Čelinac : Napad na Dodika!!!

Тржиште рада не бира.Ја не знам никог да ради у Србији.Људи бјеже у Еу уосталом као и из Србије.
Што би просјечан шљакер ишао у Србију,не видим мотив, просјечна плата од полицајца до официра,здраственог радника до просвјетара ,по свим параметрима је већа у РС.Какве су вам то небулозе о неким босанцима крадљивцима посла?Како вам само то падне на памет?Евентуално се можда више гради по БГ па вам сезонски дође неки зидар... :think:

Lupas

Na popisu 2011 koji je obavljen u Srbiji zabiljezeno je oko 30.000 osoba iz BIH koje su se doselile u period 2001-2011
Dakle oko 3.000 doseljenih godisnje iz BIH u Srbiju

To su sluzbeni podaci. Imamo podatke I za prethodne periode (tada su migracije bile vece). Sada mozes reci da Zavod lupa ali to su sluzbeni podaci. A iskreno, mislim da je statisticki zavod Srbije jedan od boljih u Evropi I da tu rade strucni ljudi. Tako da su ovo poverljivi podaci. Mislim da tu nema puno odstupanja.

Ljudi se ne sele samo radi vece plate. To uopste nije tacno. U procesu je urbanizacija I ljudi idu sa sela u gradove a iz manjih gradova u vece. Postoji celi niz faktora koji uticu na to a ne samo plata

- Studenti koji idu studirati I dobar deo ostaje da zivi u gradu u kojem je studirao.
- Losa infrastruktura na selima I manjim gradovima koja “gura ljude” ka urbanima sredinama. Puno sela nema dobre puteve, nema javni prevoz I niko ne zeli da mu dete pesaci 5km+ svaki dan do skole
- Socijalni faktor. Sve je manje zena koje zele ziveti na selu ili u manjim gradicima. Na desetine hiljada muskaraca ostaje neozenjeno na selima. Prvo odu devojke pa momci za njima.
- Instagram I ostale socijalne mreze gde se prate zivoti Kim Kardashian, gde se devojke slikaju po splavovima, restoranima, izlascima itd… To utice na mlade koji teze tome
- Profesinalni faktor. Svi veliki sportski klubovi su u BG I svi vrhunski sportisti teze da igraju za te klubove (zanemarimo inostranstvo). Prestiznije je raditi na VMA nego u bijeljinskoj bolnici.
- Itd…

Tako da ce migracija uvek biti iz BIH ka Srbiji. Niti jedan grad ne moze niti ce biti tako atraktivan kao BG. Nema teoretske sanse da se desi neki prevrat kada je to u pitanju.

U Vezi tih 600+ iz Srbije sto su dobili radne dozvole u BIH. Tu se u 90% slucajeva radi o sandzaklijama

mene više zanima porodica mandić i krajišnik...Dodik je savremeni bandit

krajisnik je posten iz rata je izaso go i bos
zivi u kuci na palama srednja zalost,blato svud oko kuce
tek sad je nesto poceo da muva sa dodikom
otvorio neku firmu za impregnaciju drvenih stubova na palama pa mu dodara namjestio da te stubove uvaljuje elektrodistribucijama koje su u drzavnom vlasnistvu
a ovaj mandic je veliki lopov kao i brat mu koliko sam cuo ali ne garantujem

ovi stari sdovsci su stvarno bili posteni ljudi
da vidite naprimjer gde zivi miroslav vjestica u BL u rudarskoj oko 400 broj kuce
rusevina,reko bi covvjek neki klosar a ne nekadasnji podpredsednik skupstine,ministar u vladi ,poslanik itd
veliki lopovluk je tek poceo okupacijom ovih prostora i takozvanim demokratskim promjenama

otvorio neku firmu za impregnaciju drvenih stubova na palama pa mu dodara namjestio da te stubove uvaljuje elektrodistribucijama koje su u drzavnom vlasnistvu

da vidite naprimjer gde zivi miroslav vjestica u BL u rudarskoj oko 400 broj kuce
rusevina,reko bi covvjek neki klosar a ne nekadasnji podpredsednik skupstine,ministar u vladi ,poslanik itd
veliki lopovluk je tek poceo okupacijom ovih prostora i takozvanim demokratskim promjenama

Када се заврнула славина српског буџета......на жалост само на кратко

- - - - - - - - - -

Lupas

Na popisu 2011 koji je obavljen u Srbiji zabiljezeno je oko 30.000 osoba iz BIH koje su se doselile u period 2001-2011

To su sluzbeni podaci. Imamo podatke I za prethodne periode (tada su migracije bile vece). Sada mozes reci da Zavod lupa ali to su sluzbeni podaci. A iskreno, mislim da je statisticki zavod Srbije jedan od boljih u Evropi I da tu rade strucni ljudi. Tako da su ovo poverljivi podaci. Mislim da tu nema puno odstupanja.

Ljudi se ne sele samo radi vece plate. To uopste nije tacno. U procesu je urbanizacija I ljudi idu sa sela u gradove a iz manjih gradova u vece. Postoji celi niz faktora koji uticu na to a ne samo plata

- Studenti koji idu studirati I dobar deo ostaje da zivi u gradu u kojem je studirao.
- Losa infrastruktura na selima I manjim gradovima koja “gura ljude” ka urbanima sredinama. Puno sela nema dobre puteve, nema javni prevoz I niko ne zeli da mu dete pesaci 5km+ svaki dan do skole
- Socijalni faktor. Sve je manje zena koje zele ziveti na selu ili u manjim gradicima. Na desetine hiljada muskaraca ostaje neozenjeno na selima. Prvo odu devojke pa momci za njima.
- Instagram I ostale socijalne mreze gde se prate zivoti Kim Kardashian, gde se devojke slikaju po splavovima, restoranima, izlascima itd… To utice na mlade koji teze tome
- Profesinalni faktor. Svi veliki sportski klubovi su u BG I svi vrhunski sportisti teze da igraju za te klubove (zanemarimo inostranstvo). Prestiznije je raditi na VMA nego u bijeljinskoj bolnici.
- Itd…

Tako da ce migracija uvek biti iz BIH ka Srbiji. Niti jedan grad ne moze niti ce biti tako atraktivan kao BG. Nema teoretske sanse da se desi neki prevrat kada je to u pitanju.

U Vezi tih 600+ iz Srbije sto su dobili radne dozvole u BIH. Tu se u 90% slucajeva radi o sandzaklijama

Dali ste previše reputacija u zadnja 24h. Molimo Vas da probate kasnije

krajišnika i mandića su optuživali za račune u stranim bankama, šverc nafte i razne dogovore sa muslimanima i hrvatima...navođeni neki primeri...tako da je pitanje, šta je sa tim novcem, da li su im Amerikanci zaplenili

Као што и Смратко Крадић има две вилетине у Дипломатском насељу у Београду
и наравно ''бизнис'' .......
Uskoro
Srbija-mapa-77777-670x447.jpg

Lupas

- Itd…

Знам ја да ти навијаш да Срби из Босне иду у Србију али реалност је мало другачија.Истина јесте да доста спортиста из РС заврши у Србији јер су већи клубови и јер не желе да играју за БИХ али миграције нису примарне ка Србији,ја ти говорим из живота.Сем свог брата не знам никог да је отишао и остао у Србији а вјеруј ми моје окружење је широко,широко...
Сви који нису ту су на западу ал буквално сви!
Тих 30000 је маргинално јер је из Србије у односу на задња два пописа отишло преко 300000 људи.
Каквим санџаклијама,сви доктори у окружењу су 50 посто из Србије,дошли,оженили се и остали.
Било која фирма која је дошла у РС довела је своје људе за директорска мјеста.Ти људи привремено живе у РС.

Poslednja izmena:
Знам ја да ти навијаш да Срби из Босне иду у Србију али реалност је мало другачија.Иситна јесте да доста спортиста из РС заврши у Србији јер су већи клубови и јер не желе да играју за БИХ али миграције нису примарне ка Србији,ја ти говорим из живота.Сем свог брата не знам никог да је отишао и остао у Србији а вјеруј ми моје окружење је широко,широко...
Тих 30000 је маргинално јер је из Србије у односу на задња два пописа отишло преко 300000 људи.

imaš u Kruševcu, mada je to pre više godina...a zadnjih godina sve to završava na zapadu...takođe, iz Kruševca se masovno odlazi

Знам ја да ти навијаш да Срби из Босне иду у Србију али реалност је мало другачија.Иситна јесте да доста спортиста из РС заврши у Србији јер су већи клубови и јер не желе да играју за БИХ али миграције нису примарне ка Србији,ја ти говорим из живота.Сем свог брата не знам никог да је отишао и остао у Србији а вјеруј ми моје окружење је широко,широко...
Каквим санџаклијама,сви доктори у окружењу су 50 посто из Србије,дошли,оженили се и остали.
Било која фирма која је дошла у РС довела је своје људе за директорска мјеста.Ти људи привремено живе у РС.

Алтина, Бусије, Грмовац, Земун, Земун Поље, Батајница, Ледине, Сурчин.......

Шта ти причаш ???

Ја их лично познајем бар 50, пребројах на брзину....

imaš u Kruševcu, mada je to pre više godina...a zadnjih godina sve to završava na zapadu...takođe, iz Kruševca se masovno odlazi

Слична је ситуација на овим просторима.Ко није задовољан иде вани!
У Београду с платом од 600 евра не можеш ништа посебно,још ако плаћаш стан,па нема те нигдје.

Алтина, Бусије, Грмовац, Земун, Земун Поље, Батајница, Ледине, Сурчин.......

Шта ти причаш ???

Ја их лично познајем бар 50, пребројах на брзину....

Ти о избјегличким насељима,о мајко мила није ваљда да си на њих љубоморан?!То су 90-ете,већина избјеглица из Крајине.
Ја говорим данас,трендови нису отићи у Србију,ни близу,што бих ја отишао данас у Београд или било који други град?
Тада је била друга слика.други трендови, у БИХ је трајао рат,дакле несигурно.Србија је била сиромашна али бар није било ратно стање.
Одатле те миграције према Србији,мада и тада је већина гледала да се дочепа запада јер није баш некакав сан живјети на хуманитарној помоћи а после преживјети нови рат 1999,санкције и тако даље и тако ближе.Већина избјеглица се вратило или отишло из Србије тренутно 27.945 лица са статусом избјеглице, од чега 19.171 из Хрватске, а 8.774 из БиХ.По мени је Србија требала задржати те људе јер ће за једно 25-30 година спасти на 6 милиона становника оваквим темпом али добро броји ти и даље јадне босанце по Бг.

Ти о избјегличким насељима,о мајко мила није ваљда да си на њих љубоморан?!То су 90-ете,већина избјеглица из Крајине.
Ја говорим данас,трендови нису отићи у Србију,ни близу,што бих ја отишао данас у Београд или било који други град?
Тада је била друга слика.други трендови, у БИХ је трајао рат,дакле несигурно.Србија је била сиромашна али бар није било ратно стање.
Одатле те миграције према Србији,мада и тада је већина гледала да се дочепа запада јер није баш некакав сан живјети на хуманитарној помоћи а после преживјети нови рат 1999,санкције и тако даље и тако ближе.Већина избјеглица се вратило или отишло из Србије тренутно 27.945 лица са статусом избјеглице, од чега 19.171 из Хрватске, а 8.774 из БиХ.По мени је Србија требала задржати те људе јер ће за једно 25-30 година спасти на 6 милиона становника оваквим темпом али добро броји ти и даље јадне босанце по Бг.
Ма нису то никава избегличка насеља......
Без жуте банке уложеног добили су асфалтиране путева, осветљење
прикључке на инфраструктуру, школ, обданишта....све из буџета који неко други сервисира

Статистика је најтачни скуп нетачних података

Нисам те малопре питао :
А јел би твој брат погину за Србију када би се заратило или би побегао у БиХ..

Србија му је омогућила школовање, стан, посоа, живот на буџету ....

Један колега је на другој теми поставио одлично питање :

https://forum.krstarica.com/showthr...У-БЕОГРАДУ?p=36285850&viewfull=1#post36285850

Ма нису то никава избегличка насеља......
Без жуте банке уложеног добили су асфалтиране путева, осветљење
прикључке на инфраструктуру, школ, обданишта....све из буџета који неко други сервисира

Статистика је најтачни скуп нетачних података

Нисам те малопре питао :
А јел би твој брат погину за Србију када би се заратило или би побегао у БиХ..

Србија му је омогућила школовање, стан, посоа, живот на буџету ....

Један колега је на другој теми поставио одлично питање :

https://forum.krstarica.com/showthr...У-БЕОГРАДУ?p=36285850&viewfull=1#post36285850
Па то може само питати неко ко није ишао у војску,војничка заклетва је иста свима.
У случају рата тебе нико и ништа не амнестира од једног просјечног официра стим да је он школован да такве као ти построји и да им инструкције шта и како да раде.

- - - - - - - - - -

Видиш како гледаш лоше,код мене у граду постоји насеље које се зове"НОВО НАСЕЉЕ",куће и по која зграда,све одреда смјештени људи из Грахова,Гламоча,Петровца, Бихаћа.Добили расвјету, асфалт, струју, канализацију.
Боже драги па јел ти све то имаш или не?По чему су они различити од тебе?
Сви ти људи раде,не живе од социјалне помоћи.
Не контам твој конт заиста,зар је могуће бити љубоморан на избјеглицу?!

Па то може само питати неко ко није ишао у војску,војничка заклетва је иста свима.
У случају рата тебе нико и ништа не амнестира од једног просјечног официра стим да је он школован да такве као ти построји и да им инструкције шта и како да раде.

- - - - - - - - - -

Видиш како гледаш лоше,код мене у граду постоји насеље које се зове"НОВО НАСЕЉЕ",куће и по која зграда,све одреда смјештени људи из Грахова,Гламоча,Петровца, Бихаћа.Добили расвјету, асфалт, струју, канализацију.
Боже драги па јел то ти све имаш или не?
Сви ти људи раде,не живе од социјалне помоћи.

Хајдемо редом :

Као што нису знали стране света....90-тих и како да окрену карту....
Ма, дај, батали ме њихове едукације.....видели више пута на више примера....
Три овце не би сачували
Додуше не могу да им оспорим шепурење у излазним униформама

Него одма потежеш грађане да ратују.....па има и професионалне војске...полако....
Нека прво неки окаљаве две-три униформе, па онда тек други, резервни састав, резервни официри......

Више све то звучи
Хајде напред браћо, ја за вама
хајде назад браћо, ја пред вама.
О храбрости ''школованог'' кадра

У праву си да су добили......од кога - од буџета.....па не може довека

- - - - - - - - - -

Комунизам у генима...ето како...

Тачно тако, навикли само да нешто добијају, по могућству туђе

Ниси схватио Хазнадаре...ТИ имаш комунизам у генима.
И одсексајте више СВИ који блатите СВЕ официре због ГРУПЕ ЛОПОВА.
Ти први браниш Давора Драгичевића на другој теми јер је ИЗГУБИО дијете.
Па? Ко си ти да глумиш Фројда или Јнга?
И молићу РУЖНО отвори иебену тему о лоповлуку официра ЈНА...
ОВДЈЕ ЈЕ ТЕМА ДА ЛИ ЈЕ ДОДИК НАПАДНУТ ИЛИ ЈЕ ОВО ВУЧИЋ-СРЕБРЕНИЦА СЦЕНАРИО.

Хајдемо редом :

Као што нису знали стране света....90-тих и како да окрену карту....
Ма, дај, батали ме њихове едукације.....видели више пута на више примера....
Три овце не би сачували
Додуше не могу да им оспорим шепурење у излазним униформама

Него одма потежеш грађане да ратују.....па има и професионалне војске...полако....
Нека прво неки окаљаве две-три униформе, па онда тек други, резервни састав, резервни официри......

Више све то звучи
Хајде напред браћо, ја за вама
хајде назад браћо, ја пред вама.
О храбрости ''школованог'' кадра

У праву си да су добили......од кога - од буџета.....па не може довека

- - - - - - - - - -

Шта би ти да укинеш војску не контам?!
Војничка заклетва код Срба датира још из 1334-е.
Само се мијењала зависно од ситуације.
Некада су се заклињали Краљу,некада Титу,данас држави Србији.И то је ок и легитимно.Тако ствари функционишу у здравим држава.
Нису то више ЈНА официри него официри Србије,шта ти ту конкретно смета.
Зашто толико омаловажаваш Војну академију,мислиш да је лако завршити и постати официр.
Тако неки мисле и да је лако бити доктор.
официри Србије.jpg

Ниси схватио Хазнадаре...ТИ имаш комунизам у генима.
И одсексајте више СВИ који блатите СВЕ официре због ГРУПЕ ЛОПОВА.
Ти први браниш Давора Драгичевића на другој теми јер је ИЗГУБИО дијете.
Па? Ко си ти да глумиш Фројда или Јнга?
И молићу РУЖНО отвори иебену тему о лоповлуку официра ЈНА...
ОВДЈЕ ЈЕ ТЕМА ДА ЛИ ЈЕ ДОДИК НАПАДНУТ ИЛИ ЈЕ ОВО ВУЧИЋ-СРЕБРЕНИЦА СЦЕНАРИО.

Да наравно да јесте ДоДо ''ради'' по истој матрици

Ни ти официри које ти подлачиш као СВЕ нису се диференцирали од ове друге ГРУПЕ.....

Шта има боље, када никоме не полажеш рачуне, радиш шта хоћеш, трошиш колико хоћеш......а народ плаћа.....

Сагну главу док халабука не прође и по старом

Знам ја да ти навијаш да Срби из Босне иду у Србију али реалност је мало другачија.Истина јесте да доста спортиста из РС заврши у Србији јер су већи клубови и јер не желе да играју за БИХ али миграције нису примарне ка Србији,ја ти говорим из живота.Сем свог брата не знам никог да је отишао и остао у Србији а вјеруј ми моје окружење је широко,широко...

Sve sto sam naveo je apsolutno tacno.

Doseljeno stanovnistvo prema podrucju sa kojeg se doselilo

Iz Bosne

1980 i prije : 137.321
1981-1985 : 16.158
1986-1991 : 16.805
1991-1995 : 70.576
1996-2000 : 19.466
2001-2005 : 14.957
2006- i poslije : 13.400
Nepoznato : 10.152

Ukupno : 298.835

Izvor
http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/Popis2011/Knjiga 9_Migracije-Migrations.pdf

To je prisutno stanovnistvo na teritoriji Srbije zabiljezeno na popisu 2011 i godina/period kada su se doselili u Srbiju.

Doselilo se u Beograd iz Bosne

1980 i prije : 39.254
1981-1985 : 4.788
1986-1991 : 5.615
1991-1995 : 25.307
1996-2000 : 5.961
2001-2005 : 4.819
2006- i poslije : 4.905
Nepoznato : 3.602

Doselilo se u Novi Sad iz Bosne

1980 i prije : 15.411
1981-1985 : 1.611
1986-1991 : 1.683
1991-1995 : 9.663
1996-2000 : 3.002
2001-2005 : 2.899
2006- i poslije : 3.049
Nepoznato :1.330

90% doseljenih iz Srbije u BIH su Sandzaklije. Imam te podatke. Ne mozes uzimati svoje zivotno iskustvo ili svoje okruzenje kao nesto relevantno. recimo da u mojoj zgradi imaju 3 zene i sve tri imaju velike sise. Ja bih prema tome trebao zakljuciti da sve zene u mom gradu imaju velike sise.

Ne ide to tako. Postoje sluzbeni podaci i treba se drzati toga. U periodu 2001-2011 se iz BIH u Srbiju iseljavalo +-3.000 osoba godisnje.

Шта би ти да укинеш војску не контам?!
Војничка заклетва код Срба датира још из 1334-е.
Само се мијењала зависно од ситуације.
Некада су се заклињали Краљу,некада Титу,данас држави Србији.И то је ок и легитимно.Тако ствари функционишу у здравим држава.
Нису то више ЈНА официри него официри Србије,шта ти ту конкретно смета.
Зашто толико омаловажаваш Војну академију,мислиш да је лако завршити и постати официр.
Тако неки мисле и да је лако бити доктор.
Pogledajte prilog 508756

Одговорићу ти кад ти одговориш мени !

Увек на питање одговраш питање, трулекс форе.

Него да се вратимо теми...ово можемо да наставимо на ПП, исто важи и за НоћногДа наравно да јесте ДоДо ''ради'' по истој матрици ....све је сценарио са сценографијом

Back