K. J...je tu i da zapitkujem
onda sacekam
pa odpitkujem
jer,
ovdje gdje sam ja tj. ovdje gdje sam
muka mi je od prizemnih mucenika
a daj boze da mucim muku od Vrline...velike muke roda ljudskog..."

...:hvala:

Nije svako svakome jasan. To je sasvim u redu.

- - - - - - - - - -

nije,jer mi nemamo izbora do da mislimo,mislimo NEPREKIDNO,nemoguće je ne misliti,dakle to se ko što rekoh radi automatski,po difoltu,na šta mi ni najmanje ne utičemo,i čak i preusmeravanje misli,''kontrola'' misli-je takodje prisilna i automatska

To je tovja istina, jer ne umiješ da zaustaviš proces mišljenja.
Postoji i stanje kada ne mislimo, a jesmo. To je stanje praznog uma.

Kad uspiješ da ispraziš um javi se. Ovako pričaš iz neznanja, tj iz neiskustva.

Problem nije u smjernicama koje ja recimo nudim već u zalijepljenosti za one smjernice na koje si naučio.
One ti recimo ne daju da u drugima vidiš istinu. A istina nije u njima već na kraju puta na koji pokazuju.
Ako neko ne može shvatiti nekoga, i ne treba, treba tražiti onoga kojeg može da shvati. To je sasvim u redu.
Problem je kad neko ko ne zna ništa o istini pokušava da se predstavi poznavaocem. To je 'grijeh koji se plaća'
sopstvenom zabludom.

ne moja no svačija
proces mišljenja ne može da se zaustavi jer je I TO mišljenje,ideja,naum,motiv (to ''zaustaviti proces mišljenja'',znači ti VEĆ MISLIŠ o tome da zaustaviš mišljenje,da zaustaviš mišljenje uz pomoć mišljenja haha ne ide rodjo),NO,čak i kad bi moglo da se zaustavi to i dalje ne znači nikakvu slobodu

no ponavljam,meni bar uopšte nije potrebna nauka da bi tako nešto prosto i očigledno dokazala,dovoljno mi je da se sam samo malo zapitam KAKO i ZAŠTO mislim to što mislim i odgovor je da NEMAM POJMA i da,što je najbitnije,NA TO NIMALO NE UTIČEM

.. ovdje bi se moglo pronaći da dosta toga ne valja .. ali je problem što ništa ne valje .. pa je pitanje šta da se i traži ..

Sloboda se desava u slobodnom drustvu.

Moda se desava u modernom drustvu.

Sta tu nije jasno?

Slobodno drustvo je neobavezujuce prema pojedincima, u smislu da je pojedinac slobodan da radi ono sto ume i voli, i da se radom pojedinac ostvari.
Slobodno drustvo nije anarhija, ali vlast nema ni moc ni ovlascenja da ljudima koji su odlucili da deluju slobodno oduzima pravo na izbor.
Osim da rade ono sto umeju, pojedinci u slobodnom drustvu i misle onako kako zele. Bez prinude i usmeravanja.
U slobodnom drustvu ne postoje granice, pa ne vaze ljudski nego prirodni zakoni. Ma koliko surovo zvucalo, prirodni zakoni usmeravaju ka napretku.

A da li si svesna da odricanjem licne slobode raste politicka korektnost tj. politicka sloboda i samovolja..dobro je da znam na kojoj si strani.

Cim se narod strogo pridrzava zakona nesto je trulo u tom narodu, ljudi su bas odlepili kad su im instikti i nagoni postali slobodni nisu se snasli bas najbolje a neko drugi je to sa strane sve koristio..

Ne,nego je svest naroda visoka naprotiv.Instinkti i nagoni su jedno,a zakoni nesto sasvim drugo.
Po tebi,zakoni su visak ako ne prate negone coveka.Znaci svaki bolesnik koji hoce da ubija po redu,nasumice ili pedofil bi bio slobodan da radi sta mu se prohte,to je njegov nagon?!?!
Mesas babe i zabe...

.. ovdje bi se moglo pronaći da dosta toga ne valja .. ali je problem što ništa ne valje .. pa je pitanje šta da se i traži ..

a?

Da ali kreativna sloboda je uvek u okviru zakonskih normi?
sloboda,kreativna ili ma koja druga,nema nikakve okvire i ograničenja
apsolutni je masakr logike i intelektualni bankrot reći ''ti si slobodan..ali samo DONEKLE,samo U OKVIRU toga i toga,zakona,sopstvenih telesnih mogućnosti,uticaja okoline itd itd''

Jel’…

što će ti sloboda kad nemas čast?

stulic1.jpg

Back