celulit pobediv?????

• Začetnik teme Začetnik teme ninna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
june, masirali su me razni maseri..u pocetku ti koji su ostavljali modrice i svoju nestrucnost pravdali sa ``mora tako, proci ce``..
ne mora tako i ne treba..
i masazu ne moze da radi bilo ko..
to ti je kao kad imas ispred sebe dve osobe, a iste namirnice..
jedna ce da napravi vrhunski obrok zato sto ima osecaj za kuvanje, a druga ce da ugnjecavi najobicniji kuvani pirinac i pri tom nece osetiti razliku u ukusu izmedju ta dva pripremljena obroka jer je njoj sve to - hrana..nema veze kako spremljena..
ako me razumes..
a za ovo sto si napisao - bolje cuti..
tema je kako pobediti celulit..ti mislis da si nekome kome si pravio modrice, a pri tom joj nisi dao neophodne informacije vezane za promene u ishrani i veoma bitnoj fizickoj aktivnosti resio problem?
nisi, samo si je jednokratno obmanuo..
a sto se tice celilita koji joj je nestao - u to ni sam ne verujes, a kako mislis tek da ubedis druge oko sebe? ;)

U sta ne verujem sta pricas?za sta da cutim?i to su tvoji protiv agrumenti?evo neka svi vide kako se mlati prazna slama

Dragana, ako imas lepe i zategnute noge nemoj da se cimas oko celulita. Svi ga imamo, u manjoj ili vecoj meri i sa godinama dobijamo jos...
To se vidi samo na plazi, a to je cca 10 dana godisnje...
A halal je muslimanski nacin ishrane. Zivotinje moraju da budu zaklane i okacene naopacke dok sva krv ne iscuri iz njih.
missim ovo nema veze sa temom, ali koser je ista stvar zar ne, samo na jevrejski nacin? :confused:

sinoc sam billa u drustvu devojke koja je par meseci isla na ono cudo zvano pauer plejt
kakve misice je izvajala, kakvi trbusnjaci - samo da joj iskreno zavidimo
a onda je pokazala noge na koje se zalila-tu su misici, tu je diva oblik a celulita za tri domacinstva - ona je daleko od preuhranjene, ya moj ukus cak i mrsava, ali se zali da ranije nije imala celulit, ili da se bar nije video, a da ima utisak da od kada se razmrdavala na doticnoj spravi, zatezala sav celulit joj se rastresao i iyasao na povrsinu

ne znam koliko ovo nekom znaci...ali videla sam svojim ocima, kao i neke slike sa mora gde nema takvog tela ali ni celulita

Pa izgleda da jeste. Sad sam gledala malo po netu, ista stvar...

@ tema- bilo da je normalno ili ne, ne bih isla da mi prave modrice, nema sanse...

Aha recimo ja ti nisam reko..sta bi uradila da ti se pojave?jel bi odmah promenila neiskusne..jel bi dosla ovde da pitas pametne da ti kazu kako nesto nije dobro?iako one to nisu probale..iako ti one ne preporucuju proverene?

Pa eto i ja se nadam da je potrebno vreme....jer kao sto rekoh ja vec 10 godina primenjujem zdrav nacin ishrane. Za vezbe nisam imala vremana ali sada imam i vec 2.5 meseca svaki dan radim po 60 minuta.
Noge su mi super oblikovane i zategnute ali se moj celulit nalazi sa unutrasnje strane noge i pored ovolikog napora bas je vidljiv kada ne nosim tanke carape....tako da tu vezbe ne pomazu iako radim vezbe i za unutrasnju stranu noge. Noge mi savrseno izgledaju uz tanke carape ali kad skinem carape uzas.Ne volim leto samo zbog celulita a obozavam da nosim kratke suknje i haljine.
Ne znam da li su mozda godine bitne jer ja imam 34 god.

Ne verujem da su godine vazne, mlada si...to tamo, posle pedesete.
Super je sto si prirodno lepo oblikovana ali celulit se mahom sportiskinjama ne vidi a one su obicno zene koje piju gazirano i jedu slatko jer imaju drugacije dnevne potrebe te stoga glasam za pojacane vezbe za unutrasnju stranu butine....jednostavne "makazice", sa malim opterecenjem u teretani, duboki cucanj sa stopalima otvorenim u stranu, vezbe na boku u lezecem polozaju koje se rade sporo nakon toga tusiranje hladnom - toplom vodom, tus usmeren na unutrasnju stranu, jak mlaz hladne vode par sekundi. Verujem u doprinos zelenog caja, mazalica, masaze ali intenzivno vezbanje odredjene grupe misica mislim da daje najbolje i dugorocne rezultate.

modrice kod anticelulit masaže su znak nastručnosti masera.
e sad, obično nestručni maseri koriste ono "moraš da imaš modrice da bi bilo efikasno"
mislim, modrice kod anticelulit masaže su ko opekotine kod depilacije : I

boga mi ja sam i kod gomile profesionalnih sportistkinja mogla da detektujem celulit u odredjenoj meri, sa sve savrsenim telima, jednostavno je bio malkice prisutan po butinama....mozda jedino one trkacice na duge staze koje su u biti misic i kost nemaju celulit, ali sve ostale uglavnom ga imaju. iako se slazem sa teorijom da sto si bolje zategnut i misicaviji da ce biti manje celulita i ako ga ima da ce se bolje drzati na tom istom misicu tj nozi. e sad, ima veze i sa gradjom pretpostavljam. zene koje imaju tipicniju zensku gradju i tip gojaznosti cini mi se da vise pate od celulita.

modrice kod anticelulit masaže su znak nastručnosti masera.
e sad, obično nestručni maseri koriste ono "moraš da imaš modrice da bi bilo efikasno"
mislim, modrice kod anticelulit masaže su ko opekotine kod depilacije : I

Nije tacno i ne pricam samo o masazi..jel ona kao sama ne deluje na celulit:idea:

Ma te modrice su mi hardkor, nije mi to toliko bitno da bih bila plava zbog toga... Da zbog zdravlja nesto moram, istrpela bih.
Evo procitaj boldovano
MEZOTERAPIJA

Šta, Kako i Gde?

MEZOTERAPIJA - ŠTA JE TO? (preuzeto sa sajta Mezoterapija Beograd.Info)

Dr Branka Krkljuš

MEZOTERAPIJA je terapijska metoda kojom doktor kroz veliki broj malih uboda ubrizgava male količine razredjene aktivne supstance što daje maksimalan efekat zahvaljujući blizini mesta delovanja i ukupnoj većoj koncentraciji te supstance na ciljanom mestu bez neželjenih reakcija organizma na datu supstancu.

Michael Pistor, izumitelj metode je to objasnio kroz manje reči:

"Malo , rezredjeno i u pravo mesto."

Estetska medicina

Mezoterapija je nastala iz medicinskih razloga nastojanja da se smanji lokalni bol ali je u bumu estetske medicine dobila posebno mesto u oblasti gde je potrebno isključivo lokalno dejstvo.

Mezoterapija je tako postala glavna i po efektu najubedljivija (ne računajući hirurške intervencije) metoda kada su u pitanju

Lice

Tamni kolutovi oko očiju

Podočnjaci-kesice

Promene nastale starenjem

Pad tonusa lica-posebno vidljiv na donjem delu lica koje jednostavno podleže gravitaciji.

Promena svežine i jedrine kože lica

Manje bore i linije

Rozacea

Akne

Ožiljci od akni

Promene pigmentacije fleke, pege

Podbradak

Promene na vratu i dekolteu -bore, opuštenost promena boje

Kosa

Mezoterapija efikasno rešava ćelavljenje i važno je početi s prvim primećenim znacima gubitka kose.

Telo

Mezoterapija kroz lipolizu uspešno rešava

skidanje manjih masnih naslaga kad su u pitanju:

stomak,

ledja

kukovi

ruke

Mezoterapija i celulit

Celulit se po današnjem, medju stručnjacima

najčešćem čvrstom uverenju smatra najbolje rešivim upravo kroz seriju mezoterpija.

Kompleksan problem zahteva dosta kombinovanja, a poenta je da se kroz koktele koje ubrizgavamo rešava prvo problem krvotoka koji je do celulita i doveo, kao i problem vaših tkiva, lipoliza zarobljenih masti, razlaganje enzimskim susptancama zarobljavajućih opni koje drže u paketu masne ćelije u celulita.

To je jedan proces koji zavisi od težine i vremena trajanja vašeg celulita.

Mezoterapija i strije

Mezoterapija sama ili uz pilinge i druge metode najefikasnij rešava strije.Rezultat-poboljšanje izgleda strije se vidi posle prve mezoterapije, kad su u pitanju novonastale strije, ali sa starijim strijama je potrebno više strpljenja i kombinacije metoda.

MEZOTERAPIJA-KO RADI MEZOTERAPIJU ?

Mezoterapija je metoda koju radi isključivo doktor medicine koji je prošao kroz posebnu obuku.
Sama tehnika deluje lako kad se s rutinom izvodi. Ipak, radi se o mnoštvu malih uboda koji se izvode po odredjenoj šemi, a u pitanju je odluka lekara o izboru koktela aktivnih suptanci koji lekar individualno odredjuje imajući u vidu stanje vašeg organizma,kontraindikacije, mogućnost interakcije sa lekovima koje pijete, sposobnost reakcije na nepredvidjenu situaciju.Razgovor, pravilno postavljena pitanja, prava odluka šta koristiti , to je sve u domenu medicinskog znanja i iskustva.

Svetski je standard da:

Mezoterapiju ne treba da izvodi stomatolog (ukoliko nije reč o primeni u stomatologiji kao što su problemi desni), a još manje niži medicinski kadar.

Zato birajte doktora i mesto gde ćete raditi.

MEZOTERAPIJA - GDE ?

Mezoterapija se radi u ordinaciji, klinici ili studiju lepote koji po svojim standardima odgovara da se u njemu izvodi ova metoda koja zahteva posebne uslove,svetlost, koncentraciju, mir, strogo poštovanje principa higijene i asepse.

Mezoterapiji nije mesto medju svećama i lanternama SPA ambijenta, još manje u frizerskima salonima.

Nezvanične statistike ukazuju da se studio ili ordinacija mezoterapije biraju po raznim kriterijumima: po preporuci prijateljice ili okoline

po instinktu, po izgledu salona, izgledu mezoterapeuta i osoblja, lokaciji bliskoj poslu ili stanu,reklami iz novina,

preporuci poznate osobe kroz tv ili magazinske intervjue

po izgledu i sadržaju web prezentacije, po ceni .

Prava korisna preporuka je da se dobro informišete o mezoterapiji i da vaš izbor ne zavisi od cene nego profesionalnosti mezoterapeuta i osoblja.

MEZOTERAPIJA - KAKO?

Posle razgovora s doktorom, pregleda i merenja , sledi procedura: mnogo malih uboda, Uglavnom su bezbolni, mada ima koktela koji daju bolnost i na to ćete biti upozoreni.

Ukoliko ste jako osetljivi na bol moguće je raditi posle primene lokalne anestezije u vidu krema što će za 10-ak minuta odgoditi početak samog bockanja.To može donekle uticati i na koktele, pa se ostavlja na vama i lekaru odluka da se u svakom slučaju posebno o primeni krema. Uglavnom, na licu se anestezijski krem češće primenjuje.

Uglavnom je vaš prvi dolazak taj koji može biti u znaku nelagode i straha od nepoznatog, a već drugi put ćete biti opušteniji i podnosićete lakše male ubode. Igla je jako tanka i kratka i jedan vid uboda je površinski, drugi nešto dublji. Paradoksalno, iskustvo govori da se ovi dublji ubodi bolje podnose.

Procedura traje od 20-ak minuta do sat vremena zavisno koliko faza odredjenog mezoterapijskog tretmana treba uraditi.

Moguće je, posebno na telu, da se pogodi poneki mali krvni sud i da dodje do modrice.Na licu je moguće prvo crvenilo i blaga otečenost, ali se on povlači već u prvih pola sata. Brojni ubodi se sutradan već ne vide zahvaljujući velikoj regenerativnoj sposobnosti kože lica i dobroj prokrvljenosti.

Na telu tačkice od uboda mogu ostati 24 do 48 sati.

Modricama treba najmanje nedelju dana da prodju.

MEZOTERAPIJA - ŠTA NE ŽELIMO ?

Modrice ne želimo, ali se one dešavaju relativno često bilo zbog uboda bilo zbog naknadnog prskanja kapilara kod otapanja masnih naslaga. Traju koliko i sve druge modrice. Retka opisana reakcija kože je obojenost na mestu modrice ili uboda koja se sporije povlači.

DA LI SE STVARNO SKIDAJU KILOGRAMI I MASNE NASLAGE?

Masne naslage se zaista skidaju, obimi se smanjuju, ali mezoterapija nije metoda za skidanje kilograma, mada neki kokteli značajno utiču i na apetit i na brže ukupno sagorevanje energije pa je rezultat toga manjak kilograma. Ipak, ne verujte u čuda, veli ki gubitak kilograma za kratko vreme(!), to nikada nije zdravo.

Činjenica je da dijetni režim ishrane primenjen istovremeno s mezoterapijom lakše daje rezultate, ali s obzirom da masno tkivo nije teško, gubitak centimetara više ukazuje na promene.

Zato je idealno je da se kombinuju dijeta i mezoterapija tj lipoloza.

sinoc sam billa u drustvu devojke koja je par meseci isla na ono cudo zvano pauer plejt
a onda je pokazala noge na koje se zalila-tu su misici, tu je diva oblik a celulita za tri domacinstva - ona je daleko od preuhranjene, ya moj ukus cak i mrsava, ali se zali da ranije nije imala celulit, ili da se bar nije video, a da ima utisak da od kada se razmrdavala na doticnoj spravi, zatezala sav celulit joj se rastresao i iyasao na povrsinu

ne znam koliko ovo nekom znaci...ali videla sam svojim ocima, kao i neke slike sa mora gde nema takvog tela ali ni celulita

Koliko je kilograma izgubila za to vreme? Ne moze misic da se pri jacanju rastrese jer on upravo postaje tvrd, zgusnut, iskace van i gura celulit unutra, to je moglo da desi samo prilikom mrsavljenja, odnosno verovatno joj cure iz teretane nisu lepo napravile program pa su stavile akcenat na stomak, ruke i gubitak mase a ne na noge...inace ta sprava je masina za gutanje novca, jos pre par godina sam trenirala na njoj...za moj racun traka sa programima (nagibom koji se u toku vezbanja menja i brzinama koje se naglo menjaju) i steper (recimo 10 - 20 minuta podesen na trojku) su oruzje iz raja za celulit...nije svako vezbanje jednako ucinkovito...

...pa tonirate, zatezete, jacate svoju kozu i svoje misice pri cemu smanjujete salo, opustena koza se zateze, misic grupise, postaje vidljiv itd itd te stoga mozemo videti sportistu sa pokojom tufnicom ali ne i sa grozdovima celulita...malo danas izmisljaju toplu vodu kako bi prodavali skupe kreme i naterali nas da placamo skupe masaze...

Kada imas misice, upravo to istakne celulit.
U pozi kada se jedan zategne tacno se ocrta po kozhi. To zna svak ko je gledao u dupe odbojkasicama u trenutku kada zategnu misice dupeta pri skoku. Ili generalno ako posmatrate fellow zene dok vjezbaju pored vas.

(:malav:)

Misic istice celilit samo kada je osoba u pokretu i koristi ga. Dok miruje, nista se ne vidi.

Moja prijateljica je išla na neke tetmane protiv celulita, tamo su joj rekli da će se posle prvih par tretmana celulit još više videti jer izbija iz kože...

Ne znam što ovo napisah... palo mi na pamet... :confused::mrgreen:

Čim ova tema dospe na prvu stranu, znam da je stiglo proleće! :zaljubljena: :lol:
Kapiram da je celulit urezan u DNK sadašnjih generacija i to je to.... kada gledamo slike žena od pre 50ak godina, nisu ga imale, bilo da su mršavice, ili oblije. I da se razumemo, tada fotošop nije postojao... Jedemo đubre, udišemo đubre, ne znam šta drugo da očekujemo...

tacno,moja nana ga nije imala ni u sezdesetim.kazu da celulit jeste genetika,ali i da se dobija od sedenja i suhomesnate hrane.
a dobro je piti i jesti puno pomorandze,to ga valjda razbija
ja ko cicak,ne znam zasto sam ovo rekla,al nece da skodi

tacno,moja nana ga nije imala ni u sezdesetim.kazu da celulit jeste genetika,ali i da se dobija od sedenja i suhomesnate hrane.
a dobro je piti i jesti puno pomorandze,to ga valjda razbija
ja ko cicak,ne znam zasto sam ovo rekla,al nece da skodi

I dvorske dame su sedele pa ga nisu imale... i krojačice i još tako neke... hoću da kažem da se promenio sastav vezivnog tkiva od hrane koja je uzgajana ovako ili onako, pesticida, zagađenosti itd...

dvorske dame su valjda plesale na balovima(preteca zumbe)
a krojacice su morale nogama da teraju masinu,kao na pedale
:mrgreen:

Moram da instaliram jednu pedalu pored kućišta :lol:

Elem, moje instruktorke pilatesa i aerobika, imaju nekoliko treninga dnevno, što jednog, što drugog, i u određenim pozama im se vidi celulit. Sala nemaju ni grama, super su građene, negovane itd. ali se i njima ponekad vidi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back