Stojsavljevic
Početnik
- Poruka
- 5
E bas ste svi ludi, ovde ima vise zezanja nego saveta, ali bogami ima i baskorisnih saveta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
samo izvoli!da otvorimo temu o receptima za amc?![]()
Kod mene se ovi kolači nisu zvali "čupavci" več najjednostavnije: kolači sa kokosom.
Ja sam ih oduvek obožavala (probala i teta Irine - super su), ali za moju mamu su to uvek bili "to nije ništa" kolači.
Pošto su se, dok smo bili deca, nedeljom obavezno pravili kolači, kad nas mama pita šta da pravimo, brat je tražio princes krofne, krempite, rolat (sa istim tim filom), a ja - "kolače sa kokosom" pa se često dešavalo da mama napravi i jedno i drugo.
Jedino što ona baš nije imala vremena da sveki kolač "umače" u preliv, već ih lepo iseče, ostavi u tepsiji i prelije. Gore pospe kokosom i onda budu malo "šareni" negde upiju više, negde ostaju "žuti", a ja sam poznata po "biranju" pa uvek pronađem kraj koji je "najbogatiji".
Ineče, kad smo već kod "caka" i ovih kolača...
U ono ludo vreme kad ništa nije valjalo i kupovalo se sve što nađeš u prodavnici, rečim da napravim "čupavce" i kad se testo ispeklo, vidim da uopšte nije naraslo (ne valja prašak za pecivo). Pošto ne odustajem lako (već sam dobila "uputstvo": "Baci testo, nije ni za šta!"), lepo uzmem to "nikakvo" testo, izmrvim ga rukom što sitnije i ubacim u onaj fil. Dodam kokosa da zgusne i od te smese napravim bombice!
Imala sam neko društvo, sve su slistili i niko nije pojma imao šta jede!![]()
Slaninica, dimljena butkica, suva rebarca i sl. u pasulju je sasvim OK. Ali nekakva ALGA u srpskoj pasuljčini je prava jeres! Pasulj treba da miriše na gorepomenutu robu a ne na neki morski korov.:wink:
Sarma je jelo koje u mojoj kuci svi obozavaju.Pravim je na sledeci nacin:Ljudi slava za mesec dana, asvekrva u gipsu. Dajte najbolji recept za sarmu. Hvala
Ljudi slava za mesec dana, asvekrva u gipsu. Dajte najbolji recept za sarmu. Hvala