Чедомир Антић

Lol, pa naravno da nisi kad ga sad stalno zovu i pošto je fakultet u blokadi moze i slobodno da se odazove na sve i svuda ide.

Niko nije dovodio u pitanje da se čovek doslovno ne skida sa tv.
Твоја полиса овде све је у реду законски регалативно као у Швајцарској институције раде свој посао али не раде.
Зна се овде ко може бити позван и кога зову на национљлне фреквенције а ко не може да присмрди.

Статлер ти је поменуо прославу на двору и покушај да такав догађај буде медијски запажен бар мало пропраћен па није!

Изненађујуће да ти знаш чак и да није прочитао мејл?

Сад да ли си му жена или секретарица не знам.

Сад као да причаш са дететом дебилом сви га зову стално али он не може да стигне да се одазове због посла на универзитету.

Дакле овако је Шешељ бранио Слобу.

А твоја подршка блокадерима јако сумњива сем ако се не нађеш на листи, каже Бранко Ружић да су га студенти звали да буде на листи.

Статлер иако се није изјаснио престолонадледник Филип је подржао студенте ту је ствар јаснија много него код тебе.

Pa jesi li razmotrio mogućnost da mejl prosto nikada uopšte nije ni pročitao?
наравно да јесам. зато му нисам ни послао мејл, него препоручено писмо, све са повратницом, да бих био сигуран да му је писмо лично уручено.

Када пишемо и зборимо о Чеди историчару и његовом доприносу српској историографији, морали би се боље упознати са његовим радовима, ту и нисам најбоље упознат, прочитао сам тек неке радове и фрагменте неких радова, па и не могу дати ваљан осврт.
Радови "Алтерантивна историја Србије" (са Пеђом Марковићем). "О револуционарима, криминалцима и другим намерним пролазницима” и још неки су више са сврхом популарисања историје, неких процеса као и алтернсативног погледа на историјске процесе, такви радови неће дати неки допринос српској истороиографији али могу помоћи, као уосталом и филмографија и уопште популарна култура, повећању занимања нације за историју,

Већ дуже времена би имао обичај скретати у поље политике, флертовао је са различитим политичким опцијама, неки су на његов ангажман гледали позитивно, неки негативно. Већ сам се осврнуо шта је Чедин проблем
Када историчар скрене у поље политике, да би добро "пливао" у политичким водама, да би добро муљао у политичкој жабокречини, прва ствар коју мора учинити јесте "убити историчара у себи". И ту је неопходно своја сазнања која је акумулирао проучавајући историјску грађу, ставити у службу политике. То подразумијева селектиаван приступ уз обавезно "тумачење и замагљивање" историје и историјских процеса.

И то је Антићев проблем, не успијева "убити историчара у себи". Уз то његово поље је модерни период, XIX-XX вијек, епоха националкног буђења, заноса, романтизма, стремљења новим идејама, узвишеним идеалима. У складу са својим доживљајем тог времена, обликовао је своје свјетоназоре, увјерења, демократија је еталон кроз који је поставио вриуједносни систем, схватање. У тако постављеном поимању, наравно да је жестоки противник било каквог облика тоталитаризма, па и ако то вуче на обрисе тоталитаризма, попут ових васкрслих пленумна, као и сваког вида аутократије. Велики критичар актуелних власти илити режима у овој нашој Србији, зато и јесу апсурдни напади које трпи да се продао анамо ономе Вучићу.

Мада опет, да се више фокусирао на старије историјске епохе, период антике, да је малчице више пажње посветио извјесномм Полибију и другим античким ауторима, могуће би примијетио да и демократија зна бити кварљивом робом.,
и шта га спречава да (по мом мишљењу) буде успјешнији у политичким играма.

Да ли је сујетан, да ли баш воли пажњу и камере, не могу дати суд, не познајем човјека, у гостоваеима по медијима, а задњих мјесеци често гостује, није ми оставио такав утисак. А и реално, у људској природи је да тежи пажњи (на неки начин, ако га реторички нешто спутава. онда на друге начине), или циљне групе или шире. Они који кажу да су од тога "оперисани", или лажу себе или су достигли неко стање нирване, па оно, фућка им се за све.

Како написах, задњих мјесеци баш често гостује по медијима, и оним по којима ранијих година није гостовао. Јесте добрим избором за медије које онтролише режим баш због тога што је годинама велики критичар ове власти илити режима (па их не могу оптужити да гостују само апартчици власти), а опет никако није благонаклон према овом блокАДирању а богами и терорисању земље Србије задњих мјесеци. Због овог задњег се нашао на удару оних који подржавају те блокаде, оптужују га да се слизао и продао Вучићу, што је баш глупаво, ал ајде. Мада реално, многи од тих који га прозивају или оптужују, ништа и не знају о њему, а не мали број до скора није знао да уопште постоји, но тако то иде у политичкој жабокречини.

Да ли га промовишу и користе неки политички кругови у земљи Србији или може бит страни фактор, озбиљни играчи из бијела свијета, са Запада, зарад неких зацртаних политичлких процеса (чиме би Чеда добио "улогу корисног идиота", је.бај га, и то неко мора бити) тешко је рећи. Историја нас учи да ту могућност, и онда када баш и не дјелује логично, никад не треба скроз одбацити.

Оно што га разликује од велике већине других гостију који гостују по медијима, дал режимским, дал под контролом страних центара моћи, гдје гости мантрају наручену мантру и гдје и прије него зину знам шта ће мантрати, Чеда тежи износити властито размишљање, збори што мисли. То може прилагодити карактеру и току емисије (гдје не мора у уводу сваке реченице провући да је против овог режима) али говори оно што вјерујем искрено мисли. Убијеђен сам да је српски родољуб (сад друга је ствар што нам се мишљења не ријетко не подударају) и да има добре, најбоље намјере и према овој нашој измученоиј Србијици и према нашем народу. Мада има и та подука извјесног Самјуела Џонсона "пут до пакла некад је поплочан добрим намјерама".

Poslednja izmena:
Како написах, задњих мјесеци баш често гостује по медијима, и оним по којима ранијих година није гостовао. Јесте добрим избором за медије које онтролише режим баш због тога што је годинама велики критичар ове власти илити режима (па их не могу оптужити да гостују само апартчици власти), а опет никако није благонаклон према овом блокАДирању а богами и терорисању земље Србије задњих мјесеци. Због овог задњег се нашао на удару оних који подржавају те блокаде, оптужују га да се слизао и продао Вучићу, што је баш глупаво, ал ајде. Мада реално, многи од тих који га прозивају или оптужују, ништа и не знају о њему, а не мали број до скора није знао да уопште постоји, но тако то иде у политичкој жабокречини.

Да ли га промовишу и користе неки политички кругови у земљи Србији или може бит страни фактор, озбиљни играчи из бијела свијета, са Запада, зарад неких зацртаних политичлких процеса (чиме би Чеда добио "улогу корисног идиота", је.бај га, и то неко мора бити) тешко је рећи. Историја нас учи да ту могућност, и онда када баш и не дјелује логично, никад не треба скроз одбацити.

Оно што га разликује од велике већине других гостију који гостују по медијима, дал режимским, дал под контролом страних центара моћи, гдје гости мантрају наручену мантру и гдје и прије него зину знам шта ће мантрати, Чеда тежи износити властито размишљање, збори што мисли. То може прилагодити карактеру и току емисије (гдје не мора у уводу сваке реченице провући да је против овог режима) али говори оно што вјерујем искрено мисли. Убијеђен сам да је српски родољуб (сад друга је ствар што нам се мишљења не ријетко не подударају) и да има добре, најбоље намјере и према овој нашој измученоиј Србијици и према нашем народу. Мада има и та подука извјесног Самјуела Џонсона "пут до пакла некад је поплочан добрим намјерама".
Дрого таквих "опозиционара" има много његово гостовање и став према блокадерима је мени исти као одлазак Лечића у Ћациленд где им је говорио да би Зоран Ђинђић био поносан на. њих. С тим да би Лечић био последња карика у ланцу који би могао причати у име Ђинђића.
Поставља се питање како би Вучић то могао најавити тај став Анића још пре него што се овај појавио у јавности са тим ставом?!?

Када пратиш о чему прича видиш да нема везе са животом. На Балкан инфо је причао када би сад направили поштене изборе СНС би изгубио.

Сад каже СНС има бирача који нису на улицљма немој да вас изненаде на изборима.
Свако зна да постоји манипулација гласова са Косова од 2004. па на даље како то ДОС није укинуо СНС је наставио да користи. То сигурно зна.

Ко што рекох немам ништа против туђег става да заступа оно што он мисли да је исправно.

Међутим количина и квалитативни удео истотијских дела Чедомира Антића обрнуто је пропорцијалан његовој "наративној улози у друштву неког револуционара"

Прави нетипичне грешке за историчаре чак кад се мало спусти у средњи век претвори се у лупетање. Србија јр једино имала већи бдп од Далмације за време Вука Бранковића...како је то могуће израчунати?!

Поставио сам овде где Ковић се осврће на на његова историјска излагања склон је политикологији и самовољним тумачењима међутим када пратим њих неколико за 20. век код Чеде видим велику ерозију и уплив података са нета.

@Мrkalj могао би поново поставити оно што Драган Петровић прича о њему да му је рекао да је завршио економију и историју што је завршио и Драгсн Петровић иако тврди да га на економији никад није видео и да је то немогуће. На јавним документима му стоји "факултет драмских уметности". Пробаћу сам да нађем ово не би било лоше да се провери о чему се ради.

Већина људи овде који су против режима и притив "обојене револуције" се држе грчевито Чедомира Атића као звезде Данице.

Нема потребе за тим, свој лични став може свако заступати не треба му Чедомир Антић.

Ко што мени не треба за свој став против овог криминалног режима апсолутно нико од личности које ћу да подржавам због тога или да их браним или величам. Није тајна да су се пришљамчили многи којима није место ту.

@Mrkalj где је онај клип Драгана Петровића?

Poslednja izmena:
Изјава Чедомира Антића:
Отошао бих у Ћациленд да је један само мој ученик тамо!

А на пленум не бисте отишли?

Не! Био сам 2014. видео шта се дешава тако да нема потребе!
(Можда тамо има и 50 на пр.)

Али добро како ви кажете 2+2=5
5, 5 у реду!

Teme se ti držiš...da, da. Ahahhaha:hahaha: Nakon jedno 50-ak molebana i sankcija od moderacije, u tom slučaju, da. :D
Морам признати да нисам имао тај проблем једино брисања постова. Ето теби задатка да имаш чиме да се занимаш.
Баш сам констатовао да је овај форум коначно постао слободан
и да више својим притисцима и тужакањима више не можеш добити увек шта хоћеш.
Ја сам скренуо пажњу на твоје провокације кад ме уводиш у проблем и тактички испровоцираш да би добио конкретан повод да реагујеш код модерације.
Како сам добио предлог да увек и редовно пријављујем кад се то деси, нисам то радио није у мом стилу али људи већ сами видели могу да испрате шта се догађа.

Морам признати да нисам имао тај проблем једино брисања постова. Ето теби задатка да имаш чиме да се занимаш.
Баш сам констатовао да је овај форум коначно постао слободан
и да више својим притисцима и тужакањима више не можеш добити увек шта хоћеш.
Ја сам скренуо пажњу на твоје провокације кад ме уводиш у проблем и тактички испровоцираш да би добио конкретан повод да реагујеш код модерације.
Како сам добио предлог да увек и редовно пријављујем кад се то деси, нисам то радио није у мом стилу али људи већ сами видели могу да испрате шта се догађа.

Kako možeš da u potpuno isto vreme se hvališ kako se pridržavaš teme i...dokazuješ da to ne radiš? Doslovno.

@Pumpaj Dinstanović ти си се истриповао да су неке опомне у питању.
Не ја сам те блокирао и прочитам само према потреби пост иначе те не видим а ти мислиш да је то резултат неких опомена.
Не резулзат је тога што си блокиран! Пумпај!

@Pumpaj Dinstanović ти си се истриповао да су неке опомне у питању.
Не ја сам те блокирао и прочитам само према потреби пост иначе те не видим а ти мислиш да је то резултат неких опомена.
Не резулзат је тога што си блокиран! Пумпај!

Ne, ja to nigde nisam napisao. Opet si pogrešno razumeo.

Rekao sam da su opomene urodile plodom zbog toga što te vrate na temu. Uopšte nisam mislio na to da ne vidiš, već da obično ide neka tirada od 10-20 provokacija i uvreda na ličnoj osnovi tj. kraće rečeno bežanja sa teme; baš niko nije govorio o tome da ne vidiš nešto, niti to ima smisla (ne bi mogao ni replicirati, da ne vidiš). :lol:

Poslednja izmena:
Ne, ja to nigde nisam napisao. Opet si pogrešno razumeo.

Rekao sam da su opomene urodile plodom zbog toga što te vrate na temu. Uopšte nisam mislio na to da ne vidiš, već da obično ide neka tirada od 10-20 provokacija i uvreda na ličnoj osnovi tj. kraće rečeno bežanja sa teme; baš niko nije govorio o tome da ne vidiš nešto, niti to ima smisla (ne bi mogao ni replicirati, da ne vidiš). :lol:
Немам интересовања да неким људима реплицирам нити читам постове толико је од тебе лично уродило плодом. Ако је баш интересантна тема па да бих разумео контекст прочитам али управо због оваквих глупости радије не читам.

Немам интересовања да неким људима реплицирам нити читам постове толико је од тебе лично уродило плодом. Ако је баш интересантна тема па да бих разумео контекст прочитам али управо због оваквих глупости радије не читам.

A ša su gluposti?

Ti si ovde počeo sa pričom da se ne sme biti jedna reč reći ako bi ispala apologetska u korist Čede Antića, doslovno, upravo uvlačeći stvari koje si sam nazvao sad (!) glupostima.

Не памтим да си се овако клао за нечију част и интегритет углавном је то за тебе јефтина роба која се гази често и пере под с њом.
Како Чедомир Антић је тотално небитан лик чак мислим да је фсбрикован и створен чему толика борба за његов интегритет и част?!?

Nisam ništa napisao u ime Antićeve časti ili integriteta, samo sam za to da se uvek utvrdi šta su činjenice.

Antića sam uvek kritikovao gde je grešio. Npr. kada priča koještarije tipa Gde vam je Kosovo na tim skupovima, studenti i to pored živog Kovića što je negde pokupio na medijima režima i dosta dugo drvio dok nije u jednom trenutku prestao jer je valjda video i sam da nema smisla to što je govorio, a priča zato što od početka blokada ni na jedan jedini događaj nije otišao.

Ili ovo što priča o nekakvim skupim obrocima. Očigledno je da ne zna šta priča i da je gledao Vučićevo gostovanje na Informeru. Dovoljno mu je samo da se prošeta malo da vidi šta su supice za kesice, paštetice i zašto njegov fakultet ima čak i jedinicu koja je zadužena za kuvanje da bi se nešto spremilo. Da čoveka interesuje, samo može da proveri i sam.

Ne znam iskreno šta bude strašnije; da li ljudi koji plasiraju tako nešto što su negde samo načuli, ili ljudi koji čuju tako nešto i odmah poveruju da je istina. I jedno i drugo je jako loše.

Ko plasira priče o tome da akademsku zajednicu samo listom nekakvi buržuji i sa kojim ciljem, mislim da nije neka preterana misterija. Ali posve su smešne takve priče, dok se ima na umu da je no. danas na Studentskom platou bila rasprodaja stare garderobe.

1000025301.jpg

Требало је бити храбар и од првог дана ићи контра лудилу које је захватило већи део нашег народа.

Све што је он рекао од првог дана блокадерског покрета показало се као истина. Чак је стање много горе.

Mислим да је позитиван утицај на њега оставило приватно дружење са Зораном Ћирјаковићем. Он је у анализи студентског антисрпског покрета најбољи у Србији.
https://ponisteninepismenidjavoljiadvokat.blogspot.com/

Ако је неко читао библију овај моменат памти када је Мојсије отишао на Синај и није га било 40 дана.
Левити су били друштво које је узимало децу од сбих осталих племена и гајило их као свештенике то је и био начин инфилтрације и утицаја као племенског сталежа на народ.
Родитељи су наговорили децу и скинули им минђуше да начине златно теле на којим је Арон написао ово је ваш Бог који вас је извео из Египа.
Почели ду славља и церемоноје у част Бога златног телета који их је извео из Египта.

Када је Мојсије дошао разбио је 10 заповести натерао дасе теле уништи.
Дао наредбу Левитима да поубијају своје родитеље да не би имсли власт над њима.

Сад овде је обрнуто овде вас претседник тера да поубијате своју децу због његове идеологије и опстанка на власти.

Ако сте спремни на то будете спремни да Срби више и нисте.
Немој да ми неко пљује Недића Љотића или колаборационисте јер су сви ови што гледају и ћуте и траже алтернативна политичка оправдања иста говвна која би своју децу побила да би им дупе остало на истој столици да не би остали без дрвене столице!

Требало је бити храбар и од првог дана ићи контра лудилу које је захватило већи део нашег народа.

Све што је он рекао од првог дана блокадерског покрета показало се као истина. Чак је стање много горе.

Mислим да је позитиван утицај на њега оставило приватно дружење са Зораном Ћирјаковићем. Он је у анализи студентског антисрпског покрета најбољи у Србији.
https://ponisteninepismenidjavoljiadvokat.blogspot.com/
Јако храбар тешко пољубити Вучића у дуупе то је најтеже на свету!

Дрого таквих "опозиционара" има много његово гостовање и став према блокадерима је мени исти као одлазак Лечића у Ћациленд где им је говорио да би Зоран Ђинђић био поносан на. њих. С тим да би Лечић био последња карика у ланцу који би могао причати у име Ђинђића.
Поставља се питање како би Вучић то могао најавити тај став Анића још пре него што се овај појавио у јавности са тим ставом?!?

Када пратиш о чему прича видиш да нема везе са животом. На Балкан инфо је причао када би сад направили поштене изборе СНС би изгубио.

Сад каже СНС има бирача који нису на улицљма немој да вас изненаде на изборима.
Свако зна да постоји манипулација гласова са Косова од 2004. па на даље како то ДОС није укинуо СНС је наставио да користи. То сигурно зна.

Ко што рекох немам ништа против туђег става да заступа оно што он мисли да је исправно.

Међутим количина и квалитативни удео истотијских дела Чедомира Антића обрнуто је пропорцијалан његовој "наративној улози у друштву неког револуционара"

Прави нетипичне грешке за историчаре чак кад се мало спусти у средњи век претвори се у лупетање. Србија јр једино имала већи бдп од Далмације за време Вука Бранковића...како је то могуће израчунати?!

Поставио сам овде где Ковић се осврће на на његова историјска излагања склон је политикологији и самовољним тумачењима међутим када пратим њих неколико за 20. век код Чеде видим велику ерозију и уплив података са нета.

@Мrkalj могао би поново поставити оно што Драган Петровић прича о њему да му је рекао да је завршио економију и историју што је завршио и Драгсн Петровић иако тврди да га на економији никад није видео и да је то немогуће. На јавним документима му стоји "факултет драмских уметности". Пробаћу сам да нађем ово не би било лоше да се провери о чему се ради.

Већина људи овде који су против режима и притив "обојене револуције" се држе грчевито Чедомира Атића као звезде Данице.

Нема потребе за тим, свој лични став може свако заступати не треба му Чедомир Антић.

Ко што мени не треба за свој став против овог криминалног режима апсолутно нико од личности које ћу да подржавам због тога или да их браним или величам. Није тајна да су се пришљамчили многи којима није место ту.

@Mrkalj где је онај клип Драгана Петровића?
Овај први део је у реду, али приче Драгана Петровића, универзалног вишеструког магистра-доктора наука су неретко напорне, па и неконзистентне.

Да је Антић и студирао економију, не знам зашто би се виђали, јер је разлика између њих десет година. Сем тога, нисам видео да се у Антићевој биографији помиње да је завршио економију и питање је откуд та прича. Ово о Факултету драмских уметности је тек необично.

Једино занимљиво што сам чуо у последње време је Петровићева прича о Антићевом "спиновању" око референдума у Црној Гори.

Back