Cane corso

DSCI0045-1-1.jpg

24-09-08_1219-1.jpg

Nije nas bilo neko vreme pa sam zeleo da pocnem sa slikama...Malo smo porasli,imamo 6 meseci i skoro 40kg...
Pozdrav svima...

Pozdrav drushtvo ... :)

Cijena Cane Corsa je razlichita, kao i kvalitet. U mojoj odgajivachnici, cijena se krece od 500-800 eura, uglavnom.

Cijena zavisi od roditelja i uglavnom se i dan danas poshtuje staro pravilo - koliko koshta parenje, tolika je cijena shteneta.
U svakom leglu pojavi se shtene koje ostavljam za odgajivachnicu i ono nije za prodaju, ne iz razloga shto je najbolje, vec iz razloga shto mi ono treba zbog planova i koncepcije odgajivachnice.
U svakom sluchaju, ukoliko namjeravate da svog buduceg psa vodite po izlozbama, savjetujem da se dobro raspitate o samoj rasi i o manama koje ne smije da ima pripadnik te rase i da od odgajivacha kod kojeg kupujete shtene pitate koje vam garancije on daje.
Ukoliko nabavljate psa samo kao kucnog ljubimca, to vam nije neophodno, ali onda naglasite odgajivachu da nemate namjeru da izvodite psa po izlozbama i proci cete jeftinije.
Naravno, uvijek trazite da vidite majku shtenadi, jer se deshava dosta chesto da natrchite na preprodavca pasa i da shtene koje kupite nije zdravo i Bog zna kakve sve probleme mozete sebi da natovarite na vrat. :rtfm:

Eto, ukratko na ovu temu.

Pozdrav svima ... :bye:

Pozdrav svima,
zeleo bi da Vam predstavim svog ljubimca Cane Corso Maximus

Maximus
Ostenjen: 07.11.2007
od
Oca:
Nitro
(Ares X Dea)
i
Majke
Amellia Sforza
(Donar X Kratosz Opal)

i evo par slika snjim

22112007051-1.jpg

2 nedelje

IMG_0065-1.jpg

2 meseca

Maximus-1.jpg

25052008224-1-1.jpg

13062008244-1-1.jpg

Picture016copy-1.jpg

Picture017copy-1.jpg

Picture011copy-1.jpg

9 meseci

24092008427.jpg

DSC00211-1.jpg

10 meseci

hvala Vam puno vilus i mimi's mom, :)
al eto imamo jedan mali problem :( , nije socijalizovan od malena medju drugim kerovima pa na izlozbama pravi gluposti i malo je agresivan pa tako da ove godine smo odustali od izlozbe,
Vodim ga za weekend na obuku u Nis, tamo ce ostati 2 meseca i nadam se da ce biti sve uredu kad se bude vratio. I onda od sledece godine da krenemo po izlozbama...
Malo mi je tesko da se odvojim od njega tolko vremena al sta cu....:sad2:

Da si me pitao pre donosenja konacne odluke ja bih ti rekla da taj vid dresure nikako,ali bas nikako ne podrzavam i to iz mnogo razloga,prvi i najvazniji je da tvoj pas treba da slusa tebe,a ne nekog tamo dresera. Drugi i nista manje vazan je sto ti nemas predstavu kako sa tvojim psom postupa taj dreser,a veruj mi nisu ni malo nezni. Treci razlog je STRES koji pas pretrpi kada ga odvedes u nepoznatu sredinu i ostavis totalno nepoznatim ljudima koji ce ga tamo toboz vaspitavati.

verujte mi da imam nocne more o tome... al nesto moram snjim jer sad ima skoro godinu dana i dosta je krupan al sta ce da bude kasnije kad ce imati 2-3 godine... kako cu tad da ga kontrolisem....
iskreno i ja sam protiv toga al vise ne znam sta cu snjim jer ne bi da ga pustim tako...
Ja sam na studijama u Temisvaru i svaki drugi weekend dolazim kuci pa tako da nisam imao bas nesto vremena snjim, on je uglavnom pusten po dvoristu i baba i deda vode racuna o njemu, pa tako da su ga razmazili zestoko i sad ne znam sta cu snjim...

Potpuno se slažem sa Vilus. Mnogo bolji vid dresure je kad ti lično po uputstvima i ako je moguće uz nadzor dresera radiš sa svojim psom. Ovi sa NO će te verovatno uputiti na nekoga ko tako radi, oni su u toku sa tom stvarima.

Moras znati da i nakon te drsure ti moras raditi sa tim psom,inace si dzabe bacio pare. Pas se ni sa jedne dresure ne vraca naucen,sa njim se i dalje mora raditi kako bi postao poslusan. Ako ti njega sad odvedes na tu dresuru i posle ne radis sa njim nista ne postizes. On ce i dalje biti isti kakav je bio i pre dresure. Isto tako nikad nece slusati tvoju babu i tvog dedu ako i oni sa njim ne budu radili.

Ali posto si ti u Temisvaru i tek svaki drugi vikend dolazis kod njega nikad neces ni imati potpunu kontrolu nad njim. CC je jako dominantna rasa i ako se sa njim ne radi stalno nista od obuke i poslusnosti.

tako smo radili snjim do sad, imao sam nekog dresera i vodio sam ga na trening tako 2-3 puta nedeljno al nikakve rezultate... jako je agresivan prema drugim kerovima.
Zadnji trening kad smo imali bila je prisutna i jedna zenka labradora i nije hteo da je prima blizu nikako.... cak je i napao...

ponasa se nesto slicno kao i ovaj ovde

Lep ti je pas mnogo, svidja mi se kako mu izgleda glava.
Pazi ako on ne voli pse ti tu sada ne mozes bas mnogo da uradis, ono sto mozes je da ga naucis da te slusa, tj da nema reakcije na druge pse dok ti ne kazes. To se inace dresurom i postize, jer ti njemu ne mozes da promenis karakter ni kroz dresuru ni bilo kako drugacije.
Slazem se sa vilus i MM, takva vrsta dresure gde ti ostavis psa je vrlo rizicna i mogu ti reci da ne pali uvek. Znam psa, NO, koji je vojna rezerva i svake godine su ga vodili na obnovu obuke ali bez vlasnika. On slusa besprekorno ali samo jedno vreme, i posto je sada mator pa vise ne ide na te dresure prakticno je sve zaboravio tj totalno se opustio. Dakle pas mora da zna da si mu ti vlasnik, tj ti sebe moras njemu da postavis kao autoritet. Mada ako kazes da si ti tu samo vikendom, ne znam bas koga od vas on sada smatra za vlasnika, i da li uopste nekog od vas smatra predvodnikom "copora".

Hvala puno Mackic na savetima,
ja u glavnom trudim se da budem svaki weekend kuci. I kad sam kuci ja najvise provodim vremena snjim, vodim ga u setnju i igram se i vodim ga na kanalu gde se i kupa i tamo mogu da ga pustim slobodnog da trci i tako. On je jako vezan za mene, nece ni sa kim u setnju osim samnom ili ako vec smo u setnji po parku i ako drugar hoce da ga seta malo nece da mrdne sedi ukpopan pored mene jedino ako idem i ja snjim.
Al kad vidi kerove pobesni ne mogu da ga kontrolisem, mogu da ga davim davilicom i da mu lupam samare on ne reaguje jer od malene je bio razmazen i svi su bili oko njega i svi ga pustili da radi sta on hoce i sad nam se popne na glavu...
Probao sam nekoliko varijanta snjim da ga dovedem u red al ne ide, ipak je to cane corso i ima jak karakter.
Tako da sam odlucio da preuzmem ovo krajnje sa dresurom, da ga vodim tamo i da idem i ja svaki 2 weekend tamo i da budem snjim i valjda ce se dovesti u red. A posle te dresure imam svog prijatelja koji se bavi isto obukom pasa pa cu kod njega da vodim psa tako svaki 2-3 weekend da radi to sto je naucio na dresuri.
Stvarno ne znam kako drugacije, steta da ga ostavim samo za dvoriste i da ga ne vodim ni na jednu izlozbu jer dosta je lep...

Back