Čakre

Screenshot_20220811-143744~2.png

Određenom nivou svesti odgovara određena energija i obrnuto. Svest i energija su u svojevrsnom dijalektičkom odnosu. Čakre jednostavno predstavljaju koncept i dimenziju iskustva manifestacije svesti i energije.
Kada se probudi energija u određenoj čakri, u svesti će se pojaviti iskustva koja su karakteristična za tu čakru. U Svadhisthani će se javiti radost, u Manipuri želja za samo – potvrđivanjem, u Anahati osećaj ljubavi, u Vishuddhi – rasuđivanje i mudrost, u Agyi – intuicija i unutrašnje znanje.

Sve u svemu, slažem se sa jednim od postova gde se kaže da ipak rad sa cakrama ne bi trebalo praktikovati bez nadzora učitelja koji, ne samo da poseduje znanje nego bi trebalo da je na tom nivou da može popravi ako učenik nešto, da izvinete, za*ebe.

Iskočila mi na instagramu neka reklama, tj test sa 10 pitanja na koja kada odgovoriš kaže ti sa kojom čakrom imaš problem, tj ako je neka u blokadi. Pa meni ispalo ta sakralna, tj 2. :lol:
E sad nikada za sebe ne bih rekla da imam problem sa emocijama, hranom i sexom, jeste da sam više duhovan tip, i jeste da ne uživam ništa posebno u hrani, no sex volim, ali razmišljam sad možda kroz neku drugu dimenziju? No, nije mi jasno kako bi se problem sa tom sakralnom čakrom mogao rešiti na opšte zadovoljstvo svih :)
I da li je uopšte moguće testovima to videti? :) Vrv ne baš..

Iskočila mi na instagramu neka reklama, tj test sa 10 pitanja na koja kada odgovoriš kaže ti sa kojom čakrom imaš problem, tj ako je neka u blokadi. Pa meni ispalo ta sakralna, tj 2. :lol:
E sad nikada za sebe ne bih rekla da imam problem sa emocijama, hranom i sexom, jeste da sam više duhovan tip, i jeste da ne uživam ništa posebno u hrani, no sex volim, ali razmišljam sad možda kroz neku drugu dimenziju? No, nije mi jasno kako bi se problem sa tom sakralnom čakrom mogao rešiti na opšte zadovoljstvo svih :)
I da li je uopšte moguće testovima to videti? :) Vrv ne baš..
:hahaha1: :vzagrljaj:samo tamo nisi dobila odgovor na pitanje mnogo ili malo :sad2:/ubiće me/ )))

:hahaha1: :vzagrljaj:samo tamo nisi dobila odgovor na pitanje mnogo ili malo :sad2:/ubiće me/ )))
A šta mnogo ili malo, ubila bih te možda, samo kada bi razumela hehe

misliš zbog zastoja u komunikaciji mogu da imam malo hrane i sexa, ili mnogo hrane i sexa, a da mi ne trebaju? :)
Što se hrane tiče, tu mislim da imam ravnotežu, od moje 15 do 38 ista kilaža, a i sad je slična. Nemam problem da postim, itd. A što se keksa tiče, bilo je godina i godina kada sam bila sama, a i godina kada sam možda imala i više nego što treba. Pa eto, zanimljiva stvar za razmišljanje hehe . Ipak verujem da je to teško otkriti testovima, vrv je u pitanju da neko želi na tome da u krajnjoj liniji zaradi, ali ne znam...

A šta mnogo ili malo, ubila bih te možda, samo kada bi razumela hehe

misliš zbog zastoja u komunikaciji mogu da imam malo hrane i sexa, ili mnogo hrane i sexa, a da mi ne trebaju? :)
Što se hrane tiče, tu mislim da imam ravnotežu, od moje 15 do 38 ista kilaža, a i sad je slična. Nemam problem da postim, itd. A što se keksa tiče, bilo je godina i godina kada sam bila sama, a i godina kada sam možda imala i više nego što treba. Pa eto, zanimljiva stvar za razmišljanje hehe . Ipak verujem da je to teško otkriti testovima, vrv je u pitanju da neko želi na tome da u krajnjoj liniji zaradi, ali ne znam...
@Paula daj bre :heart: vidiš da se šalim , ))) , nisi morala disertaciju da pišeš :vzagrljaj::ortaci2:☕☕

Back