- Poruka
- 46.570
pa ok duhovan je''духовни'' Христос
Боже саклони![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa ok duhovan je''духовни'' Христос
Боже саклони![]()
Hej,ja pricam o tome kako je moguce da Petar bude temelj crkve,a ti diskusiju spustas na pricu o meni.
Isus, da prostišма ко тврди да је Петар темељ Цркве, аман!

Petrova uloga u nastanku Hristove Crkve nikako nije marginalizovana ni u pravoslavnoj tradiciji, uprkos katoličkom slepom pozivanju na Sv. Petra
Takvu tvrdnju je iznio Hungan,ostali su se ili slozili ili se nisu suprostavljali. Od toga je pocela cela prica.ма ко тврди да је Петар темељ Цркве, аман!
Tu se varaš. Svaki čovek je deo nebeske, duhovne ekklesia, ali po samom Hristu, i Crkva je neophodna, jer inače Petar ne bi bio zvan stenom.
ЈХВХ прихваташ ли ти символ вере
ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!
Bog nikada nece kazniti nekog ili mu uzeti zivot iz cista mira.
Ova recenica ti je bas bez veze,jer toliko je nevinih zivota kroz istoriju umrlo,sto u besmislenim ratovima,sto od bolesti,koliko je samo novorodjencadi umrlo i majki na porodjaju.....Mislim,kakav razlog moze imati bog da uzme zivot tek rodjenom detetu i njegovoj majci?
Ova recenica ti je bas bez veze,jer toliko je nevinih zivota kroz istoriju umrlo,sto u besmislenim ratovima,sto od bolesti,koliko je samo novorodjencadi umrlo i majki na porodjaju.....Mislim,kakav razlog moze imati bog da uzme zivot tek rodjenom detetu i njegovoj majci?

Pa,stani, Bog je kriv sto se ljudi ubijaju u ratu ili sto nezdravo zive pa obolijevaju kasnije? Ili sto su majke nemocne da rode normalno?
Najlakse je okriviti drugoga (u ovom slucaj Boga) a ne razmisljati da li smo sami krivi sto nas je nesto zadesilo.
Postoje ljudi koji samo u našim očima izgledaju kao anđelčići, kao bezazlena bića, a da to u stvari nisu. 95% patnji koje zadese ljude došle su po zakonu uzroka i posledice. Na primjer 90% bolesti su posledica nezdravog načina života.
Mnoga djeca umiru zbog roditelja koji su upropastili svoje zdravlje, ili oštetili plod dok je bio u razvoju. Bog poštuje našu slobodnu volju i zato nije imao pravo da spasi život bebe.
Bog ne čini čuda da bi uklanjao posledice grijeha koje činimo. To bi nas samo ohrabrilo da nastavimo da griješimo.
U svijetu oko nas nažalost postoji zakon kolektivne uzročnosti: ako jedan čovjek zagadi vazduh, svi ljudi će manje ili više imati posljedice zbog toga. Ako neko pored vas kihne, dobićete grip iako niste krivi za to. Mi ne možemo da izbjegnemo posljedice grijeha ljudi oko nas, ali možemo da izbjegnemo da griješimo.
Mi se bunimo što Bog nije spasao život djetetu koje nije krivo, jer su njegovi roditelji bili zli. Ali Bog koji je toliko milostiv, koji toliko prašta i čeka grešnike da se pokaju, sigurno će vrlo lako da vaskrsne to dijete i da mu da život koji su mu roditelji nepravedno oduzeli svojim "zadovoljstvima". Bog koji daje život, jedini ima pravo da odlučuje koga će vaskrsnuti a koga neće, a mi znamo da je Bog milostiv i da radi onako kako je najbolje.

Pa,stani, Bog je kriv sto se ljudi ubijaju u ratu ili sto nezdravo zive pa obolijevaju kasnije? Ili sto su majke nemocne da rode normalno?
Najlakse je okriviti drugoga (u ovom slucaj Boga) a ne razmisljati da li smo sami krivi sto nas je nesto zadesilo.
Postoje ljudi koji samo u našim očima izgledaju kao anđelčići, kao bezazlena bića, a da to u stvari nisu. 95% patnji koje zadese ljude došle su po zakonu uzroka i posledice. Na primjer 90% bolesti su posledica nezdravog načina života.
Mnoga djeca umiru zbog roditelja koji su upropastili svoje zdravlje, ili oštetili plod dok je bio u razvoju. Bog poštuje našu slobodnu volju i zato nije imao pravo da spasi život bebe.
Bog ne čini čuda da bi uklanjao posledice grijeha koje činimo. To bi nas samo ohrabrilo da nastavimo da griješimo.
U svijetu oko nas nažalost postoji zakon kolektivne uzročnosti: ako jedan čovjek zagadi vazduh, svi ljudi će manje ili više imati posljedice zbog toga. Ako neko pored vas kihne, dobićete grip iako niste krivi za to. Mi ne možemo da izbjegnemo posljedice grijeha ljudi oko nas, ali možemo da izbjegnemo da griješimo.
Mi se bunimo što Bog nije spasao život djetetu koje nije krivo, jer su njegovi roditelji bili zli. Ali Bog koji je toliko milostiv, koji toliko prašta i čeka grešnike da se pokaju, sigurno će vrlo lako da vaskrsne to dijete i da mu da život koji su mu roditelji nepravedno oduzeli svojim "zadovoljstvima". Bog koji daje život, jedini ima pravo da odlučuje koga će vaskrsnuti a koga neće, a mi znamo da je Bog milostiv i da radi onako kako je najbolje.

Onda nemoj da se mijesas u materiju koja ti je nepoznataKao prvo,sobzirom da ja ne verujem da bog postoji,ja ne mogu kriviti boga za zlo koje ljudi cine.To bi bilo apsurdno i kontradiktorno sa moje strane.
Ti tvrdis da bog ne uzima zivote bez razloga,te te pitam iz kog razloga bog "oduzme"nekoj osobi zivot,npr ako pijani vozac naleti na tu osobu?Oduzet je zivot nevinoj osobi,koja je zrtva tog pijanca,i nikako ne vidim u cemu je zasluga zrtve da joj bude oduzet zivot?Ne umiru ljudi samo od bolesti.
I po cemu je porodilja koja izgubi na porodjaju zivot automatski zla?
Interesantno... A ne mozes bez mene,je li?![]()

Interesantno je kako tuđe tekstove (mada bezvezne) predstavljaš kao svoje.![]()

Ne predstavljam ih kao svoje,nego skupljam objasnjenja i vrsim poredjenje s Biblijom.Ako su u skladu sa njom prihvatim ih,ako ne -odbacim.
A ja sam ti izgleda mnogo simpatican.
![]()

Ne predstavljam ih kao svoje,nego skupljam objasnjenja i vrsim poredjenje s Biblijom.Ako su u skladu sa njom prihvatim ih,ako ne -odbacim.
A ja sam ti izgleda mnogo simpatican.
![]()
Pa onda moraš da staviš bar navodnike ili da nekako napišeš da nisu tvoji. Ovako falsifikuješ.

Ma je li?
Ne pisem seminarski rad ili neku knjigu pa da navodim literaturu.