Чедомир Антић

Сад од другог саговорника не може да се прича обзиром да је главни запушач за медоје вероватно са том намером доведен да Чедомир Антић не каже мало више онога што мисли.
Рекао је 2 важне ствари које сам замерио свим режимима у Србији а нарочито овом који не признаје капитулацију и окупацију већ "нема предаје" оду Газиводе и сваки пут кад чујеш "нема предаје" већ знаш да је нешто отишло и та хибридна слика у Србији је створила овакву шизофреничну слику у друштву. Или изјаве типа " Срби и Албанци имају свилене уши" па мораш да их лажеш не вреди поштено.
Међутим поређење са 201. п.н.е и услови мира и последње тачке са Нумидијом.
Ми нисмо били ни близу шанси које је имала Картагина 216. после Кане јер је ратове финансирала породица Барка и њима блиски људи и савезници у Картагини је била на власти Ханонова Антиханибалова странка мира која није хтела да угрози трговачке уговоре већ што пре неки мировни уговор са Римом иако је Ханибал побеђивао није добијао помоћ од Катртагине нити опсадне справе и све што му је било потребно за заузимањем града Рима.
У римском сенату и породици Барка је постојала свест да може опстати само један или или.
То су на крају били Римљани који су за кршење мировног уговора са Римом у самоодбрани Картагине од Нумидије искористили да сравне Картагину са земљом и становништво одведу у робље и распродају.
Далеко смо ми од Картагине 216. али можда ближи овом сценарију из из 146. п.н.е

Ти које ти набрајаш једностабно немају употребну вредност.
Нама не требају сад ликови који једино умеју да причају приче, требају нам они који умеју, могу и хоће да делују.
Ковић је једини који је , на индикректан начин рекао да нама капацитет да уђе у борбу овако како ти предлажеш, на Новом Стандарду код Вујовића , кад је исти покушавао да добије од њега податак зашто се не крене у конкретнију борбу, реченицом :'' Наставници се прецењују, ми не можемо...''

Дакле, питање је употребне вредности.
То што Ломпар уме да прича лепо, не значи да има икаква решења.
Како од побројаних нико никад није ишао у акцију до сад, а прилика је било прегршт, закључујем да морамо да изнедримо нове људе.
И имамо те нове људе.
Само полако.
Ovo je model:

Pa ako je izbor između ta dva, onda van svake sumnje mogu biti samo Englezi. Amerikanci — nikako.

Ali sumnjam da se o tome radi, iskreno.
о томе се свакако ради. није се он покренуо из академске летаргије зато што је неко одавде притиснуо тастер.

Zašto misliš letargije? Uvek je on voleo kamere i pažnju; to nije nikakva novost.
па јесте, да пресипа из шупљег у празно.. чиме је дотични задужио српску нацију, илити- шта је то велико урадио за нашу историографију?

искрено, и мени је дуго требало да мало ствари пресложим у глави гледе Чедице Антића.. па, рецимо.. све до јубиларне 2017. године.

јубилеј чега, Славене?

Čekaj, ne znam ovde na šta misliš?

па јесте, да пресипа из шупљег у празно.. чиме је дотични задужио српску нацију, илити- шта је то велико урадио за нашу историографију?

Politički i državotvorno, ostao je efemerna ličnost posle svih pokušaja (Demokratska stranka, G17+, Narodna stranka, neke opcije eventualne saradnje sa nekim drugim političkim opcijama kao npr. Pokret Dosta je bilo i srodne organizacije).

Mislim da je to i jedan od elemenata njegove ozlojeđenosti. On ima velike ambicije i odavno je želeo da Vučiću izađe na megdan za koji smatra da bi totalno izdominirao. Hteo je da postigne mnogo više.

Čekaj, ne znam ovde na šta misliš?
па не знаш зато што је свима промакло. својски су се и потрудили да тај јубилеј прође потпуно незапажено, изван сваког фокуса српске нације, чак и академске заједнице.

те године сам му, негде крајем лета, упутио једно кратко, врло учтиво и лепо срочено писмо, све бираним речима као да се обраћам војводи од Нормандије (знајући колико је сујетан). најљубазније сам га, као саветника Круне, молио да тај велики јубилеј не прође без бар неке скромне прославе на Двору.. срамота је. није ми никад одговорио.. мало је рећи да сам био шокиран његовим игнорантским односом и према разлогу мог обраћања, и још више његовим недостатком основне културе да бар једном реченицом одговори некоме ко му се обрати учтиво и потпише се. и тако у неверици, пожалим се @Софија и све јој испричам. и она, наравно, почне да се смеје мојој наивности (боље рећи- глупавости).. и онда ме упути на научни опус Чедине врле супруге (и колегинице). тако су ми се ствари разбистриле. бар што се тиче Чедице.

Не бих знао под чијом командом се пробудио из академске летаргије али окидач је био Александар Вучић.
Пре него што све закувало на универзитету он се још није појављивао на државним медијима већ смо га више гледали на алтернативним медијима Балкан инфо, код Павковића где је био опозиционар умерени и критичар режима, до тачке да је изјавио да је СНС интерсна група и већ сада када би се расписали неки поштени избори то би се видело.

Елем да се вратим где сам почео, кад је кренуло да се закувава Вучић изјављује да они неће моћи купити непоткупљиве људе као што је Чедомир Антић.
Од тог тренутка он има дужу турнеју по државним медијима, где чак Вучић почиње да га цитира.

па не знаш зато што је свима промакло. својски су се и потрудили да тај јубилеј прође потпуно незапажено, изван сваког фокуса српске нације, чак и академске заједнице.

те године сам му, негде крајем лета, упутио једно кратко, врло учтиво и лепо срочено писмо, све бираним речима као да се обраћам војводи од Нормандије (знајући колико је сујетан). најљубазније сам га, као саветника Круне, молио да тај велики јубилеј не прође без бар неке скромне прославе на Двору.. срамота је. није ми никад одговорио.. мало је рећи да сам био шокиран његовим игнорантским односом и према разлогу мог обраћања, и још више његовим недостатком основне културе да бар једном реченицом одговори некоме ко му се обрати учтиво и потпише се. и тако у неверици, пожалим се @Софија и све јој испричам. и она, наравно, почне да се смеје мојој наивности (боље рећи- глупавости).. и онда ме упути на научни опус Чедине врле супруге (и колегинице). тако су ми се ствари разбистриле. бар што се тиче Чедице.

Pa jesi li razmotrio mogućnost da mejl prosto nikada uopšte nije ni pročitao?

Не бих знао под чијом командом се пробудио из академске летаргије али окидач је био Александар Вучић.
Пре него што све закувало на универзитету он се још није појављивао на државним медијима већ смо га више гледали на алтернативним медијима Балкан инфо, код Павковића где је био опозиционар умерени и критичар режима, до тачке да је изјавио да је СНС интерсна група и већ сада када би се расписали неки поштени избори то би се видело.

Елем да се вратим где сам почео, кад је кренуло да се закувава Вучић изјављује да они неће моћи купити непоткупљиве људе као што је Чедомир Антић.
Од тог тренутка он има дужу турнеју по државним медијима, где чак Вучић почиње да га цитира.

Pa nije tačno da se nije pojavljivao. Evo ga na TV Happy 2021. godine.

Pa nije tačno da se nije pojavljivao. Evo ga na TV Happy 2021. godine.

Ајде добро један позив мења све.
Не памтим да си се овако клао за нечију част и интегритет углавном је то за тебе јефтина роба која се гази често и пере под с њом.
Како Чедомир Антић је тотално небитан лик чак мислим да је фсбрикован и створен чему толика борба за његов интегритет и част?!?
Да ли је то Вучић почео да пумпа или шта?

Ајде добро један позив мења све.
Како Чедомир Антић је тотално небитан лик чак мислим да је фсбрикован и створен чему толика борба за његов интегритет и част?!?
Да ли је то Вучић почео да пумпа или шта?

Nije jedan poziv. Dolazio je redovno, kad god ga pozovu; generalno uvek voli pažnju.

Nije jedan poziv. Dolazio je redovno, kad god ga pozovu; generalno uvek voli pažnju.
Ја га нисам запажао као што је случај у последње време иако то не могу баш поуздано тврдити јер нисам нешто на националним фреквенцијама. Али свакако и преноса преко друштвених мрежа има много више сад него раније.

Ја га нисам запажао као што је случај у последње време иако то не могу баш поуздано тврдити јер нисам нешто на националним фреквенцијама. Али свакако и преноса преко друштвених мрежа има много више сад него раније.

Lol, pa naravno da nisi kad ga sad stalno zovu i pošto je fakultet u blokadi moze i slobodno da se odazove na sve i svuda ide.

Niko nije dovodio u pitanje da se čovek doslovno ne skida sa tv.

Back