Sve što si napisala stoji, slažem se. Ali to nije tako odnedavno. Meni je segment u kojem deca bez svoje volje gube školu neprihvatljiv isto kao da proizvođači hrane puđu u štrajk i da zavlada glad, lekari prestali da leče i doveli do bolesti i pomora.
Neke stvari su ipak u svom pokušaju da se bore za društveni i javni moral u svom osnovu suprotnost morala.
Protest ima pozitivnu stranu i ja zato uvek ističem da stvar nije crno-bela.
Po meni je opasnost to što se, pod jedan, društvo i ekonomija time destabilizuje, a pod dva, mogućnost da proteste otme neka soroševabanda koja će biti još gora od Vučuća - koja će dubokoj državi obećati i Vojvodinu i Sandžak itd. samo da ga duboka država instalira na vlast u Srbiji da bi mogao da pubi džepove sebe i svoje porodice. To se upravo desilo da DOS-om i sa Vučićem. Po meni, Vučić ipak uspeva da pomalo koči dok se ne promeni geostrateški balans sila, a ovi koji bi preuzeli proteste, odveli bi sve na brzinu u PM. U tome je moja strepnja.
Lično sam bio ogorčen Vučićem do 2019., a tada sam shvatio da tako mora, da mora uvzonički lobi koji devastira poljoprivredu i proizvodnju hrane, da mora ortačka ekonomija ugrađivanje i mafijaška država. Da moraš da imaš brata koji je vlasnik pola Srbije. Kad bi se sve vraćalo u institucije, zbog izuzetno velike geostrateške zainteresovanosti svih sila za naš prostor, te institucije bi, putem korupcije, počele da rade za te strane sile. I nije to samo - "ovaj sudija (ili bankar ili dekan) je podmitljiv" nego je u pitanju "uzmi pare ili će ti se razboleti deca".
Tako da, alternativa je u toj i takvoj hajdučiji, javašluk-mafijaškoj državi, koja se donekle drži interesa vladajuće grupe, koja je ipak na strani nacionalnog interesa koliko to može biti moguće. Ovde se javno kunem da nemam nikakvog ni ličnog ni za članove bliže i dalje porodice interesa i koristi od SNS-a i njihovih struktura i javnih institucija. Nemam nikakve veze ni sa njima ni sa državom.
Kao treće, po mom mišljenju glavni motor ovih protesta je sam SNS i to ona polovina koje je videla kolike su pare prošle i ušle u džepove određenih grupa, a oni su ostali bez plena. Analogno pljačkašima banke koji se nakon uspele pljačke posvađaju i poubijaju oko plena. U pitanju je raskol u SNS-u koji je pogonjen, dakle, energijom analognom onom kojom se pljačkaši banke posle uspešnog posla međusobno poubijaju zbog plena.
Jer, široke slojeve društva i pozicija koje su ušle u protest, ustvari, instalirao je SNS. I upravo zato je provejavao pojam "lojalisti", a to su oni koji su uzeli pare plus budale iz SNS-a koje to nisu priometile.
Radi se o milijardama za EXPO koje su kreditno uputile Vučiću Nemačka i Francuska u zamenu za litijum.