Cemu podele u Hriscanstvu?

ја сам био у самој његовој гробници, у најсветијем месту Рима, тамо где не пуштају ни католике,
па нема потребе да ми говориш о томе како је он ''venerated in multiple churches''.
и није био папа, био је апостол Рима заједно са Павлом.
а ово подвучено не знам шта ти значи.

Rekao si ovo:

Еклисија је врло телесна, јер једемо Тело и пијемо Крв Христову. тако Он обитава у нама, и ми у Њему. то је Црква.. Тело Христово.
Onda si se slozio s Hunganom da je Petar temelj na kojem je izgradjena crkva,a sa druge strane Petar kaze da je Isus ugaoni kamen,temeljna stena. Odluci se dakle ko je temelj crkve. :whistling:

Dobro.A kako onda crkva moze biti sazidana na covjeku koji je bio pod uticajem necastivog?
Zar ne pise u Rimljanima,8,7: Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.
Zar ne pise i ovo: Не љубите свет ни што је на свету. Ако ко љуби свет, нема љубави Очеве у њему. (1.Jovanova,2,15)
A Petar je "tjelesno mudrovao" jer je odvracao Hrista od Njegovih rijeci: И узевши Га Петар поче Га одвраћати говорећи: Боже сачувај! Неће то бити од тебе. (Matej, 16,22)....

где сам то ја рекао да је Петар темељ на коме је изграђена Црква?

Jesi,ne pravi se naivan.
Na moj post:" aha. To (da je Petar temelj crkve) je rekao papa "Inocentije"?? " ti si rekao:

не, то је рекао Христос:
''Блажен си, Симоне, сине Јонин! Јер тијело и крв не открише ти то, него Отац мој који је на небесима. А и ја теби кажем да си ти Петар, и на томе камену сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати. И даћу ти кључеве Царства небескога: и што свежеш на земљи биће свезано на небесима; и што раздријешиш на земљи биће раздријешено на небесима. (Мт 16.)''
Znaci slozio si se da je Petar kamen na kojem ce se sazidati crkva.

нећу да се бавим теологијом, већ да овим нашим ограниченим поимањима божанске мудрости дођемо до неког закључка
зато ти и постављам питања, а зашто
па са том логиком ако си ти црква твоје тело, ум, дух, душа а у већини случајева си био под утицајем сотоне како је онда могуће да си ти Христов следбеник?
а физичког Христа нема да га отера.

нећу да се бавим теологијом, већ да овим нашим ограниченим поимањима божанске мудрости дођемо до неког закључка
зато ти и постављам питања, а зашто
па са том логиком ако си ти црква твоје тело, ум, дух, душа а у већини случајева си био под утицајем сотоне како је онда могуће да си ти Христов следбеник?
Covjek koji izvrsuje Hristove rijeci jeste hram Boziji.
Covjek koji izvrsava Hristove rijeci jeste Hram Boziji.
а физичког Христа нема да га отера.
Ova ti je "dobra". ali zato ima duhovnog Hrista koji ce otjerati sotonu ako covjek prizove iskreno Hrista u kusnji.

Jos jedno pitanje. Petar se 3 puta odrekao Hrista,kako on moze biti temelj Hristove crkve?

Covjek koji izvrsuje Hristove rijeci jeste hram Boziji.

Ova ti je "dobra". ali zato ima duhovnog Hrista koji ce otjerati sotonu ako covjek prizove iskreno Hrista u kusnji.

Jos jedno pitanje. Petar se 3 puta odrekao Hrista,kako on moze biti temelj Hristove crkve?

значи признајеш да си понекад под утицајем сотоне.
сад је добро
како си сигуран да је духовни Христ отерао сотону и да ли знаш шта је покајање?

онда, није терао Петра, већ сотону, ако сам добро схватио?

тако је.
али најсмешније у целој причи је овај антикатолички (па ваљда зато и антипетровски) дискурс на ком протестанти истрајавају
чак и кад дискутују са православцима. изгледа да они без папа не могу, као што не могу ни без сатане :)
јер да нема папе, не би било ни разлога за њихов ''протест''.. па самим тим ни за постојање.

Jesi,ne pravi se naivan.
Na moj post:" aha. To (da je Petar temelj crkve) je rekao papa "Inocentije"?? " ti si rekao:
Znaci slozio si se da je Petar kamen na kojem ce se sazidati crkva.

у мом посту пише камен, а не Петар- ''..и на томе камену сазидаћу Цркву своју..''. а ти мало боље читај.

тако је.
али најсмешније у целој причи је овај антикатолички (па ваљда зато и антипетровски) дискурс на ком протестанти истрајавају
чак и кад дискутују са православцима. изгледа да они без папа не могу, као што не могу ни без сатане :)
јер да нема папе, не би било ни разлога за њихов ''протест''.. па самим тим ни за постојање.

Petrova uloga u nastanku Hristove Crkve nikako nije marginalizovana ni u pravoslavnoj tradiciji, uprkos katoličkom slepom pozivanju na Sv. Petra

тако је.

ма нек буде шта хоће само да се не представља православцем јер православци не уче такву науку
"Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити"

Hej,ja pricam o tome kako je moguce da Petar bude temelj crkve,a ti diskusiju spustas na pricu o meni.

овде у суштини причамо сви о себи ко смо и какви смо, не сумњам ја у твоју љубав према Христу него у твоју веронауку
јел, то је моје право.
ЦРКВА НИЈЕ Петрова већ апостолска и то ти је много пута овде већ речено од православаца а ти не видиш или не елиш да видиш, да то нема некакве везе са сотоном у теби?

Back