Чему нетрпељивост другосрбијанаца према Русији?

Meni sve te price zvuce kao bajkice koje imaju klasicnu narativnu konstrukciju. Ovi dobri, ovi losi i heroj se bori s losima da zastiti dobre.
Istina jeste da nas Rusi nisu nikad napali, cak nam i jesu pomagali, ali su nam uvek pomagali kada je to bio deo njihovog interesa. Sa turcima su i oni ratovali, na pr, pa je balkan bio tampon zona za njih.
Drugo, srbija se ne granici s rusijom vec sa eu zemljama, direktan kontakt. Pitanje je kako bi se rusi odnosili prema nama da smo neka tamo drzava koja izlazi na crno more ili sl.
Talodje i ovo sa ukrajinom je nesto sto njihovim delom pokazuju da se ne uskladjuju sa nasim interesima jer su prakticno priznali kosovo otcepljujuci delove od ukrajine. Neko moze sada da ulazi u detalje i formu, nije tako nego.. Ali nije bas dobar tajming po nas.
Poenta je spoljne politike. Tvoj i tvog naroda Interes na prvom mestu.
Ја се скроз слажем, и зато кажем да се ми не слажемо са спољном политиком ЕУНАТО света.
 
аутор теме треба да схвати да нема срба који мрзе русију .

русија да ниеј ушла у рат 1914 на молбу нашег регента карађорђевића ми би били збрисани са мапе света.

зна то српски род.
Истина коју превиђех.
 
толико о твом познавању историје .

врати се тамо у пдф ђе доминираш , не мјешај се и не истрчавај тамо ђе нијеси поткован чињеницама.

а чињеница је да је по објави ултиматума, потом рата Србији од стране аустроугарске, наш регент А Карађорђевић те ноћи у Руском велепосланству у београду замолио да се пренесе порука Руском Цару.- ''судбина Србије зависи од Русије''
Буквално тако. Уколико РУсија не помогне бићемо збрисани са карте света. Збрисани.
Јер ако имало познаје историју схватићеш да су узроци првог св рата у борбама за колоније, тј велики прогрес који је задесио немачку крајем 19 и почетком 20 вјека је и њој донео колонијалситичке жеље и планове...А Србија је земља слободарског духа... То се ни мало није допадало аутроугарској под чијом тиранијом је била босна и оно што се данас зове хрватском...

У каквом се тада стању налазила Русија ?
у нимало завидном. После неуспеха у рату са Јапаном, и у сред реорганизације у војсци, а и са надолазећим комунистичким битангама које полако уносе немир у унутрашњости...

Какав је одговор био Руског цара?
Русија је за два дана ОБЈАВИЛА РАТ АУСТРОУГАРСКОЈ! ушли су због нас у рат, никако због њих напоконе!
шта ти то говори ?
помоћ својој православној браћи. ући ур ат за некога , поготово када ти то није потребно и у време је када не стојиш најбоље...У прве две године рата (најбитније за Србију када смо одбили највеће и најбитније ударе)
ми смо преживели искључиво захваљујући руском наоружању ,санитету, храни...


Оружје нас је извукло! Помагали су оружјем у свему, тако да смо успели да оставримо побједе у биткама које читав свјет и данас препричава...цер колубара...


Ми смо преживјели те две прве године и прегруписал исе и потом преко албаније се повукли. Да није било помоћи, да русија није отворила фронт са њима, ми би били збрисани врло брзо.


То што су те 1914 нама учинили Руси нема цјену добри напоконе.

Мани се тих титоистичких мантри - ''руси нам помагали само због своје користи''


Наравно, јасно је и то да је царска русија била најближа србији а после она прича са комуњарама је врло сумњива...

Но Русија се враћа старим вредностима. И једини нам је искрени пријатељ. Захваљујући њој Р Српска постоји.

А ми? Ми нисмо освајачи. Ми своје не дамо.

да тога није било
Слажем се
 
Израз Русовол је измислио колега ЈанкоЖ. Ја сам само скромно прихватио тај израз.

Тај израз нема ничега негативног према Русима и Русији, али има пуно негативног према форумашима који нису превише паметни.
Заправо израз Русофил може да измисли свако ко се разуме у грчки/латински или из ког је већ језика та реч настала, и зна се да је то неко ко воли Русију, у твојој служби говорења највероватније првенствено. Само, ја нисам један од тих.
 
Niko ne mrzi ruski narod, nego preziremo despote koji ih vode na put izolacije, gladi, propasti i vulina.

Pa ove zime milioni Rusa nije imalo grijanje, smejte se smejte majmuni jedni, ruski narod treba yebati, zaista nisu imali grijanje, jel to normalno u tako bogatoj zemlji.
Причамо о спољној политици. Колико Срба на КиМ ових месеци ни динаре немају а камо ли гријање?
 
Jesu zli jer su i oni imali itekako svojih napada na druge plus su pobili milione svojih građana, pre svega Staljin.
Он је грузин и совјет. А ови, они су добри? Ај ако су зли, сви су онда зли. Ал према нама далеко злобнији бејаху ови западнији
 
Ne zbog sporova, već zbog bombi. Teško je narodu da zaboravi mesece bombardovanja od strane EU i NATO... zato je Rusija zemlja koju glorifikuju, mada ta ista Rusija nije ništa uradila kada se to dešavalo. Njoj je to oprošteno, ali EU i NATO teže malo.
Слажем се. Русија нас није ни бомбардовала, такође, ни сада нам не прави политичке смицалице
 
Ауторска

Чему одбојност и нетрпељивост према народу нама блиском по вери, језику и пореклу, култури и баштини, већа него према општем западу са којим се сукобљавамо кроз повест учестало?

Многи од вас се сећају 1999., још пре него што сам ја рођен.

Нису ни Руси нама потпуно увек били пријатељи, иако јесу у већини времена. Али било како било, бар нас нису бомбардовали, не отимају нам КиМ, не условљавају нас ни за шта. Не помажу да се Срби терају из Крајине, БиХ и са КиМ. То ради запад. Зашто и како, не разумем?

Такође, слажем се да има људи којима је Русија дража од Србије и то ми је такође скроз погрешно. Али, чему мржња према Русима који су нам много бољи него ЕУ-НАТО?
jos si mlad i zelen, treba jos da ti se neke stvari razjasne u zivotu!

pogledaj za pocetak ovaj video...

 
U stvarnom svetu ti kolektivi stvarani odozgo-nadole ne znace nista. Sluze za narative, pricanje bajki i zamajavanje naroda. U stvarnom svetu, te recenice nemaju nikakvu referencu, ti pojmovi koje te recenice grade ne posotoje. Zasto ne postoje je jako dublja i duga tema.

A sto se tice pitanja, mi izdajnici srpstva ne mrzimo gradjane Rusije, naprotiv, oni su najvece zrtve FSB diktature, i dugorocno ce najebati od njih najvise.
download.jpg
 
Наравно али ће стање у војсци бити бар приближно стању односа народа у држави. Дакле, 80+% срба и руса. И чечени ратују у украјини
I dalje si u zabludi - ne ratuju narodi, ratuju vladari - narod samo gine uz qratz.
Nadam se da to neces shvatiti i nauciti na nacin na koji sam ja naucio.
 
Nisu moji saveznici

Ako su svi u regionu saveznici nacista i satanista sa zapada ili sluge ne znaci da ja treba da budem

Vidis ti si ovaj sto dize ZIEG HEIL sa drugima

Ja sam ovaj drugi

I to što kažeš. Branićemo se od zla inatom, i tako dok i poslednji srbin ne pobegne iz izolovane usrane države, gle čuda, baš na zapad.

Jedno je sigurno: srbi će uvek biti na zapadu, samo je izbor sa državom ili bez države ;)
 
jos si mlad i zelen, treba jos da ti se neke stvari razjasne u zivotu!

pogledaj za pocetak ovaj video...

Најлакше је спустити неког у расправи личном тврдњом, још си млад.

Људи, па ја нисам ни доживео то бомбардовање. Ти јеси.
 
I dalje si u zabludi - ne ratuju narodi, ratuju vladari - narod samo gine uz qratz.
Nadam se da to neces shvatiti i nauciti na nacin na koji sam ja naucio.
Ти си то већ једном рекао и ја ти кажем да има истине у томе као што сам ти и тада рекао, колико се сећам, али итекако и дакако мислим и сматрам да, држава и народ иду руку под руку. Косово је пример
 
Jedno je sigurno: srbi će uvek biti na zapadu, samo je izbor sa državom ili bez države ;)
Можда је и истина, сада изгледа тако. Али чему тај смајли, као да је то одлично? Као да је запад пречи од нашег благостања?
 
А то су, Кинези и Јапанци?

Mozda ima i neki Kinez i Japanac.

Gradjani Srbije/Rusije su konkretne, racionalne kategorije, koje mozes da definises i tacno oznacis sta su, kada govoris o tome tu nema mnogo zabune.

Srbi/Rusi su neke pesnicke kategorije. To je za nekog ovo, pa za drugog je ono, pa jedan misli ovo kada kaze te reci, treci misli ono, itd.

To sto vi niste nauceni da govorite u racionalnim, nego u pesnickim kategorijama govori dosta puno o sludjenosti i pomahnitalosti drustva.
 
Mozda ima i neki Kinez i Japanac.

Gradjani Srbije/Rusije su konkretne, racionalne kategorije, koje mozes da definises i tacno oznacis sta su, kada govoris o tome tu nema mnogo zabune.

Srbi/Rusi su neke pesnicke kategorije. To je za nekog ovo, pa za drugog je ono, pa jedan misli ovo kada kaze te reci, treci misli ono, itd.

To sto vi niste nauceni da govorite u racionalnim, nego u pesnickim kategorijama u stilu govori dosta puno o sludjenosti i pomahnitalosti drustva.
Da li ti je ovo prva poruka bez spominjanja službe ?
 
Можда је и истина, сада изгледа тако. Али чему тај смајли, као да је то одлично? Као да је запад пречи од нашег благостања?

To je odgovor Tihiju koji prodaje fore kako eto Srbi treba da bore protiv zlog zapada a zapravo svi srbi odoše na zapad. Jbg, volimo da nas manipulišu, da nam usađuju tripove kako su nam neprijatelji oni koji to nisu. Samo za vašu informaciju, inat ne čuva teritorije, nego pametna politika. A to je pre svega da ne dozvoliš da na nekoj teritoriji imaš 90% stranaca. Srbi beže sa Kosova decenijama, svako ko može, a ovde se ubismo da dokažemo kako je to naša teritorija. Sačuvati teritoriju na kojoj nemaš narod prosto nije moguće. Ali dobro, valjda je lakše tražiti krivce u drugima. Lakše je reći "oteli nam" nego "pobegli nam svi ljudi odatle".
 
To je odgovor Tihiju koji prodaje fore kako eto Srbi treba da bore protiv zlog zapada a zapravo svi srbi odoše na zapad. Jbg, volimo da nas manipulišu, da nam usađuju tripove kako su nam neprijatelji oni koji to nisu. Samo za vašu informaciju, inat ne čuva teritorije, nego pametna politika. A to je pre svega da ne dozvoliš da na nekoj teritoriji imaš 90% stranaca. Srbi beže sa Kosova decenijama, svako ko može, a ovde se ubismo da dokažemo kako je to naša teritorija. Sačuvati teritoriju na kojoj nemaš narod prosto nije moguće. Ali dobro, valjda je lakše tražiti krivce u drugima. Lakše je reći "oteli nam" nego "pobegli nam svi ljudi odatle".
знамо шта ви несрби мислите и желите
 

Back
Top