Cemu podele u Hriscanstvu?

E, vidiš ili izbriši ovo boldirano ili izbriši ostatak posta...Jedno drugo isključuje....

нема потребе, јер он зна на шта сам ја мислио- на ову реченицу:
''...Bogu koji žrtvuje sam sebe kroz svog predvečnog i jedinorodnog Sina za te iste ljude,
i onda ljudi stiču sliku o hrišćanstvu kao religiji koja insistira na mukama, kazni i patnji,
umesto da steknu (pravu) sliku o hrišćanstvu koje insistira na spasenju i oduhovljenju.''

Pogrešno, tendenciozno i puno predrasuda....:neutral:
Ali da bi veličao to u šta veruješ, moraš da pljuješ po ovom u šta mi verujemo...:roll:

Citiraj jedan jedini moj post u kojem veličam ono što ja verujem ili u kojem kažem da je ono u šta ja verujem bolje od onog u šta drugi veruju.
Nikad ne bih ni pomenuo ono u šta ja verujem da me nisu pitali i da se o tome ne iznose krajnje tendenciozne laži, koje, naravno, moram da demantujem.

Jedini koji ovde veličate ono u šta verujete i konstantno tvrdite da je sve sem toga u šta vi verujete satanizam, pogrešno, laž itd. ste vi "hrišćani".

To što ti nazivaš "pljuvanjem" je moje mišljenje i nema majčinog sina koji će mi zabraniti da isto iznesem.

нема потребе, јер он зна на шта сам ја мислио- на ову реченицу:
''...Bogu koji žrtvuje sam sebe kroz svog predvečnog i jedinorodnog Sina za te iste ljude,i onda ljudi stiču sliku o hrišćanstvu kao religiji koja insistira na mukama, kazni i patnji,
umesto da steknu (pravu) sliku o hrišćanstvu koje insistira na spasenju i oduhovljenju.''

Čudi me da ne može da pronikne u suštinu svog tog Božijeg truda oko nas ljudi....:neutral:

E, vidiš taj Jevrejski Bog, kako voliš da ga nazivaš je i pored svoje "surovosti" kako sam kažeš je nebrojeno puta spasio taj isti narod od gladi, šaljući ga u Egipat, pa posle toga od Egipatskog ropstva, pa mu je čak poslao i Sina svoga, jedinorodnog sa njim, koga su oni odbacili, nažalost.... I može li se tu govoriti o surovosti...? Surovost što je pokušao da proveri ječinu vere Avramove ili Lotove...?
Jeli dozvolio da Avramov sin bude žrtvovan....Ne, naravno....Zato, sikter, bre....Imaš onog koji ti propisuje slobodnu volju, pa mu se klanjaj...

Sikter...kako to hrišćanski zvuči.:lol:

A zašto je imao potrebu da testira nečiju veru? Nije siguran u sebe? To i objašnjava toliko nasilje i toliko zločina.

A da pitaš Egipćane šta misle o ubistvu svojih prvorođenih sinova? Kako se tu očituje božija milost?

Citiraj jedan jedini moj post u kojem veličam ono što ja verujem ili u kojem kažem da je ono u šta ja verujem bolje od onog u šta drugi veruju.Nikad ne bih ni pomenuo ono u šta ja verujem da me nisu pitali i da se o tome ne iznose krajnje tendenciozne laži, koje, naravno, moram da demantujem.Jedini koji ovde veličate ono u šta verujete i konstantno tvrdite da je sve sem toga u šta vi verujete satanizam, pogrešno, laž itd. ste vi "hrišćani".

To što ti nazivaš "pljuvanjem" je moje mišljenje i nema majčinog sina koji će mi zabraniti da isto iznesem.

Pokušavao si, nije da nisi, ali si i sam svestan da je promocija tog što veruješ sankcionisana krivičnim zakonom svake normalne države.....zato si se opredelio za "soft" varijantu....
Niko ti ne brani da iznosiš svoje mišljenje, ali moraš onda da budeš spreman i da snosiš posledice tog svog činjenja....toliko...:lol:

A zašto je imao potrebu da testira nečiju veru? Nije siguran u sebe? To i objašnjava toliko nasilje i toliko zločina.

A da pitaš Egipćane šta misle o ubistvu svojih prvorođenih sinova? Kako se tu očituje božija milost?

Ti Egipćani su se suprostavili da svoj narod izvede tamo gde je trebalo....Imali su x upozorenja i opomena pre toga da to ne čine...
Nego, Židovi su razapeli njegovog jedinororodnog sina...Da li ih je spržio posle toga...Koliko znam, Židovi i danas žive...

Pokušavao si, nije da nisi, ali si i sam svestan da je promocija tog što veruješ sankcionisana krivičnim zakonom svake normalne države.....zato si se opredelio za "soft" varijantu....
Niko ti ne brani da iznosiš svoje mišljenje, ali moraš onda da budeš spreman i da snosiš posledice tog svog činjenja....toliko...:lol:

Disleksija? Napisao sam:

CITIRAJ jedan jedini moj post u kojem veličam ono što ja verujem ili u kojem kažem da je ono u šta ja verujem bolje od onog u šta drugi veruju.Nikad ne bih ni pomenuo ono u šta ja verujem da me nisu pitali i da se o tome ne iznose krajnje tendenciozne laži, koje, naravno, moram da demantujem.

Da li je sad možda jasnije?

Praktikovanje voudua i gnostičkog hrišćanstva nije zakonom zabranjeno ni u jednoj zemlji na svetu, tako da si slagao, dvaput.

Posledice? Ti mržnju, laži i sujetu forumaških "hrišćana" smatraš "posledicama"?:lol:

Na kraju, tvoje pisanje je krajnje bedno i licemerno, budući si od mene privatno i tražio i dobio pomoć, tako da to dovoljno govori o tebi. Odsad se sam batrgaj.:lol:

Ti Egipćani su se suprostavili da svoj narod izvede tamo gde je trebalo....Imali su x upozorenja i opomena pre toga da to ne čine...
Nego, Židovi su razapeli njegovog jedinororodnog sina...Da li ih je spržio posle toga...Koliko znam, Židovi i danas žive...

Nekako si zaboravio Shoah, ili misliš da se to nije desilo, kao i većina etnofiletističkih srBskih jeretika, da ne kažem pravoslavaca?

Tebi je ubijanje dece nešto sasvim normalno, ako to naredi "bog"?

Због слободне воље која се верницима негира. Наиме, давањем слободне воље, требао је да види где и на коју страну та слободна воља води човека. И када је видео да човек хоће да гурне прсте у утичницу, шљепио је по прстима. (сунце Јуцо, почео сам ко Зази...). Да нема слободне воље коју је подарио, не би било ни противника Богу данас, зар не? Само постојање оних који се декларишу као неверници је доказ давања слободне воље.

Него, оно поређење Бога из Старог и Новог Завета звучи интересантно за нову тему...не би ти сметало да искористим поруку?

Због слободне воље која се верницима негира. Наиме, давањем слободне воље, требао је да види где и на коју страну та слободна воља води човека. И када је видео да човек хоће да гурне прсте у утичницу, шљепио је по прстима. (сунце Јуцо, почео сам ко Зази...). Да нема слободне воље коју је подарио, не би било ни противника Богу данас, зар не? Само постојање оних који се декларишу као неверници је доказ давања слободне воље.

Него, оно поређење Бога из Старог и Новог Завета звучи интересантно за нову тему...не би ти сметало да искористим поруку?

Bila bi vrlo zanimljiva tema, slobodno.

Problem je što većina božijih protivnika sebe deklariše njegovim najvećim vernicima.

Back