celulit pobediv?????

• Začetnik teme Začetnik teme ninna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne verujem da su godine vazne, mlada si...to tamo, posle pedesete.
Super je sto si prirodno lepo oblikovana ali celulit se mahom sportiskinjama ne vidi a one su obicno zene koje piju gazirano i jedu slatko jer imaju drugacije dnevne potrebe te stoga glasam za pojacane vezbe za unutrasnju stranu butine....jednostavne "makazice", sa malim opterecenjem u teretani, duboki cucanj sa stopalima otvorenim u stranu, vezbe na boku u lezecem polozaju koje se rade sporo nakon toga tusiranje hladnom - toplom vodom, tus usmeren na unutrasnju stranu, jak mlaz hladne vode par sekundi. Verujem u doprinos zelenog caja, mazalica, masaze ali intenzivno vezbanje odredjene grupe misica mislim da daje najbolje i dugorocne rezultate.

I ja mislim da treba da pojacam vezbe za unutrasnju stranu noge jer vidim da tu imam najvise celulita . Ja radim ove vezbe za tu grupu misica:

Molim Vas ako znate neke bolje od ovih a koje su delotvorne za ovu grupu misica predlozite.

aman,zeno, proteini!
fale ti u ishrani a jedino se tako gradi misicna masa pa ga neces ni imati toliko!
ovo je tipicno za vegetarijance, nisi izuzetak...

Nekada se smatralo da se visokokvalitetni proteini mogu dobiti jedino iz mesa, dok se danas pouzdano zna da je i hrana biljnog porekla odličan izvor proteina.

Zbog velike količine zasićenih masnoća koje se nalaze u mesu (a koje su, videli smo, izuzetno opasne po zdravlje) danas se sve više preporučuje upotreba biljnih izvora proteina. Od svih namirnica biljnog porekla jedino soja sadrži sve čoveku neophodne amino kiseline dok ostale biljne namirnice treba kombinovati da bi se zadovoljile potrebe organizma (na primer: crni hleb i pasulj, pirinač i sočivo…).

dobro ti kaze mayap80, proteini..
uzimas ih iz mahunarki - zdrave jesu, ali sem proteina imaju i jako veliki procenat skroba..a to je cist UH..ugljeni hidrati su odgovorni za visak masti nagomilan na nasem telu..
da bi iz mahunarki uzela neophodnu dnevnu kolicinu proteina, moras da uneses i mnogo skroba..i onda si u zacaranom krugu cija je posledica na zalost celulit oko kolena..
detoksi anti celulit dijeta podrazumeva samo unos mrsavih mesa - piletina, curetina, riba i zelenog povrca..malu kolicinu maslinovog ulja, jabukovo sirce..
izbegava se cak i povrce koje uma povecan procenat ugljenih hidrata u sebi - npr.paradajz, crvena paprika..

Poslednja izmena:
dobro ti kaze mayap80, proteini..
uzimas ih iz mahunarki - zdrave jesu, ali sem proteina imaju i jako veliki procenat skroba..a to je cist UH..ugljeni hidrati su odgovorni za visak masti nagomilan na nasem telu..
da bi iz mahunarki uzela neophodnu dnevnu kolicinu proteina, moras da uneses i mnogo skroba..i onda si u zacaranom krugu cija je posledica na zalost celulit oko kolena..
detoksi anti celulit dijeta podrazumeva samo unos mrsavih mesa - piletina, curetina, riba i zelenog povrca..malu kolicinu maslinovog ulja, jabukovo sirce..
izbegava se cak i povrce koje uma povecan procenat ugljenih hidrata u sebi - npr.paradajz, crvena paprika..

Problem je sto ja ne zelim da mrsavim jer imam idealnu tezinu za moju visinu. (visina 163cm, tezina 50kg).
Samo zelim da se resim celulita....e sad da li ga imam jer unosim biljne proteine ....pa nije valjda to u pitanju, jer ja sve te UH koje unesem u toku dana potrosim vezbanjem.
A sve to koristim u ishrani-iskljucivo maslinovo ulje, jabukovo sirce svakodnevno i preporucujem ga svima ...izgleda da je stvarno efikasno kod uklanjanja masnih, naslaga , jedem voce i povrce ali ne obracam paznju na sadrzaj UH.
Izgleda da na stvaranje celulita uticu i neki drugi faktori na koje ne mozemo da uticemo - hormoni(estrogen).

Mene interesuje da li je neko uspeo da ga se resi 100% masazama.
Ako jeste neka se javi i isprica svoje iskustvo.

Problem je sto ja ne zelim da mrsavim jer imam idealnu tezinu za moju visinu. (visina 163cm, tezina 50kg).
Samo zelim da se resim celulita....e sad da li ga imam jer unosim biljne proteine ....pa nije valjda to u pitanju, jer ja sve te UH koje unesem u toku dana potrosim vezbanjem.
A sve to koristim u ishrani-iskljucivo maslinovo ulje, jabukovo sirce svakodnevno i preporucujem ga svima ...izgleda da je stvarno efikasno kod uklanjanja masnih, naslaga , jedem voce i povrce ali ne obracam paznju na sadrzaj UH.
Izgleda da na stvaranje celulita uticu i neki drugi faktori na koje ne mozemo da uticemo - hormoni(estrogen).

Mene interesuje da li je neko uspeo da ga se resi 100% masazama.
Ako jeste neka se javi i isprica svoje iskustvo.

resila se mirka sizika rucnom masazom,ali za jednu sezonu,posle se opet vrati

treba praviti razliku izmedju proteina zivotinjskog i biljnog porekla iz vise razloga
recimo apsorpcija minerala
Resorpcija Fe iz biljnih i životinjskih izvora se razlikuje
Postoji takozvano non hem iron (neorgansko gvožđe) koje se nalazi u biljkama, mleku i jajima i apsorbuje se samo 1-20 %.
Postoji i hem iron (organsko gvožđe) koje je deo hemoglobina i mioglobina i nalazi se u mesu i ribi, a apsorbuje se 15-35 %.

Da bi se gvožđe iz biljne hrane, mleka i jaja bolje iskoristilo potreban je vitamin C koji mu povećava apsorpciju

Cink iz hrane životinjskog porekla (meso, iznutrice, jaja) se bolje iskorišćava od onog iz biljaka.

Fosfor iz biljaka se slabije usvaja od onog iz životinjskih vrsta. Potapanjem žitarica i zrnevlja u tečnost (vodu, mleko, sok) usvojivost se poboljšava. Ako je hrana siromašna belančevinama i pri višku kalcijuma, fosfor se slabije usvaja.

marija je tu jer sam je ja izabrala
ostale sportistkinje mozete same googlati

i upravo je to poenta - celulit u ranoj fazi se ne vidi inace - kao na desnoj slici gdje je opustena
ali ako osoba ima cvrstu podlogu ispod koja ce ga istaci kada zategne misice... vidi se
ili kada uzme i stisne komad

a donja granica u godinama vec davno vise ne postoji
od djece pa nadalje :neutral:

Komentarisala sam sliku...nema sanse da su to njene noge...skroz mlohave a celulit u trecem, cetvrtom stadijumu....pa toliko ga nemaju ni devojke koje se uopste ne bave sportom...

Pa sa aktova, pobogu! :lol:
Ne, generalno, kad gledaš žene iz 50ih, 60ih, pa do ne znam ni ja kad, nema ga!
Moja mama ga nije imala dok sam ja bila mala, ima ga možda poslednjih 10 godina... odakle? :think:

naravno da ga je bilo,samo muskarci nisu bili toliko pederasti da ga primecuju :mrgreen:
Sophia-Lauren-2280.jpg

jaynemcellulite.jpg

ja sam samo htela da izjavim, da sto se men tice, celulit nije pobediv.
imam ga od 12. godine, kao i moja mila majka..
u zavisnosti od toga koliko se batrgam (vezbam, mazeem, pijem cajeve, mrsam) imam ga vise ili manje.
ali ga imam uvek, i oduvek..:neutral:

meni ova gracija okrenuta guzicom ka nama jos kako ima celulit, i to sve u grubim potezima cetkice naslikano :neutral: ono,, cini mi se da cak ima i na rukama.
three_graces.jpg

q moj nije bilo celulita pre, ne kontam odakle ste to izvukli. razlika je u tome sto ga sad i muskarci imaju samo nisu jos postali svesni toga :neutral:

meni ova gracija okrenuta guzicom ka nama jos kako ima celulit, i to sve u grubim potezima cetkice naslikano :neutral: ono,, cini mi se da cak ima i na rukama.
three_graces.jpg

q moj nije bilo celulita pre, ne kontam odakle ste to izvukli. razlika je u tome sto ga sad i muskarci imaju samo nisu jos postali svesni toga :neutral:

To nie celulit nego smezurana koza..celulit je ko narandzina kora..samo me zanima otkud muskarac da se provuce kroz pricu nije mi jasno..i da imo sam babe koje nisu imale..ono jedna slika vamo tamo ne moze biti merodavna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back