Hriscanin.Hriscanin
Poznat
- Poruka
- 8.529
samo se ti tesi i krij iza te nauke daleko ces da doguras... to ti je samo izgovor
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Sotonin ili Stvoriteljev...
Nema treće mogućnosti. Ne postoji sredina. Nema onih koji su neutralni. Nema neopredeljenih. Ili si sa sotonom ili si sa Stvoriteljem. Pojednostavljeno rečeno, ko god nije u zajednici sa Stvoriteljem onpripada sotoni. Radilo se o onome koji ne mari za Stvoritelja, ili o onome koji služi Stvoritelju na način koji On ne odobrava, pa sve do onoga koji otvoreno služi sotoni – svi su oni na djavolovoj strani.
Posto prica protiv Boga jasno je sa kime se druzi![]()
ако прича против вашег бога онда је на добром путу
Pa svak Ga prilagođava svom karakteru, tj sopstvenim potrebama. Mnogi kažu: "pa nije Isus tako mislio...pa to je slimbolika..pa to danas ne važi...to se promenilo..." Bog je onakav kakav se predstavio, ne kakavim Ga ljudi predstavljaju.Pa zar to nije isti Bog?Kolko to ima Bogova u hriscanstvu i je l bar isti Hrist ili i njrega ima vise komada?
Bog je jedan.ако прича против вашег бога онда је на добром путу
Pa zar to nije isti Bog?Kolko to ima Bogova u hriscanstvu i je l bar isti Hrist ili i njrega ima vise komada?
за нас православне има један БОГ који се јавио у три лица
за њих има више богова, великих, малих, злих ...
ниси закључила то до сад?![]()
Kako ista Sale da zakljucim,kad svi u glas govore JEDAN JE BOG!A opet iz diskusija se vidi da nije.

Kako ista Sale da zakljucim,kad svi u glas govore JEDAN JE BOG!A opet iz diskusija se vidi da nije.
Zar ste Boga vec utamnicili u crkvi? Zar Ga vise nigdje napolju nema?
Hrišćanstvo je još jedna u nizu sekti koje su bile neophodne primitivnim ljudima kao i psihički bolesnim kojima trebaju idealna maštanja,a sam Hrist je bio član esenske sekte u kojoj je proslavljen kroz sve te silne spise...nažalost ljudski rod samo može slediti sekte i fantazme,i stoga se izrodilo toliko podela u hrišćanskoj sekti,uostalom kao i u svakoj drugoj...ljudski rod je u svojoj samodestrukciji i fantaziranju truo odavno...![]()
Tzv. "sveto pismo" je skup izveštaja o krvavim zločinima, ropstva, seksualnog zlostavljanja, incesta, ubistava, političkih pamfleta i nesuvislo prepisanih i na jedno mesto zgomilanih mnogo drevnijih mitova. A ti pojma nemaš o čemu pričaš.
Hrišćanstvo ne treba kititi i ukrašavati: ono je vodilo rat do smrti protiv ovog višeg tipa čoveka, proganjalo je sve osnovne instinkte ovog tipa, iz tih instinkata destilisalo zlo, zlobnika — snažan čovek kao izopačen tip, "izopačenik". Hrišćanstvo je stalo na stranu svih slabih, ništavnih,bezuspešnih. Iz protivstavljanja instinktima održanja snažnog života ono je stvorilo ideal; iskvarilo je sam um duhovno najsnažnijih priroda time što je podučavalo da se na vrhunske vrednosti duhovnosti gleda kao na grešne, kao na bludne vrednosti, kao na iskušenja. Najžalosniji primer: Paskalova iskvarenost, koji je verovao da iskvarenost njegovog uma potiče od prvobitnog greha, dok je on bio iskvaren samo njegovim hrišćanstvom! —
Hrišćanski pojam boga — bog kao bog bolesnih, kao pauk, kao duh — jeste jedan od najiskvarenijih pojmova o bogu koji su dospeli na zemlju. On možda čak predstavlja najniži vodostaj u opadajućem razvitku božjeg tipa. Bog odrođen u protivrečje života, umesto da bude njegovo preobraženje i večno Da! U bogu obrečeno neprijateljstvo prema životu, prirodi, volji za životom! Bog formula za svako klevetanje "ovostranog", za svaku laž o "onostranom"! U bogu obogotvoreno ništavilo, posvećena volja za ništavilom!...
Fridrih Niče
овај текст заслужује да буде поновљен и више пута прочитан..
јер по схватању писца свако ко не живи по максими homo homini lupus је ''primitivan i psihički bolestan".. шта рећи на то.
Posto prica protiv Boga jasno je sa kime se druzi![]()
Хунги, претпостављам да ти врло добро познајеш грчку митологију, и да си свестан дубоких и исконских пурука које те приче носе у себи.
зато ме чуди да се тако површно и некритички односиш према једној другој традицији, пуној симбола и значења која нису само религијске природе.
не можеш цитирати Ничеа који је пун презира према хришћанском Богу ''slabih, ništavnih, bezuspešnih'', а истовремено се устремити
на Свето Писмо које је по твом мишљењу глорификација насиља јачих над слабим и немоћним.. ниси доследан себи.
Da objasnim: nemam ništa protiv hrišćanstva, dakle protiv Hristove nauke, koja može da se shvati i doslovno, i simbolički i metaforički; na kraju, i sam Hrist je govorio u parabolama.
Imam protiv starozavetne predstave Boga koji jeste naređivao to što je naređivao, i radio to što je radio, ili su to oni koji su naredili i radili pripisali Bogu. U kontradikciji je Bog koji istrebljuje narode i Bog koji šalje svog jedinorodnog Sina u mučenje i smrt zbog tih istih naroda.
Treća stvar je što gomila sekti koje za sebe tvrde da prate "istinsko hrišćanstvo" insistiraju na starozavetnom osvetoljubivom i krvoločnom Bogu koji ubija, istrebljuje i osuđuje na večne muke, umesto na Bogu koji žrtvuje sam sebe kroz svog predvečnog i jedinorodnog Sina za te iste ljude, i onda ljudi stiču sliku o hrišćanstvu kao religiji koja insistira na mukama, kazni i patnji, umesto da steknu (pravu) sliku o hrišćanstvu koje insistira na spasenju i oduhovljenju.
Jesam. Crkva upravo insistira da samo siromašni duhom, siromašni materijalno, ubogi, potlačeni, ništavni i bezuspešni nasleđuju kraljevstvo nebesko, dok su oni jaki, uspešni, bogati duhom i bogati materijalno osuđeni na pakao. Nije se tome čuditi, jer, kao što je napisao Elifas Levi, sveštenstvo najčešće nije doraslo zadatku, a zadatak bi trebao da bude da se objasni da samo svesni, inteligentni, jaki ljudi mogu da prepoznaju zlo u sebi i svetu i da se bore protiv njega.
"Sin mi je sav unjkav, nikakav, nije nizašta, hajde da ga dam u popove".

лепо си ово рекао.. али ја нисам имао на уму хришћанство, него баш Стари Завет и Бога какав се у њему објављује.
видиш, Бог који није у стању да буде суров и страшан, није у стању ни да буде Бог. ти Њему судиш са позиција
моралних норми и начела иако знаш да ''морал'' није категорија која се може применити на Божанство.. него само на човека.
какав је тек пантеон у култури којој се Ниче толико дивио, а који су описали Хомер и Хесиод.. моралан? далеко од тога.
зар природа може бити ''морална''.
Da objasnim: nemam ništa protiv hrišćanstva, dakle protiv Hristove nauke, koja može da se shvati i doslovno, i simbolički i metaforički; na kraju, i sam Hrist je govorio u parabolama.
Imam protiv starozavetne predstave Boga koji jeste naređivao to što je naređivao, i radio to što je radio, ili su to oni koji su naredili i radili pripisali Bogu. U kontradikciji je Bog koji istrebljuje narode i Bog koji šalje svog jedinorodnog Sina u mučenje i smrt zbog tih istih naroda.
Treća stvar je što gomila sekti koje za sebe tvrde da prate "istinsko hrišćanstvo" insistiraju na starozavetnom osvetoljubivom i krvoločnom Bogu koji ubija, istrebljuje i osuđuje na večne muke, umesto na Bogu koji žrtvuje sam sebe kroz svog predvečnog i jedinorodnog Sina za te iste ljude, i onda ljudi stiču sliku o hrišćanstvu kao religiji koja insistira na mukama, kazni i patnji, umesto da steknu (pravu) sliku o hrišćanstvu koje insistira na spasenju i oduhovljenju.
Imam protiv starozavetne predstave Boga koji jeste naređivao to što je naređivao, i radio to što je radio, ili su to oni koji su naredili i radili pripisali Bogu. U kontradikciji je Bog koji istrebljuje narode i Bog koji šalje svog jedinorodnog Sina u mučenje i smrt zbog tih istih naroda.Treća stvar je što gomila sekti koje za sebe tvrde da prate "istinsko hrišćanstvo" insistiraju na starozavetnom osvetoljubivom i krvoločnom Bogu koji ubija, istrebljuje i osuđuje na večne muke, umesto na Bogu koji žrtvuje sam sebe kroz svog predvečnog i jedinorodnog Sina za te iste ljude, i onda ljudi stiču sliku o hrišćanstvu kao religiji koja insistira na mukama, kazni i patnji, umesto da steknu (pravu) sliku o hrišćanstvu koje insistira na spasenju i oduhovljenju.