Чедомир Антић

Овај први део је у реду, али приче Драгана Петровића, универзалног вишеструког магистра-доктора наука су неретко напорне, па и неконзистентне.

Да је Антић и студирао економију, не знам зашто би се виђали, јер је разлика између њих десет година. Сем тога, нисам видео да се у Антићевој биографији помиње да је завршио економију и питање је откуд та прича. Ово о Факултету драмских уметности је тек необично.

Једино занимљиво што сам чуо у последње време је Петровићева прича о Антићевом "спиновању" око референдума у Црној Гори.
Поставио је @Mrkalj клип ако хоће вратиће га овде да баш чујеш конкретно. То је Антић рекао Драгану Петровићу.
Боље да се постави клип него да препричавам јер можда нисам све пренео најбоље.

Овај први део је у реду, али приче Драгана Петровића, универзалног вишеструког магистра-доктора наука су неретко напорне, па и неконзистентне.

Да је Антић и студирао економију, не знам зашто би се виђали, јер је разлика између њих десет година. Сем тога, нисам видео да се у Антићевој биографији помиње да је завршио економију и питање је откуд та прича. Ово о Факултету драмских уметности је тек необично.

Једино занимљиво што сам чуо у последње време је Петровићева прича о Антићевом "спиновању" око референдума у Црној Гори.

45:25 47 почиње о Чеди Антићу!

Ово је јако важно и сва прича о Чеди Антићу овде отпада!
Да сам Славен777 или @Pumpaj Dinstanović тако лепо васпитан рекао бих сад да је Чедомир Антић ЛАЖОВ и ФАЛСИФИКАТОР!
Међутим код њега је тај термин ексклузива за алтернативце и аутохтонисте!🤣👍

Poslednja izmena:

Да сам Славен777 или @Pumpaj Dinstanović тако лепо васпитан рекао бих сад да је Чедомир Антић ЛАЖОВ и ФАЛСИФИКАТОР!
Видиш, Петровић је успео и тебе да збуни, јер су му хаотичне мисли, а хаотична му је и вербализација. Он говори о Чеди Јовановићу, који јесте завршио ФДУ, али не и економију, па у једном тренутку спомиње Антића, који је такође био студентски лидер, али у другом контексту.

Niče, opet si pobrkao dve osobe, koje se samo isto zovu.

Nije reč o Čedomiru Antiću, već o Jovanoviću.

Evo ti slike kao pomoć. Ovo je jedan:

Cedomir_Antic-mc.rs.jpg

A ovo je taj drugi, o kome je bilo reči i kojeg si ti pobrkao sa Antićem:

ceda-830x553.webp

Видиш, Петровић је успео и тебе да збуни, јер су му хаотичне мисли, а хаотична му је и вербализација. Он говори о Чеди Јовановићу, који јесте завршио ФДУ, али не и економију, па у једном тренутку спомиње Антића, који је такође био студентски лидер, али у другом контексту.

Da. Antića je pomenuo u pohvalnom kontekstu, kao jednog od najboljeg studenata u Beogradu tada. Kao antipod ovome za kojeg smatra da nije bio prirodni lider studentskih protesta.

Poslednja izmena:
Јесте Антића спомиње у другом контексту да пленуми нису били тако организовани како он прича да је то био неко демократско бирање и устојство већ готова ствар узми или остави.
Врло сличном овом што је данас што критикује у односу на његово време.
Али дефинитивно ово за факултете важи за Чедомира Јовановића не за Чедомира Антића он је био добар студент!

Милош Ковић: Крокодилске сузе Чедомира Антића
By on 30. јануар 2018. • ( 4 )

Сви знамо да овде није реч, на крају крајева, о Чедомиру Антићу, него о Апелу за одбрану Косова и Метохије

Полемика коју сам водио са Чедомиром Антићем није била сасвим бескорисна. Показало се да је он, као историчар, непоуздан и склон зачуђујућим материјалним грешкама. Као полемичар он се, како смо видели, служи измишљотинама. Као политичар, Антић проповеда необичне и бизарне идеје. Прво се залагао за отцепљење Црне Горе и растурање заједничке државе, да би се потом преметнуо у душебрижника српског народа у Црној Гори. Претпостављам да би, пошто се данас залаже за сецесију Косова и Метохије, исто тако понудио своје добре услуге и крокодилске сузе тамошњим Србима, који би, пре или касније, били припојени Великој Албанији.

Закључујем полемику са Чедомиром Антићем. У гневу и јарости, он је сасвим заборавио на Косово и Апел, да би прешао на личне увреде. Да ли би требало да га, одговарајући истом мером, назовем бескичмењаком, човечијом рибицом и кишном глистом? Да га јавно питам како га није срамота да помиње Филозофски факултет, где већ годинама учествује у злостављању својих старијих колега и у покушајима да се они, један по један, избаце са посла?

Хајде да овој полемици не одузмемо сваку начелност. Сви знамо да овде није реч, на крају крајева, о Антићу, него о Апелу за одбрану Косова и Метохије. Ова расправа је потврдила да, у овом тренутку, алтернатива замрзнутом конфликту може да буде само стварање, на српској територији, Велике Албаније, даље распарчавање Србије и последично гашење Републике Српске. Зато посетите сајт Не одустајемо и потпишите Апел за одбрану Косова и Метохије.

НАПОМЕНА: Пошто су све стране исцрпеле своје аргументе, редакција Стања ствари овим полемику сматра завршеном

Дрого таквих "опозиционара" има много његово гостовање и став према блокадерима је мени исти као одлазак Лечића у Ћациленд где им је говорио да би Зоран Ђинђић био поносан на. њих. С тим да би Лечић био последња карика у ланцу који би могао причати у име Ђинђића.
Поставља се питање како би Вучић то могао најавити тај став Анића још пре него што се овај појавио у јавности са тим ставом?!?

Када пратиш о чему прича видиш да нема везе са животом. На Балкан инфо је причао када би сад направили поштене изборе СНС би изгубио.

Сад каже СНС има бирача који нису на улицљма немој да вас изненаде на изборима.
Свако зна да постоји манипулација гласова са Косова од 2004. па на даље како то ДОС није укинуо СНС је наставио да користи. То сигурно зна.

Ко што рекох немам ништа против туђег става да заступа оно што он мисли да је исправно.

Међутим количина и квалитативни удео истотијских дела Чедомира Антића обрнуто је пропорцијалан његовој "наративној улози у друштву неког револуционара"

Прави нетипичне грешке за историчаре чак кад се мало спусти у средњи век претвори се у лупетање. Србија јр једино имала већи бдп од Далмације за време Вука Бранковића...како је то могуће израчунати?!

Поставио сам овде где Ковић се осврће на на његова историјска излагања склон је политикологији и самовољним тумачењима међутим када пратим њих неколико за 20. век код Чеде видим велику ерозију и уплив података са нета.

@Мrkalj могао би поново поставити оно што Драган Петровић прича о њему да му је рекао да је завршио економију и историју што је завршио и Драгсн Петровић иако тврди да га на економији никад није видео и да је то немогуће. На јавним документима му стоји "факултет драмских уметности". Пробаћу сам да нађем ово не би било лоше да се провери о чему се ради.

Већина људи овде који су против режима и притив "обојене револуције" се држе грчевито Чедомира Атића као звезде Данице.

Нема потребе за тим, свој лични став може свако заступати не треба му Чедомир Антић.

Ко што мени не треба за свој став против овог криминалног режима апсолутно нико од личности које ћу да подржавам због тога или да их браним или величам. Није тајна да су се пришљамчили многи којима није место ту.

@Mrkalj где је онај клип Драгана Петровића?
Драган Петровић јесте завршио 4 факултета али на првом од та 4 је дипломирао у 30им, што значи да је имао доста времена да се игра на факултетима 20 година а не да је неки генијалац. У ниједној од 4 области није експерт него је сваштар енциклопедиста. Чак и за Украјину за коју тврди да је највећи струћњак у Србији често маши основне ствари из историје који се могу проверити на два клика.

Човек такође има и неких психичких проблема (верујем или блажа психоза или неке врло јаке неурозе) што свако ко га је слушао може лако да закључи. Држи монолог преко сат времена, води дебату са некаквим коментаторима на јутјубу, мисли да га неко прекида а сам у студију крене да се свађа са самим собом, раде му о глави странци, Хрвати...

Ето ту се налупетарао свашта, помешао Чедомира Јовановића и Антића, и још убацио економију коју нико од њих двојице нити је студирао нити је икада поменуо тако нешто.

Иначе и њега је у јавни етар прво убацио Бајатовић преко ТВ Мост, а касније Хепи на Акетуелностима и Ћирилици. А сада свака будала која каже две против Вучића је херој.

Драган Петровић јесте завршио 4 факултета али на првом од та 4 је дипломирао у 30им, што значи да је имао доста времена да се игра на факултетима 20 година а не да је неки генијалац. У ниједној од 4 области није експерт него је сваштар енциклопедиста. Чак и за Украјину за коју тврди да је највећи струћњак у Србији често маши основне ствари из историје који се могу проверити на два клика.

Човек такође има и неких психичких проблема (верујем или блажа психоза или неке врло јаке неурозе) што свако ко га је слушао може лако да закључи. Држи монолог преко сат времена, води дебату са некаквим коментаторима на јутјубу, мисли да га неко прекида а сам у студију крене да се свађа са самим собом, раде му о глави странци, Хрвати...

Ето ту се налупетарао свашта, помешао Чедомира Јовановића и Антића, и још убацио економију коју нико од њих двојице нити је студирао нити је икада поменуо тако нешто.

Иначе и њега је у јавни етар прво убацио Бајатовић преко ТВ Мост, а касније Хепи на Акетуелностима и Ћирилици. А сада свака будала која каже две против Вучића је херој.
Dragan Petrović, što je meni na prvom mestu, čovek je pošten, dobrodušan, vredan, tolerantan i plemenit.

Njegove intelektualne osobine jesu vanserijske za srpske pojmove, ali nisu univerzalno prvorazredne i, slažem se, on je enciklopedista bez izraženije sposobnosti za pronicljivu sintezu. Njegova kazivanja su uvek deskriptivna. Takav kognitivni tip nazivam kurirom.

Što se tiče ostalih psiholoških parametara, kod njega postoji doza infantilne naivnosti, što je šarmantno i simpatično, ali postoji izražen kompleks lične nesigurnosti koji kompenzuje velikim radom na kapacitiranju podataka. U njegovoj ličnoj perspektivi kvantitet podataka predstavlja ideal, što je pogrešan stav. Preokupacija bezobrazlukom određenih interentskih grupa provokatora još jedna je manifestacija nedovoljne zrelosti.

A što se Vučića tiče, on se nalazi u politički multidimenzionalnom svetu, a njegovi kritizeri uvek nastupaju sa pozicija dvodimenzionalnog, što predstavlja populistički pristup. Drugačiji pristup kritike Vučića nisam do sada uočio. Vučić se još uvek nalazi na istorijskoj klackalici sa podjednako dobrom šansom da u istoriji ostane zapamćen i kao izdajnik i kao barbarogenius srpske politike.

.... ali postoji izražen kompleks lične nesigurnosti koji kompenzuje velikim radom na kapacitiranju podataka. U njegovoj ličnoj perspektivi kvantitet podataka predstavlja ideal, što je pogrešan stav.
Један мудар човјек једном рече; "Проблем паметних људи јесте што су пуни сумњи док су на другој страни будале пуне самопоуздања".

Што се тиче Драгана Петровића, важно је (барем за мене) да је он прије свега и изнад свега српски родољуб. То му је водиља, робујући родољубљу изградио је свој морални кодекс, вриједносни систем, одредио којим моралним скрупулама робовати. Тачно јесте да је у бесједама склон разводњавању, бави се непотребним стварима, то води у расплињавање излагања, губи се нит, ток мисли, некад дјелује и конфутно. Тачно јесте да његове бесједе тешко могу задовољити стручније слушаоце, више су за ширу јавност, његова скретања у историјске воде су често неспретна, има ту и погрешних примјера и преношења неких прихваћених заблуда, као у емисији која је приложена, реално ни познавање материје, мислим када се бави неким историјским периодима, није најбоље. Но како написах, важно је да је српски родољуб. Наравно, оно што сам написао за Чедомира Антића
Убијеђен сам да је српски родољуб (сад друга је ствар што нам се мишљења не ријетко не подударају) и да има добре, најбоље намјере и према овој нашој измученоиј Србијици и према нашем народу. Мада има и та подука извјесног Самјуела Џонсона "пут до пакла некад је поплочан добрим намјерама".
важи и у случају Драгана Петровића

Један мудар човјек једном рече; "Проблем паметних људи јесте што су пуни сумњи док су на другој страни будале пуне самопоуздања".

Што се тиче Драгана Петровића, важно је (барем за мене) да је он прије свега и изнад свега српски родољуб. То му је водиља, робујући родољубљу изградио је свој морални кодекс, вриједносни систем, одредио којим моралним скрупулама робовати. Тачно јесте да је у бесједама склон разводњавању, бави се непотребним стварима, то води у расплињавање излагања, губи се нит, ток мисли, некад дјелује и конфутно. Тачно јесте да његове бесједе тешко могу задовољити стручније слушаоце, више су за ширу јавност, његова скретања у историјске воде су често неспретна, има ту и погрешних примјера и преношења неких прихваћених заблуда, као у емисији која је приложена, реално ни познавање материје, мислим када се бави неким историјским периодима, није најбоље. Но како написах, важно је да је српски родољуб. Наравно, оно што сам написао за Чедомира Антића

важи и у случају Драгана Петровића
Kad je neko Srbin, a kažem da je plemenit, onda sam i rodoljubivost pod tim podrazumevao, a nisam eksplicite rakao jer je nažalost, pojam frekventnom upotrebom dosta devalviran i lažno opterećen od strane đubritanskih zombija druge Srbije.

Срео сам свог земљака Александра Павковића каже да се видео управо са Чедомиром Антићем. Каже да је овако супер али његова визија демократије је утопијска.
Типа студенти ви трчите за Сразбур они нам узимају литијум они су довели Вучића на власт они су нам узели Косово а ви њима трчите.
То је отприлике његов став.

Poslednja izmena:
Jao, ja ne znam... umorila su mi se najmanje dva dela tela gledajući i slušajući. Mislim da je, suprotno očekivanom efektu, sada Čeda dobio kod mene oreol velikomučenika, da se metaforički izrazim.

https://www.facebook.com/watch/?v=669858010408944

I Jovo Toševski je govorio da je - za ovako nešto - uvek muškarac taj koji je kriv. Međutim, sama Jovova žena veoma sličan model gđi Pantelić sa, čini mi se, veoma sličnim razvojem braka. Tako da, ne znam dal da kažem, da dame zapuše uši, ali neke žene jednostavno su nedo....ive. Neke nikad ne idu po stanu pevajući.

Ti moraš da poštuješ (svakog) čoveka koji je imao brak s onakvom ženom. To su vanzemaljski talenti.
То морам да се консултујем са Славен777 он обично зна детаље из приватног живота.Не знам му жену али видим да је значајна по ономе што @Statler and Waldorf помињао.

Ту сам ипак Јунговског опредељења за избор жене смо сами заслужни и говори више о нама него о њима.
И ја имам дете раздвојених родитеља и не пада ми на памет да за своје животне промашаје оптужим бившу жену или ти свој избор.
Што сам био скеп или глуп је мој проблем не њен. Говири о мени не њој.

Ту сам ипак Јунговског опредељења за избор жене смо сами заслужни и говори више о нама него о њима.
И ја имам дете раздвојених родитеља и не пада ми на памет да за своје животне промашаје оптужим бившу жену или ти свој избор.
Што сам био скеп или глуп је мој проблем не њен. Говири о мени не њој.
Ali ne govori o njoj Čeda, nego ja.

Back